Ομοφυλοφιλία

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ομοφυλοφιλία

Δημοσίευση από eleimon »

Υπαρχει περιπτωση να σωθει καποιος ομοφυλοφιλος? ρωταω γιατι βιωνω μεσα στο συγγενικο μου περιβαλλον μια περιπτωση μιας κοπελας που η ζωη της ηταν ολο απογοητευσεις απ τους αντρες και το γυρισε στην ομοφυλοφιλια...κοντα στην εκκλησια δεν ειναι βεβαια,εκανα την κινηση να της πω να παμε στον πνευματικο μου να μιλησει για λιγο μαζι του,αλλα η κινηση αποδειχτηκε ματαιη..πως μπορει να βοηθηθει αυτο το ατομο εκτος απ τις προσευχες μας? πως θα κριθουν αυτα τα ατομα στη τελικη κριση,καποια ατομα που λογω της δυστηχιας που βιωναν στη ζωη τους,οδηγηθηκαν σ αυτο το αμαρτημα? τη βλεπω αυτη τη κοπελα και ματωνει η καρδια μου βρε παιδια,και το κακο ειναι πως το θεωρει απολυτως φυσιολογικο αυτο που βιωνει,και δεν δεχεται οτι διαπραττει αμαρτια...ειναι ευχαριστημενη με τη ζωη της,ετσι τη βλεπει αυτη,εγω παλι σαν τριτο ματι φοβαμαι για τη ψυχη της και θελω να τη βοηθησω αλλα το μονο που μπορω να κανω ειναι να προσευχομαι..δε ξερω και τη θεση που παιρνουν οι πνευματικοι πανω σ αυτα τα θεματα..Δε τοχω συζητησει με τον δικο μου...
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από filotas »

Ναι υπάρχει. Ειδικά αν η ομοφυλόφιλη είναι γυναίκα, επειδή στην περίπτωση των γυναικών σχεδόν πάντοτε το πρόβλημα είναι ψυχολογικό - πνευματικό και όχι ορμονικό.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μεγάλος αγώνας για ν' απαλλαγεί ένας άνθρωπος από ένα τόσο σοβαρό εγκατεστημένο στην καρδιά του πάθος. Μεταφέρω το παρακάτω γεγονός από το Βίο του Γέροντος Παϊσίου τό οποίο έχει δημοσιευτεί και παλιότερα:

Nikolaos έγραψε:(Από το www.athonite.gr/forum")
"Ένας νεαρός ομοφυλόφιλος, ο οποίος όμως πίστευε στο Θεό και δεν είχε διακόψει την επαφή του με την Εκκλησία, είχε το αξεπέραστο πρόβλημα ότι ο Πνευματικός του αρνιόταν να του δώσει άφεση, όσο δεν μπορούσε να διακόψει την αμαρτωλή σχέση που είχε. Αφού, λοιπόν, δεν μπορούσε να συγχωρηθεί κι εκείνος αποφάσισε ν΄αυτοκτονήσει. Πριν το κάνει όμως επισκέφθηκε το Άγιο Όρος και πέρασε και απ' το κελί του Γέροντα Παΐσιου.

Ο Γέροντας "πληροφορήθηκε" για το πρόβλημά του και τον κράτησε, όταν έφυγαν οι άλλοι και τον ρώτησε να του πει τι έχει. Εκείνος κλαίγοντας του είπε ότι αφού δεν μπορεί να διορθωθεί, είχε αποφασίσει να βάλει τέρμα στη ζωή του.

- Δεν μπορείς να διακόψεις αυτή τη σχέση που έχεις;

- Όχι Γέροντα δεν μπορώ.

- Μπορείς να πηγαίνεις κάθε Κυριακή στην Εκκλησία;

- Μπορώ.

- Μπορείς να κάνεις κάθε βράδυ την προσευχή σου και να ζητάς απ' το Θεό να σε ελεήσει για τις αμαρτίες σου;

- Μπορώ.

- Μπορείς να δίνεις, όποτε σου δίνεται η ευκαιρία ελεημοσύνη;

- Μπορώ.

