Πρόοδος στον Ορθόδοξο - Παπικό διάλογο ?

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioanath »

εννοείται ότι δε μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά :D

χάλια ο καιρός σήμερα! καλή σας μέρα! :wink:
Μαράν Αθά
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

Misha έγραψε:
....Ο λατινοφρων πατριαρχης Βεκκος συλλειτουργούσε με παπικους και προσπαθουσε δια της βιας να επιβαλλει την ψευδενωση.
την περιοδο εκεινη θανατωθηκαν και οι 26 οσιομαρτυρες της αγιορειτικης Μονης Ζωγραφου επειδη αρνηθηκαν το συλλειτουργο.
στη Θ.Λειτουργια υπαρχει μια φραση "τας θυρας τας θυρας εν σοφια προσχωμεν".Καποιους λεει να προσεχουν οι χριστιανοι για να μη μπουν μεσα στη εκκλησιά....κατηχουμενους,αιρετικους,μετανοουντες ......
ΝΑΙ !!!
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΞΑΝΑ-ΖΟΥΜΕ . ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ !!!

Έγραψα : ...Η Φωνή της Καρδιάς μου λέει ότι ζούμε την αποστασία της εκκλησίας στις έσχατες μέρες και την επαλήθευση προφητών ... είμαστε στο παρα5 ..... Για τον ακριβή χρόνο της δευτέρας παρουσίας .ότι ... είναι κοντά , αλλά πόσο κοντά ????.!!!! .- ( ίσως σαν τις 40 μέρες του Ιωνά , δια τους υπό του Ιωνά εκτεθέντες λόγους .... )
Φίλε μου
"Περί δε της ημέρας εκείνης και ώρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ει μη ο πατήρ μου μόνος" (Ματθ. κδ’, 36). "ουχ υμών εστι γνώναι χρόνους η καιρούς ους ο Πατήρ έθετο εν τη ιδία εξουσία" (Πραξ. α’, 7)
Όσο για τον αντίχριστο έχει δίκιο ο Αγ . Κοσμάς όταν έλεγε :
"Τον Πάπαν να καταταράστε, διότι αυτός θα είναι η αιτία".
και
.''...Ο αντίχριστος είναι , ο ένας είναι ο πάπας και ο έτερος είναι αυτός όπου είναι εις το κεφάλι μας χωρίς να ειπώ το όνομα του , το καταλαβαίνετε , μα λυπηρό ν είναι να σας ειπώ , διότι αυτοί οι αντίχριστοι είναι εις την απώλεια ....''

Φίλοι μου
Η κατάσταση είναι μη αντιστρεπτή για τα ανθρώπινα μέτρα και το πως πάνε τα πράγματα φανερό ...
Εάν ο Θεός δεν βάλει το χέρι του ( και δεν πέσει να τους πλακώσει η στέγη η κάτι ανάλογο ! ) και αυτά θα τα ξανα - δούμε και χειρότερα !!!
Ο Κύριος ας μα λυπηθεί !

Misha o Bέκος ! Για πες μου οι ορθόδοξοι , οι Αγιοι της εποχής του κοινονούσαν απο το ποτήριο του και τον δεχόταν σαν ιερέα σαν επίσκοπο του Θεού ? Για τον έστειλαν στο πατέρα του τον γιο του αντί - χριστου ?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Τρί Σεπ 26, 2006 1:59 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

Η μεγαλύτερη πτώση που είχαμε ήταν ότι συλλειτουργήσαμε με τους Παπικούς το 1452 και θέλαμε να ενωθούμε τότε με αυτούς !!

ετσι απέσυρε η Παναγία μας την προστασία πάνω από την Κωνσταντινούπολη και την χάσαμε οριστικά .

