Τι άλλο ;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
theodore
- Συστηματικός Αποστολέας

Τι άλλο ;
Τι άλλο Παναγία μου να ζητήσω από Εσένα; Μου έχεις δώσεις μια ευτυχισμένη οικογένεια, έχουμε την υγεία μας, το σπίτι μας.Η Αγάπη μας συντροφεύει κάθε μέρα που περνά.Μου χάρισε ο Θεός τρία παιδάκια που κάθε μέρα βλέπω να μεγαλώνουν και ζητούν ολοένα την στοργή και την Αγάπη μας.Ευτυχία δεν είναι αυτό ; Τι άλλο υπάρχει για να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι; Δεν μπορώ να σου ζητήσω τίποτα άλλο Παναγία μου.Έχεις κάνει τα πάντα για εμάς.
Ζω ένα θαύμα κάθε μέρα που περνά.Θέλω όλος ο κόσμος να γνωρίσει την πραγματική Αγάπη σε αυτή την Ζωή.Είναι η Αγάπη προς τον Ουράνιο Πατέρα μας.Όταν όλα που είναι δίπλα σου "πέφτούν" , φθείρονται, χάνονται τότε υπάρχει μόνο αυτή η Αγάπη που θα σε κάνει να σηκωθείς και να σταθείς όρθιος να αντιμετωπίσεις την προσκαιρή αυτή ζωή.Σε ευχαριστώ για τον "μισθό" που μου χαρίζεις κάθε μέρα...Τι άλλο να θέλω...;
Ζω ένα θαύμα κάθε μέρα που περνά.Θέλω όλος ο κόσμος να γνωρίσει την πραγματική Αγάπη σε αυτή την Ζωή.Είναι η Αγάπη προς τον Ουράνιο Πατέρα μας.Όταν όλα που είναι δίπλα σου "πέφτούν" , φθείρονται, χάνονται τότε υπάρχει μόνο αυτή η Αγάπη που θα σε κάνει να σηκωθείς και να σταθείς όρθιος να αντιμετωπίσεις την προσκαιρή αυτή ζωή.Σε ευχαριστώ για τον "μισθό" που μου χαρίζεις κάθε μέρα...Τι άλλο να θέλω...;
Τι άλλο σου λείπει; Τι λέει ο Κύριος στο νέο που όλα τα είχε;
"εἰ θέλεις τέλειος εἶναι, ὕπαγε πώλησόν σου τὰ ὑπάρχοντα καὶ δὸς πτωχοῖς, καὶ ἕξεις θησαυρὸν ἐν οὐρανοῖς, καὶ δεῦρο ἀκολούθει μοι. "
Να θέλεις και να θέλουμε την τελειότητα και τον Αγιασμό, τα ουράνια
αγαθά, διότι και οι κοσμικοί άνθρωποι πολλές φορές έχουν και χαρούμενες και τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και πολλά αγαθά και υγεία, αλλά δεν βιώνουν τον Χριστό όπως πρέπει, αλλά αρκούνται στα γήινα, και αν ο Κύριος επιτρέψει και καμιά δοκιμασία, ε τότε...
Με αυτά που λέω, θέλω να τονίσω πως πρέπει κυρίως να σκεφτόμαστε τα ανώτερα αγαθά, τα άυλα, διότι ανώτερη από την σωματική υγεία είναι η πνευματική και ανώτερη... Για όλα βέβαια πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό!
"εἰ θέλεις τέλειος εἶναι, ὕπαγε πώλησόν σου τὰ ὑπάρχοντα καὶ δὸς πτωχοῖς, καὶ ἕξεις θησαυρὸν ἐν οὐρανοῖς, καὶ δεῦρο ἀκολούθει μοι. "
Να θέλεις και να θέλουμε την τελειότητα και τον Αγιασμό, τα ουράνια
αγαθά, διότι και οι κοσμικοί άνθρωποι πολλές φορές έχουν και χαρούμενες και τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και πολλά αγαθά και υγεία, αλλά δεν βιώνουν τον Χριστό όπως πρέπει, αλλά αρκούνται στα γήινα, και αν ο Κύριος επιτρέψει και καμιά δοκιμασία, ε τότε...
Με αυτά που λέω, θέλω να τονίσω πως πρέπει κυρίως να σκεφτόμαστε τα ανώτερα αγαθά, τα άυλα, διότι ανώτερη από την σωματική υγεία είναι η πνευματική και ανώτερη... Για όλα βέβαια πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό!
