Καλλωπισμός
Συντονιστής: Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλλωπισμός
Η ερωτηση αν και ειναι γυναικεια θα ηθελα να ακουσω και τη γνωμη των ανδρων γι αυτο...οι αγιοι πατερες μας λενε οτι ο καλλοπισμος στις γυναικες ειναι αμαρτια,δηλαδη να βαφεσαι,να χτενιζεσαι,να ντυνεσαι ωραια..πρεπει να ειμαστε ταπεινοι,απλοι,οπως μας επλασε ο Θεος...εγω δε μπορω να το κανω αυτο βρε παιδια μ αρεσει να ειμαι περιποιημενη και στο σπιτι μου ακομα,για μενα για τον ανθρωπο μου και για τα παιδια μου...πιστευω οτι και οι αντρες της παρεας αυτης δε θα θελανε μια γυναικα ατημελητη που να μη φροντιζει τον εαυτο της,αλλα κ οι γυναικες της παρεας ειναι καμια που καταφερνει και ζει οπως ακριβως μας θελει ο Θεος?συγχωρειστε με μπορει να μαι λαθος,μπορει να υπαρχουν ανθρωποι που να ζουν οπως ακριβως μας θελει ο Θεος...ευλογημενα ζευγαρια για μενα ειναι αυτα..Αλλα καμια φορα μου λεει ο αντρας μου διαβαζεις διαβαζεις με τις αγιαστουρες καθε μερα αλλα μολις βγει ασπρη τριχα στη ριζα τρεχεις να τη βαψεις...δε τα θελει αυτα ο Θεος μου λεει να μη κανεις οτι σε συμφερει...ειναι σκετη απογοητευση ο ατιμος ωρες ωρες αλλα τον αγαπαω...εχει δικιο κατα βαθος...
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- maralin
- Βασικός Αποστολέας

Re: Καλλοπισμος
eleimon εχεις πολυ δικιο..ο θεοςδε τα θέλει αυτα..αλλα και σε εμενα παραδεχομαι ανοιχτα οτι μου αρεσουν ολα αυτα...να μυο πεις σε ποιον δεν αρεσει?πιστευω οτι ο πνευματικος δινει καταλληλες απαντησεις για αυτα τα θεματα...
μας θελει απλους ,αλλα εμεις...
οι λογοι ειναι πολλοι...μπορεις να μενεις ομως ετσι ατημμελητος?μπορυμε να ειμαστε στην καθημερινοτητα μας διακριτικα προσεγμενοι..
ισως να κανω και τρομερο λαθος,αλλα δε νομιζω οτι αυτο το ελαχιστο πειραζει..
οταν δε προκαλεις( κ δεν εχεις καμμια μα καμμια προθεση )τους αλλους,πειραζει σεκατι?δε ξερω..ας μας απαντησει καλύτερα καποιος ειδικος .... :)
μας θελει απλους ,αλλα εμεις...
οι λογοι ειναι πολλοι...μπορεις να μενεις ομως ετσι ατημμελητος?μπορυμε να ειμαστε στην καθημερινοτητα μας διακριτικα προσεγμενοι..
ισως να κανω και τρομερο λαθος,αλλα δε νομιζω οτι αυτο το ελαχιστο πειραζει..
οταν δε προκαλεις( κ δεν εχεις καμμια μα καμμια προθεση )τους αλλους,πειραζει σεκατι?δε ξερω..ας μας απαντησει καλύτερα καποιος ειδικος .... :)
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το σωστό είναι να δίνουμε έμφαση στην ψυχή παρά στο σώμα. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι κατορθωτό από τον μέσο πιστό. Ζούμε στην εποχή όπου τα πάντα εξαρτώνται από την εμφάνιση, την δε ψυχή οι πρισσότεροι την έχουμε ξεχάσει.
