Σώστε τα παιδιά του κόσμου, της Αφρικής !

Συζητήσεις περί της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Σώστε τα παιδιά του κόσμου, της Αφρικής !

Δημοσίευση από pilotos »

Απευθύνομαι σε εσάς, στα εν Χριστώ αδέλφια μου.

Είμαστε ουραγοί στην Ιεραποστολή ( σε σχέση με τις άλλες χριστιανικές ομολογίες και τις παραθρησκείες, σε σχέση με τις ψευτοθρησκείες )! Ουραγοί στην αντιαιρετική ενημέρωση Χαλάμε φαιά ουσία και αναλισκόμαστε σε αντιπαραθέσεις ήσσονος σημασίας, τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι, δισεκατομμύρια άνθρωποι, και κυρίως παιδιά, εχουν την ανάγκη μας τώρα! Τώρα θα φανούν η πίστη μας και τα έργα μας.
Ο Κύριος δεν θα μας ρωτήσει ούτε τι κάναμε ή τι είπαμε σε σχέση με το Βατοπαίδι, ούτε για τους άξιους ή ανάξιους Επισκόπους και ιερείς μας ! Θα μας εξετάσει, όμως, για το κατά πόσον βοηθήσαμε στη διάδοση του Ευαγγελίου και κατά πόσο ( και κυρίως ) πονέσαμε και ενδιαφερθήκαμε για τα αθώα θύματα της πείνας, της χολέρας και των άλλων ασθενειών, στην Αφρική, την Ασία, παντού !

Μήπως ζούμε σε μια εκκλησιαστική γυάλα και δεν μαθαίνουμε τι γίνεται κάτω στην Αφρική ; Διαβάστε τις ενότητες σε κάθε χώρα ξεχωριστά, να δείτε τι πόνος και τι δυστυχία υπάρχει. Εκατομμύρια πρόσφυγες και άρρωστοι σε Κογκό, Σουδάν, Νιγηρία, Ουγκάντα, Ζιμπάμπουε, Νότια Αφρική ; Δεν μας απασχολεί ; Δεν μας ενδιαφέρει ; Δεν είναι μέσα στα πλαίσια της ορθόδοξης πνευματικότητάς μας και της νηστείας ; Έτσι θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα ;

Ξεκινήσαμε μόνοι ένα πρόγραμμα : ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ! Κάνουμε έκκληση σε όλες τις Ορθόδοξες Επισκοπές και ενορίες να βγουν μπροστά και να στείλουν άμεση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ στις Ιεραποστολές. Ας διαλέξει κάθε Επίσκοπος, κάθε Μοναστήρι, κάθε Αδελφότητα, κάθε Ορθόδοξος πιστός ,ποιο Ορθόδοξο ιεραποστολικό κλιμάκιο θα βοηθήσει, είτε σε Αφρική ( που είναι ο άμεσος στόχος του πολέμου και της χολέρας ) , στην Ασία ( τεράστιες ανάγκες για τα ορφανοτροφεία και τα σχολεία ), το ίδιο και στη Λατινική Αμερική και στην Ωκεανία. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ. Που είναι η Αλληλεγγύη ; Που είναι οι Ορθοδοξες Μητροπόλεις να ανακοινώσουν ότι ένα μέρος του εράνου της αγάπης θα πάει σε χώρες της Αφρικής για πρόσφυγες και αρρώστους ;

Πρέπει να κινητοποιηθούμε. Κανείς μας δεν γνωρίζει πόσο θα μείνει εν ζωή. Σήμερα πρέπει να δώσουμε αγάπη. Σήμερα πρέπει να προσφέρουμε στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή.Σήμερα, είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ιεραποστολής, είτε στα κατά τόπους Γραφεία Ιεραποστολής. Μόνο έτσι θα γιορτάσουμε αληθινά Χριστούγεννα, μαζί με τον Χριστό !

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ :
( http://ierapostoli.wordpress.com/2008/1 ... _children/ )

Διαβάστε για την κάθε χώρα ξεχωριστά και ειδικά τα τελευταία συγκλονιστικά άρθρα από Ζιμπάμπουε, Κογκό, Νότια Αφρική, Ουγκάντα κτλ..
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Σώστε τα παιδιά του κόσμου, της Αφρικής !