-
giorgospet
- Έμπειρος Αποστολέας

Όταν όλα μου πάνε καλά, Ανησυχώ .
Δεν θέλω να θίξω τον συνανθρωπό μας ο οποίος άνοιξε την καρδιά του για να κοινοποιήσει την αγάπη του στην Παναγία.
Απλά την προσωπική μου εμπειρία παραθέτω.
Σου εύχομαι να είσαι πάντα πλήρης από εν Χριστό ευτυχία.
Δεν θέλω να θίξω τον συνανθρωπό μας ο οποίος άνοιξε την καρδιά του για να κοινοποιήσει την αγάπη του στην Παναγία.
Απλά την προσωπική μου εμπειρία παραθέτω.
Σου εύχομαι να είσαι πάντα πλήρης από εν Χριστό ευτυχία.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
• να κινείσαι απλά,
• να λες την ευχή.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: ΤΙ ΑΛΛΟ ;
Δόξαζε τον Θεό και την Παναγία και με λόγια και με έργα. Και να προσεύχεσαι εντονα κάθε μερα, όλοι να βιώνουν την ευτυχία και τη χαρα που ζεις και εσύ! Να προσευχεσαι για όσους πονάνε και υποφέρουν να τους βοηθάει ο Θεός και να παρακαλάς αυτά τα ωραία δώρα που σου χαρίζει να τα χαρίζει σε όλους!tkostop έγραψε:Τι άλλο Παναγία μου να ζητήσω από Εσένα; Μου έχεις δώσεις μια ευτυχισμένη οικογένεια, έχουμε την υγεία μας, το σπίτι μας.Η Αγάπη μας συντροφεύει κάθε μέρα που περνά.Μου χάρισε ο Θεός τρία παιδάκια που κάθε μέρα βλέπω να μεγαλώνουν και ζητούν ολοένα την στοργή και την Αγάπη μας.Ευτυχία δεν είναι αυτό ; Τι άλλο υπάρχει για να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι; Δεν μπορώ να σου ζητήσω τίποτα άλλο Παναγία μου.Έχεις κάνει τα πάντα για εμάς.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

tkostop, αυτο που κανεις ειναι σπανιο και αξιεπαινο, γιατι οι περισσοτεροι, οταν πανε ολα καλα, ξεχνουν τον Θεον, και την Θεοτοκο, και θεωρουν οτι πανε ολα ρολοϊ, χαρις στα χερακια τους.
Και οχι μονο αυτο αλλα οταν παραχωρησει ο Θεος, και γυρισουν ολα τουμπα, τοτε θυμουνται τον Θεον, ειτε για να τον κατηγορησουν και μονο, ειτε για να ζητησουν την βοηθεια Του, ενω δεν ειχαν εστω απο φιλοτιμο κανει κατι και αυτοι στο Ονομα Του.
Αρα σε τιμαει αυτο που κανεις. Συμπληρωματικα θα σου ελεγα, να περιμενεις και την φουρτουνα, και το αναπαντεχο, και τον πειρασμο, οποτε καλο θα ειναι στην προσευχη σου, εαν βεβαια δεν το κανεις ηδη, να ζητας και ενισχυση απο τον Κυριο για τις ασχημες ημερες που θα ερθουν για ολους μας μεσα στην πορεια της ζωης αυτης.
Αυτες λοιπον ειναι και οι τροπον τινα, εισαγωγικες εξετασεις μας. Εκει θα κριθει, θα ψηθει, και θα οριστικοποιηθει η κατα Θεον πιστη μας, και η παραμονη μας στον Σταυρο, ωστε να εχουμε και ιερο δικαιωμα εφοσον συ-σταυρωνομαστε μαζι Του, να συν-αναστηθουμε και μαζι Του.
Ευχομαι, να σε σκεπει ο Κυριος, και η Παντάνασσα Θεοτοκος, παντοτε, οικογενειακως και αδειαλλειπτως.
Και οχι μονο αυτο αλλα οταν παραχωρησει ο Θεος, και γυρισουν ολα τουμπα, τοτε θυμουνται τον Θεον, ειτε για να τον κατηγορησουν και μονο, ειτε για να ζητησουν την βοηθεια Του, ενω δεν ειχαν εστω απο φιλοτιμο κανει κατι και αυτοι στο Ονομα Του.
