Περί καπνίσματος

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Σας ευχαριστώ για την εμψύχωση σας!! :) :) :)
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
inaapp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaapp »

smarti έγραψε:Συγνώμη για τις φατσούλες, αλλά ότι και να πεις έχεις δίκαιο, μόνο που εγώ δεν μπορώ να το κόψω!!
Smarti άστους όλους να λένε. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν αναλύσεις τη λέξη ΄΄καπνίζω΄΄ θα δείς ότι σημαίνει εντελώς τα αντίθετα απ`ότι σου λένε.

Η λέξη παράγετε από το καπνός + ζώ δηλ. ζώ από τον καπνό.

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Ευχαριστώ, ευχαριστώ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

inaapp έγραψε:
smarti έγραψε:Συγνώμη για τις φατσούλες, αλλά ότι και να πεις έχεις δίκαιο, μόνο που εγώ δεν μπορώ να το κόψω!!
Smarti άστους όλους να λένε. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν αναλύσεις τη λέξη ΄΄καπνίζω΄΄ θα δείς ότι σημαίνει εντελώς τα αντίθετα απ`ότι σου λένε.

Η λέξη παράγετε από το καπνός + ζώ δηλ. ζώ από τον καπνό.

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Ευχαριστώ, ευχαριστώ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.
Τώρα είναι που με μπέρδεψες 8O !
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

Kofto re Smaro na xaris.
Lipon ean den to kopsis tha se valo se karantina.
Re pedi mou me exei piasi enas vixas apo to tsigaro tis smaros.
Kofto giati mas exeis kani pathitikous kapnistes ntoumaniase to forum.
Tin ora pou serfarete sto site parakalo na min kapnizete mas enoxli.
Nikolaos490
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nikolaos490 »

να 'σαι καλά Νικόλα με το χιούμορ σου.

Σμάρω δες το διαφορετικά... τις προηγούμενες φορές που το έκοψες, το έκανες για τα βλαστάρια που μεγάλωναν μέσα σου.
Κάνε πάλι το ίδιο...
Θυσιάζουμε κάτι δικό μας (και τα πάθη μας είναι αποκλειστικά δικά μας) μόνο για αυτούς που αγαπάμε πολύ. Τον εαυτό μας μπορεί να μην τον λυπηθούμε αλλά ποτέ τους δικούς μας ανθρώπους.
Σκέψου πως θα ένοιωθες για κάποιον που θα προσπαθούσε να παρασύρει τα βλαστάρια σου σε κάτι κακό. Έτσι σε συμβουλεύω να νοιώσεις για τον εαυτό σου (κι είναι αναμφισβήτητη η δύναμη του παραδείγματος του γονιού) , και θα δεις με πόση δύναμη θα οπλιστείς να αλλάξεις τη συνήθεια και την εικόνα σου...
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

agiooros έγραψε:Kofto re Smaro na xaris.
Lipon ean den to kopsis tha se valo se karantina.
Re pedi mou me exei piasi enas vixas apo to tsigaro tis smaros.
Kofto giati mas exeis kani pathitikous kapnistes ntoumaniase to forum.
Tin ora pou serfarete sto site parakalo na min kapnizete mas enoxli.
Δεν καπνίζω όταν κάθομαι στο κομπιούτερ, γιατί ει΄ναι στην κρεβατοκάμαρα.Και μέσα στο σπίτι δεν καπνίζω!Μόνο στον απορροφητήρα!Αρα agio oros ,δύσκολα θα σε ενοχλεί ο δικός μου καπνός. :D :D :D Το σαι τ αυτό καλό μου έκανε!! :)
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Nikolaos490 έγραψε:να 'σαι καλά Νικόλα με το χιούμορ σου.