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Και εγώ καλέ μου φίλε σε ρωτώ. Ας πούμε ότι έδωσα ένα γερό κομπόδεμα μεγάλο αρκετά και πολοί άλοι. Και τι γίνεται μετά;;;; The Day After
Θα ήθελα να μην προχωρίσω πιο κάτω πριν ακούσω μερικές ιδέες,,,
Εσύ πολύ καλά έκανες και έβαλες το θέμα
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΟΜΩΣ
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Να διευκρινήσω ότι οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές ,εκτός από την παροχή φαγητού ή πρώτων βοηθειών ή πόσιμου νερού, έχουν προγράμματα εκπαιδευτικής υιοθεσίας, έχουμε σχολεία, επαγγελματικές σχολές, όπου καταρτίζουν τα νέα παιδιά για να προσφέρουν στις χώρες τους.

Πολλά παιδιά των Ορθοδόξων Ιεραποστολών σπουδάζουν άλλες επιστήμες και βοηθούν και αυτά, πχ στο χώρο της Ιατρικής.Δεν ξέρω τι λογισμούς έχετε ... Προσωπικά, βλέπω τον Κύριο μας να θεραπεύει τους 10 λεπρούς, προγνωρίζοντας ότι ο ένας μόνο θα Τον ευχαριστούσε. Έκανε το καλό χωρίς να περιμένει ανταπόδοση. Αυτά τα παιδιά που θα βοηθήσουμε σήμερα, μπορεί να είναι οι αυριανοί Άγιοι της Εκκλησίας μας, οι αυριανοί ιεραπόστολοι, οι αυριανοί επιστήμονες.Δεν μπορούμε να ξέρουμε ...

Ότι και να συμβεί όμως :
1) Θα έχουμε κάνει το καθήκον μας προς τους ελαχίστους αδελφούς μας. Ο Χριστός δεν θα ρωτήσει τι έκαναν μετά ... Θα ρωτήσει εμάς,εάν τους ταίσαμε, τους ποτίσαμε, τους γιατρέψαμε τις πληγές, εάν τους επισκεφτήκαμε την ώρα του πόνου, της φυλακής, της εξορίας.
2) Θα έχουμε προσφέρει μια δυνατή μαρτυρία της Αγάπης του Θεού και της Εκκλησίας Του. Τελικά, τι κάνουμε εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Ποια θα είναι τα έργα μας ; Και δεν εννοώ στην Ελλάδα ή στη Κύπρο, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η βοήθεια είναι απλή : Συγκεντρώνουμε ένα ποσό και το δίνουμε σε κάποιο Ιεραποστολικό κλιμάκιο κάποιας χώρας ( της Αφρικής, της Ασίας ή όπου αλλού ) είτε απευθείας είτε μέσω κάποιου Ιεραποστολικού Συλλόγου. Στη συνέχεια αποστέλλουμε την τραπεζική απόδειξη είτε στο Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας είτε σε κάποιο Ιεραποστολικό Σύλλογο, και αναγράφουμε επάνω χώρα και σκοπό ( πχ πρόσφυγες, ορφανά, συσσίτια, σχολείο, πόσιμο νερό-χολέρα, αγορά τροφίμων, φάρμακα, εμβόλια, γεωτρήσεις-άνοιγμα πηγαδιών, υποτροφίες παιδιών κλπ ) , για να μας αποσταλλεί απόδειξη για την εφορία ( τα ποσά άνω των 100 ευρώ ανά Σύλλογο εκπίπτουν 100% από την εφορία )

( http://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/ )

Αδέλφια μου, ας μην αφήνουμε τον πονηρό να μας γεμίζει αμφιβολίες. Αν θέλουμε να βλέπουμε την Ορθοδοξία να συρρικνώνετε, ας συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τις διαμάχες μας, τις αλληλοφαγωμάρες μας, τις μικρότητές μας. Αν θέλουμε να δούμε την Ορθόδοξη Εκκλησία , με τη χάρη του Θεού, να αυξάνει και να προσφέρει, τότε πρέπει να κάνουμε ΤΩΡΑ την υπέρβαση. Γιατί , αν δεν το κάνουμε εμείς , τότε θα έρθουν άλλα Ορθόδοξα Πατριαρχεία να καλύψουν το δικό μας κενό ( όπως ήδη γίνεται σε πολλές χώρες που κινδυνεύουμε να μείνουμε ουραγοί, λόγω της νοοτροπίας μας , αλλά και λόγω έλλειψης αγιότητας, ταπείνωσης, προσευχής και διορατικότητας ).

