Μάταια

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Σ' όσους σαν σήμερα γεννήθηκαν
να στείλω θέλω μιαν ευχή!
Για όσους σαν σήμερα κοιμήθηκαν
στον ουρανό μια προσευχή!

Κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάποιοι φεύγουν και κάποιοι έρχονται! Αν πάνω στο ..."εισιτήριο" του καθενός υπάρχει η σφραγίδα του Σταυρού, τότε τίποτα δεν είναι μάταιο!!!!!

Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Τι σουβενίρ θα έχεις πάρει όταν τελειώσει;;;;

ή αν προτιμάς,

Η ζωή είναι ένα όνειρο, που σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις πού θα ξυπνήσεις, όταν για πάντα κοιμηθείς......
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Σμάρω σε καταλαβαίνω όσο μπορώ.
Διάβασε παλαιά διαθήκη εκκλησιαστή και θα βρείς εκεί πολλές απαντήσεις για αυτές σου τις σκέψεις.

(ΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ):
πρωή ξύπνημα πρωιμιακή προσευχή ευχουλα ευχούλα ευχούλα δουλειά πατερ ημών φαγητό καινή διαθήκη ευχούλα απογευμα εσπερινό μετα ευχούλα απόδειπνο χαιρετισμούς και ύπνο
(ΕΧΤΡΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΠΡΩΗ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ)
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εγώ ερμήνευσα στους λόγους σου κάποια νότα απαισιοδοξίας, γι' αυτό απάντησα έτσι!
Σμαρώ, άλλη βρίσκουν όαση στη ζωή τους από μερικά πιπίνια και άλλη από μια καλή επικοινωνία με τον Κύριο!
Οι πρώτοι όμως είναι εξαρτημένοι από την παρουσία (και την προσοχή) των πιπινιών, ενώ οι δεύτεροι μόνο από τον εαυτό τους!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

aposal έγραψε:Εγώ ερμήνευσα στους λόγους σου κάποια νότα απαισιοδοξίας, γι' αυτό απάντησα έτσι!
Σμαρώ, άλλη βρίσκουν όαση στη ζωή τους από μερικά πιπίνια και άλλη από μια καλή επικοινωνία με τον Κύριο!
Οι πρώτοι όμως είναι εξαρτημένοι από την παρουσία (και την προσοχή) των πιπινιών, ενώ οι δεύτεροι μόνο από τον εαυτό τους!
Σημερα ακουσα για μια κοπελα 30 χρονων με 3 παιδακια η οποια εχει καρκινο στο στηθος.Σκεφτομαι απο τη μια την ανηθικοτητα που επικρατει και απο την αλλη τους βασανισμενους ανθρωπους που παλευουν για να μεινουν στη ζωη.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ματαια

Δημοσίευση από eortologio_gr »

smarti έγραψε:Ολα ειναι ματαια σε αυτον τον κοσμο που ζουμε.Ηρθαμε ,ειμαστε επισκεπτες και θα φυγουμε!!!!!!!!!!!!!!!
Η οδός της ζωής χωρίζεται σε δύο δρόμους :

1. είτε θα μείνουμε και θα παλέψουμε

2. είτε θα "φύγουμε" εδώ και τώρα.

Μέση λύση δεν υπάρχει.

Μια καλή "ατάκα" είναι : "σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της υπόλοιπης ζωής σου"

Αρχισε να την ζείς ΤΩΡΑ ή "φύγε" ΤΩΡΑ...

Χρ.

ΥΓ. Και ο Ζαχόπουλος κατέληξε στο φευγιό αλλα δεν τούκατσε λόγω "μπάλλας". Εάν αποφασίσεις να ακολουθήσεις επαξίως τα βήματά του σιγουρέψου οτι η μέθοδος θα έχει το ποθητό αποτέλεσμα ...
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

srev έγραψε:"Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης."

Αυτό δεν είναι το θέμα εδώ; Αυτό είναι και το περιεχόμενο. Ο άνθρωπος έχει πολλάκις εκφράσει τη διαπίστωσή του για την ματαιότητα των πάντων. Ένας κορυφαίος εκφραστής αυτής ήταν ο Γκαίτε, που ώθησε την ανθρωπότητα εμέσως να αναζητήσει την όντως αλήθεια. Ένας άλλος, υπέρμετρα ριζοσπαστικός, ήταν ο Νίτσε. Ένας εξίσου ασυμβίβαστος, δίχως όμως τις αρνητικές συσχετίσεις τού Νίτσε, ήταν ο Χάιντεγκερ. Η πατερική θεολογία διευκρίνησε ότι τα "πάντα" σε όλες αυτές τις διαπιστώσεις ενέχουν από κοινού ορθή παρατήρηση πλην όμως αφορούν στον κτιστό κόσμο. Με την τελευταία αποκάλυψη -εξ Αγίου Πνεύματος- η ανθρωπότητα έκανε ένα οντολογικό άλμα που όμοιο του δεν έχει υπάρξει, ούτε πρόκειται να υπάρξει μεγαλύτερο- στην ιστορία.

