Προβληματισμός περί γάμου

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

Αν δεις καραβι στο βουνο..............................

λεγανε καποτε .
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Κι ομως αδελφε, εχει γινει αυτο που λες. Η κιβωτος προσαραξε στο Αραρατ.

Τι θελεις να πεις ομως; για προχωρα τον συλλογισμο σου, η μαλλον τον στοχασμο σου να δουμε τι εννοεις.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

πιστευεις αγαπητε φιλε οτι μπορω πω ολο το στιχακι ;

η να το αφησω ετσι και να υπαρχει ενας προβληματισμος

τι θελει να πει ο ποιητης ;
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

Πάντως εγώ έχω ακούσει γιά ζευγάρι που χώρισε λόγο του ότι ο ένας θρήσκευε πολύ και ο άλλος λίγο.Τέλος θέλω να επαναλάβω το προς Κορινθίους Ά επιστολή του Παύλου13. <<Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλο αλαλάζον....και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμε.>>Οι τύποι είναι μέσα που μας βοηθούν δεν είναι αυτοσκοπός.Αδελφοί πρώτα νηστεύουμε την γλώσσα μας έλεγε ο γέροντας μου.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Όταν, Εφραίμ, ένα ζευγάρι χωρίζει επειδή ο ένας "θρησκεύει" κι ο άλλος όχι, είναι επειδή θρησκεύει και δεν κάνει την Ορθοδοξία τρόπο ζωής. Ο Ορθόδοξος Χριστιανός προσπαθεί με διάκριση να μην σκανδαλίζει τους αδελφούς του με τη συμπεριφορά του, ακόμη κι αν χρειαστεί να παραλείψει κάποια από τα θρησκευτικά του καθήκοντα για λίγο, όπως ας πούμε να μη νηστέψει προκειμένου να μην σκανδαλίσει.

Τώρα αν ο ένας εκ των συντρόφων προσπαθήσει ν΄αποτρέψει τελείως τον άλλο από την επαφή του με το Θεό και την Εκκλησία, τότε μπαίνει το θέμα ότι είναι καλύτερο να υπακούς στο Θεό παρά στους ανθρώπους. Στην περίπτωση αυτή ισχύει ότι λέει ο Απόστολος Παύλος στην Α προς Κορινθίους: "Αν ο Χριστιανός (ή η Χριστιανή) έχει σύντροφο άπιστη(-ο) και συμφωνήσει να μένει μαζί του, ας μην τη χωρίζει, γιατί μπορεί με την αγάπη του(της) και την προσευχή του(της) ν' αγιαστεί κι εκείνη(-ος) και τα παιδιά τους. Αν η άπιστη(-ος) αποφασίσει να φύγει από μόνη(-ος) της(του) τότε ο Χριστιανός(-η) δεν φέρει γι αυτό ευθύνη κι είναι ελεύθερος(-η) από τα δεσμά του Γάμου." Σημειώνω ότι άπιστος εδώ σημαίνει αυτός που δεν πιστεύει κι όχι αυτός που διαπράττει συζυγική απιστία.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

efraim21 έγραψε:Πάντως εγώ έχω ακούσει γιά ζευγάρι που χώρισε λόγο του ότι ο ένας θρήσκευε πολύ και ο άλλος λίγο
Η άποψή μου είναι πως όταν ο ένας από τους δύο είναι πιο κοντά στον Χριστιανισμό, ενώ ο άλλος όχι ή ελάχιστα, τότε ο πονηρός κάνει ό,τι μπορεί προς τον λιγότερο πιστό για να χαλάσει τη σχέση (γάμο). Και ο αγώνας που πρέπει να κάνει ο πιο πιστός είναι μεγάλος. Τόσο μεγάλος, που αν δεν έχει από κοντά έναν πνευματικό, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Παιδιά είναι πολύ δύσκολο όταν ο ένας απο τους δυο δεν πιστεύει!
Και χρειάζεται πολύ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ.Αν κάνω λάθος συγχωρέστε με!! :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Κι αν δεν πιστεύει κανείς από τους δύο; Τι ελπίδα έχουν τότε;
Νομίζω πως ακόμη και όταν και οι δύο είναι συνειδητά μέλη της Εκκλησίας, πάλι υπάρχουν προβλήματα! Αλίμονο! Χωρίς προβλήματα (θλίψεις) πώς θα διορθωθούμε; Πώς θα συνειδητοποιήσουμε την αθλιότητά μας και το ότι χρωστούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον Κύριο; Και ότι χωρίς αυτόν είμαστε μηδενικά;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

