Μας ακούνε οι γέροντες?
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
Μας ακούνε οι γέροντες?
Καποιοι απο εσας τους αντρες ,που εχουν παει στο Αγιον Ορος και εχουνε πνευματικους εκει ,θα ξερουν σιγουρα απο την πειρα τους ,να μου απαντησουν στο ερωτημα που εχω.Αν θελουν!!!
Πιστευετε οτι , οταν επικαλειστε στην προσευχη σας ,το γεροντα σας ,οτι σας εισακουει ?Πιστευετε οτι επικοινωνειτε αν οχι στο τηλ. και πνευματικα?
Στα βιβλια για τους γεροντες ,γραφει διαφορες περιστασεις ,οτι πριν ακομα οτιδηποτε ,ο γεροντας τα ηξερε ολα.Σας εχει τυχει κανεναν ,να ερθει σε επαφη με το γεροντα του ,με αυτον τον τροπο?
Αν θελετε και δεν ειναι πολυ προσωπικο ,μπορειτε να καταθεσετε ,την ιστορια σας?
Πιστευετε οτι , οταν επικαλειστε στην προσευχη σας ,το γεροντα σας ,οτι σας εισακουει ?Πιστευετε οτι επικοινωνειτε αν οχι στο τηλ. και πνευματικα?
Στα βιβλια για τους γεροντες ,γραφει διαφορες περιστασεις ,οτι πριν ακομα οτιδηποτε ,ο γεροντας τα ηξερε ολα.Σας εχει τυχει κανεναν ,να ερθει σε επαφη με το γεροντα του ,με αυτον τον τροπο?
Αν θελετε και δεν ειναι πολυ προσωπικο ,μπορειτε να καταθεσετε ,την ιστορια σας?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
- Έμπειρος Αποστολέας
Το έχω ξαναγράψει, το παρακάτω.
Αδελφικός μου φίλος ο οποίος έμεινε για τρεις μήνες στο Άγιον Όρος, μου είπε την παρακάτω εμπειρία του:
Είδε με τα μάτια του έναν γέροντα ο οποίος προσευχόταν και έβγαζε φλώγες από το στόμα του.
Επίσης μου είπε ότι συνάντησε αρκετούς γέροντες με χαρίσματα, απλά αποφεύγουν τον κόσμο γι΄αυτό δεν έχουν γίνει γνωστοί.
Αδελφικός μου φίλος ο οποίος έμεινε για τρεις μήνες στο Άγιον Όρος, μου είπε την παρακάτω εμπειρία του:
Είδε με τα μάτια του έναν γέροντα ο οποίος προσευχόταν και έβγαζε φλώγες από το στόμα του.
Επίσης μου είπε ότι συνάντησε αρκετούς γέροντες με χαρίσματα, απλά αποφεύγουν τον κόσμο γι΄αυτό δεν έχουν γίνει γνωστοί.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
• να κινείσαι απλά,
• να λες την ευχή.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ευχαριστω για την απαντηση σου!!
Απλος καποιες εμπειριες να μας πουν ,οποιοι γνωριζουν,οχι ονοματα.
Σας το ρωταω αυτο ,γιατι καποτε ειχα γνωρισει εναν γεροντα ,αλλα απο τοτε δε τον εχω ξαναδει και αναρωτιεμαι αν ,καποιες φορες που τον θυμαμαι ,και τον φερνω στη σκεψη μου και ζηταω τη βοηθεια του,αν με εισακουει?Υπαρχει αυτη η περιπτωση.?
Ειναι καπως χαζουλικη η ερωτηση ,αλλα καμια φορα δεν ξερεις.Υπαρχουν τοσοι πολλοι εδω μεσα ,που εχουν καποιον γεροντα,ισως μπορεσουν να με απαντησουν το ερωτημα.
Απλος καποιες εμπειριες να μας πουν ,οποιοι γνωριζουν,οχι ονοματα.
Σας το ρωταω αυτο ,γιατι καποτε ειχα γνωρισει εναν γεροντα ,αλλα απο τοτε δε τον εχω ξαναδει και αναρωτιεμαι αν ,καποιες φορες που τον θυμαμαι ,και τον φερνω στη σκεψη μου και ζηταω τη βοηθεια του,αν με εισακουει?Υπαρχει αυτη η περιπτωση.?
Ειναι καπως χαζουλικη η ερωτηση ,αλλα καμια φορα δεν ξερεις.Υπαρχουν τοσοι πολλοι εδω μεσα ,που εχουν καποιον γεροντα,ισως μπορεσουν να με απαντησουν το ερωτημα.