Γιατί λοιπόν να ενίσταται κάποιος; Η συνεχής πάλη του πτωτικού ανθρώπου με τον κτιστό κόσμο, σαν να ήταν εχθρός του και δεσμώτης του, είναι καταγεγραμμένη μέσα μας και συνυφασμένη με την ανθρώπινη πλευρά αυτής της ταλαίπωρης πλευράς της ανθρωπίνου φύσεως. Ναι, την ξεπεράσαμε εν Χριστώ αλλά ας μην την πετάξουμε περιπαικτικά στα σκουπίδια. Αν δεν κάνω λάθος έχει ειπωθεί εκ στόματος Χριστού, "Το είπες αλλά δεν το κατάλαβες".

Ευχές,

Σπύρος.
8O 8O 8O 8O

Εσυ Σπυρο μου εβαλες πολυ δυσκολα.Ειμαι και αργοστροφη...... :roll:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Μέρα με τη μέρα η ζωή γίνεται πιο ανήθικη! Σε αναγκάζουν να ζήσεις έτσι!
Γι' αυτό και όσοι αντιστέκονται σήμερα, όσοι μπορούν και ζουν Χριστιανικά, είναι, κατά τη γνώμη μου, ήρωες!

Και όπως έλεγε και ο πατέρας Παΐσιος :

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Α΄ : ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ»

(σελ. 37)
Το καλό είναι που δεν μας εγκαταλείπει ο Θεός. Ο Καλός Θεός τον σημερινό κόσμο τον φυλάει και με τα δύο Του χέρια. Παλιότερα μόνο με το ένα. Σήμερα, μέσα στους τόσους κινδύνους που ζει ο άνθρωπος, ο Θεός τον φυλάει όπως η μάνα το μικρό παιδί, όταν αρχίζει να περπατάει. Τώρα μας βοηθούν πιο πολύ ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε. Πού θα ήταν ο κόσμος αν δεν τον βοηθούσαν! Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων παίρνει χάπια και είναι σε μια κατάσταση …Άλλος μεθυσμένος, άλλος απογοητευμένος, άλλος ζαλισμένος, άλλος από τους πόνους ξενυχτισμένος. Όλοι αυτοί βλέπεις να οδηγούν αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, να κάνουν επικίνδυνες δουλειές, να χειρίζονται επικίνδυνα μηχανήματα. Είναι όλοι αυτοί σε κατάσταση να οδηγούν; Μπορούσε να είχε σακατευτεί ο κόσμος. Πώς μας φυλάει ο Θεός και δεν το καταλαβαίνουμε!

(σελ. 45-46)
Οτιδήποτε και αν κάνουν οι άνθρωποι και αναίσθητοι να είναι, πάλι ανάπαυση δεν βρίσκουν. Πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά εσωτερικά βασανίζονται, είναι αγριεμένοι. Γι’ αυτό ζητούν ψυχαγωγίες, τρέχουν στα νταούλια, μεθούν, βλέπουν τηλεόραση. Χαζεύουν δηλαδή, για να ξεχνιούνται, γιατί ελέγχονται. Και όταν κοιμούνται λες ότι ησυχάζουν; Υπάρχει συνείδηση, βλέπεις.
Ναι, δεν υπάρχει γλυκύτερο πράγμα από το να έχει κανείς αναπαυμένη τη συνείδησή του. Φτερά νιώθει μέσα του. Πετάει!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

Smarti,

Δεν είσαι αργόστροφη, ταπεινή είσαι και με αγνή καρδιά. Στην ταπεινοφροσύνη δε εγώ είμαι αργόστροφος και στην αγνότητα τελείως καθυστερημένος. Κερδισμένη, λοιπόν, βγαίνεις εσύ και χαμένος, ομόφωνα, εγώ.

Σπύρος.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Ανώφελος και μάταιος δεν είναι ο κόσμος. Ανώφελες και μάταιες είναι οι πράξεις μας, γιατί συχνότατα είναι ανούσιες και μας απομακρύνουν απο την πραγματική σημασία του κόσμου και της εδώ ζωής που είναι απλά ο στίβος που δίνουμε τον αγώνα της σωτηρίας.

Ο καθένας πορεύεται σύμφωνα με αυτά που ιεραρχεί και αυτή η ιεράρχηση εκπορεύεται και διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό απο το σπίτι, το περιβάλλον, την κοινή αλλά κατ΄ουσίαν προσωπική κατα περίσταση κατευθυνόμενη γνώμη.