[quote="filotas"]Όταν, Εφραίμ, ένα ζευγάρι χωρίζει επειδή ο ένας "θρησκεύει" κι ο άλλος όχι, είναι επειδή θρησκεύει και δεν κάνει την Ορθοδοξία τρόπο ζωής. Ο Ορθόδοξος Χριστιανός προσπαθεί με διάκριση να μην σκανδαλίζει τους αδελφούς του με τη συμπεριφορά του, ακόμη κι αν χρειαστεί να παραλείψει κάποια από τα θρησκευτικά του καθήκοντα για λίγο, όπως ας πούμε να μη νηστέψει προκειμένου να μην σκανδαλίσει.

Μπράβο ΦΙΛΟΤΑ έτσι είναι.
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re:

Δημοσίευση από avvas »

Domna έγραψε: εγώ δυστυχώς δεν αισθάνομαι απολύτως τίποτα γι αυτόν και ούτε με τραβάει σωματικά .
Αυτό δεν είναι καλή ένδειξη για γάμο με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.
Domna έγραψε:Επειδή έχει και κάμποσα κιλά παραπάνω και δεν του νοιάζει καθόλου η εμφάνιση του , του είπα ότι πρέπει να δώσει περισσότερο σημασία στην εμφάνιση του και να αδυνατίσει γιατί οι γυναίκες κοιτάνε και την εμφάνιση . Αυτός όμως μου είπε ότι δεν δίνει σημασία στην εμφάνιση μιας γυναίκας και ότι θα πρέπει και η γυναίκα να τον σεβαστεί και να τον αγαπήσει έτσι όπως είναι γιατί η ομορφιά θα φύγει με τα χρόνια .
Μέχρι να φύγει η ομορφιά με τα χρόνια δεν θα την χρειάζεσαι και σύ
(δεν εννοώ ομορφιά προσώπου αλλά γενικά την συνολική εμφάνισή του)
Τώρα όμως στην αρχή δεν αρκεί μόνον το καλό παιδί θέλεις και κάποιον που να σου αρέσει λίγο
Δεν εννοώ να βρείς τον σύγχρονο Άδωνι (όχι τον Γεωργιάδη) αλλά μια ανεκτή εμφάνιση τουλάχιστον
Domna έγραψε:Παιδιά , εσείς τι λέτε είναι σωστό να παντρευτείς ένα πρόσωπο μόνο επειδή είναι καλό παιδί ή επειδή είναι καλή κοπέλλα ;
Γνώμη μου είναι πως δεν αρκεί μόνο αυτό.
Domna έγραψε:Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λέει σε μια ομιλία του πως πρέπει να σε ελκύει το πρόσωπο που θα παντρευτείς σωματικά και ψυχικά .
Συμφωνώ με τον Μητροπολίτη. Μια χαρά τα λέει.
Δεν θα ξαπλώνεις στο κρεβάτι με έναν που δεν θα θέλεις να γείρεις στην αγκαλιά του
και θα γυρνάς στο πλάι ψάχνοντας δικαιολογία για να τον αποφύγεις. Για γάμο μιλάμε.
Domna έγραψε:Και επίσης είναι σωστό εαν μια κοπέλλα βάφεται και καλλοπίζεται για να την προσέξει το παλικάρι για το οποίο ενδιαφέρεται ;
Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα γίνονται έρευνες :smile:
Προσωπικά δεν θα τόθελα με τίποτε αυτό αλλά είπαμε .. σε άλλους αρέσει και λίγο βάψιμο
Domna έγραψε:Θα ήθελα εδώ τις γνώμες σας
Στην είπαμε. Ας πρόσεχες :)

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”