Περί καπνίσματος

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Εεεεελα ρέ Χελώνιε !!
Πού είσαι τόσο καιρο;

Μάς ξέχασες :?
Εικόνα
omirosx
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Ο ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Δημοσίευση από omirosx »

Εάν οι μηχανές που βγάζουν τα τσιγάρα ανακαλύφθηκαν το-1850-και ο Νικόδημος ο Αγιορείτης που πιστεύω στους λόγους του πέθανε Οκτόβριο-1809 Είναι δυνατόν μέσα σε αυτό το διάστημα από την πρώτη εφεύρεση της μηχανής να εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο σαν μία μάστιγα για να μιλήσει γι αυτό ο Άγιος Νικόδημος; Πολύ θα ήθελα για να έχω καλύτερες γνώσεις ιστορικά με κάποιο τρόπο να μας δώσεις πιο πολλές πληροφορίες; Με ενδιαφέρει το ζήτημα. Δεν κάνω αντιπαράθεση αλλά να μάθω κάτι συγκεκριμένο πάντα το κάπνισμα βρίσκεται σε συζήτηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

stratos έγραψε:
panagiotis2008 έγραψε:ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΚΑΤΙ ΑΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΟΜΙΖΩ.
Παναγιώτη δέν κάνεις καί καμια προσευχή καί γιά μένα.
Θά ειμαι στή λιστα αναμονής :wink:
Ηλία, οι ατάκες σου, ώρες - ώρες, δεν παίζονται!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panagiotis2008 έγραψε:Strato kai smarti ναι θα κάνω και για σένα και για την Παναγιώτα.
Ο Θεός είναι ευαρεστημένος πολύ με μένα εδώ και μήνες και αποδέχεται πάντα την προσευχή μου.
Αδελφέ μου Παναγιώτη δεν χρειάζεται να δημοσιοποιείς τις καλές σου πράξεις! Η δημοσιοποίησή τους μπορεί να εμπεριέχει υπερηφάνεια, οπότε την μαθαίνει και ο πονηρός και θα σου βάλει εμπόδια και είναι κρίμα για τα άτομα που προσεύχεσαι!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

smarti έγραψε:Καπνιζω ,γι αυτο εγω και για σας. :( :(
Σε ενεν γεροντα που πηγα και του ειπα ,οτι νομιζω οτι το μεγαλυτερο μου αμαρτημα ειναι που καπνιζω,επηρεασμενη απο τα γραφομενα εδω στι ιντερνετ,μου απαντησε οτι αυτο δεν ειναι τοσο μεγαλη αμαρτια ,και οταν θα ρθει ο καιρος θα κοπει και αυτο.Υπαρχουν πολυ ποιο σοβαρα αμαρτηματα ,απο το τσιγγαρο.Αυτα τα ειπε αυτος ο γεροντας ,αλλος ισως να ελεγε κατι αλλο δεν ξερω.
Η δική μου (όχι απαραίτητα σωστή) άποψη είναι πως το κάπνισμα, όπως ΟΛΑ τα πάθη, εάν δεν το προσέξουμε και το αφήσουμε, με την - άλογη - λογική ότι δεν είναι και τόσο μεγάλη αμαρτία, θα γιγαντωθεί και θα μας βασανίζει πολλαπλά!
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε πως ένα πάθος οδηγεί σε μια συγκεκριμένη αμαρτία. Νομίζω πως ένα πάθος (οποιοδήποτε) δηλώνει την παρουσία του μικροβίου του πονηρού μέσα μας και γι' αυτό χρειάζεται καθημερινό αγώνα! Γιατί το μικρόβιο αυτό, σαν τον καρκίνο, διασπείρεται και πολλαπλασιάζεται παντού, και μπορεί να οδηγήσει σε πολλές άλλες αμαρτίες.
Πιστεύω πως όσο μικρή και να είναι η αμαρτία, πρέπει να καταπολεμάται από την αρχή, γιατί αν χαλαρώσουμε και την αφήσουμε, μετά θα είναι πολύ δυσκολότερο να την νικήσουμε, αν βεβαίως το καταφέρουμε ποτέ!
perivleptos
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από perivleptos »

Γέροντος Παισίου. " ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ"

