Περί καπνίσματος

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Περί καπνίσματος

Δημοσίευση από filotas »

giorgospet έγραψε:Το κάπνισμα είναι αμαρτία ;
Έχω δεί αρκετούς ιερείς να καπνίζουν.
Το κάπνισμα είναι λάθος για δυο λόγους:

1. Γιατί αποδεδειγμένα βλάπτει την υγεία, πράγμα που δυστυχώς το διαπιστώνει ο καπνιστής, όταν είναι ήδη αργά.
2. Σπαταλά άσκοπα χρήματα τα οποία σ' ένα συστηματικό καπνιστή δεν είναι αμελητέα (100-200 ευρώ το μήνα) και σίγουρα θα μπορούσε να τ' αξιοποιήσει καλύτερα.

Η επισήμανση ισχύει σαφώς για ανθρώπους που καπνίζουν πάνω από 10 τσιγάρα την ημέρα και δεν μπορούν να το κόψουν εύκολα, που σημαίνει ότι τους έχει γίνει πάθος. Τώρα, αν κάποιος μπορεί να καπνίζει λιγότερα από 5 τσιγάρα την ημέρα και μπορεί και να μην καπνίζει αν χρειαστεί, αυτός μάλλον δεν αμαρτάνει, γιατί η λογική χρήση των πραγμάτων δεν είναι αμαρτία.

Σε κάθε περίπτωση και για κάθε άνθρωπο ο Πνευματικός του έχει τον τελευταίο λόγο (μαζί με το γιατρό του φυσικά).
omirosx
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

ΠΕΡΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση από omirosx »

Αν το κάπνισμα είναι αμαρτία δεν μας το είπε κανείς από τους Άγιους Πατέρες, γιατί απλούστατα δεν υπήρχε το κάπνισμα στα χρόνια τους. Οι μηχανές που άρχησαν να βγάζουν τα τσιγάρα χρονολογούνται κάπου τω -1850. μΧ. Οπότε η ιδέα της αμαρτίας είναι νέα υπόθεση. Συμφωνώ με την άποψη ότι είναι πάθος και το πάθος δεν είναι αρεστό μέσα στην πίστη μας. συμφωνώ επίσης αν κάποιος καπνίζει -5-τσιγάρα την ημέρα δεν είναι πάθος. Και το κρασί είναι ένα από τα πιο χειρότερα πάθη. Και όμως ο Απ. Παύλος μας το συστήνει στου Τιμ ¨Ε-23- ¨Όμως είπε να μην μεθάμε όχι να μην πίνουμε. Το καλό και νόστιμο φαί είναι η αιτία που ο μισός κόσμος υποφέρει από χοληστερίνη, ζάχαρο, πίεση. Αν το τσιγάρο είναι αμαρτία γιατί φθείρει το σώμα που είναι ναός του Θεού, όλες αυτές οι λιχουδιές που γεμίζουν τα νοσοκομεία τι είναι; Και τελικά κάνω την ερώτηση, ιδίως σε αυτούς που οδηγούν δικό τους αυτοκίνητο. Καπνίζει κανείς από εσάς; Εάν ναι τότε ρωτώ πάλι. Για να κάνετε μία διαδρομή από Αθήνα Πειραιά. Έχετε μετρήσει πόσες κούτες τσιγάρα έβγαλε η εξάτμιση σας; Τότε αυτό είναι έγκλημα. Γιατί εσύ αφίνεις2 πίσω την καπνιά για να την αναπνεύσω εγώ. Με αυτά που λέω μην νομίσει κανείς ότι καπνίζω και θέλω να αθωώσω τον εαυτόν μου αλλά κάνω μία κουβέντα ποιο αντικειμενική. Γιατί τα πιο πολλά που λέμε είναι αυτά που ακούσαμε από δω και από κει. Να με συμπαθάτε αν σας στενοχώρησα.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Φυσικά και είναι αμαρτία το κάπνισμα αδελφέ.
Έχεις ακούσει κανένας Άγιος μας τα τελευταία 100 χρόνια να κάπνιζε?Για βρες μου έναν Άγιο που να κάπνιζε κάνα τσιγαράκι.
Και τι κερδίζεις με το κάπνισμα αδελφέ?Σου δίνει τίποτα ,το να ρουφάς τον καπνό από ένα βρωμόπραγμα που καίγεται?Μήπως σε βοηθάει στην πνευματική σου πορεία το κάπνισμα?
Μήπως ο Παύλος ήταν μπεκρής ή ο Πέτρος η κανένας από τους άλλους 62 Αποστόλους?
Τίποτε δεν κερδίζεις εξασκώντας την σαρκική αυτή απόλαυση.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
omirosx
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

ΠΕΡΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση από omirosx »

Καλά όλα αυτά που λες. Δεν μας είπες κάτι όμως για τις όμορφες λιχουδιές που γεμίζουν εξ αιτίας τα νοσοκομεία και αν οδηγείς. ¨Οσο για τον εαυτόν μου είπα ότι δεν καπνίζω
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Καπνιζω ,γι αυτο εγω και για σας. :( :(
Σε ενεν γεροντα που πηγα και του ειπα ,οτι νομιζω οτι το μεγαλυτερο μου αμαρτημα ειναι που καπνιζω,επηρεασμενη απο τα γραφομενα εδω στι ιντερνετ,μου απαντησε οτι αυτο δεν ειναι τοσο μεγαλη αμαρτια ,και οταν θα ρθει ο καιρος θα κοπει και αυτο.Υπαρχουν πολυ ποιο σοβαρα αμαρτηματα ,απο το τσιγγαρο.Αυτα τα ειπε αυτος ο γεροντας ,αλλος ισως να ελεγε κατι αλλο δεν ξερω.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από georgeva »

Σμαρω,ταπεινα νομιζω οτι ο εξαγιασμος σου πρεπει να αρχισει απο την εκκοπη του τσιγαρου.Το ξερεις οτι πολλοι Γερονταδες το τσιγαρο το λενε: ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ;[/b]

Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ειναι πολυ δυσκολο να κοπει.Οι προσπαθειες ηταν και ειναι αματρητες.Μονο στις 4 εγκυμοσυνες μου το εκοβα οσο ειχα τα μωρα μεσα μου.Και οταν γεννουσα, το πρωτο που ζητουσα ηταν ενας καφες και ενα τσιγγαρο. :cry:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

To αγαπας το τσιγαρο γι'αυτο δεν μπορεις να το κοψεις.Πρεπει να το μισησεις πραγματικα για να το κοψεις.Μισησε το, ειναι παθος,κανε μια εβδομαδα νηστεια(και απο το τσιγαρο φυσικα),και με προσευχη απο σενα και απο εμας θα το κοψεις.ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.Προχωρα και θα ευχομαστε ολοι.Εδω χρειαζεται ο ενας τον αλλον.Οχι μονο για <<κουβεντουλα>>.

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Αν πας λιγο ποιο πισω στα θεματα και το ψαξεις στα,,παθη,,θα δεις οτι πολυ προσπαθησαν αλλα εγω :-L .Μην σπαταλατε αδικα τον χρονο σας ,για μενα .Υπαρχουν τοσοι αρρωστοι γυρο μας που αυτοι εχουν αναγκη απο προσευχη.Σε ευχαριστω παντος Γιωργο.
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

O Γεροντας παισιος ελεγε: αφου παει που παει το <<τραινο της προσευχης>> προς τα πανω τουλαχιστον μην παει αδειο.Χωραει πολλους επιβατες μεσα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”