Γιατί είναι κατάντημα να υπάρχουν παντού προβλήματα και φαγωμάρες μεταξύ Ελληνορθοδόξων εκκλησιών και Πατριαρχείων και μοναστηριών , ενοριών κτλ, τη στιγμή που η ROCOR ενώθηκε με το Πατριαρχείο Μόσχας , τη στιγμή που το Πατριαρχείο Αντιοχείας πλησιάζει και δέχεται κοινότητες ετεροδόξων στην Ορθόδοξη πίστη και έχει, με τη χάρη του Θεού, μεγάλη αύξηση σε κοινότητες και πιστούς. Εμείς τι ακριβώς θέλουμε ; Ο Θεός να μας ελεήσει,αδελφέ, και να μας συγχωρέσει. Ελπίζω, πάντως, φωτισμένοι Επίσκοποι και ιερείς θα κατανοήσουν την αναγκαιότητα εξόδου της Ορθόδοξης μαρτυρίας στα έθνη. Και στους λαούς δεν μπορείς να μιλήσεις για αγάπη του Χριστού, όταν ο άλλος πεθαίνει από μολυσμένο νερό ή την πείνα και εμείς του κάνουμε κήρυγμα μόνο !

Είναι αυτό που έλεγε ο βυζαντινολόγος Ράνσιμαν : ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της Ορθοδοξίας. Αρκεί να το ενστερνιστούμε και να γίνουμε συνεργοί στο όραμα του παγκόσμιου Ορθόδοξου ευαγγελισμού των Εθνών. Θα είμαστε μπροστάρηδες ή ουραγοί ; Θα αφήσουμε τους λαούς έρμαια των αιρέσεων και των παραθρησκειών ή θα δώσουμε την μαρτυρία της Εκκλησίας του Χριστού σε κάθε γωνιά της γης, με απτά έργα αγάπης ; Θα συνεχίσουμε την εσωστρέφεια και την ομφαλοσκόπηση ή θα κάνουμε σοβαρό άνοιγμα στα έθνη ; Αν δεν το κάνουμε εμείς, ίσως το κάνουν άλλοι ...
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

dora gian έγραψε:ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΟΜΩΣ
Λέει ο φίλος ποιο πάνω θα κάνουμε αυτό και εκείνο και έτσι θα κάνουμε το καθήκον μας

Εντάξη όλλα καλά δεχούμενα κάνε ότι μπορείς ότι περνά από το χέρι σου. Τα πάντα δεχούμενα.... Υπάρχει ένα αλλά. Δλδ αν θέλουμε να συνεχιστεί το έργο το αγαθό.. Δεν θα είναι ότι κάναμε κάτι και τελειώσαμε αλλά πρέπει να κάνουμε προσπάθεια με μεγαλύτερο ζήλο...

Βλέπουμε στο ΤΒ που μας δείχνουν τα σκελετωμένα σωματάκια των παιδιών που οι στατιστικές μιλούν για μεγάλο αριθμό ανά δευτερόλεπτο που πεθαίνουν Ανάλαβε εσύ εγώ κάθε ένας να υιοθετήσεις ένα από αυτά από μακρια, συνεισφέροντας κάποιο ποσόν κάθε μήνα το οποίον κυμαίνεται μεταξύ 35 με 40- δολάρια Αυστραλίας τον μήνα δλδ τρεις ημέρες που χρειάζονται να πάρεις τσιγάρα είναι αρκετά για όλον τον μήνα όχι μόνον για το παιδί αλλά συντηρείται και η υπόλοιπη οικογένεια μαζί

¨όμως πριν αποφασίσει όποιος δήποτε να κάνει την αρχή πρέπει να κάνει τον λογαριασμό του αν μπορεί να το συνεχίσει
Αυτό είναι συνηθισμένο στην πείνα του. Άμα το ξεκινήσεις αρχίζει να γλυκαίνεται και τότε το σταματήσεις το θανάτωσες δυο φορές.. Και αν ξεκινήσει κάποιος να κανονίσει με την τράπεζα του κάθε μήνα να πληρώνεται αυτός ο λογαριασμός
Αν εμπιστευτείς τον εαυτόν σου ότι θα το κάνεις, σε βεβαιώνω ότι μία θα πηγαίνουν και τρεις όχι
Να γιατί είπα. Εντάξη έδωσα. Και μετά είμαστε αναπαυμένοι;;;;