Η άποψή μου είναι πως, από τη στιγμή που δεν έχεις επιλέξει τον μοναχισμό, δεν μπορείς να ζεις ως μοναχή. Ιδιάιτερα όταν είσαι παντρεμένη, οπότε, θεωρώ, πρέπει να ξέρεις τι αρέσει στον άντρα σου και να πράττεις αναλόγως. Εννοώ να προσέχεις ΚΑΙ την εμφάνισή σου, διότι η παραμέλησή της, ενδεχομένως να κάνει τον άντρα σου πιο ευάλωτο σε εξωσυζυγικούς πειρασμούς. Μέσα σε λογικό πλαίσιο βέβαια, για τον ορισμό του οποίου όμως πρέπει να κανεις μια κουβέντα με τον άντρα σου και τον πνευματικό σου.
Η άποψή μου είναι πως, από τη στιγμή που δεν έχεις επιλέξει τον μοναχισμό, δεν μπορείς να ζεις ως μοναχή. Ιδιάιτερα όταν είσαι παντρεμένη, οπότε, θεωρώ, πρέπει να ξέρεις τι αρέσει στον άντρα σου και να πράττεις αναλόγως. Εννοώ να προσέχεις ΚΑΙ την εμφάνισή σου, διότι η παραμέλησή της, ενδεχομένως να κάνει τον άντρα σου πιο ευάλωτο σε εξωσυζυγικούς πειρασμούς. Μέσα σε λογικό πλαίσιο βέβαια, για τον ορισμό του οποίου όμως πρέπει να κανεις μια κουβέντα με τον άντρα σου και τον πνευματικό σου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- maralin
- Βασικός Αποστολέας

Μπράβο!σημασια εχει η ψυχη..εκει οφειλουμε να δινουμε εμφαση..αλλα η πλειοψηφια δε τα κοιταει αυτα...κοιταει εμφανιση ,στυλ και τα λοιπα κ τα λοιπα...
οποτε πρεπει σαφεστατα ο καθενας να εστιαζει ακριβως σε αυτα που εχουν αξια και σημασια...οπως εσυ που γνωριζεις για παραδειγμα οτι η ψυχη εχει αξια κ ο καλλοπισμος της ειναι αναγκαιος...
οποτε διαλεγεις και παίρνεις?
ή μηπως αυτο κατ' επεκτασιν θεωρειται εγωιστικο 
οποτε πρεπει σαφεστατα ο καθενας να εστιαζει ακριβως σε αυτα που εχουν αξια και σημασια...οπως εσυ που γνωριζεις για παραδειγμα οτι η ψυχη εχει αξια κ ο καλλοπισμος της ειναι αναγκαιος...
οποτε διαλεγεις και παίρνεις?
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να κατι τετοια ειναι που με προβληματιζουν,η ψυχη μας πανω απ ολα,αλλα ζουμε και σε μια κοινωνια, δε μπορουμε να ειμαστε οπως λεει ο Αποστολος σαν μοναχες...μετα θα ρθουν αλλα προβληματα...παντως Αποστολη μου στον πνευματικο μου δε λεω το πως πρεπει να μαι γιατι αν κρινω απ τη παπαδια πως ειναι, νεα κοπελιτσα 30 χρονων,η απαντηση του θαναι απογοητευτικη για μενα...εγω φουστα μεχρι τον αστραγαλο δε μπορω να φορεσω,δε φοραω βεβαια και καφτα μινι ετσι?μη τρελαθουμε...κανονικη μεχρι το γονατο ας πουμε...αβαφτη δε προκειται να βγω εξω,οποτε....ασε το εχω ξαναπει θα με φαει το πυρ το εξωτερο...
