ο πατήρ Αχιλλέας vs πατέρα Σταύρου και το ..ανάποδο

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

helen έγραψε:Σχετικά με αυτά που έγραψε ο paratiritis:Τι εννοείς όταν λες ανέβηκε από την ταπεινότητα του γάμου στην πνευματική κατάσταση, αν κατάλαβα καλά αφού ανέβηκε πνευματικά ο ρόλος της πρεσβυτέρας δεν είναι τόσο σαρκικός, την δεύτερη πρεσβυτέρα την χρειάζεται για πνευματικούς λόγους? Δεν κάνω πλάκα σοβαρά ρωτάω, ενδιαφέροντα αυτά που λες μήπως μπορείς να μας θυμίσεις λίγο γιατί στην εκκλησία παλιά οι ιερείς και οι αρχιερείς ακόμα, παντρεύονταν? Γιατί έγινε η μετάβαση στην σημερινή κατάσταση?
Μάλιστα. Οικουμενική Σύνοδος προβλέπει την τάξη των εγγάμων ιερέων και μάλιστα υπέρ αυθτής της θέσης τάχθηκε άγιος ακητής ερημίτης (δηλ. στο να παντρεύονται οι ιερείς) ο οποίος είχε λώσει στην άσκηση μεσα στην έρημο.
Οι αρχιερείς είναι άγαμοι γιατί η Εκκλησία τους επέλεγε από την τάξη των μοναχών, άσχετα με το τι γίνεται τωρα
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

Γιατί ο Τούρκος πρόεδρος και όχι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ?
Δεν είναι ρωμαίικο εδώ ? Δεν είναι δικιά μας η κληρονομιά της Ρωμανίας ....
Δεν είναι ελληνο – ορθόδοξα τα πατριαρχεία μας ? Τούρκικα είναι ? Έλεος !!!
Και της πόλης δικό μας είναι !!!
Προσωπικά δεν πάω τον Βαρθολομαίο .
Οικουμενιστή τον ανεβάζω , της απώλειας τον κατεβάζω ...
Ανάξιος μεν , Πατριάρχης ΜΑΣ δε ... Ε, και ? Δικός μου είναι ότι και να είναι ..... καλώς η κακώς !!!
Τώρα αν ο πρόεδρος έχει εκκλησιαστικό ρόλο ?
Η Ελληνική πολιτεία έχει !
Η χώρα μας δεν είναι ένα τυχαίο κράτος ... Η Ελλάδα ενσωματώνει τις αποστολικές διαταγές και οικουμενικές συνόδους σε ένα σύνταγμα εις το Όνομα της Αγίας Τριάδος ... και η πολιτική ηγεσία έχει κατά νόμο και ασκεί εκκλησιαστική εξουσία
Πχ με απόφαση υπουργού το τριπρόσωπο από το οποίο το Φανάρι διάλεξε τον Αρχιεπίσκοπο μου της Κρήτης .
Άμα η Ελληνική πολιτεία συγκαλέσει ελληνο – ορθόδοξη σύνοδο ποιος θα την εμποδίσει ?
Στην θεολογία της συνόδου εναπόκειται και όχι στην επικύρωση από την πολιτεία ( που και αυτή μπορεί να γίνει ) αν θα έχει κύρος οικουμενικής !!!
Στο χέρι του προέδρου μας είναι αμα θέλει να γίνει Αγιος Κωσταντίνος !!
:wink: Η μάλλον Αγιος Καρολος ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Κυρ Οκτ 08, 2006 11:54 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

