Απιστία
Συντονιστής: Συντονιστές
-
giorgospet
- Έμπειρος Αποστολέας

Απιστία
Πολλές φορές , αν και είμαι πεπεισμένος για το αντίθετο , μου έρχονται λογισμοί ότι δεν υπάρχει τίποτα μετά το τέλος αυτής της ζωής.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν και κάποιοι από εσάς έχουν τους ίδιους λογισμούς και πως τους καταπολεμούν ,γιατί με πάει πολύ πίσω πνευματικά .
Ευχαριστώ.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν και κάποιοι από εσάς έχουν τους ίδιους λογισμούς και πως τους καταπολεμούν ,γιατί με πάει πολύ πίσω πνευματικά .
Ευχαριστώ.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
• να κινείσαι απλά,
• να λες την ευχή.
Να θυμάσαι τη Θυσία του Κυρίου μας και τον αγώνα των μαρτύρων της Εκκλησίας μας που προτίμησαν να πεθάνουν από το να απαρνηθούν το Σωτήρα μας. Πολλοί στηρίζονται στα θαύματα και στις ιστορίες από τους γεροντάδες. Δυστυχώς, θαύματα μπορεί να κάνει και ο πονηρός, ενώ ωραίες ιστορίες και χαρισματικούς ανθρώπους μπορεί να βρούμε και σε άλλες παραδόσεις. Νομίζω πως η αλήθεια της πίστης μας είναι θεμελιωμένη στο Αίμα του Κυρίου μας και στο αίμα αυτών που πίστεψαν στην Ανάστασή Του.
-
georgeva
- Βασικός Αποστολέας

Γιωργο,μην ανησυχεις καθολου γι'αυτο.Εδω ειχαν λογισμους τετοιους μεγαλοι αγιοι πατερες,και εμεις που δεν ειμαστε τιποτα,δεν θα εχουμε τετοιους λογισμους;Και μενα κατα καιρους μου περνουσαν λογισμοι.
Ειναι προσβολες του πονηρου για να μας κανει να αφησουμε τον αγωνα.
Το καλυτερο αντιδοτο σε αυτους τους λογισμους ειναι νομιζω αυτο:Λεει ποτε ο Χριστος ψεματα;Αφου μας τα ειπε ολα τι υπαρχει μετα θανατον:Η ΖΩΗ η αληθινη ζωη,ενωμενοι μαζι με τον Κυριο μας που ειναι επανω με το σωμα του το Θεομενο,μας περιμενει ο γλυκητατος μας Ιησους.
Ειναι προσβολες του πονηρου για να μας κανει να αφησουμε τον αγωνα.
Το καλυτερο αντιδοτο σε αυτους τους λογισμους ειναι νομιζω αυτο:Λεει ποτε ο Χριστος ψεματα;Αφου μας τα ειπε ολα τι υπαρχει μετα θανατον:Η ΖΩΗ η αληθινη ζωη,ενωμενοι μαζι με τον Κυριο μας που ειναι επανω με το σωμα του το Θεομενο,μας περιμενει ο γλυκητατος μας Ιησους.
Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

Φιλε γιωργο , θα σου πω κατι που μου ειπε ο γεροντας μου στο ορος , Αγαπητε αυτα που ζεις τωρα μπορεις να καταλαβεις αν ειναι οντως ετσι οπως τα βλεπεις , η ετσι οπως θελεις εσυ να τα δεις ;
Η ετσι οπως σε εχουν μαθει να τα βλεπεις ;
και συνεχισε .......ο καλος μας ο θεος ειναι αναρχος
δεν εχει αρχη ουτε τελος
ειναι ο πανταχου παρων και τα παντα πληρων .
ετσι και για μας ποια ειναι η αρχη ;
και ποιο το τελος ;
Η ετσι οπως σε εχουν μαθει να τα βλεπεις ;
και συνεχισε .......ο καλος μας ο θεος ειναι αναρχος
δεν εχει αρχη ουτε τελος
ειναι ο πανταχου παρων και τα παντα πληρων .