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ελπίδα μου, στην ορθοδοξία υπάρχει διάκριση, γιατί η κάθε ψυχή είναι διαφορετική και χρειάζεται και διαφορετική "αγωγή". Το ότι δηλαδή η παπαδιά έχει την α συμπεριφορά δεν σημαίνει ότι κι εσύ πρέπει να την υιοθετήσεις. Κάθε άλλο. Εκείνη είναι γυναίκα ιερέα, εσύ όχι.eleimon έγραψε:Να κατι τετοια ειναι που με προβληματιζουν,η ψυχη μας πανω απ ολα,αλλα ζουμε και σε μια κοινωνια, δε μπορουμε να ειμαστε οπως λεει ο Αποστολος σαν μοναχες...μετα θα ρθουν αλλα προβληματα...παντως Αποστολη μου στον πνευματικο μου δε λεω το πως πρεπει να μαι γιατι αν κρινω απ τη παπαδια πως ειναι, νεα κοπελιτσα 30 χρονων,η απαντηση του θαναι απογοητευτικη για μενα...εγω φουστα μεχρι τον αστραγαλο δε μπορω να φορεσω,δε φοραω βεβαια και καφτα μινι ετσι?μη τρελαθουμε...κανονικη μεχρι το γονατο ας πουμε...αβαφτη δε προκειται να βγω εξω,οποτε....ασε το εχω ξαναπει θα με φαει το πυρ το εξωτερο...
Φαντάσου ότι και για την ίδια αμαρτία, ο πνευματικός μπορεί να χορηγήσει διαφορετικές "αγωγές" στον κάθε αμαρτούντα, ανάλογα με την ψυχή του.
Νομίζω ότι πρέπει να δείξεις λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη στον πνευματικό σου, γιατί απ' αυτόν εξαρτάται αν θα πετύχεις τον προορισμό σου. Εάν του εκθέσεις την οικογενειακή σου κατάσταση θεωρώ ότι ο πνευματικος θα σου δώσει σωστές συμβουλές.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ο Απόστολος Παύλος λέει:
"32 Kαι θέλω εσείς να μην έχετε μέριμνες. O ανύπαντρος νοιάζεται για εκείνα που θέλει ο Kύριος, δηλαδή πώς θα αρέσει στον Kύριο. 33 Aντίθετα, ο παντρεμένος νοιάζεται για τα πράγματα του κόσμου, δηλαδή πώς θα αρέσει στη γυναίκα του. 34 O ίδιος διαχωρισμός υπάρχει και μεταξύ της παντρεμένης γυναίκας και της ανύπαντρης κόρης. H ανύπαντρη νοιάζεται για τα πράγματα του Kυρίου, έτσι που να είναι άγια και στο σώμα και στο πνεύμα της. Aντίθετα, η παντρεμένη νοιάζεται για τα πράγματα του κόσμου, δηλαδή πώς να αρέσει στον άντρα της. 35 Kι αυτό σας το λέω για το δικό σας συμφέρον. Όχι για να σας το επιβάλω, αλλά για να έχετε μια αδιατάρακτη και σταθερή αφοσίωση στον Kύριο χωρίς περισπασμούς." (Κορινθ. Α 7, 32-35)
Με λίγα λόγια ο Απόστολος Παύλος προτείνει την αγαμία, γιατί θεωρεί αυτονόητο ότι οι παντρεμένοι άντρες και γυναίκες θα φροντίζουν, πέρα απ' τα πνευματικά τους καθήκοντα, και το πως θ΄αρέσουν στην (στον) σύντροφό τους κι αυτό δεν το απαγορεύει, γιατί δεν είναι αμαρτία.
Αντίθετα αμαρτία είναι:
1. Το να παραμορφώνουν οι γυναίκες (και πολύ περισσότερο οι άντρες) το πρόσωπό τους με μακιγιάζ ή επεμβάσεις.
2. Το να ντύνονται προκλητικά (ή υπερσυντηρητικά) τόσο ώστε να σκανδαλίζουν.
3. Το ν' ασχολούνται με την εμφάνισή τους περισσότερο απ' όσο είναι απολύτως απαραίτητο.