sotirio έγραψε:Γιατί ο Τούρκος πρόεδρος και όχι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ?
Δεν είναι ρωμαίικο εδώ ? Δεν είναι δικιά μας η κληρονομιά της Ρωμανίας ....
Δεν είναι ελληνο – ορθόδοξα τα πατριαρχεία μας ? Τούρκικα είναι ? Έλεος !!!
Και της πόλης δικό μας είναι !!!
Προσωπικά δεν πάω τον Βαρθολομαίο .
Οικουμενιστή τον ανεβάζω , της απώλειας τον κατεβάζω ...
Ανάξιος μεν , Πατριάρχης ΜΑΣ δε ... Ε, και ? Δικός μου είναι ότι και να είναι ..... καλώς η κακώς !!!
Τώρα αν ο πρόεδρος έχει εκκλησιαστικό ρόλο ?
Η Ελληνική πολιτεία έχει !
Η χώρα μας δεν είναι ένα τυχαίο κράτος ... Η Ελλάδα ενσωματώνει τις αποστολικές διαταγές και οικουμενικές συνόδους σε ένα σύνταγμα εις το Όνομα της Αγίας Τριάδος ... και η πολιτική ηγεσία έχει κατά νόμο και ασκεί εκκλησιαστική εξουσία
Πχ με απόφαση υπουργού το τριπρόσωπο από το οποίο το Φανάρι διάλεξε τον Αρχιεπίσκοπο μου της Κρήτης .
Άμα η Ελληνική πολιτεία συγκαλέσει ελληνο – ορθόδοξη σύνοδο ποιος θα την εμποδίσει ?
Στην θεολογία της συνόδου εναπόκειται και όχι στην επικύρωση από την πολιτεία ( που και αυτή μπορεί να γίνει ) αν θα έχει κύρος οικουμενικής !!!
Φίλε μου είναι εύκολο εμεί;ς μέσα αοό την ασφάλειά μας να ανεβοκατεβάζουμε ανάξιο τον Πατριάρχη γιατί στην αυλή του σπιτιού μας δεν βάζουν βόμβες οι νεοκεμαλιστές, ούτε μαζεύονται γκρίζοι λύκοι να καίνε το ομοίωμά μας έξ από την πορτα και να πετανε στο εσωτερικό της αυλής μας φερετρα
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

Misha όπου το ποίμνιο εκεί και ο ποιμένας.
1 ) Η εξέχουσα θέση του Πατριάρχη μας οφείλεται ότι ήταν ο επίσκοπος της πρωτεύουσας του κράτους μας .Κάποτε ήταν η πόλη . Όταν σκλαβώθηκε η Πόλη ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης πήγε κοντά στον Αυτοκράτορα στην Νίκαια γιατί εκεί τότε ήταν η πρωτεύουσα της Ρωμανίας ... και η θέση του Πρώτου της εκκλησίας μας είναι διπλά στον αυτοκράτορα μας .Μέχρι που ελευθερώθηκε η Πόλη και ξαναγύρισε ... Έδωσε ο Θεός και ένα κομμάτι λευτερώθηκε και είναι η Αθηνά η πρωτεύουσα μας ! Δεν είναι η Αθήνα η πρωτεύουσα της Ρωμιοσύνης ? Δεν είναι το κέντρο της Ελληνο - ορθόδοξης Πίστης μας ? Πώς ο Πρώτος στην Τουρκία ? Με το ίδιο σκεπτικό που πήγε στην Νίκαια πρέπει να έρθει στη Αθήνα !

2) Όταν οι άπιστοι κάποτε κατάλαβαν την Κύπρο οι πιο πολλοί φύγανε πρόσφυγες .Στο μέρος που εγκαταστάθηκαν έκαναν επισκοπή . Ζήτησαν και όντως τους αναγνώρισαν τα αρχαία προνόμια της εκκλησίας της Κύπρου γιατί οι Πατέρες έκριναν ότι εκκλησία της Κύπρου είναι το ποίμνιο και όχι εκείνοι οι λίγοι που έμειναν στο νησί .Μέχρι που έδωσε ο Θεός και λευτερώθηκε το νησί και γύρισαν ... Στην Αθήνα είναι οι Κωσταντινοπολίτες και όχι στην Πόλη .Γιατί δεν έρχεται στο ποίμνιο του ? Τα πρόβατα κάνουν τον ποιμένα !! Σε λίγο θα μένει με την ποιμαντική ράβδο ... να φυλά μουσεία ....