ετσι και για μας ποια ειναι η αρχη ;
και ποιο το τελος ;
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Λέει ο Απόστολος Παύλος στους Θεσσαλονικείς:
"13 Ου θέλομεν δε υμάς αγνοείν, αδελφοί, περί των κοιμωμένων, ίνα μη λυπήσθε καθώς και οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα. 14 ει γάρ πιστεύομεν ότι Ιησούς απέθανε και ανέστη, ούτω και ο Θεός τους κοιμηθέντας διά τού Ιησού άξει σύν αυτώ. 15 τούτο γάρ υμίν λέγομεν εν λόγω Κυρίου, ότι ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι εις την παρουσίαν τού Κυρίου ου μη φθάσωμεν τους κοιμηθέντας· 16 ότι αυτός ο Κύριος εν κελεύσματι, εν φωνή αρχαγγέλου και εν σάλπιγγι Θεού καταβήσεται απ' ουρανού, και οι νεκροί εν Χριστώ αναστήσονται πρώτον, 17 έπειτα ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι άμα σύν αυτοίς αρπαγησόμεθα εν νεφέλαις εις απάντησιν τού Κυρίου εις αέρα, και ούτω πάντοτε σύν Κυρίω εσόμεθα." (Θεσ. Α κεφ. 4, 13-17)
(Είναι ο Απόστολος που διαβάζουμε στην εξόδιο ακολουθία)
Αν, λοιπόν, πιστεύουμε ότι ο Χριστός αναστήθηκε, τότε δεν μπορεί να μην πιστεύουμε στα λόγια Του, ότι ο Θεός παίρνει κοντά Του τις ψυχές των κεκοιμημένων, που σ' όλη τους τη ζωή αγωνίστηκαν για την Αγάπη Του.
Ο ίδιος ο Χριστός είπε:
"1 Μή ταρασσέσθω υμών η καρδία· πιστεύετε εις τον Θεόν, και εις εμέ πιστεύετε. 2 εν τή οικία τού πατρός μου μοναί πολλαί εισιν· ει δε μη, είπον αν υμίν. πορεύομαι ετοιμάσαι τόπον υμίν· 3 και εάν πορευθώ και ετοιμάσω υμίν τόπον, πάλιν έρχομαι και παραλήψομαι υμάς προς εμαυτόν, ίνα όπου ειμί εγώ, και υμείς ήτε. 4 και όπου εγώ υπάγω οίδατε, και την οδόν οίδατε."(Ιωαν. κεφ. 14, 1-4)
"Θα πάω και θα σας ετοιμάσω τόπο, κι ύστερα θα έλθω πάλι και θα σας πάρω κοντά μου, για να είστε κι εσείς εκεί που είμαι εγώ", έτσι είπε στους μαθητές του ο Κύριος και δι αυτών σ΄όλους τους Χριστιανούς. Είναι, λοιπόν, δυνατόν να λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί κι ότι πιστεύουμε στο Χριστό τον Υιό του Θεού του ζώντος και να μην πιστεύουμε στα ίδια του τα λόγια;
Φίλε Γιώργο ο διάβολος μας βάζει λογισμούς ότι δεν υπάρχει άλλη ζωή, ώστε: "ει νεκροί ουκ εγείρονται, φάγωμεν και πίωμεν, αύριον γάρ αποθνήσκομεν." (Κορινθ. Α. κεφ. 15, 32) Δηλαδή, αφού δεν υπάρχει άλλη ζωή, γιατί να μην αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί απ' τα πάθη της σάρκας. Διάβασε προσεκτικά το 15ο κεφάλαιο της Α προς Κορινθίους Επιστολής. Εκεί ο Απόστολος τεκμηριώνει προσεκτικά την Ανάσταση των νεκρών και αναφέρει λεπτομέρειες για το πως θα γίνει αυτή. Αν μετά απ' αυτά δεν πεισθείς, έλα να τα ξαναπούμε.
