Οι εμπειρίες μου από τον προορατικό γέροντα Αμβρόσιο

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

Εγώ "νοώ" ότι είμαι μάλλον μύγα. Ωστόσο, γνωρίζεις κάποιον που να "νοεί" ότι είναι μέλισσα;

Σ.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

georgeva έγραψε:ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΜΕΡΟΣ 3ο
Ο Γεροντας εβλεπε και συνομιλουσε με τον φυλακα αγγελο μου

Μεσα στην ρουτινα της καθημερινοτητας εμεις οι κοινοι θνητοι ξεχνουμε οτι μας περιβαλλουν ασωματες ουρανιες δυναμεις.
Οι Αγιοι ομως,οι πραγματικοι φιλοι του χριστου,επειδη καθαρισαν με τον φιλοτιμο αγωνα τα πνευματικα ματια τους,βλεπουν αυτα που δεν μπορουμε εμεις να δουμε,επειδη τα δικα μας πνευματικα ματια ειναι γεματα βρωμια και ρυπο.
Ο Γεροντας Αμβροσιος ειχε καθαρισει τοσο πολυ τα πνευματικα του ματια,οπου εφτασε σε τοσο μεγαλα πνευματικα μέτρα,που εβλεπε τον φυλακα αγγελο μου!!!!
Μια μερα που ειχα παει στον Γεροντα,ξεκινησα γεματος χαρα,ευδιαθετος,λεγοντας την <<ευχη>> σε ολη τη διαδρομη.Ενιωθα μια γλυκια ηρεμια συνεχως.
Μολις μπηκα στο κελι του Γεροντα,ο Γεροντας ηταν ξαπλωμενος στο κρεβατι του (ηταν κατακοιτος τα τελευταια χρονια),μολις του φιλησα το αγιο του χερι και πηρα την ευχη του,αρχισε αμεσως ευδιαθετος να μου λεει:
-Ετσι αγαπητο μου παιδι,ετσι να εισαι..ετσι μπραβο..και θα ειμαστε ολοι μαζι στην βασιλεια των ουρανων.
Ξαφνικα κοιταξε πισω απο μενα στο δεξιο μου μερος ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΟΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ.
Μεσα στο κελι του Γεροντα εγω και ο Γεροντας ειμασταν.Τα ειχα χασει.Γυριζα κοιτουσα πισω μου ΣΥΝΕΧΩΣ.Με ειχε πιασει ενα δεος,που δεν θυμομουν τι ελεγε ο γεροντας.Φανταστειτε να μιλαει καποιος με καποιον πισω απο εσας,ενω ειστε δυο σας στο δωματιο.ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ειπα μεσα μου τι γινεται εδω μεσα;
Παλι μια φορα που πηγα στον Γεροντα,ειχα πει κατι που εκανα,και ο Γεροντας μου ειπε: μπραβο πολυ καλα το εκανες αυτο.
Στην επομενη επισκεψη στον Γεροντα(τα χρειαστηκα καλα τοτε),εγω για να ακουσω παλι το <<μπραβο>> του Γεροντα,πηγα να ξαναπω το <<καλο>> που ειχα κανει.Με το που παω να βγαλω την πρωτη λεξη..συκωνει το χερι ο Γεροντας και με διεκοψε:
-ΓΕΡΟΝΤΑΣ: ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΑΛΛΟΣ;
-ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ;
-ΓΕΡΟΝΤΑΣ: Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΤΕ ΜΑΖΙ...
-ΜΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΜΠΗΚΑ ΓΕΡΟΝΤΑ
-ΓΕΡΟΝΤΑΣ: ΟΧΙ....... ΜΠΗΚΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΑΖΙ
-ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΜΠΗΚΑ (και παλι μονοι μας ειμασταν)
-ΓΕΡΟΝΤΑΣ: ΟΧΙ ΜΠΗΚΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ.....ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ.
-ΜΑ ΓΕΡΟΝΤΑ...
-Γερωντας: ΦΥΓΕ ΕΙΠΑ..

Σηκωθηκα καταστεναχωρημενος και του ειπα....
-Γεροντα.....ΑΥΤΟΣ που εφυγε....ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ EINAI;
Εκλεισε τα ματια και μου ειπε :
-ΚΑΛΟΣ....ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ...
Του φιλησα το χερι και εφυγα με τα μουτρα κατεβασμενα απο λυπη.
Βλεπετε αδελφοι μου ποσο ευκολα απομακρυνεται ο φυλακας Αγγελος απο κοντα μας; Aπο τι; απο ενα λογισμο υπερηφανειας,που ηθελα να ξανακουσω το <<μπραβο>> του Γεροντα.
ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..................
Τι ωραια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από georgeva »

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΜΕΡΟΣ 4o
O Γεροντας ευωδιαζει