3) Οι επίσκοποι των τρόπων και όχι των Θρόνων διάδοχοι !!!
Οικουμενιστής ο άνθρωπος , τι να πω Άξιος ??? Ε όχι !!! .Αυθέντης ! Έχει μια σύνοδο που διορίζει ο ίδιος , παρωδία συνόδου και συμπεριφέρεται σαν Πάπας , όπως είναι μεταθετοί οι καρδινάλιοι έτσι και οι επίσκοποι του Θρόνου ! Μικρό – μικρό το μαγαζάκι μας να ναι όλο δικό μας !! Θα μπορούσε να σταθεί σαν κεφαλή μιας συνόδου όπως της Εκκλησίας της Ελλάδας ???
Ο ελληνο ορθοδοξος οπου γης συμετέχει στην εκλογή του ?
Με το ανάξιος τον κατεβάζει ?
Αυτονομιμένος αυθεντης δεσπότης και οχι Επίσκοπος !
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

sotirio έγραψε:Misha όπου το ποίμνιο εκεί και ο ποιμένας.
1 ) Η εξέχουσα θέση του Πατριάρχη μας οφείλεται ότι ήταν ο επίσκοπος της πρωτεύουσας του κράτους μας .Κάποτε ήταν η πόλη . Όταν σκλαβώθηκε η Πόλη ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης πήγε κοντά στον Αυτοκράτορα στην Νίκαια γιατί εκεί τότε ήταν η πρωτεύουσα της Ρωμανίας ... και η θέση του Πρώτου της εκκλησίας μας είναι διπλά στον αυτοκράτορα μας .Μέχρι που ελευθερώθηκε η Πόλη και ξαναγύρισε ... Έδωσε ο Θεός και ένα κομμάτι λευτερώθηκε και είναι η Αθηνά η πρωτεύουσα μας ! Δεν είναι η Αθήνα η πρωτεύουσα της Ρωμιοσύνης ? Δεν είναι το κέντρο της Ελληνο - ορθόδοξης Πίστης μας ? Πώς ο Πρώτος στην Τουρκία ? Με το ίδιο σκεπτικό που πήγε στην Νίκαια πρέπει να έρθει στη Αθήνα !

2) Όταν οι άπιστοι κάποτε κατάλαβαν την Κύπρο οι πιο πολλοί φύγανε πρόσφυγες .Στο μέρος που εγκαταστάθηκαν έκαναν επισκοπή . Ζήτησαν και όντως τους αναγνώρισαν τα αρχαία προνόμια της εκκλησίας της Κύπρου γιατί οι Πατέρες έκριναν ότι εκκλησία της Κύπρου είναι το ποίμνιο και όχι εκείνοι οι λίγοι που έμειναν στο νησί .Μέχρι που έδωσε ο Θεός και λευτερώθηκε το νησί και γύρισαν ... Στην Αθήνα είναι οι Κωσταντινοπολίτες και όχι στην Πόλη .Γιατί δεν έρχεται στο ποίμνιο του ? Τα πρόβατα κάνουν τον ποιμένα !! Σε λίγο θα μένει με την ποιμαντική ράβδο ... να φυλά μουσεία ....

3) Οι επίσκοποι των τρόπων και όχι των Θρόνων διάδοχοι !!!
Οικουμενιστής ο άνθρωπος , τι να πω Άξιος ??? Ε όχι !!! .Αυθέντης !Επιχειρηματίας η επίσκοπος ? Έχει μια σύνοδο που διορίζει ο ίδιος , παρωδία συνόδου και συμπεριφέρεται σαν Πάπας , όπως είναι μεταθετοί οι καρδινάλιοι έτσι και οι επίσκοποι του Θρόνου ! Μικρό – μικρό το μαγαζάκι μας να ναι όλο δικό μας !! Θα μπορούσε να σταθεί σαν κεφαλή μιας συνόδου όπως της Εκκλησίας της Ελλάδας ???