Ας προσευχηθούμε να μην ξανακάνουμε τις ίδιες αμαρτίες
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

vfilip έγραψε:
Η μεγαλύτερη πτώση που είχαμε ήταν ότι συλλειτουργήσαμε με τους Παπικούς το 1452 και θέλαμε να ενωθούμε τότε με αυτούς !!
ετσι απέσυρε η Παναγία μας την προστασία πάνω από την Κωνσταντινούπολη και την χάσαμε οριστικά .
Ας προσευχηθούμε να μην ξανακάνουμε τις ίδιες αμαρτίες
Τότε μας βάλανε εστω το μαχαίρι στο λαιμό .!!! Δύσκολες μέρες !!! Ενώ τώρα ?
Οικουμενισμος !!!
Η μεγαλύτερη πτώση που είχαμε ήταν ότι συλλειτουργήσαμε με τους Παπικούς στην Ραββένα .... και μεταλάβανε οι καρδινάλιοι !!!
raxil
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Πρόοδος στον Ορθόδοξο - Παπικό διάλογο

Δημοσίευση από raxil »

stratos έγραψε:
Ioanath έγραψε:
stratos έγραψε:ειναι εκκλησια η παπικη?
μονο αυτο μας λειπει να ακουσουμε.
ΟΧΙ είναι οίκος μόδας! :D
Aγαπητέ Ιονάθαν
Στο σάιτ www.alopsis.gr/
θα βρείς άρθρα σχετικά του Πρωτοπρεσβύτερου και διακεκριμένου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωργίου
Μεταλληνού όπως
Οι διάλογοι χωρίς προσωπείο
αναφέρει δε
'' Αν δεν πεθάνη ο Παπισμός με την εν Χριστώ μετάνοιά του και την επιστροφή του στην Εκκλησία του Χριστού , ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , θα προσφέρη νοθευμένο Χριστιανισμό στην Ευρώπη και στον κόσμο .
Ειναι πολυ σαφεις και ξεκάθαρες οι θέσεις της Ορθοδοξίας για το συγκεκριμένο θέμα
Το δε συγκεκριμένο άρθρο επιλύει πολλές απορίες .
ΡΑΧΗΛ
Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: Πρόοδος στον Ορθόδοξο - Παπικό διάλογο

Δημοσίευση από Ioanath »

raxil έγραψε:
stratos έγραψε:
Ioanath έγραψε: ΟΧΙ είναι οίκος μόδας! :D
Aγαπητέ Ιονάθαν
Στο σάιτ www.alopsis.gr/
θα βρείς άρθρα σχετικά του Πρωτοπρεσβύτερου και διακεκριμένου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωργίου
Μεταλληνού όπως
Οι διάλογοι χωρίς προσωπείο
αναφέρει δε
'' Αν δεν πεθάνη ο Παπισμός με την εν Χριστώ μετάνοιά του και την επιστροφή του στην Εκκλησία του Χριστού , ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , θα προσφέρη νοθευμένο Χριστιανισμό στην Ευρώπη και στον κόσμο .
Ειναι πολυ σαφεις και ξεκάθαρες οι θέσεις της Ορθοδοξίας για το συγκεκριμένο θέμα
Το δε συγκεκριμένο άρθρο επιλύει πολλές απορίες .
Μήπως να ανατρέξουμε στα καθολικά sites να δούμε τι γράφουν αυτοί για μας;

Εγώ ξέρω ότι διάλογος δε γίνεται με πείσμα και απολυτότητα στις θέσεις. Ο καθένας πάει με ανοιχτό μυαλό, καλή διάθεση και φυσικά καλή γνώση των εκκλησιαστικών θεμάτων.
Οι φανατισμοί δεν οφέλησαν ποτέ κανέναν.

Τώρα για το αν είναι εκκλησία το 90% των Χριστιανών επί της Γης (Ρωμαοκαθολικοί και Προτεστάντες) τι να πώ;
Ο Θεός ξέρει.
Σίγουρα όχι ο κάθε κ. καθηγητής που εκφράζει μια (υποκειμενική) άποψη.
Μαράν Αθά
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

Ειρήνη φίλε μου
Απλά διαφορά απόψεων !

