Συνάντηση στον τάφο του γέροντα Παϊσίου στις 18.10.2008

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έστειλα μήνυμα στον αδελφό μου να μου περιγράψει τη διαδρομή, μια και μένει στη Σουρωτή.
Όταν λάβω απάντηση θα σου πω.
Έχω πάει δύο φορές βέβαια, αλλά από Θεσσαλονίκη (προέκταση Νέας Εγνατίας) και απ' ό,τι θυμάμαι άφηνα τον μεγάλο δρόμο Θεσ/νίκης Μουδανιών και έστριβα προς Ταγαράδες. Μετά τους Ταγαράδες και τα Βασιλικά είναι η Σουρωτή
Λεπτομέρειες αργότερα.
Η Μονή πάντως είναι λίγο πριν τη Σουρωτή δεξιά, κάπως ψηλά, οπότε φαίνεται από το δρόμο, αλλά υπάρχει και πινακίδα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Απο αεροδρόμιο παίρνουμε τον δρόμο για Μουδανιά-Χαλκιδική (δείτε τον πρώτο χάρτη)

Σε κάποια φάση φτάνουμε σε αερογέφυρα την οποία αφού περνάμε απο κάτω στρίβουμε αμέσως δεξιά προς Καρδία και αμέσως μετά πάλι δεξιά και περνάμε πάνω απο την αερογέφυρα για Σουρωτή-Βασιλικά.(δείτε τον δεύτερο χάρτη)

Συνεχίζουμε ευθεία και περνάμε απο Ταγαράδες και μετά απο Αγία Παρασκευή. Στα 3 περίπου χιλιόμετρα μετά την Αγία Παρασκευή και πριν φτάσουμε στην Σουρωτή στρίβουμε δεξιά. Υπάρχει σχετική πινακίδα (δείτε τον τρίτο χάρτη)

Μόλις φτάσουμε στο πάρκιγκ σταθμεύουμε και μπαίνουμε στο Μοναστήρι με τα πόδια. Αμέσως δεξιά στην είσοδο υπάρχει βιβλιοπωλείο.

Το μνήμα του π.Παίσιου είναι ευθεία μπροστά από την κεντρική πύλη του Μοναστηριού δίπλα στο κωδωνοστάσιο.

*** πρώτος χάρτης
Εικόνα

*** δεύτερος χάρτης
Εικόνα

*** τρίτος χάρτης
Εικόνα

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Απο αεροδρόμιο παίρνουμε τον δρόμο για Μουδανιά-Χαλκιδική (δείτε τον πρώτο χάρτη)

Σε κάποια φάση φτάνουμε σε αερογέφυρα την οποία αφού περνάμε απο κάτω στρίβουμε αμέσως δεξιά προς Νέο Ρϋσιο και αμέσως μετά πάλι δεξιά και περνάμε πάνω απο την αερογέφυρα για Σουρωτή-Βασιλικά.(δείτε τον δεύτερο χάρτη)

Συνεχίζουμε ευθεία και περνάμε απο Ταγαράδες και μετά απο Αγία Παρασκευή. Στα 3 περίπου χιλιόμετρα μετά την Αγία Παρασκευή και πριν φτάσουμε στην Σουρωτή στρίβουμε δεξιά. Υπάρχει σχετική πινακίδα (δείτε τον τρίτο χάρτη)

Μόλις φτάσουμε στο πάρκιγκ σταθμεύουμε και μπαίνουμε στο Μοναστήρι με τα πόδια. Αμέσως δεξιά στην είσοδο υπάρχει βιβλιοπωλείο.

Το μνήμα του π.Παίσιου είναι ευθεία μπροστά από την κεντρική πύλη του Μοναστηριού δίπλα στο κωδωνοστάσιο.

*** πρώτος χάρτης
Εικόνα

*** δεύτερος χάρτης
Εικόνα

*** τρίτος χάρτης
Εικόνα

Χρ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Χρήστο θα έρθεις;;;;;;;
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ισως για ένα γρήγορο γειά

Χρ.
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Μπείτε στο site http://maps.google.com
Στην μπάρα αναζήτησης γράψτε 40.474799,23.0716 και πατήστε enter - θα σας βγάλει στο σημείο του Μοναστηριού.

