Συνταγή γάμου.
Συντονιστής: Συντονιστές
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μπράβο κι από εμένα Θεοδώρα για τις απόψεις σου. Αλλά.......theodora έγραψε:Χε χε........ :)
Αδελφέ μου Διονύση εύχομαι μέχρι να τον βρω και να με βρει, να μην έχω αλλάξει ιδέες!!!!
άλλο η εμπειρία στην συζυγική ζωή και άλλο η θεωρία...... εμείς οι εν Χριστό αδελφοί λέμε ότι η εκκλησία είναι εμπειρία και η θεωρία ανήκει στους φιλοσόφους.
Όλες οι απόψεις λίγο πολύ συγκλίνουν στον τρόπο σκέψης σου (τουλάχιστον σε εμάς που πιστεούμε στο Χριστό και θέλουμε να Τον ακολουθήσουμε) αλλά .... στην πράξη σχεδόν όλα αναιρούνται.
Μακάριος αυτός που θα σκύψει το κεφάλι σε αυτό το ζυγό που λέγεται γάμος, συζυγία ή όπως αλλιώς θέλετε.
Γνώμη μου τώρα πια είναι ότι δεν υπάρχει καμμία συνταγή "επιτυχημένου γάμου"..... υπάρχει μόνο η κατ' ιδίαν ταπείνωση, ανοχή στα ΠΑΝΤΑ.
Όσο πιο χαμηλά σκύψεις το κεφάλι τόσο θα ανεβάζεις τον ευατό σου και θα φτάνεις στο Θεό. Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος μπορεί να την αντέξει!!!
Πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται κανείς τον άνεμο, που κινείται ακατάπαυστα, πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται όσα χαράζουν τα παιδιά πάνω στην άμμο, όταν παίζουν, παρά την ανθρώπινη ευτυχία.
Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

Teri έγραψε:2 κούπες αγάπη
1 κούπα ευγένεια
3 κούπες σεβασμός
1 κούπα ανοχή και κατανόηση
2 κούπες εμπιστοσύνη
1 κιλό πίστη στο Θεό
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ κι αφού περάσουμε τα στέφανα, το βάζουμε στη φωτιά της ρουτίνας και της καθημερινότητας! Ανακατεύουμε διαρκώς αφαιρώντας τον εγωισμό που προκύπτει και προσθέτοντας όση υπομονή τραβήξει! Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εφ' όρου ζωής! ΠΡΟΣΟΧΗ: αν σταματήσουμε το ανακάτεμα θα κολλήσει στο κατσαρόλι και ενδεχομένως να καεί!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
καλο
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
-
alexandergreek
- Βασικός Αποστολέας

-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τί νόημα και τί αξία έχει το να μου δίνεται η γυναίκα μου απο συγκατάβαση κάνοντας υποταγή;
Δεν είναι καθόλου απόρριψη το να πει η γυναίκα μου ένα όχι και την ίδια στιγμή να σε κοιτάξει γεμάτη αγάπη και να σου δείξει το πόσο σε θέλει αλλά όχι τώρα...
Ωστόσο το να μην αποστερεί ο ένας τον άλλον σεξουαλικά, γιατί με τον Γάμο τα σώματα μας ανήκουν στον / στην σύντροφό μας, και για να μην δίνουμε βήμα πειρασμού στον διάολο όπως, είναι αμφότερα Παύλειες προτροπές.
Δεν είναι καθόλου απόρριψη το να πει η γυναίκα μου ένα όχι και την ίδια στιγμή να σε κοιτάξει γεμάτη αγάπη και να σου δείξει το πόσο σε θέλει αλλά όχι τώρα...
Ωστόσο το να μην αποστερεί ο ένας τον άλλον σεξουαλικά, γιατί με τον Γάμο τα σώματα μας ανήκουν στον / στην σύντροφό μας, και για να μην δίνουμε βήμα πειρασμού στον διάολο όπως, είναι αμφότερα Παύλειες προτροπές.
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
3. Στο παστίτσιο η κρέμα να είναι παχιά και λιπαρή (όχι φτηνό βούτυρο)alexandergreek έγραψε:1. Πάντα να είσαι πρόθυμη ερωτικά και ούτε μία φορά να μή αντισταθείς σεξουαλικά στον άντρα σου, διότι είστε πλέον ένα σώμα (και θα το πάρει πολύ άσχημα, ως απόρριψη).
2. Να μήν τον "πρήζεις".
4. Τις κάλτσες να τις βάζεις πάντα μόνες τους σε ένα συρτάρι (για να μην μπερδεύεται με τις φανέλλες και εκνευρίζεται)
-
alexandergreek
- Βασικός Αποστολέας