"13 Ου θέλομεν δε υμάς αγνοείν, αδελφοί, περί των κοιμωμένων, ίνα μη λυπήσθε καθώς και οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα. 14 ει γάρ πιστεύομεν ότι Ιησούς απέθανε και ανέστη, ούτω και ο Θεός τους κοιμηθέντας διά τού Ιησού άξει σύν αυτώ. 15 τούτο γάρ υμίν λέγομεν εν λόγω Κυρίου, ότι ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι εις την παρουσίαν τού Κυρίου ου μη φθάσωμεν τους κοιμηθέντας· 16 ότι αυτός ο Κύριος εν κελεύσματι, εν φωνή αρχαγγέλου και εν σάλπιγγι Θεού καταβήσεται απ' ουρανού, και οι νεκροί εν Χριστώ αναστήσονται πρώτον, 17 έπειτα ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι άμα σύν αυτοίς αρπαγησόμεθα εν νεφέλαις εις απάντησιν τού Κυρίου εις αέρα, και ούτω πάντοτε σύν Κυρίω εσόμεθα." (Θεσ. Α κεφ. 4, 13-17)
(Είναι ο Απόστολος που διαβάζουμε στην εξόδιο ακολουθία)
Αν, λοιπόν, πιστεύουμε ότι ο Χριστός αναστήθηκε, τότε δεν μπορεί να μην πιστεύουμε στα λόγια Του, ότι ο Θεός παίρνει κοντά Του τις ψυχές των κεκοιμημένων, που σ' όλη τους τη ζωή αγωνίστηκαν για την Αγάπη Του.
Ο ίδιος ο Χριστός είπε:
"1 Μή ταρασσέσθω υμών η καρδία· πιστεύετε εις τον Θεόν, και εις εμέ πιστεύετε. 2 εν τή οικία τού πατρός μου μοναί πολλαί εισιν· ει δε μη, είπον αν υμίν. πορεύομαι ετοιμάσαι τόπον υμίν· 3 και εάν πορευθώ και ετοιμάσω υμίν τόπον, πάλιν έρχομαι και παραλήψομαι υμάς προς εμαυτόν, ίνα όπου ειμί εγώ, και υμείς ήτε. 4 και όπου εγώ υπάγω οίδατε, και την οδόν οίδατε."(Ιωαν. κεφ. 14, 1-4)
"Θα πάω και θα σας ετοιμάσω τόπο, κι ύστερα θα έλθω πάλι και θα σας πάρω κοντά μου, για να είστε κι εσείς εκεί που είμαι εγώ", έτσι είπε στους μαθητές του ο Κύριος και δι αυτών σ΄όλους τους Χριστιανούς. Είναι, λοιπόν, δυνατόν να λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί κι ότι πιστεύουμε στο Χριστό τον Υιό του Θεού του ζώντος και να μην πιστεύουμε στα ίδια του τα λόγια;
Φίλε Γιώργο ο διάβολος μας βάζει λογισμούς ότι δεν υπάρχει άλλη ζωή, ώστε: "ει νεκροί ουκ εγείρονται, φάγωμεν και πίωμεν, αύριον γάρ αποθνήσκομεν." (Κορινθ. Α. κεφ. 15, 32) Δηλαδή, αφού δεν υπάρχει άλλη ζωή, γιατί να μην αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί απ' τα πάθη της σάρκας. Διάβασε προσεκτικά το 15ο κεφάλαιο της Α προς Κορινθίους Επιστολής. Εκεί ο Απόστολος τεκμηριώνει προσεκτικά την Ανάσταση των νεκρών και αναφέρει λεπτομέρειες για το πως θα γίνει αυτή. Αν μετά απ' αυτά δεν πεισθείς, έλα να τα ξαναπούμε.