"...Μια άλλη μέρα ήρθε ένας που αγκομαχούσε από την πεζοπορία. Κατάλαβα ότι κάπνιζε πολύ και του είπα: «Βρε ευλογημένε, γιατί καπνίζεις τόσο; Θα πάθης κακό». Μόλις ξελαχάνιασε και μπόρεσε να μιλήση, μου είπε: «Η γυναίκα μου είναι πολύ άρρωστη και κινδυνεύει να πεθάνη. Σε παρακαλώ, κάνε μια προσευχή να γίνη κανένα θαύμα. Οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια». «Την αγαπάς την γυναίκα σου;», τον ρωτάω. «Την αγαπώ», μου λέει. «Τότε γιατί δεν κάνεις κι εσύ κάτι, για να την βοηθήσης; Αυτή έκανε ό,τι μπορούσε, οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, και τώρα έρχεσαι εδώ, για να μου πης να κάνω κάτι και εγώ, να προσευχηθώ, για να βοηθήση ο Θεός. Εσύ όμως τι έκανες, για να βοηθηθή η γυναίκα σου;». «Τι μπορώ να κάνω εγώ, Γέροντα;», με ρωτάει. «Αν σταματήσης το κάπνισμα, του λέω, η γυναίκα σου θα γίνη καλά». Σκέφθηκα ότι, αν ο Θεός δη ότι δεν συμφέρει πνευματικά στην γυναίκα του να γίνη καλά, τουλάχιστον θα γλιτώση αυτός από το κακό που κάνει το τσιγάρο. Ύστερα από έναν μήνα ήρθε χαρούμενο να με ευχαριστήση. «Γέροντα, σταμάτησα το κάπνισμα, μου είπε, και η γυναίκα μου έγινε καλά». Μετά από ένα διάστημα ξαναήρθε αναστατωμένος να μου πη ότι ξανάρχισε κρυφά να καπνίζη και η γυναίκα του έπεσε πάλι βαριά άρρωστη. «Το φάρμακο τώρα το ξέρεις, του είπα. Κόψε το τσιγάρο»...."
giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από giorgospet »

Επειδή άνοιξα αυτό το θέμα θα ήθελα να εκφέρω την αποψή μου.
Το κάπνισμα είναι αμαρτία, το βλέπω από τον εαυτό μου , όταν αγχώνομαι ή΄έχω κάποιο πρόβλημα αμέσως κάνω τσιγάρο, αντί για αποκούμπη να βρώ τον Θεό.
Επίσης καταστρέφουμε το ναό της ψυχής , το σώμα μας.
Είναι ένα πάθος, οπότε του σατανά έργο.
Δυστυχώς καπνίζω και σε περίοδο νηστίας, και προσπαθώ να πίσω τον εαυτό μου ότι δεν είναι μεγάλη αμαρτία (τι άθλιος που είμαι.), σίγουρα αυτό τον λογισμό μου τον βάζει ο πονηρός για να ενδώσω στην αμαρτία.

Πρέπει να το κόψουμε, μην του δίνουμε άλλη ικανοποίηση.
Ευχαριστώ.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

εδω δεν μπορουμε να κοψουμε αλλα κι αλλα το τσιγαρο θα κοψουμε ;

ειμαι πολυ αμαρτωλος τελικα :oops:
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

panagiotis2008, εισαι σιγουρος, οτι αυτος που σου κανει ολα τα xατηρια τοσους μηνες, ειναι ο Θεος;

Προσεξε, γιατι πολυ φορα πηρες, και θα σου'ρθει κανενας λογαριασμος στο τελος και θα τρεχεις και δεν θα φτανεις. Απο την Daimonphone Hellas..

Και ξερεις, ο :twisted: , δεν δεχεται πιστωτικες και διακανονισμο, μονο μετρητα θελει. Την ψυχη σου δηλαδη, και την οποια του δινεις χωρις να το καταλαβαινεις, μεσω της υπερηφανειας, που ευθαρσως μας δηλωνεις δημοσιως. Εγω για το καλο σου στα λεω, και ας γινομαι σπασικλας και κακος μαζι σου.

Αλλωστε η ελεεινη κολακεια ειναι ιδιωμα των εχθρων ενος ανθρωπου, ενω η καλοπροαιρετη κριτικη ειναι των φιλων του. :wink:
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

dionysisgr έγραψε:panagiotis2008, εισαι σιγουρος, οτι αυτος που σου κανει ολα τα xατηρια τοσους μηνες, ειναι ο Θεος;

Προσεξε, γιατι πολυ φορα πηρες, και θα σου'ρθει κανενας λογαριασμος στο τελος και θα τρεχεις και δεν θα φτανεις. Απο την Daimonphone Hellas..

Και ξερεις, ο :twisted: , δεν δεχεται πιστωτικες και διακανονισμο, μονο μετρητα θελει. Την ψυχη σου δηλαδη, και την οποια του δινεις χωρις να το καταλαβαινεις, μεσω της υπερηφανειας, που ευθαρσως μας δηλωνεις δημοσιως. Εγω για το καλο σου στα λεω, και ας γινομαι σπασικλας και κακος μαζι σου.

Αλλωστε η ελεεινη κολακεια ειναι ιδιωμα των εχθρων ενος ανθρωπου, ενω η καλοπροαιρετη κριτικη ειναι των φιλων του. :wink:
Βρε σε Διονύσιε πολύ χύμα του τα λές... :roll:

Το: "... ο δοκών εστάναι βλεπέτω μη πέσει..." έφτανε, και είναι για όλους μας.
Χαίρε
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”