Θεοδώρα, η Σμάρω ζήτησε συνταγή!!! για διάβασε τι λέει:theodora έγραψε:3. Στο παστίτσιο η κρέμα να είναι παχιά και λιπαρή (όχι φτηνό βούτυρο)alexandergreek έγραψε:1. Πάντα να είσαι πρόθυμη ερωτικά και ούτε μία φορά να μή αντισταθείς σεξουαλικά στον άντρα σου, διότι είστε πλέον ένα σώμα (και θα το πάρει πολύ άσχημα, ως απόρριψη).
2. Να μήν τον "πρήζεις".
4. Τις κάλτσες να τις βάζεις πάντα μόνες τους σε ένα συρτάρι (για να μην μπερδεύεται με τις φανέλλες και εκνευρίζεται)
γι αυτό, χάριν υπακοής, της έβαλα 1. ... και 2. ...smarti έγραψε:Εχετε μηπως να μου δωσετε , μια ωραια συνταγη ,για το πως μπορει ενας γαμος να ειναι ευτυχισμενος?
Θα χαιρομουν να ακουσω και τις αντρικες αποψεις ,για να δουμε τι κανουμε λαθος η σωστο εμεις οι γυναικες.
Αν θελετε!!!!!!!!!!![]()
Υπάρχει η η λαϊκότερη εκδοχή, θές να στην γράψω;
1. να του κάθεσαι
2. να μη τον πρήζεις (αυτό γίνεται και ... ακόμα λαϊκότερο, ο νοών νοείτο).
δοκίμασέ τα και ο άντρας σου θα ικανοποιηθεί πιό πολύ απο το παστίτσιο!!
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αυτό που θέλω να πω (και δεν χωράει σε κάποιο θέμα γιατί είναι άσχετο) είναι πως μου είναι πραγματικά «ευχάριστο» να βλέπω κι άλλους στο δρόμο μου που περπατάνε με τον Σταυρό στην πλάτη τους.
Ανθρώπους που δεν έχω δει ποτέ ούτε το προσωπό τους.
Και όλοι αυτοί είσαστε εσείς edo μέσα. ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Δεν εξαιρώ κανέναν.
Ούτε κι αυτούς που «χάνονται» για κάποιο διάστημα.
Σας ψάχνω και σας βρίσκω σε κάποιο θέμα συζήτησης, διαβάζω τα γραφόμενα σας και προσπαθώ να καταλάβω την κατάσταση σας την ώρα που γράφατε (θυμωμένοι, μπουχτισμένοι, ήρεμοι, αδιάφοροι, ζηλωτές, φοβιτσιάρηδες, απελπισμένοι, χτυπημένοι από ανία, ΓΚΡΙΝΙΑΡΙΔΕΣ, περίεργοι, κοτσομπόλιδες, χαβαλετζήδες, ρομαντικοί, αυστηροί, κτλ), τί προσπάθειες καταβάλετε καθημερινά για χάρη Χριστού.
Ανακουφίζομαι, χαμογελάω, παίρνω κουράγιο.
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή δύναμη να έχετε για τον Σταυρό σας.
Χαίρομαι να βρίσκομαι αναμεσά σας (και ας μην γνωρίζω θεολογία.)
Μαθαίνω από εσάς. Σας ευχαριστώ όλους σας.
Ανθρώπους που δεν έχω δει ποτέ ούτε το προσωπό τους.
Και όλοι αυτοί είσαστε εσείς edo μέσα. ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Δεν εξαιρώ κανέναν.
Ούτε κι αυτούς που «χάνονται» για κάποιο διάστημα.
Σας ψάχνω και σας βρίσκω σε κάποιο θέμα συζήτησης, διαβάζω τα γραφόμενα σας και προσπαθώ να καταλάβω την κατάσταση σας την ώρα που γράφατε (θυμωμένοι, μπουχτισμένοι, ήρεμοι, αδιάφοροι, ζηλωτές, φοβιτσιάρηδες, απελπισμένοι, χτυπημένοι από ανία, ΓΚΡΙΝΙΑΡΙΔΕΣ, περίεργοι, κοτσομπόλιδες, χαβαλετζήδες, ρομαντικοί, αυστηροί, κτλ), τί προσπάθειες καταβάλετε καθημερινά για χάρη Χριστού.
Ανακουφίζομαι, χαμογελάω, παίρνω κουράγιο.
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή δύναμη να έχετε για τον Σταυρό σας.
Χαίρομαι να βρίσκομαι αναμεσά σας (και ας μην γνωρίζω θεολογία.)
Μαθαίνω από εσάς. Σας ευχαριστώ όλους σας.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.