- costisk
- Συστηματικός Αποστολέας

...κι εξάλλου δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην πέρασε αυτό το στάδιο.
Εγώ όταν σκεφτόμουν κάτι τέτοιο, εκτός τα τόσα παραδείγματα που υπάρχουν δίπλα μας, σκέφτομαι και τα λόγια όλων αυτών των άγιων γερόντων του Αγίου Όρους, όπως για παράδειγμα του γέροντα Παΐσιου...και λέω, δεν υπάρχει περίπτωση να μας κορόιδευε κάποιος από αυτούς....
Εγώ όταν σκεφτόμουν κάτι τέτοιο, εκτός τα τόσα παραδείγματα που υπάρχουν δίπλα μας, σκέφτομαι και τα λόγια όλων αυτών των άγιων γερόντων του Αγίου Όρους, όπως για παράδειγμα του γέροντα Παΐσιου...και λέω, δεν υπάρχει περίπτωση να μας κορόιδευε κάποιος από αυτούς....
-
giorgospet
- Έμπειρος Αποστολέας

Σας ευχαριστώ πολύ.
Νίκο διάβασα και το χωρίο το οποίο μου είπες.
Γενικά θεωρώ ότι πρόκειται για πειρασμό του πονηρού και προσπαθώ με την ευχή να τον αποφύγω.
Νίκο διάβασα και το χωρίο το οποίο μου είπες.
Γενικά θεωρώ ότι πρόκειται για πειρασμό του πονηρού και προσπαθώ με την ευχή να τον αποφύγω.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να λες την ευχή.
• να κινείσαι απλά,
• να λες την ευχή.
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ
] Φίλε Γιώργο περιττό να σου πω ότι ακόμη η πίστη σου θέλει ανέβασμα δια της μελέτης αν μπορείς όχι διάβασμα, Της Γραφής. Σπουδαίο είναι για να βγάζεις από το μυαλό σου, τον πειρασμό αυτόν γιατί περί πειρασμού πρόκειται κοίταγε κάθε φορά εκεί λίγο πιο ψηλά προς το εικονοστάσι της μανούλας σου και να βλέπεις τον Αγιασμό που έχει φυλαγμένο σε κάποιο μπουκαλάκι, και να λές πως γίνεται αυτό το θαύμα. Και το πιο σπουδαίο ρίξε το μυαλό σου την βραδιά της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα γιατί εκτός που κάτι θα έχεις διαβάσει και να νομίζεις ότι αυτοί που γράφουν τα βιβλία μας κοροϊδεύουν, αλλά πάντα είναι και στις εφημερίδες λεπτομέρειες το πως βγήκε το Άγιο Φως αυτήν την χρονιά, γιατί δεν βγαίνει πάντα την ίδια ώρα και με τα ίδια σημάδια. Βρες και το μικρό βιβλίο ΕΙΔΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ που έχει πολλές λεπτομέρειες από τον ίδιο τον Άγιο Ταφίτη Μοναχό. Εγώ πολλά διδάχτηκα από αυτό το βιβλίο. Ακόμη και σήμερα κάθε χρόνο στην Βάπτιση του Χριστού ^ 6 Ιανουαρίου στον Ιορδάνη ποταμό με το πέταμα του Σταυρού μέσα στα νερά γίνονται διάφορα θαύματα. ¨Ένα από αυτά βλέπουμε μετά από δύο χιλιάδες χρόνια να γυρίζουν πίσω τα νερά όπως ακριβός έγινε κατά την βάπτιση ψαλμός -113-εδάφιο -3- Ο Ψαλμός κατά τον Ορθόδοξο τύπο, γιατί το καθολικό λέει ότι θέλει.. Άλλη ώρα μιλάμε γιαυτό Μην παραδίνεσαι στον πονηρό γιατί τον χαροποιείς βλέποντας την αδυναμία σου. Και πολύ καλά έκανες να το μιλήσεις γιατί πιστεύω κάτι θετικό θα βγήκε.