Αν κατάφερα να σας τα πω καλά, πέτυχα, αν όχι δεν κατέχω γράμματα
Θα βρεθούν πολοί που θα σου φέρουν εμπόδια.. Είναι για να αποφύγει τον μπελά γιαυτόν. ¨Οποιος δεν θέλει να ζημόσει δέκα μέρες κοσκινίζει
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Έχεις δίκιο που ρωτάς, αδελφέ. Και ωφέλιμες οι παρατηρήσεις σου.

Δυστυχώς, λόγου φόρτου εργασίας, δεν μπορώ να είμαι αναλυτικός σε όλα τα θέματα.

Ας ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα , λοιπόν, και σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να τα πω :

Η προσφορά της Ορθόδοξης Ιεραποστολής μπορεί να έχει δύο φάσεις :

1) η βραχυπρόθεσμη,δηλαδή, να καλύψει άμεσες, επείγουσες ανάγκες. Όπως τώρα, δηλαδή, που έχουμε 250.000 πρόσφυγες στο Ανατολικό Κογκό και στην Ουγκάντα και αλλού λόγω πολέμου και επιδημία χολέρας και πείνας στη Ζιμπάμπουε ( αλλά και στη Νότια Αφρική που πάνε οι πρόσφυγες από τη Ζιμπάμπουε ). Γι'αυτήν μιλώ, που είναι ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ, δεν παίρνει αναβολή. Ταυτόχρονα έχουμε εστίες προσφύγων και στη Νιγηρία, και στο Τσάντ, και στο Καμερούν και πείνα στην Αιθιοπία. Αυτές είναι άμεσες ανάγκες.

2) Η μακροπρόθεσμη. Είναι αυτό που λες εσύ. Δηλαδή μακροχρόνια φροντίδα των παιδιών. Είναι η λεγόμενη εκπαιδευτική υιοθεσία, που εφαρμόζουν πολλές Ορθόδοξες Ιεραποστολές, στη Ζιμπάμπουε, στην Ουγκάντα, στη Γκάνα, αλλά ακόμα οι αριθμοί είναι περιορισμένοι λόγω αδιαφορίας ή οικονομικής δυσπραγίας των Ορθοδόξων Χριστιανών. Εξάλλουν γι΄αυτό φτιάχνουν σχολεία και σχολές, γι'αυτό έχουν τρακτέρ και εκτάσεις,για να εκπαιδεύουν τα νέα παιδιά στις τέχνες και τη γεωργία και έτσι να γίνουν οι Ιεραποστολές -όσο γίνεται - οικονομικά αυτοδύναμες από την παραγωγή!

Μακάρι να βρίσκαμε 1.000.000 Ορθόδοξους Χριστιανούς που να έδιναν κάθε μήνα 30 ευρώ για την Ιεραποστολη ! Θαύματα θα έκαναν οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι, με τη χάρη του Θεού ! Αλλά δίνουν λίγοι, ενώ οι περισσότεροι αγννούν το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής! Τώρα υπάρχει μόνο ένας έρανος για την Ιεραποστολή, τη Κυριακή της Ορθοδοξίας, χωρίς οι περισσότεροι να ξέρουν γιατί γίνεται και που αποσκοπεί και έτσι προσφερουν λίγα !

Υπάρχει η πρόταση προς την Εκκλησία της Ελλάδος ενα μέρος του εράνου της αγάπης να δοθεί στις χειμαζόμενες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας. Κανονικά θα έπρεπε όλα τα Πατριαρχεία, οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, οι επισκοπές , οι μητροπόλεις, οι ενοριες να έχουν βγάλει εγκυκλίους και να πληροφορούν όλους τους Ορθοδόξους για τη κατάσταση που επικρατεί στο Κογκό, στη Ζιμπάμπουε, στη Νιγηρία, στην Αϊτή κτλ και να ζητά τη συμπαράστασή τους. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο. Και είναι συγκλονιστική η εικόνα του παιδιού να μαζεύει νερό μέσα από βρώμικα νερά !