Διάκριση χρειάζεται και στη φροντίδα του σώματος. Είναι κι αυτή ενταγμένη στη συνολική μας πορεία π[ρος τη Βασιλεία των Ουρανών. Επομένως ασχολούμαστε με το σώμα μας τόσο όσο είναι απαραίτητο για να αναπαύσουμε την(τον) σύντροφό μας και να της(του) δείξουμε την αγάπη μας και το σεβασμό μας.
"32 Kαι θέλω εσείς να μην έχετε μέριμνες. O ανύπαντρος νοιάζεται για εκείνα που θέλει ο Kύριος, δηλαδή πώς θα αρέσει στον Kύριο. 33 Aντίθετα, ο παντρεμένος νοιάζεται για τα πράγματα του κόσμου, δηλαδή πώς θα αρέσει στη γυναίκα του. 34 O ίδιος διαχωρισμός υπάρχει και μεταξύ της παντρεμένης γυναίκας και της ανύπαντρης κόρης. H ανύπαντρη νοιάζεται για τα πράγματα του Kυρίου, έτσι που να είναι άγια και στο σώμα και στο πνεύμα της. Aντίθετα, η παντρεμένη νοιάζεται για τα πράγματα του κόσμου, δηλαδή πώς να αρέσει στον άντρα της. 35 Kι αυτό σας το λέω για το δικό σας συμφέρον. Όχι για να σας το επιβάλω, αλλά για να έχετε μια αδιατάρακτη και σταθερή αφοσίωση στον Kύριο χωρίς περισπασμούς." (Κορινθ. Α 7, 32-35)
Με λίγα λόγια ο Απόστολος Παύλος προτείνει την αγαμία, γιατί θεωρεί αυτονόητο ότι οι παντρεμένοι άντρες και γυναίκες θα φροντίζουν, πέρα απ' τα πνευματικά τους καθήκοντα, και το πως θ΄αρέσουν στην (στον) σύντροφό τους κι αυτό δεν το απαγορεύει, γιατί δεν είναι αμαρτία.
Αντίθετα αμαρτία είναι:
1. Το να παραμορφώνουν οι γυναίκες (και πολύ περισσότερο οι άντρες) το πρόσωπό τους με μακιγιάζ ή επεμβάσεις.
2. Το να ντύνονται προκλητικά (ή υπερσυντηρητικά) τόσο ώστε να σκανδαλίζουν.
3. Το ν' ασχολούνται με την εμφάνισή τους περισσότερο απ' όσο είναι απολύτως απαραίτητο.
Διάκριση χρειάζεται και στη φροντίδα του σώματος. Είναι κι αυτή ενταγμένη στη συνολική μας πορεία π[ρος τη Βασιλεία των Ουρανών. Επομένως ασχολούμαστε με το σώμα μας τόσο όσο είναι απαραίτητο για να αναπαύσουμε την(τον) σύντροφό μας και να της(του) δείξουμε την αγάπη μας και το σεβασμό μας.
-
sokratism
- Τακτικό Μέλος

Η πιο όμορφη γυναίκα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου είναι η Παναγία.
Είναι η ταπείνωση που της χαρίζει τη γοητεία της Βασίλισσας.
Για να σκεφτούμε λίγο πριν απαντήσουμε δικαιολογόντας τον εαυτό μας "Η Παναγία ήταν μία. Εγώ είμαι μια κοινή θνητή."
Γιατί; Αυτή δεν έχουμε σαν πρότυπο;
Αν εχουμε την Παναγία σαν πρότυπο τότε σίγουρα θα αποφύγουμε τις ακρότητες δηλαδή τα ημίγυμνα ντυσίματα για να μη πω τα γυμνά ντυσίματα, το υπερβολικό μακιγιαζ, τα lifting και ότι τελειώνει σε -ing το βάψιμο των μαλιών -αν δε συντρέχει ιδιαίτερος ιατρικός λόγος- και ότι άλλο που λίγο ή πολύ όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι παραπέμπει σε στρουθοκαμιλισμό.
Και λέω ότι στρουθοκαμιλίζω γιατί βλέπω το χρόνο που περνά σαν εχθρό και όχι σαν σύμμαχο.