Τουλάχιστον σε μια τέτοια ιεράρχηση, όπως αυτής του καμακιού για τους άνδρες και της απο ανασφάλεια και όχι μόνο αυτοπροβολής της γυναίκας, υπάρχει μια λογική και ακολουθία:

Θέλουν να "ζευγαρώσουν", για λίγο, περισσότερο ή πολύ και βγαίνουν στη "θήρα". "Πολεμάνε" γι΄αυτό που έχουν ιεραρχήσει, κατα κανόνα ως κάλαμοι στον άνεμο και αποίμαντοι, οικογενειακά, για να μην πω και πνευματικά.

Ξέρεις πόσους εκκλησιαστικούς ξέρω, που απο την μιά τηρούν την παρθενία και απο την άλλη πιάνουν τα 35 και 40 χωρίς ένα φιλί ή σχέση παρότι θέλουν να παντρευτούν ή απλά θέλουν γυναίκα, πώς να το κάνουμε, φυσικά έννομα; Πετούν αητό περιμένοντας να τους έρθει η σύζυγος σαν απο μηχανής Θεό, ή καλύτερα εφησυχασμένοι ότι θα έρθει το πολυπόθητο προξενιό απο τον γέροντα; Και περνούν οι μέρες, μόνο που σε αντίθεση με το Jack Daniels ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Τί μαρτύριο στ΄αλήθεια!

Και για να γυρίσουμε στην αρχή του θέματος βασικό ρόλο στο να αναγνωρίσεις ματαιότητα και να παύσεις να επιθυμείς ή να δεις την ουσία και να επιθυμείς σωστά, είναι η θέσπιση στόχων και η διάκριση του να επιλέγεις ποιά πράγματα σε οδηγούν στους στόχους σου και ποιά σε απομακρύνουν.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

konstantinoupolitis έγραψε:Ανώφελος και μάταιος δεν είναι ο κόσμος. Ανώφελες και μάταιες είναι οι πράξεις μας, γιατί συχνότατα είναι ανούσιες και μας απομακρύνουν απο την πραγματική σημασία του κόσμου και της εδώ ζωής που είναι απλά ο στίβος που δίνουμε τον αγώνα της σωτηρίας.

Ο καθένας πορεύεται σύμφωνα με αυτά που ιεραρχεί και αυτή η ιεράρχηση εκπορεύεται και διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό απο το σπίτι, το περιβάλλον, την κοινή αλλά κατ΄ουσίαν προσωπική κατα περίσταση κατευθυνόμενη γνώμη.

Τουλάχιστον σε μια τέτοια ιεράρχηση, όπως αυτής του καμακιού για τους άνδρες και της απο ανασφάλεια και όχι μόνο αυτοπροβολής της γυναίκας, υπάρχει μια λογική και ακολουθία:

Θέλουν να "ζευγαρώσουν", για λίγο, περισσότερο ή πολύ και βγαίνουν στη "θήρα". "Πολεμάνε" γι΄αυτό που έχουν ιεραρχήσει, κατα κανόνα ως κάλαμοι στον άνεμο και αποίμαντοι, οικογενειακά, για να μην πω και πνευματικά.

Ξέρεις πόσους εκκλησιαστικούς ξέρω, που απο την μιά τηρούν την παρθενία και απο την άλλη πιάνουν τα 35 και 40 χωρίς ένα φιλί ή σχέση παρότι θέλουν να παντρευτούν ή απλά θέλουν γυναίκα, πώς να το κάνουμε, φυσικά έννομα; Πετούν αητό περιμένοντας να τους έρθει η σύζυγος σαν απο μηχανής Θεό, ή καλύτερα εφησυχασμένοι ότι θα έρθει το πολυπόθητο προξενιό απο τον γέροντα; Και περνούν οι μέρες, μόνο που σε αντίθεση με το Jack Daniels ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Τί μαρτύριο στ΄αλήθεια!

Και για να γυρίσουμε στην αρχή του θέματος βασικό ρόλο στο να αναγνωρίσεις ματαιότητα και να παύσεις να επιθυμείς ή να δεις την ουσία και να επιθυμείς σωστά, είναι η θέσπιση στόχων και η διάκριση του να επιλέγεις ποιά πράγματα σε οδηγούν στους στόχους σου και ποιά σε απομακρύνουν.
Για να δεις την ουσια ομως και να καταλαβεις ποιοι ειναι οι στοχοι σου ,νομιζω πρωτα πρεπει να ρθει και λιγο θεια φωτιση αλλιως δεν βλεπεις τιποτα.Ολα ειναι μετεωρα,και αυτα που επιθυμεις ,ειναι ολα ματαια νομιζω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”