Για τους έχοντες navigator οι συντεταγμένες είναι :

+40° 28' 29.28", +23° 4' 17.76"

Και ένα close up δείτε παρακάτω :

Εικόνα

Χρ.
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η απάντηση από το καρντάς :

Για κάποιον που έρχεται από Κατερίνη συμφέρει πριν την Λαχαναγορά νά στρίψει δεξιά σε έξοδο που γράφει προς Χαλκιδική και πιθανόν και προς Καβάλα / Σέρρες.
Μπαίνεις σε κομμάτι της Εγνατίας και το ακολουθείς μέχρι που φτάνεις σε διασταύρωση (ανοικτές στροφές με πολλά χιλιόμετρα) δεξιά για Σέρρες / Καβάλα ή κέντρο Θεσ/κης και αριστερά προς Χαλκιδική. Εννοείται ότι ακολουθείς τον δρόμο πάντα για Χαλκιδική.
Στη συνέχεια μπαίνεις στην περιφερειακή στο τέλος της οποίας ακολουθείς πινακίδες για Χαλκιδική και βγαίνεις στον δρόμο Θεσ/κης - Μουδανιών.
Πριν την αερογέφυρα της Καρδίας υπάρχει πινακίδα για στροφή δεξιά προς Ταγαράδες / Ρύσιο περίπου 500 μέτρα πριν την στροφή και ακριβώς πάνω στην στροφή υπάρχει και πινακίδα για Σουρωτή. Στρίβεις δεξιά και ξανά δεξιά περνάς πάνω από την αερογέφυρα και προχωράς προς Ταγαράδες, συνεχίζεις για Αγιά Παρασκευή και μετά και πριν την Σουρωτή υπάρχει πινακίδα δεξιά για το μοναστήρι.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από max1 »

Παιδιά, δε δήλωσα συμμετοχή γιατί είναι ακόμη μακρυά η 18.10. Αλλά επειδή μάλλον θα έρθω (εκτός αν δε με θέλετε :lol: ) μπορούμε να δώσουμε πρώτα κάπου ραντεβού π.χ. στο Αεροδρόμιο που είπε η Σμαρώ (ή όπου αλλού ξέρετε να βρεθείτε, αν και νομίζω ότι το Αεροδρόμιο είναι εύκολο να το βρείτε) και θα σας πάω εγώ μέχρι το μοναστήρι.
Αν θέλει κανείς, ακούω....
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Πρώτα ο θεός!!

Συναντηση : 18.10.2008 στο τάφο του Πατερα Πα'ι'σιου ,στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται στην Σουρωτή.
ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 4 μ.μ

nektarios

smarti με 4 παιδιά,πρώτα ο Θεός!

nikolaos-9 με τη σύζυγο,παιδί , μητέρα και πεθερά!

Ο μισός Filotas

vasiliki με παιδί

Teri κι ό,τι άλλο βρει (πρώτα ο Θεός!)

konstantinoupolitis

Ktistos με συζυγο και 3 παιδια!!

perivleptos με τη σύζυγο

costisk

Kostantinosve

Aposal με τη σύζυγo

dionisos gr με τη σύζυγo?

Μax 1

eortologio

Συνεχίζεται..................
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

max1 έγραψε:Παιδιά, δε δήλωσα συμμετοχή γιατί είναι ακόμη μακρυά η 18.10. Αλλά επειδή μάλλον θα έρθω (εκτός αν δε με θέλετε :lol: ) μπορούμε να δώσουμε πρώτα κάπου ραντεβού π.χ. στο Αεροδρόμιο που είπε η Σμαρώ (ή όπου αλλού ξέρετε να βρεθείτε, αν και νομίζω ότι το Αεροδρόμιο είναι εύκολο να το βρείτε) και θα σας πάω εγώ μέχρι το μοναστήρι.
Αν θέλει κανείς, ακούω....
Eυχαριστουμε παρα πολυ,για τη βοηθεια σου!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”