Πληροφορίες :

( http://ierapostoli.wordpress.com/2008/1 ... _children/ )
( http://ierapostoli.wordpress.com/2008/1 ... tiaafriki/ )
( http://ierapostoli.wordpress.com/2008/1 ... _zimbabue/ )
( http://ierapostoli.wordpress.com/2008/1 ... giria_war/ )
( http://ierapostoli.wordpress.com/2008/1 ... go_photos/ )

Οικονομική ενίσχυση άμεση :
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Λοιπόν από ότι καταλαβαίνω κάνεις ένα όμορφο έργο Εμείς από εδώ είχαμε μεγάλη δράση δεν ξέρω αν ακόμη γίνεται, αλλά δεν είναι δύσκολο να μάθω γιατί έχω παροπλίσει ταις κινήσεις μου ¨Εχουμε στείλει αρκετές φορές ρουχισμό στον π. Ιγνάντιο ο οποίος τώρα έχει πάρει την θέση του μακαρίτη Επισκόπου Νεκταρίου στην Μαδαγασκάρη. Ο μακαριστός Νεκτάριος είχε δικούς του ανθρώπους εδώ και ερχόταν κάθε χρόνο ¨η και αργότερα να δει τους δικούς του και να Εισπράξει αυτά που μαζέβαμε κάθε φορά. Μετά τον Θάνατον του δεν ακούγεται τίποτα για εδώ τουλάχιστον
Και μερικοί από εμάς έχουν έρθει στην Αφρική ¨η στις Ινδίες για να προσφέρουν έργο και βοηθήσουν τον π. Ιγναντιο ¨έχουν φέρει κασέτες που δείχνει την δυστυχία ζωντανή.
Και έχεις μερικούς άθεους ¨η συκοφάντες του Θεού και λένε γιατί ο Θεός δεν σταματά την δυστυχίας
Οι Ινδίες είπαμε έχει μεγάλη δυστυχία Και όμως ξόδεψαν τεράστια ποσά για να αποκτήσουν την ατομική βόμβα....
Ο Θεός είπε αυτού να ξοδέψει τα τόσα χρήματα ενώ ο λαός του πεινά;;; Είναι αργά και θα σου ξανά μιλήσω. ¨Ομως κάνεις ένα ωραίο έργο μακάρι να έκαναν κι άλλοι άλλο λίγο
Γειά
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Αδελφέ,

δεν είνα δικό μου το έργο. Είναι του Χριστού και των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων και όλων ΣΑΣ, που καθημερινά προσεύχεστε και ενισχύετε τους Ορθόδοξους Ιεραποστόλους.

Βοηθήστε να γίνουν πυρήνες βοήθειας στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή, στη Μητρόπολη ή στην ενορία σας. Είναι δύσκολο να αφήνουν οι Ιεραπόστολοι τις μητροπόλεις τους ή τα κλιμάκιά τους και να έρχονται.

Ειδικά για την Αυστραλία υπάρχει ο π. Θεμιστοκλής που έχει αναλάβει έργο στη Σιέρρα Λεόνε. Εκεί η Ορθόδοξη Εκκλησία πήρε δύο σχολεία να λειτουργήσει. Θα ανεβάσω προσεχώς άρθρο.

Δες και αυτό.
( http://ierapostoli.wordpress.com/2008/1 ... rra-leone/ )

Επίσης βοηθάτε, όταν επισκέπτεστε καθημερινά το μπλογκ και διαβάζετε τα άρθρα, γιατί ανεβαίνει η αναγνωσιμότητά του και το μαθαίνουν και άλλοι άνθρωποι, που μπορεί να βοηθήσουν.

Βοηθάτε, επίσης, όταν εγγράψετε ΔΩΡΕΑΝ συνδρομητές συγγενείς, φίλους, γνωστούς στα Ορθόδοξα ιεραποστολικά περιοδικά ή όταν μιλάτε για την Ιεραποστολή και τους παροτρύνετε να στέλνουν τακτικά χρήματα ( κάθε μήνα ή κάθε τρίμηνο ) σε κάποια Ιεραποστολή.