Σμάρω δες το διαφορετικά... τις προηγούμενες φορές που το έκοψες, το έκανες για τα βλαστάρια που μεγάλωναν μέσα σου.
Κάνε πάλι το ίδιο...
Θυσιάζουμε κάτι δικό μας (και τα πάθη μας είναι αποκλειστικά δικά μας) μόνο για αυτούς που αγαπάμε πολύ. Τον εαυτό μας μπορεί να μην τον λυπηθούμε αλλά ποτέ τους δικούς μας ανθρώπους.
Σκέψου πως θα ένοιωθες για κάποιον που θα προσπαθούσε να παρασύρει τα βλαστάρια σου σε κάτι κακό. Έτσι σε συμβουλεύω να νοιώσεις για τον εαυτό σου (κι είναι αναμφισβήτητη η δύναμη του παραδείγματος του γονιού) , και θα δεις με πόση δύναμη θα οπλιστείς να αλλάξεις τη συνήθεια και την εικόνα σου...
:cry:
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ANTREAS »

αν και δεν εχω καπνισει ποτε στην ζωη μου και αν και συναδελφος με καποιον αλλον συμφορουμιστα(μουσικος και εγω σε νυχτερινα μαγαζια) μπορω να πω οτι καταννοω ως εναν βαθμο τους καπνιστες..ειναι πολυ δυσκολο να το κοψει καποιος παιδια.εμενα ο πατερας μου το ειχε κοψει οταν και αυτος εμαθε οτι ο καπνος ειναι το λιβανι του διαβολου..το εκοψε μαχαιρι..αυτο ομως δεν πας να το πεις ετσι χυμα σε καποιον που δεν γνωριζει πολλα πνευματικα πραγματα και δεν ειναι κοντα στην θρησκεια μας(ασχετα αν πιστευει) γιατι θα σε παρει με τις ντοματες..αλλα ρε παιδια ειναι κριμα και για την τσεπη σας αλλα προπαντων για την υγεια σας...μερικοι απο εσας ειστε παντρεμενοι και εχετε παιδια και ειναι κριμα να παθετε κατι και να αφησετε την οικογενεια σας ετσι για το τσιγαρο.
παρολα αυτα ευχομαι προπαντον σε ολους να εχετε την υγεια σας και με την βοηθεια του θεου και την δικη σας θεληση να το κοψετε καποια στιγμη..
tanos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από tanos »

Παιδιά και γω καπνίζω ειδικά όταν έχω άγχος.Μέσο όρο 7-8 τσιγάρα την ημέρα.Μπορεί και 5-6 αλλά όχι μέσα στο σπίτι.Θέλω να πω ότι είναι δύσκολο να το κόψεις όταν έχεις προβλήματα.Οσες φορές το έκοψα ήταν σε ηρεμία της ζωής μου.Γενικά όμως κάνει πολύ κακό και πρέπει να μην το αρχίζουμε καθόλου...
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Κατά τη δική μου και μόνο γνώμη, το κάπνισμα είναι αμαρτία γιατί:

1. Καταστρέφουμε την υγεία μας, την οποία ο Θεός μας την έδωσε απλόχερα.
Οπότε είναι σαν να μην λογαριάζουμε το δώρο αυτό του Θεού - όπως είναι η υγεία - που άλλοι άνθρωποι το αποζητούν απελπισμένα.

2. Στα λεπτά που καταναλώνει κάποιος καπνίζοντας, θα μπορούσε να κάνει καλύτερα πράγματα για τον εαυτό του και για τους συνανθρώπους του.
π.χ. ας καπνίσω κανένα τσιγάρο - λέμε πολλές φορές - και ξεκινάω τις δουλειές μου μετά. Και πολλές φορές βέβαια, γνωρίζουμε πως το "μετά" ή το "αύριο" είναι η μάνα του "ποτέ"....

3. Δίνουμε χαρά στον Διάβολο με την αδυναμια της θέλησης μας και την καταστροφή του εαυτού μας.

Το ειρωνικό στην απάντησή μου είναι πως κι εγω...καπνίζω.
Και ενώ τα γνωρίζω όλα αυτά, δεν το έχω κόψει παρά το έχω μειώσει κάπως.
Για έναν ανεξήγητο λόγο, το τσιγάρο μου αρέσει (είχα και την τύχη μεχρι σήμερα να μη μου έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα υγείας) και μερικές φορές, έχω ίσως την ψευδαίσθηση, ότι ένα τσιγάρο με χαλαρώνει.
Παραταύτα, η πραγματική μου γνώμη γι' αυτό περικλείεται σε αυτά που προανέφερα.
Άντε να βάλουμε ένα χεράκι να το κόψουμε..
Καλή μας επιτυχία στους καπνίζοντες.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”