Γιατί έχω το χρόνο εχθρό; Γιατί μου αρέσει να αρέσω σε ανθρώπους που έχουν πρότυπα όχι Χριστοκεντρικά.
Έχουν τα σύγχρονα κοσμικά πρότυπα που προωθούνται από τα ΜΜΕ. Το νεανικό, το φρέσκο, το εφηβικό, τη θεοποίηση του γυναικείου σώματος, τη θεοποίηση της ερωτικής πράξης, κ.τ.λ.
Απαντήστε μου αδελφοί σας παρακαλώ υπάρχει περίπτωση αν ζω σύμφωνα με τη προηγούμενη περιγραφή να μην καταντήσω αργά η γρήγορα ναυάγιο της ζωής;
Από την άλλη δεν είπε κανείς να μην βάφονται οι γυναίκες, ούτε πάλι είμαι της άποψης ότι η φούστα πρέπει να είναι στον αστράγαλο. Μέσα στο Χριστοκεντρικό γάμο το σώμα μας είναι τη συζύγου και της συζύγου δικό μας.Όχι όμως για να το εκμεταλευόμαστε και να το χρησιμοποιούμε ικανοποιόντας κρυφές ανομολόγητες επιθυμίες αλλά γιανα το σεβόμαστε σαν κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος αλλά και για να ικανοποιούμε τις ανάγκες της συζύγου μας έτσι όπως προβάλλονται μέσα από την εν Χριστώ αγάπη και την ιερά εξομολόγηση.
Επίσης αδερφάκια μου πολυαγαπημένα προσοχή στη θρησκοληψία και στον καθωσπρεπισμό. Έχω ακούσει κατά καιρούς από θρησκευτικές κυρίως οργανώσεις ότι οι κοπέλες που γυρίζουν το βράδυ ή που φοράνε φουστάνι πάνω από το γόνατο και άλλα τέτοια δεν είναι άξιες να κάνουν οικογένεια. Ούτε και εμένα μου αρέσει η πρόκληση των mini αλλά αν η σύζυγος επιμένει τότε ο σύζυγος δεν έχει άλλη επιλογή από το να κινηθεί μέσα στα όρια της υπομονής της ανοχής και της αγάπης. Δηλαδή δεν μπορούμε να λέμε ότι πρεσβεύουμε Το Χριστό και στην καθημερινοτητά μας να μην Τον βλέπουμε στα μάτια της συζύγου μας.
Άλλο μεγάλυτερο θέμα είναι όταν κάνουν οι άντρες μακιγιάζ. Εκεί να δείτε γέλια...............................
Είναι η ταπείνωση που της χαρίζει τη γοητεία της Βασίλισσας.
Για να σκεφτούμε λίγο πριν απαντήσουμε δικαιολογόντας τον εαυτό μας "Η Παναγία ήταν μία. Εγώ είμαι μια κοινή θνητή."
Γιατί; Αυτή δεν έχουμε σαν πρότυπο;
Αν εχουμε την Παναγία σαν πρότυπο τότε σίγουρα θα αποφύγουμε τις ακρότητες δηλαδή τα ημίγυμνα ντυσίματα για να μη πω τα γυμνά ντυσίματα, το υπερβολικό μακιγιαζ, τα lifting και ότι τελειώνει σε -ing το βάψιμο των μαλιών -αν δε συντρέχει ιδιαίτερος ιατρικός λόγος- και ότι άλλο που λίγο ή πολύ όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι παραπέμπει σε στρουθοκαμιλισμό.
Και λέω ότι στρουθοκαμιλίζω γιατί βλέπω το χρόνο που περνά σαν εχθρό και όχι σαν σύμμαχο.
Γιατί έχω το χρόνο εχθρό; Γιατί μου αρέσει να αρέσω σε ανθρώπους που έχουν πρότυπα όχι Χριστοκεντρικά.
