Ισότητα των φύλων & γάμος

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Χρήστο νομίζω ότι το παράδειγμα που βάζεις είναι χαρακτηριστικό τής έλλειψης πνεύματος θυσίας στην εποχή μας.

Είμαστε όλοι έτοιμοι να διεκδικήσουμε τα διακαιώματά μας και ξεχάσαμε τι θα πει αγάπη. Αγάπη με τη Χριστιανική έννοια σημαίνει δίνω χωρίς να ζητώ αντάλλαγμα και δίνω τα πάντα μέχρι και τη ζωή μου ακόμη. Το να ζητάμε ανταλλάγματα για όσα κάνουμε για τη συντροφό μας, τα παιδιά μας κι όλους τους άλλους γύρω μας είναι συναλλαγή κι όχι αγάπη.

Από 'κει ξεκινά κι η αμφισβήτηση του ρόλου της γυναίκας μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα.
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από mirto »

eortologio_gr έγραψε:
ΥΓ. Εγώ βάζω πανάνετα πλυντήριο ρούχων με μαλακτικό και άλλα καλούδια αλλά και με χρωμοπαγίδα !!! Γνωρίζω την διαφορά του Soupline από το quanto, και σου δηλώνω φίλτατε filotas οτι όχι μόνο ψήνω πίτα αλλα και έχω την δυνατότητα να την φτιάξω ξεκινώντας απο αλεύρι !!!! :lol: :lol: :lol: Οσο για το γκουρμέ μαγείρεμα, η μόνη γυναίκα σεφ που είδα στα χρόνια του γήινου βίου μου ήταν μια και μόνο Ελληνίδα !!! Αγαπημένος μου σεφ είναι o Jammie Oliver που θαυμάζω για την ανθρώπινη αμεσότητά του και την επικοινωνιακή του δεινότητα. Μη μου πείς όμως να φορέσω φούστα γιατί δεν θα σου κάνω την χάρη. Για κελεμπία το δοκίμασα (στην Τυνησία) και (εκτός που είναι πολύ άνετο και δίνει αίσθηση ελευθερίας) έχει πολύ πλάκα....

Δηλώνω γοητευμένη!!!!!!!!!!!! :P

Συγχαρητήρια για τον ανδρισμό σου, την ειλικρίνεια, την αρχοντιά σου σε ένα τόσο καυτό θέμα.

Μία φορά εξέφρασα την επιθυμία στον άντρα μου να μου απλώσει ένα πλυντήριο που είχα βάλει και άλλη μία να μαζέψει τα ρούχα γιατί έβρεχε και εγώ ήμουν στη δουλειά .......και η απάντηση ξέρετε ποια ήταν?????

Σου αρέσει ο άντρας σου να βγαίνει στο μπαλκόνι να μαζέυει και να απλώνει ρούχα και να τον βλέπει η γειτονιά!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

Τα σχόλια δικά σας!!!!!! :roll:
Πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται κανείς τον άνεμο, που κινείται ακατάπαυστα, πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται όσα χαράζουν τα παιδιά πάνω στην άμμο, όταν παίζουν, παρά την ανθρώπινη ευτυχία.

Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Χρήστο για καλό τα είπες όλα αυτά περί πλυσίματος, ή για κακό;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Εγώ το είδα για πολύ καλό! Δεν πιστεύω να συντάσσεσαι μ' εκείνους που όταν έμαθαν ότι μαθαίνω στο γιο μου να βάζει πλυντήριο πιάτων, μού είπαν ότι θα τον κάνω......ξέρεις τι!
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

filotas έγραψε:Χρήστο νομίζω ότι το παράδειγμα που βάζεις είναι χαρακτηριστικό τής έλλειψης πνεύματος θυσίας στην εποχή μας.

Είμαστε όλοι έτοιμοι να διεκδικήσουμε τα διακαιώματά μας και ξεχάσαμε τι θα πει αγάπη. Αγάπη με τη Χριστιανική έννοια σημαίνει δίνω χωρίς να ζητώ αντάλλαγμα και δίνω τα πάντα μέχρι και τη ζωή μου ακόμη. Το να ζητάμε ανταλλάγματα για όσα κάνουμε για τη συντροφό μας, τα παιδιά μας κι όλους τους άλλους γύρω μας είναι συναλλαγή κι όχι αγάπη.

Από 'κει ξεκινά κι η αμφισβήτηση του ρόλου της γυναίκας μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα.
Δεν νομίζω να έδωσα κάποιο παράδειγμα συναλλαγής "μου δίνεις σου δίνω".

Η λέξη "διαπραγμάτευση" που χρησιμοποιώ δεν αφορά "αλισφερίσι" αλλα συζήτηση, καταμερισμό αρμοδιοτήτων και επαναπροσαρμογή παλιών θέσεων για καθορισμό νέων σύμφωνα με τις τρέχουσες αλλαγές και απιτήσεις της ζωής μας.