Άφραγκος δεν είναι εκείνος που λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά στον κόσμο !
Αλλά εκείνος που δεν έχει φράγκα στην τσέπη του !
Άθεος για μένα δεν είναι εκείνος που λέει ότι δεν υπάρχει Θεός στον κόσμο !
Αλλά εκείνος που δεν έχει τον Θεό στην καρδία του !
Ακόμα και ο εκζητών τον Θεό μπορεί να προσεύχεται ,να έχει την εύνοια του Θεού , να πιστεύει και όμως από την στιγμή που δεν έχει τον ΘΕΟ είναι ΑΘΕΟΣ !

Οι φαρισαίοι έλεγαν την ευχή ...Και άκουσαν τον Κύριο να τους λέει ότι δεν σώζεται όποιος λέει Κύριε Κύριε Αλλά ο ποιων το θέλημα του Πατρός μου .. Συνδυασμός ορθής πίστης και ορθής πράξης η ΜΙΑ Οδός ,ο ΕΝΑΣ Χριστός !
Και ένθεος ο Χριστιανός που στην κάρδια του ο Θεός κατοικεί !

Μια η Οδός για μένα o Χριστός . Μια η Εκλήσια του Χριστού !
Πολλα τα μονοπάτια ,πολλές οι εκλησιες για σένα !
Διαφορετικές απόψεις !
Σαφώς και οι αιρετικοι ειναι εκλησία .Οχι ομως του Χριστου οπως οι οικουμενιστες λένε , αλλά του αντιχριστου κατα την αποψη μου !
Διαφορετικές απόψεις !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Τετ Σεπ 27, 2006 9:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioanath »

ΟΚ παιδιά, δεν έχω κάτι ουσιαστικό να πώ εκτος από το ότι:

1) φοβάμαι ότι πήρατε τη στροφή πολύ δεξιά και βγήκατε από τον δρόμο.

2) στα 40 χρόνια της ζωής μου έμαθα ότι ποτέ μια ακραία θέση δεν είναι σωστή!

3) ΟΚ δέχομαι να πεις έχουμε άλλη οπτική γωνία με τους ετερόδοξους, έχουν πλανηθεί σε ορισμένα σημεία, δε μ' αρέσει που ξυρίζουν το γένι οι παπάδες και γίνονται όμορφοι και ό,τι άλλο θέλετε στα πλαίσια του λογικού, το συζητάμε

Αλλά το 90% των χριστιανών ανήκουν στην εκκλησία του αντίχριστου?!

χμμ , μήπως να το ξανασκευτούμε ;

μπορεί και να κάνω λάθος, ποτέ δε ξέρεις! Λες; :wink:
Μαράν Αθά
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

umarth έγραψε:....Πάντα λίγοι ήταν οι εκλεκτοί... και συνεχώς λιγότεροι. Αν δεν ήταν έτσι η συντέλεια δεν θα ερχόταν ποτέ. Αν οι πολλοί είχαν δίκιο και οι λίγοι άδικο, ούτε ο Νώε ούτε ο Λωτ θα υπήρχαν για να μας το διδάξουν.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ !
ΑΝ ΘΕΛΗΣ ΑΥΤΑ ΛΕΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ! Και η διοικουσα εκλησία ...

Ομως ο φίλος μας ο umarth μας κληρονόμησε εναν λογισμό !
Και ο φανατισμος κατα των φανατικων φανατισμος είναι ...
Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioanath »

Τον βλέπω εγώ τον Πατριάρχη ..

αν την γλυτώσει από τους "Γκρίζους Λύκους" θα του την πέσουν οι "Ορθόδοξοι Λύκοι" :!:

και ο Πατριάρχης με τους αντίχριστους λοιπόν!

αχ! ξεπεσμός στον Κλήρο! :cry:
Μαράν Αθά
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”