Αν δεν βοηθήσετε εσείς, θα βοηθήσουν τα άλλα Πατριαρχεία. Ήδη από την Αυστραλία έχουν δημιουργηθεί 2 αυτόνομες Ιεραποστολές ( μια ρωσική ROCOR στην Ινδονησία και μια του Πατριαρχείου Αντιοχείας στις Φιλιππίνες ) που κινούνται παράλληλα με τις Ιεραποστολές του Πατριαρχείου . Αν, λοιπόν, όλοι οι Ορθόδοξοι της Αυστραλίας ( ιερείς και λαϊκοί ) δεν βοηθήσουν δυναμικά τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές που είναι κοντά τους, ποιος θα το κάνει ; Θα το κάνουν άλλα Πατριαρχεία ή οι λαοί θα γνωρίζουν τον χριστιανισμό μέσα από την ρωμαιοκαθολική ομολογία ή από τις 23.000 και πλέον αιρέσεις ! Και είναι κρίμα !

Βάλτε προσευχή και βοηθήστε όσο μπορείτε. Ήδη σε αρκετά σχολεία και ενορίες θα συγκεντρωθούν χρήματα για τους ανθρώπους που υποφέρουν στην Αφρική και την Ασία και θα τα αποστείλλουν μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστολών. Ας κάνουμε όλοι μας μια μεγαλύτερη προσπάθεια. Οι αιρέσεις και οι παραθρησκείες τρέχουν, ας τρέξουμε και εμείς σε έργα αγάπης. Τώρα είναι η στιγμή της Αγάπης , της γέννησης του Χριστού στις καρδιές των λαών.

Σε ευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς και να προσεύχεσαι.

Ο Θεός να σου δίνει ευλογίες και κάθε καλό.

Χαιρόμαστε γιατί οι Έλληνες ομογενείς σε όλο το κόσμο προσφέρουν τα μέγιστα και στο τομέα της Ιεραποστολής. Αδελφοί, στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις !

( http://ierapostoli.wordpress.com/ )

Σας ευχαριστούμε όλους και σας θεωρούμε εν Χριστώ καθημερινούς συνεργάτες της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να αναδημοσιεύετε άρθρα από το μπλογκ της Ιεραποστολής, γιατί ο σκοπός είναι η ενίσχυση των Ορθοδόξων Ιεραποστολών και η διαρκής βοήθεια προς τους λαούς που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας, ιδίως τα παιδιά ...
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Το έργο της Ιεραποστολή είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και όσοι μπορούμε πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι.

Εγώ όμως έχω μια κοινωνικού χαρακτήρα ερώτηση -
είμαι 40 χρονων όσο θυμάμαι τον εαυτο μου ακούω για συναυλίες , για μαραθώνιους τηλεοπτικούς και μη για διάφορα χάπενιγκς που γινονται αν την υφήλιο προς βοήθεια του τρίτου κόσμου και των παιδιών.

αναρωτιέμαι με τόσα χρηματα εκατομμύρια που ανακοινωνονται πόσες φορές θα μπορούσε να είχε σωθεί ο τρίτος κόσμος;

που πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα;

Και κατι τελευταίο σκοπός είναι να στείλουμε φωμί , νερό , ρύζι κλπ. για να τους ταίσουμε "εμείς "
οι "φιλεύσπλαχνοι" ή να δημιουργηθούν οι συνθηκες ΄ώστε όλος αυτος ο κόσμος μέσω εργασίας , γνωσεων να μπορεί να σταθεί στα πόδια του ;

Θα μου πείτε τι σχέση εχει η Ιεραποστολή με όλα αυτά που αναφέρω - καμμία -

Το σημαντικό για μενα έργο της Ιεραποστολής πέρα του γεγονότος ότι βοηθά ( τροφή , ιατροφαρμακευτική περιθαλψη , σχολεία ) είναι ότι μεταφέρει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και μονο για αυτο πρέπει να τους συγχαρώ
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Σε ευχαριστούμε για τη βοήθεια και την προσευχή σου. Να προσεύχεστε για τους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους και τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές και εκκλησίες, νυχθημερόν.

Όλη αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια σε διεθνείς οργανισμούς,μάλλον φτάνει στις χώρες προορισμού, αλλά δεν ξερουμε αν την καρπώνονται τοπικοί παράγοντες ή φτάνει στο λαό. Δεν ξέρω, ούτε μπορώ να πάρω θέση.