Αρα σε τιμαει αυτο που κανεις. Συμπληρωματικα θα σου ελεγα, να περιμενεις και την φουρτουνα, και το αναπαντεχο, και τον πειρασμο, οποτε καλο θα ειναι στην προσευχη σου, εαν βεβαια δεν το κανεις ηδη, να ζητας και ενισχυση απο τον Κυριο για τις ασχημες ημερες που θα ερθουν για ολους μας μεσα στην πορεια της ζωης αυτης.
Αυτες λοιπον ειναι και οι τροπον τινα, εισαγωγικες εξετασεις μας. Εκει θα κριθει, θα ψηθει, και θα οριστικοποιηθει η κατα Θεον πιστη μας, και η παραμονη μας στον Σταυρο, ωστε να εχουμε και ιερο δικαιωμα εφοσον συ-σταυρωνομαστε μαζι Του, να συν-αναστηθουμε και μαζι Του.
Ευχομαι, να σε σκεπει ο Κυριος, και η Παντάνασσα Θεοτοκος, παντοτε, οικογενειακως και αδειαλλειπτως.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
giorgospet
- Έμπειρος Αποστολέας

Όπως τα λές είναι Διονύση. Εμένα μου έδινε, μου έδινε……. και εγώ τίποτα, εεεεε μου έδωσε ένα χαστούκι και ξύπνησα (δόξα τό Θεό). Η αχαριστεία είναι η χειρότερη αμαρτία. Δεν είσαι ποτέ ευχαριστημένος ζητάς ζητάς ζητάς ……, στο δίνει έτσι το θέλεις αλλιώς ……και ούτε ένα ευχαριστώ.
Γι΄ αυτό και έβαλα τα παρακάτω λόγια του π. Παίσιου, πόσο απλή είναι η εύρεση της ευτυχίας.
Γι΄ αυτό και έβαλα τα παρακάτω λόγια του π. Παίσιου, πόσο απλή είναι η εύρεση της ευτυχίας.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να λες την ευχή.
• να κινείσαι απλά,
• να λες την ευχή.
-
theodore
- Συστηματικός Αποστολέας

dionysisgr σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα θερμά σου λόγια.Με εμψυχώνουν.Επειδή η δεύτερη εργασία που κάνω είναι να οδηγώ ταξί βλέπω αρκετές φορές την δυστυχία, την θλίψη και την απόγνωση στους συνανθρώπους μου.Βλέπω και ακούω όμως και την ελπίδα για το αύριο.Εχω και εγώ τον δικό μου σταυρό αλλά όταν βλέπω ορισμένοι συνάνθρωποι μου τι σταυρό κουβαλάνε ο δικός μου γίνεται ελαφρύτερος.Ο δεύτερος γιός μου έκανε λογοθεραπεία 3 χρόνια για να μπορέσει να μιλήσει όταν όλοι λέγαν γύρω ότι το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα.Μόνο εγώ πίστεψα ότι ο Θεός θα τον βοηθήσει.Έτσι έγινε.Το τρίτο μου παιδί ηλικίας 4 χρονών έχει γλυτώσει δυο φορές απο αυτοκινητιστικό δυστύχημα.Και τις δυο φορές εγώ ήμουν στην εκκλησία.Έτυχε ;
Η συζυγός μου είναι μόλις 38 ετών και πρέπει να κάνει αρθροπλαστική ισχύου.Ήδη κουτσαίνει και με το ζόρι καταφέρνει να "νταντεύει" τρία παιδιά...
Η μητέρα μου έχει μηχανική βαλβίδα στην καρδιά και ο Θεός μόνο τις δίνει χρόνια ακόμη...
Ενοιωσα την ανάγκη να στα εξομολογηθώ αυτά γιατί σε ένοιωσα σαν αδελφό μου.
Εικρινά ο πόνος και η δυστυχία που βλέπω καθημερινά δεν μου δίνει το δικαίωμα να παραπονιέμαι για τίποτα...
Σε ευχαριστώ απο την καρδιά μου dionisis
Η συζυγός μου είναι μόλις 38 ετών και πρέπει να κάνει αρθροπλαστική ισχύου.Ήδη κουτσαίνει και με το ζόρι καταφέρνει να "νταντεύει" τρία παιδιά...
Η μητέρα μου έχει μηχανική βαλβίδα στην καρδιά και ο Θεός μόνο τις δίνει χρόνια ακόμη...
Ενοιωσα την ανάγκη να στα εξομολογηθώ αυτά γιατί σε ένοιωσα σαν αδελφό μου.