Οτι ευωδιαζουν τα Αγια λειψανα των Αγιων το γνωριζα.Αλλα να ευωδιαζει καποιος στα καλα καθουμενα , ξαφνικα και να πνιγεσαι απο την πολλη ευωδια αυτο ομολογω δεν το γνωριζα οτι συμβαινει και πρωτη φορα μου συνεβη στον Γεροντα Αμβροσιο.
Οπως ανεφερα στο 1ο μερος την πρωτη φορα που πρωτοειδα τον Γεροντα και εσκυψα να φιλησω το χερι του αισθανθηκα μια εντονη ευωδια.Μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση.Ηταν οπως ακριβως ευωδιαζουν τα Αγια λειψανα.Τοσο πολυ ευωδια!
Αλλα μετα απο 4 χρονια απο αυτο το γεγονος,εζησα αυτο που δεν προκειται να ξεχασω ποτε!!
Ηταν χειμωνας θυμαμαι και ειχα παει στον Γεροντα και καθομασταν μονοι μας στο κελακι του.Δεν ηταν κανεις αλλος επισκεπτης.Ο Γεροντας ξαπλωμενος στο κρεβατακι του(τα τελευταια χρονια ηταν κατακοιτος,και δεν μπορουσε καθολου να σηκωθει),και εγω καθομουν διπλα του.
Επειδη τον αγαπουσα πολυ, ειχα το θαρρος-θρασος και τον χαϊδευα στο μετωπο.Η πολλη του αγαπη μας το επετρεπε.Τον ενιωθα πραγματικα σαν πατερα μου.
Σε μια στιγμη του λεω:Γεροντα το καταλαβαινεις οτι σε αγαπαω;
Χαμογελοντας ο Γεροντας ΑΣΤΡΑΨΕ το προσωπο του και μου φιλησε το χερι!!!!!!! Να'σαι καλα!! Να'σαι παντα καλα!! μου ειπε,οπως συνηθιζε και ελεγε συχνα αυτη τη φραση.Ξαφνικα ευωδιασε ολο το κελι.Τα εχασα!!
Θεε μου ειπα μεσα μου , τι γινεται εδω!!!!!!!!!Ενιωθα τοσο πολυ αυτην την ευωδια που παραλιγο να βγω εξω απο το κελι.Αυτο που θυμαμαι χαρακτηριστικα ηταν οτι ενιωθα μια γλυκια ζαλη χωρις να ζαλιζομαι.Μια γλυκια μεθη χωρις να εχω πιει τιποτα.Αδυνατω να τα περιγραψω! Μου ειναι αδυνατο αδελφοι μου να περιγραψω αυτες τις στιγμες.Ευωδια και μεθη,χαρα,ευτυχια ολα τα καλα τα ενιωθα εκεινες τις στιγμες.Η καρδια μου χτυπουσε γλυκα απο δεος!Παναγια μου,ειπα!!!Εκεινη την ωρα αδελφοι μου αν ερχοταν καποιος να με σκοτωσει θα τον αγκαλιαζα θα τον φιλουσα και θα του ελεγα και ευχαριστω!!! Ακουγεται ανοητο αλλα εστι ακριβως ενιωθα.Ηθελα να αγκαλιασω ολους τους ανθρωπους!!Με ειχε πιασει θεια τρελα!
Ενιωθα εκει μεσα την παρουσια του Αγιου Πνευματος!! Ηθελες δεν ηθελες ηταν αδυνατο να μην το νιωθεις.Πραγματικα ενιωθα οσο διαρκουσε αυτη η ευωδια οτι ημουν σε αλλο κοσμο,σε αλλο τοπο,σε αλλο χρονο.Δεν ειχα την αισθηση του χρονου.Δεν θυμαμαι καθολου ποσο κρατησε αυτο.Αλλα ενα ειναι το σιγουρο αδελφοι μου.Οτι οσο ζω,δεν προκειται να το ξεχασω ΠΟΤΕ!

Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ευχαριστουμε παρα πολυ!!
:) :)
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Γιώργο, μη σταματάς!

Ο Θεός να σ' έχει καλά! Κι εσένα και την οικογένειά σου!
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από georgeva »

Kαι εγω σας ευχαριστω!!Απλα ειναι κριμα να εχουμε τετοιες πνευματικες μορφες στις μερες μας και να μην τους τιμουμε.
Οποιος αλλος γνωρισε τον Γεροντα Αμβροσιο ας γραψει κατι.Μου φαινεται παραξενο που δεν εχει αναφερει κανεις κατι.Ηταν μεγαλη Αγιασμενη μορφη.
Εχω μερικα να γραψω ακομη.
Σιγουρα οποιος τον γνωρισε θα εχει εμπειριες αναλογες!

Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
greekboy1981
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από greekboy1981 »

Γιώργο μην σταματάς ! μιλάμε , ανατρίχιασα οταν διαβασα το τελευταιο κειμενο!Ενιωσα σάν να ήμουν κι εγώ εκει, και ελεγα μέσα μου " Θεούλη μου ! Ας αναπαυθεί ο Γεροντας Αμβρόσιος εν ειρήνη! Πατέρα Αμβρόσιε πρέσβευε υπερ ημών εις τον Κύριο για εμένα τον αμαρτωλό και για όλους τους Ελληνες , όλο τον κόσμο!"

επειδή ειμαι και εγώ αμαρτωλός .....όλη την ώρα σιγοτραγουδάω χαζά τραγουδια ενίοτε και με πρόστυχες λέξεις .....ντρέπομαι που το λέω , πολλές φορές μου συμβαίνει να λέω σαχλαμάρες οταν ειμαι μονος....
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

Κι όμως υπάρχει ένας πολύ φωτισμένος Γέροντας, ο Γέροντας Νεκτάριος στην Καμάριζα Λαυρίου. Επισκεφθείτε τον και θα με θυμηθείτε...
greekboy1981
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από greekboy1981 »

gkou έγραψε:Κι όμως υπάρχει ένας πολύ φωτισμένος Γέροντας, ο Γέροντας Νεκτάριος στην Καμάριζα Λαυρίου. Επισκεφθείτε τον και θα με θυμηθείτε...
Είναι πολύ μακριά απο την Κομοτηνη....δεν μπορώ να παω... δεν υπάρχει καποιος γεροντας στις Σερρες τουλάχιστον?
συγχωρεστε με δεν θελω να φανώ απαιτητικός :-)
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

ας παρουμε παραδειγμα απο τον φιλο γιωργο ,

ολοι μας ,

υπαρχουν μεγαλα πνευματικα αναστηματα ,αλλα πρεπει να ψαχνουμε
να ψαχνουμε σωστα ?
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”