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
- Έμπειρος Αποστολέας
Φυσικά και υπάρχει περίπτωση, αναλόγος τα χαρίσματα που του 'εχει παραχωρίσει ο Θεός. Βέβαια δεν σημαίνει ότι όλοι οι γέροντες έχουν τα χαρίσματα του π. Πορφύριου. Πάντως να ξέρεις ότι η προσευχή σου πιάνει τοπο (στο λέω από προσωπική μου εμπειρία την οποία δεν μπορώ να εκθέσω)
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να λες την ευχή.
• να κινείσαι απλά,
• να λες την ευχή.
Ναι, γνωρίζω από τον πατέρα μιας φίλης που έχει έναν γέροντα στην Καψάλα. Μια φόρα είχε πάει να τον επισκεφτεί, αλλά δεν ήταν η μερα που δεχόταν επισκέψεις ο γεροντας και ειχε απορσυθεί ως συνήθως στο δασος.
Τον κυριο αυτο τον υποδεχτηκαν οι υποτακτικοι του γεροντα, τον κερασαν κτλ και οταν εφυγε, σε μια στροφη του μονοπατιου ειδε τον γεροντα που του ελεγε ``Σε περίμενα. ελα να συζητησουμε``
Ο ιδιος γεροντας, που σπανια εγραφε στον κυριο αυτο, οταν η κορη του εδωσε κατι εξετασεις, χωρις να το ξεριε ο γεροντας, του στελνει ενα γραμμα και λεει: ``Η κορη σου θα γραψει καλα αλλα δεν διοριστει αμεσως. θα διοριστει υστερα απο καιρο, λιγο πριν πεθανει η μανα της και γυναικα σου``. Και εγινε ακριβως οτι ειπε ο γεροντας, υστερα από 2 χρόνια.
Τον κυριο αυτο τον υποδεχτηκαν οι υποτακτικοι του γεροντα, τον κερασαν κτλ και οταν εφυγε, σε μια στροφη του μονοπατιου ειδε τον γεροντα που του ελεγε ``Σε περίμενα. ελα να συζητησουμε``
Ο ιδιος γεροντας, που σπανια εγραφε στον κυριο αυτο, οταν η κορη του εδωσε κατι εξετασεις, χωρις να το ξεριε ο γεροντας, του στελνει ενα γραμμα και λεει: ``Η κορη σου θα γραψει καλα αλλα δεν διοριστει αμεσως. θα διοριστει υστερα απο καιρο, λιγο πριν πεθανει η μανα της και γυναικα σου``. Και εγινε ακριβως οτι ειπε ο γεροντας, υστερα από 2 χρόνια.
Ένα άλλο γεγονός που συνέβη με μενα, αλλα δεν εχει ακομα επαληθευτει, είναι το εξής. Εγω ειμαι καρκινοπαθης. Δοξα τω Θεω, ζω 9 χρονια χαρη στο Τιμιο Ηυλο του παπα Σταυρου απο το Ρεθυμνο. Αλλα καποιες σωματικες αδυναμιες τις εχω, δοξα τω Θεω.
Ειχα παει στο Αγιο Ορος σε μια μονη, οπου διαμενει και ενας πατριωτης μου γεροντας, πολυ ονομαστος. ηταν η δευτερη φορα που τον εβλεπα. Το μονο που ηξερε για μενα ηταν η αρρωστια μου. Δεν ηξερε ολα τα υπολοιπα που θα πω. Ομως, ειμασταν στο δωματιο και μιλουσε σε αλλους δυο προσκυνητες επί ώρα, ``χωρις να μου δινει σημασια`` και διχως να συμμετεχω στη συζητηση, ξαφνικα ενω μιλουσε γυριζει σε μενα, μου λεει παρα πολυ γρηγορα που δεν τον ακουσα εγω, αλλα ο φιλος μου τον ακουσε και αυτος μετα βιας ``Εμπιστευσου τον Αγ. Νεκτάριο και μπες μεσα στο Όρος``, και ξαναγυριζει στην κουβεντα με τους αλλους.
Δεν ήξερε ότι εγω εχω μεγαλη ευλαβεια στον Αγ. Νεκταριο, λείψανο του οποιου εχουμε οικογενειακως, ουτε την επιθυμια μου να γινω μοναχος στο Ορος. Δεν ξερω αν θα γινει αυτο που ειπε. Αλλα, υστερα απο δυο μερες, ενας αλλος γνωστος μοναχος μου τοο επιβεβαιωσε.
Θα δειξει. Εχει ο Θεος. Εγω εχω πολλά χρόνια τον γεροντα μου στον κοσμο, κανω υπακοη σε αυτον και οτι μου πει αυτος κανω.