- Μπορείς να διαβάζεις την Αγία Γραφή και Βίους Αγίων;

- Μπορώ.

- Είδες παιδί μου ότι πολλά μπορείς και μόνο ένα δεν μπορείς; Κάνε, λοιπόν, εκείνα που μπορείς και ζήτησε το Έλεος του Θεού για κείνο, που δεν μπορείς, κι Εκείνος θα σε βοηθήσει, όταν έρθει η ώρα να το ξεπεράσεις. Αυτά που είναι αδύνατα στους ανθρώπους, είναι δυνατά στο Θεό."
(Περιέχεται σε μια από τις ομιλίες του π. Αθανασίου Λεμεσού)
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Το εχω το βιβλιο αυτο Νικο θα παρω το θαρρος να της το δωσω πιστευω να το διαβασει,δεν το εχω ψαξει ποτε το θεμα αυτο,γιατι δε με απασχολουσε κιολας,αλλα οταν προεκυψε μεσα στην οικογενεια,οσο μακρια η κοντα κι αν εισαι με το προσωπο αυτο,το προβλημα των οικειων του οταν στο εκμυστηρευονται γινεται και δικο σου...δε ξερω τα αιτια που την οδηγησαν εκει,οτι και να ναι ομως δε παυει ναναι μια ψυχη που δεν εχει κανει κακο σε κανεναν,νυχτα μερα δουλευει για να τα βγαλει περα...και μεσ την οικογενεια της το μονο στηριγμα ειναι η μανα της και με τον πατερα της απ οτι ξερω ειναι σε συνεχη κοντρα..ειναι δυστυχισμενα αυτα τα ατομα δυστηχως!!!
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ελπίδα αυτό το πάθος είναι πολύ σοβαρό, αλλά όχι σοβαρότερο από άλλα σαρκικά πάθη. Τα χειρότερα πάθη είναι η φιλαυτία, ο εγωισμός και η υπερηφάνεια, από τα οποία προέρχονται όλα τ' άλλα. Πολλές φορές τα σαρκικά πάθη τα επιτρέπει ο Θεός για να πολεμήσει την υπερηφάνειά μας.

Προσπάθησε να της πεις ότι η Εκκλησία δεν απορρίπτει κανένα και να τη φέρεις σ' επαφή μ' ένα διακριτικό Πνευματικό. Τ' άλλα όλα θα γίνουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Σου εχω εμπιστοσυνη γιατι ολα οσα μου εχεις πει ειναι σοβαρα και εχουν βαση,ευχαριστω Νικο μου θα κοιταξω να της ξανακανω τη προταση για τον πνευματικο,ειναι και η ντροπη βλεπεις στη μεση,ντρεπεται να παει να μιλησει...πολυ σοβαρο κι αυτο για να το αποβαλλει.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Τις απαντήσεις που θα δώσω είναι από την Γραφή και αυτήν μόνο ακούω τι λέει. Ρωμαίους ¨Α-26και27-
Γι' αυτό τους παρέδωσε ο Θεός σε ατιμωτικά πάθη, γιατί και οι γυναίκες τους αντάλλαξαν τη φυσική χρήση με την παρά φύσιν.
Το ίδιο και οι άνδρες άφησαν τη φυσική σχέση με τη γυναίκα και άναψαν από τις ορέξεις τους μεταξύ τους, ώστε να ασελγούν άνδρες με άνδρες και να απολαμβάνουν έτσι ο ένας από τον άλλον πληρώνοντας δηλαδή με το ίδιο τους το σώμα την ανταμοιβή, που τους άξιζε για την πλάνη τους της ειδωλολατρίας.
Εφεσίους ¨Ε-5-Πρέπει να ξέρετε καλά ότι κάθε πόρνος ¨η ακάθαρτος ¨η πλεονέκτης, δεν έχει κληρονομία στη βασιλεία του Θεού.
Ιούδα --΄7--όπως τα Σόδομα και τα Γόμορρα και οι γύρω πόλεις, οι οποίες κατά όμοιο τρόπο με αυτούς τους ασεβείς δηλαδή, που σας ανέφερα πιο πάνω παραδόθηκαν στην πορνεία και πήγαν πίσω από άλλη σάρκα ακολούθησαν την παρά φύσιν επιθυμίες αποτελούν παράδειγμα αμαρτωλών, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με την ποινή της φωτιάς, που τους έκαψε για πάντα Υπάρχουν κι' άλλα δεν χρειάζεται να τα βάλω, έτσι δεν είναι;;;; ¨Οτι άλλο έξω από αυτό είναι άτοπο.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Πολλές φορές τα σαρκικά πάθη τα επιτρέπει ο Θεός για να πολεμήσει την υπερηφάνειά μας.