Έχουν τα σύγχρονα κοσμικά πρότυπα που προωθούνται από τα ΜΜΕ. Το νεανικό, το φρέσκο, το εφηβικό, τη θεοποίηση του γυναικείου σώματος, τη θεοποίηση της ερωτικής πράξης, κ.τ.λ.
Απαντήστε μου αδελφοί σας παρακαλώ υπάρχει περίπτωση αν ζω σύμφωνα με τη προηγούμενη περιγραφή να μην καταντήσω αργά η γρήγορα ναυάγιο της ζωής;
Από την άλλη δεν είπε κανείς να μην βάφονται οι γυναίκες, ούτε πάλι είμαι της άποψης ότι η φούστα πρέπει να είναι στον αστράγαλο. Μέσα στο Χριστοκεντρικό γάμο το σώμα μας είναι τη συζύγου και της συζύγου δικό μας.Όχι όμως για να το εκμεταλευόμαστε και να το χρησιμοποιούμε ικανοποιόντας κρυφές ανομολόγητες επιθυμίες αλλά γιανα το σεβόμαστε σαν κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος αλλά και για να ικανοποιούμε τις ανάγκες της συζύγου μας έτσι όπως προβάλλονται μέσα από την εν Χριστώ αγάπη και την ιερά εξομολόγηση.
Επίσης αδερφάκια μου πολυαγαπημένα προσοχή στη θρησκοληψία και στον καθωσπρεπισμό. Έχω ακούσει κατά καιρούς από θρησκευτικές κυρίως οργανώσεις ότι οι κοπέλες που γυρίζουν το βράδυ ή που φοράνε φουστάνι πάνω από το γόνατο και άλλα τέτοια δεν είναι άξιες να κάνουν οικογένεια. Ούτε και εμένα μου αρέσει η πρόκληση των mini αλλά αν η σύζυγος επιμένει τότε ο σύζυγος δεν έχει άλλη επιλογή από το να κινηθεί μέσα στα όρια της υπομονής της ανοχής και της αγάπης. Δηλαδή δεν μπορούμε να λέμε ότι πρεσβεύουμε Το Χριστό και στην καθημερινοτητά μας να μην Τον βλέπουμε στα μάτια της συζύγου μας.
Άλλο μεγάλυτερο θέμα είναι όταν κάνουν οι άντρες μακιγιάζ. Εκεί να δείτε γέλια...............................
αδερφέ μου συγχώρα με γιατί στις συμβουλές είμαι πρώτος αλλά στην εφαρμογή τελευταίος
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σωκρατη μου δε ξερω ισως να χεις δικιο κι εγω ναμαι λαθος ,αλλα πιστευω παν μετρον αριστον...εγω δε μιλησα για υπερβολικα πραγματα που οδηγουν σε στρουθοκαμηλισμο...ζουμε και σε μια κοινωνια αλφα..μακαρι να χαμε ολες μας τη Παναγια μας προτυπο δε θα υπηρχε τοση σαπιλα οση υπαρχει σημερα..παντως εγω με το χρονο τα παω πολυ καλα και ουτε θαχω ποτε προβλημα μαζι του για να κανω καποια αλλαγη πανω μου...τωρα αν ειναι στρουθοκαμηλισμος το οτι βαφω τα μαλλια μου ε..δικαστε με τι να πω!!!
Οτιδήποτε δεν είναι υπερβολικό εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ αμαρτία. Η ταπείνωση, η αγάπη και όλες οι αρετές σίγουρα δεν κρίνωνται πάντα απο την εμφανισή μας. Επειτα και ο Κύριος δεν μας απαγόρευσε ποτέ τον "καλλοπισμό", όταν είναι σε νορμάλ πλαίσια. Ακόμη και για την νηστεία μας αναφέρει, όταν νηστευεται να μη φαίνεστε ατιμέλιτη και απεριποίητη. Τώρα ο καθε ένας μας όπως θέλει το λαμβάνει.
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..