Ειχα παει στο Αγιο Ορος σε μια μονη, οπου διαμενει και ενας πατριωτης μου γεροντας, πολυ ονομαστος. ηταν η δευτερη φορα που τον εβλεπα. Το μονο που ηξερε για μενα ηταν η αρρωστια μου. Δεν ηξερε ολα τα υπολοιπα που θα πω. Ομως, ειμασταν στο δωματιο και μιλουσε σε αλλους δυο προσκυνητες επί ώρα, ``χωρις να μου δινει σημασια`` και διχως να συμμετεχω στη συζητηση, ξαφνικα ενω μιλουσε γυριζει σε μενα, μου λεει παρα πολυ γρηγορα που δεν τον ακουσα εγω, αλλα ο φιλος μου τον ακουσε και αυτος μετα βιας ``Εμπιστευσου τον Αγ. Νεκτάριο και μπες μεσα στο Όρος``, και ξαναγυριζει στην κουβεντα με τους αλλους.
Δεν ήξερε ότι εγω εχω μεγαλη ευλαβεια στον Αγ. Νεκταριο, λείψανο του οποιου εχουμε οικογενειακως, ουτε την επιθυμια μου να γινω μοναχος στο Ορος. Δεν ξερω αν θα γινει αυτο που ειπε. Αλλα, υστερα απο δυο μερες, ενας αλλος γνωστος μοναχος μου τοο επιβεβαιωσε.
Θα δειξει. Εχει ο Θεος. Εγω εχω πολλά χρόνια τον γεροντα μου στον κοσμο, κανω υπακοη σε αυτον και οτι μου πει αυτος κανω.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
Σε ευχαριστω παρα πολυ απο ολην μου την καρδια ,για αυτο που κατεθεσες, και πραγματικα ενιωσα ..... ,για τον τροπο που αντιμετωπιζεις ,τον πολυ βαρη σταυρο σου.Σου ευχομαι ολοψυχα ,πολυ δυναμη και πιστη .........Σε ευχαριστω απο ολην μου την καρδια!!!iliasvou έγραψε:Ένα άλλο γεγονός που συνέβη με μενα, αλλα δεν εχει ακομα επαληθευτει, είναι το εξής. Εγω ειμαι καρκινοπαθης. Δοξα τω Θεω, ζω 9 χρονια χαρη στο Τιμιο Ηυλο του παπα Σταυρου απο το Ρεθυμνο. Αλλα καποιες σωματικες αδυναμιες τις εχω, δοξα τω Θεω.
Εχθες διαβαζα ,απο τον αορατο πολεμο και ημουν στο σημειο ,που γραφει αυτο ακριβως που μας εγραψες για την υπακοη στον γεροντα και ολα να τα αφηνουμε στο θεο.Ολα αυτα εσυ μας τα εδωσες με το παραδειγμα σου.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
.giorgospet έγραψε:Φυσικά και υπάρχει περίπτωση, αναλόγος τα χαρίσματα που του 'εχει παραχωρίσει ο Θεός. Βέβαια δεν σημαίνει ότι όλοι οι γέροντες έχουν τα χαρίσματα του π. Πορφύριου. Πάντως να ξέρεις ότι η προσευχή σου πιάνει τοπο (στο λέω από προσωπική μου εμπειρία την οποία δεν μπορώ να εκθέσω)
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου!!!!Σιγουρα ο κεθε γεροντας εχει και τα δικα του χαρισματα, νομιζω πως πηρα την απαντηση που εψαχνα !!Σας ευχαριστω πολυ!!
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
Υ.Σ Συγχωρεσε με για τις τελιτσες σε αυτο που ενιωσα.Αλλα δεν εχω τα καταλληλα λογια να σου περιγραψω τον θαυμασμο μου !!!Συγχωρα με!smarti έγραψε:Σε ευχαριστω παρα πολυ απο ολην μου την καρδια ,για αυτο που κατεθεσες, και πραγματικα ενιωσα ..... ,για τον τροπο που αντιμετωπιζεις ,τον πολυ βαρη σταυρο σου.Σου ευχομαι ολοψυχα ,πολυ δυναμη και πιστη .........Σε ευχαριστω απο ολην μου την καρδια!!!iliasvou έγραψε:Ένα άλλο γεγονός που συνέβη με μενα, αλλα δεν εχει ακομα επαληθευτει, είναι το εξής. Εγω ειμαι καρκινοπαθης. Δοξα τω Θεω, ζω 9 χρονια χαρη στο Τιμιο Ηυλο του παπα Σταυρου απο το Ρεθυμνο. Αλλα καποιες σωματικες αδυναμιες τις εχω, δοξα τω Θεω.
Εχθες διαβαζα ,απο τον αορατο πολεμο και ημουν στο σημειο ,που γραφει αυτο ακριβως που μας εγραψες για την υπακοη στον γεροντα και ολα να τα αφηνουμε στο θεο.Ολα αυτα εσυ μας τα εδωσες με το παραδειγμα σου.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!