Εικρινά ο πόνος και η δυστυχία που βλέπω καθημερινά δεν μου δίνει το δικαίωμα να παραπονιέμαι για τίποτα...
Σε ευχαριστώ απο την καρδιά μου dionisis
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τοτε δυο φορες σε τιμαει αυτο που λες, γιατι εχεις ηδη γολγοθα να ανεβαινεις, εισαι σε ανηφορικη οδο και η αγαπη σου για τον Χριστο και την Θεοτοκο Παναγια Μητερα Του, σε κανει αυτην την στενη ανηφορα θλιψεων, να την βλεπεις σαν ευρυχωρη κατηφορα ευδαιμονιας.
Αυτα ειναι αποτελεσματα της Χαριτος του Θεου, που ενοικει και ενεργει μεσα σου, και σε ενδυναμωνει να σηκωνεις τον χρηστο και ελαφρυ ζυγο του Κυριου, κατα τον Θειον Λογον Του Ιδιου, και μαλιστα οχι μονο να τον σηκωνεις, αλλα να δοξολογεις τον Κυριο, και να θεολογεις εμπειρικα μεσα απο αυτην σου την σταυρικη διαδρομη.
Γιατι οποιος δεν επαθε κατα Θεον, δεν εμαθε τα κατα Θεον. Πρωτα πασχουμε και μετα αποκτουμε περι Θεου γνωση εμπειρικη.
Να σου ευχηθω λοιπον, να σταθεις με αρρωγο τον Κυριο, κραταιος, δυνατος, αρχων του εαυτου σου, και εξουσιαστης, των λογισμων σου, οντας καθ'ομοιωσην του Ανασταντος Κυριου μας.
Και ολα να σου πηγαινουν απο Θεου, κατα Θεον, και εις Θεον.
Αυτα ειναι αποτελεσματα της Χαριτος του Θεου, που ενοικει και ενεργει μεσα σου, και σε ενδυναμωνει να σηκωνεις τον χρηστο και ελαφρυ ζυγο του Κυριου, κατα τον Θειον Λογον Του Ιδιου, και μαλιστα οχι μονο να τον σηκωνεις, αλλα να δοξολογεις τον Κυριο, και να θεολογεις εμπειρικα μεσα απο αυτην σου την σταυρικη διαδρομη.
Γιατι οποιος δεν επαθε κατα Θεον, δεν εμαθε τα κατα Θεον. Πρωτα πασχουμε και μετα αποκτουμε περι Θεου γνωση εμπειρικη.
Να σου ευχηθω λοιπον, να σταθεις με αρρωγο τον Κυριο, κραταιος, δυνατος, αρχων του εαυτου σου, και εξουσιαστης, των λογισμων σου, οντας καθ'ομοιωσην του Ανασταντος Κυριου μας.
Και ολα να σου πηγαινουν απο Θεου, κατα Θεον, και εις Θεον.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΤΙ ΑΛΛΟ ;
Εύγε Θεόδωρε! Πολύ καλό το κείμενό σου!tkostop έγραψε:Τι άλλο Παναγία μου να ζητήσω από Εσένα; Μου έχεις δώσεις μια ευτυχισμένη οικογένεια, έχουμε την υγεία μας, το σπίτι μας.Η Αγάπη μας συντροφεύει κάθε μέρα που περνά.Μου χάρισε ο Θεός τρία παιδάκια που κάθε μέρα βλέπω να μεγαλώνουν και ζητούν ολοένα την στοργή και την Αγάπη μας.Ευτυχία δεν είναι αυτό ; Τι άλλο υπάρχει για να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι; Δεν μπορώ να σου ζητήσω τίποτα άλλο Παναγία μου.Έχεις κάνει τα πάντα για εμάς.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
theodnot
- Βασικός Αποστολέας

ευτυχως Θοδωρε που υπαρχουν ανθρωποι και σαν κι εσενα και εκτιμουν την Αγαπη και το Ελεος του Θεου προς αυτους... ευτυχως που μας θυμησες πως να αγαπουμε και να δοξολογουμε , κι εμεις, καθημερινα το Θεο .
Προσωπικα σου ευχομαι ευτυχισμενη και με λιγοτερες ταλαιπωριες οικογενειακη ζωη και καλη συνεχεια στον πνευματικο σου αγωνα
Προσωπικα σου ευχομαι ευτυχισμενη και με λιγοτερες ταλαιπωριες οικογενειακη ζωη και καλη συνεχεια στον πνευματικο σου αγωνα