καλέ μου φίλε αυτό δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση με τις Γραφές.
Άν το επέτρεπε ο Θεός τότε δεν θα το θεωρούσε αμαρτία και μάλιστα θανάσιμη αμαρτία. Με την λογική του ανθρώπου μπορούμε να καταρρίψουμε κάθε άνοια των Γραφών. Και τότε θα έχουμε 20 Greeks--20 Opinion
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Harrys1934 έγραψε:Πολλές φορές τα σαρκικά πάθη τα επιτρέπει ο Θεός για να πολεμήσει την υπερηφάνειά μας.

καλέ μου φίλε αυτό δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση με τις Γραφές.
Άν το επέτρεπε ο Θεός τότε δεν θα το θεωρούσε αμαρτία και μάλιστα θανάσιμη αμαρτία. Με την λογική του ανθρώπου μπορούμε να καταρρίψουμε κάθε άνοια των Γραφών. Και τότε θα έχουμε 20 Greeks--20 Opinion
Δεν είπε ο αδελφός μας ότι τα εγκρίνει ο Θεός, αλλά ότι το επιτρέπει, δηλ. το ανέχεται. Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, καλά ή άσχημα, τα επιτρέπει ο Θεός να συμβούν, αλλιώς δεν θα συνέβαιναν. Αυτό δεν έχει να κάνει με το τι αρέσει στον Θεό, αλλά είναι απόρροια του αυτεξούσιου και της αγάπης Του.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από giorgospet »

Βάση των παραπάνω των οποίων εξέφρασες, η φίλη σου, δεν έχει ιστορικό ομοφυλικών σχέσεων.
Μάλλον το παραπάνω προέκειψε λόγω της απογοήτευσής της από το αντίθετο φύλλο, που μάλλον ήταν η αφορμή. Τα πραγματικά αίτια είναι, ίσως , τα άσχημα παιδικά χρόνια και η καταπίεση την οποία εισέπραττε από το οικογενειακό της περιβάλλον (αυτό το γνωρίζει αυτή καλύτερα, για να μην παρεξηγηθώ το ''άσχημα'' είναι υποκειμενικό.
Το καλύτερο θα ήταν να επισκεφτεί έναν αξιόλογο ψυχολόγο για να την βοηθήσει.
Το 90% των ομοφυλοφίλων οφείλουν αυτή την συμπεριφορά τους σε ψυχογενή αίτια και πολλοί από αυτούς μετά από θεραπεία επανήλθαν στις φυσιολογικές προτιμήσεις.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Ο πνευματικος που του το ανεφερα για να τον φερω σε επαφη μαζι της μου ειπε οτι δυσκολα ζεριζωνεται το παθος αυτο αν δε το θελει και η ιδια και οταν του ανεφερα αν το επιτρεπει ο Θεος για λογους υπερηφανειας μου ειπε οτι ο Θεος δε γινεται συνενοχος σε κανενα αμαρτημα και δεν επιτρεπει τετοιου ειδους καταστασεις.Εμεις παρασυρομαστε απ τις δικες μας επιθυμιες που καποιος αλλος μας βαζει..και του κανουμε το χατηρι...οπως μου ανεφερε οτι αν δε θελει να επισκεφτει πνευματικο η οποιοδηποτε αλλο ειδικο εγω να μη ξανανακατευτω με αυτο το θεμα και να την αφησω στο ελεος του Θεου...κριμα ομως ειναι μωρε!!!εγω πολυ στεναχωριεμαι μ αυτες τις καταστασεις..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”