Αλλά μπορώ να σου απαντήσω τι κάνει η Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Με τα χρήματα που στέλνουμε ( ελάχιστα μπροστά στις τεράστιες ανάγκες ), εκτός από ναούς κτλ χτίζει σχολεία και ορφανοτροφεία για να συντηρήσει και να σπουδάσει τα νέα παιδιά της Αφρικής και της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Επιπλέον, παρέχει φάρμακα, εμβόλια,ιατρική περίθαλψη σε δικά της νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, σε ανθρώπους κάθε εθνότητας και θρησκείας. Επισκέπτεται φυλακές, ανοίγει πηγάδια και γεωτρήσεις για πόσιμο νερό. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι εκπαιδεύει τους νέους σε σύγχρονες επιστήμες, στον αγροτικό τομέα ( έχει δικές της φάρμες και τρακτέρ ) και κτηνοτροφικές μονάδες, τυροκομεία κτλ.

Αλλά αυτό σημαίνει πρακτικά,ότι εκτός από τους ιερείς που τους δίνει ένα μικρό μισθό, πρέπει να συντηρεί όλα αυτά τα κτίρια, να πληρώνει δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό κτλ , οπότε τα έξοδα είναι πολλά και οι εθελοντές της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής που δίνουν τακτικά ένα σταθερό ποσό ( κάθε μήνα ή κάθε τρίμηνο ) είναι λίγοι. Σώζουν όσους μπορούν. Θα μπορούσαν να σώσουν κι άλλους ( πνευματικά και σωματικά) αν είχαν ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό ( είτε άγαμοι κληρικοί, είτε ομάδες μοναχών, είτε συνταξιούχοι ή άγαμοι λαϊκοί ) και σε συνεχή , τακτική συνεισφορά όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών του κόσμου.

Γι'αυτό έχει μεγάλη σημασία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στο μπλογκ της Ιεραποστολής, για όλες τις χώρες, και ο καθένας ας κάνει ότι τον φωτίσει ο καλός Θεός. Έχει σημασία ακόμα και η καθημερινή επισκεψιμότητα στη σελίδα, ώστε να γνωρίσουν και άλλοι το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής. Με ένα - δύο κλικ, κάθε μέρα στο μπλογκ, με διαφήμισή του σε άλλες Ορθόδοξες ιστοσελίδες και φόρουμ και μπλογκ, όλο και κάποιοι θα μάθουν και θα τρέξουν να βοηθήσουν, πέρα από αυτούς που οδηγεί το Άγιο Πνεύμα και οι δικές σας προσευχές.

Σας παρακαλώ όλους να προσεύχεστε για την ενότητα των Ορθόδοξων, να καλλιεργείτε την ενότητα και την ομοψυχία των Ορθοδόξων, να προσεύχεστε αδιαλείπτως για την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή και την αντιαιρετική ενημέρωση.

( http://ierapostoli.wordpress.com/ )
( http://ierapostoli.wordpress.com/about/ )

Επίσης να σας παροτρύνω να διαβάσετε μια επιστολή πρώην πεντηκοστιανού και νυν Ορθοδόξου αδελφού μας προς τον πεντηκοστιανό ποιμένα του, σχετικά με τον νηπιοβαπτισμό

( http://egolpio.wordpress.com/2008/12/03/ex-questions/ )

Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση σε πεντηκοστιανό σχετικά με τις ψευτοδιδασκαλίες τους ότι θα " αρπαγούν στον ουρανό" πριν τον Αντίχριστο (!!!) και περί "επίγειας χιλιετούς βασιλείας " ( ότι διδάσκουν δηλαδή ευαγγελικές ομάδες και η Σκοπιά ! )

Η αφορμή του διαλόγου :
( http://egolpio.wordpress.com/2008/11/26/eaep_pistevo/ )
και η απάντηση :
( http://www.oodegr.com/oode/pentikostian ... pagis1.htm )

Και το υπ'αριθμόν ένα βιβλίο που γκρεμίζει τις πλάνες των πεντηκοστιανών ομάδων ( και στα ελληνικά και στα αγγλικά, το οποίο μπορείτε να παραγγείλλετε και μέσω ίντερνετ ) :
( http://ierapostoli.wordpress.com/2008/1 ... olyspirit/ )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθόδοξη Ιεραποστολή”