Ισα ίσα - βροντοφωνάζω οτι ένα σύγχρονο ζευγάρι δεν χρειάζεται παράδειγμα απο αλλού για να κτίσει την σχέση του και να καθορίσει τους ρόλους του καθενός μέσα στην σχέση. Το μόνο παράδειγμα που μπορεί να εμπνεύσει είναι αυτό των Αγίων Ζευγαριών που μέσω της μεταξύ τους αγάπης και αυτής προς τον Θεό υλοποιήθηκε απτά το Αγιο Πνεύμα.

Κατα τα λοιπά, αγάπη με τη Χριστιανική έννοια σημαίνει δίνω χωρίς να ζητώ αντάλλαγμα και δίνω τα πάντα μέχρι και τη ζωή μου ακόμη.

Το να ζητάμε ανταλλάγματα για όσα κάνουμε για τη συντροφό μας, τα παιδιά μας κι όλους τους άλλους γύρω μας είναι συναλλαγή κι όχι αγάπη και δεν έχει θέση μέσα σε ένα περιβάλλον που διαπνέεται απο επικοινωνία και αίσθηση κοινής πορείας.

Στην σύγχρονη κοινωνία δεν υπάρχει μόνο η αμφισβήτιση του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία και στην οικογένεια αλλα και του άντρα.

Η αρχή είναι μία : δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο ειμί μόνο η αγάπη μας για την πίστη μας.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από mirto »

aposal έγραψε:Χρήστο για καλό τα είπες όλα αυτά περί πλυσίματος, ή για κακό;
Όχι Απόστολε (αν δεν κάνω λάθος στο όνομα) καλά κάνει και τα λέει και μάλιστα δημόσια γιατί αυτό δείχνει συναισθηματισμό και κατανόηση που είναι δύσκολο να τον βρουν σήμερα οι γυναίκες στους άντρες.

..... κι αν μαγιρεύεις και εσύ και βοηθάς τη γυναίκα σου ..... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!!!! :wink:
Πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται κανείς τον άνεμο, που κινείται ακατάπαυστα, πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται όσα χαράζουν τα παιδιά πάνω στην άμμο, όταν παίζουν, παρά την ανθρώπινη ευτυχία.

Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Εκανα πολύ πλάκα με τον πεθερό μου, όταν θέλοντας να διαμαρτυρηθώ για την "κόρη του" του είπα ότι ένας με τους "τίτλους" τους δικούς μας αγοράζω σερβιέτες και κοκκινίζω όταν με κοιτάει υποτιμητικά η ταμίας και οι άλλοι άντρες στο κατάστημα.

Η πλάκα ήταν ότι πήρε τηλέφωνο την γυναίκα μου για να την νουθετήσει με αυστηρό ύφος διότι δεν είναι δυνατόν η κόρη του να ζητά απο τον αντρα της να της αγοράσει σερβιέτες !!!!

Χρ.
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

aposal έγραψε:Χρήστο για καλό τα είπες όλα αυτά περί πλυσίματος, ή για κακό;
Αδελφοί μου μη το τραβάμε. Μια δυό φορές τον χρόνο γίνεται !!!

Τον υπόλοιπο το απόλυτο ζόρι πέφτει στην συζυγό μου...

Χρ.
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Και για να κλείσω γιατί μ'έπιασε η φλυαρία, αναφέρω ένα μόνο όνομα : Χιλαρυ Ρονταμ Κλιντον παρ'ολίγον υποψήφια Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μήπως κατι λέει αυτό για τον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία ?

Χρ.
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Όπως έγραψε και η Κατερίνα (Teri) οι σύζυγοι δρουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά! Λόγω όμως του απύθμενου εγωισμού μας, όλα τα βλέπουμε ανταγωνιστικά!
Το να ντρέπεται ένας άντρας να δείξει στον κόσμο ότι κάνει τις λεγόμενες "γυναικείες δουλειές", μπορώ να το κατανοήσω (όχι να τις δικαιολογήσω), γιατί μου έχει συμβεί κι εμένα! Όταν μεγαλώνουμε με αξίες που βάζουν περιορισμούς στις "αντρικές" ενέργειες, είναι μάλλον φυσιολογικό να μην αισθανόμαστε άνετα!
Τι φταίμε κι εμείς οι κακόμοιροι!
Αν είχαμε την Χριστιανική λεβεντιά δεν θα είχαμε τέτοιου είδους συμπλέγματα! Αλλά δεν την έχουμε, ζούμε μέσα στην αμαρτία! Γι' αυτό και τα συμπλέγματα (κάθε είδους) κάνουν θραύση πλέον!
Και ας μην το ειδικεύουμε σε σφάλμα κάποιου φύλου, γιατί και οι δύο φταίμε, αφού έχουμε βγάλει από τη ζωή μας τον Χριστό.
Τολμώ μάλιστα να ισχυριστώ ότι για να καταλάβουμε την πνευματική κατάσταση μιας κοινωνίας, αρκεί να δούμε τις γυναίκες! Αν αυτές είναι άξιες τότε θα υπάρχει ισορροπία! Αν όχι, τότε όλη η κοινωνία θα είναι "πεσμένη".
Είναι η μοίρα του κάθε Αδάμ να τον τουμπάρει μια Εύα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”