Πήγε στη Νίκαια, αλλά έφερε τον τίτλο του Αρχιεπισκόπου Κων/πολεως και του Οικουμενικού Πατριάρχη. Νομίζεις ότι αν έρθει στην Αθήνα τώρα ο Πατριάρχης θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια η Μόσχα; Εξάλλου την Ρωμηοσύνη μην την εγκλωβίζεις στα όρια της Ψωροκώσταινας όπως από το 1833 επιδίωκαν οι Μεγάλες Δυνάμεις προκειμένου να χτυπήσουν την οικουμενικότητα αυτού του πολιτισμού. Η Ρωμηοσύνη που στηρίζεται στον Ορθόδοξο τρόπο ζωής δεν εγκλωβίζεται σε σύνορα. Είναι η πορεία της μαρτυρική και σταυροαναστάσιμη. Παρά τις βόμβες των Γκρίζω Λύκων και τα προσκόμματα της τουρικιής ηγεσίας, μέσα στην μαρτυρική του πορεία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο δοξάζεται. Δεν λυποτακτεί, υπομένει γενναία και σηκώνει τον σταυρό του.
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

:roll:
Συν λειτουργία με τον Πάπα ? Όντως δόξα του κόσμου τούτου !
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Επειδή εγώ καθώς ξέρεται δεν είμαι πολύ καιρό στο παιχνίδι σας ακόμη δεν έχω μάθει τον κάθε έναν σας. ¨Οχι ότι τώρα θα μάθω τα της Ορθοδοξίας, τότε είμουν χαμένος. Ροτώ για τον Lovethink είναι Ορθόδοξος ¨η όχι; αν τον θεωρείται για Ορθόδοξον σας τον χαρίζω. Φίλοι το παιχνίδι που παίζεται τώρα εσείς το παίζω κοντά 25 με 30 χρόνια αλλά όχι εδώ σε αυτό το γίπεδο αλλά στις Ελληνικές εφημερίδες που έχουμε. Έχω ζημωθεί τόσο πολύ με τους διάφορους αιρετικούς που παρουσιάζονται ώς Ορθόδοξοι τάχα να σου μιλήσουν για Χριστό ο Οποίος Χριστός είναι η αλήθεια και την ίδια στιγμή λένε ψέματα. Ποιος είναι αυτός ο Χριστός που μας λανσάρουν; πάντως όχι ο Εσταυρωμένος . Και ποδίλατο να καβαλάς πρέπι να τηρείς τους κανόνες¨ο κάθε παπάς ξέρει για την παντριά την δική του πριν μπει στο ράσο και τότε αποφασίζει Ναι ¨η ¨Οχι Αν θέλουν να λυθεί το ζήτημα ας κάνουν μία Σύνοδο και δεν έχουμε αντίρηση
Αυτά Ευχαριστώ για την φιλιξενία σας Από τον Χάρρη με αγάπη Χριστού του Εσταυρωμένου, από το SYDNEY-AUSTRALIA
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Δημοσίευση από lovethink »

Harrys1934 έγραψε: Ροτώ για τον Lovethink είναι Ορθόδοξος ¨η όχι; αν τον θεωρείται για Ορθόδοξον σας τον χαρίζω.
Παρακαλώ ? που με χαρίζετε κύριε Χάρη ? καταρχάς πως με χαρίζετε έτσι ? κροδέλα μου βάλατε ? ένα φιόγκο κάτι ? έτσι σκέτο ? μια σακούλα ? τι στο καλό ? δώρο είμαι !!!!!
(Επιστροφή σε πόσες μέρες γίνετε ? απόδειξη πρέπει να φέρουν μαζί ? )
Και τώρα περνάμε στους δωροθέτες μας

(Δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να απαντήσω σοβαρά στον συγκεκριμένο κύριο )

Το παρακάτω κείμενο έκανε τον ΚΥΡΙΟ Χάρη να ειρωνευτεί την Ορθόδοξη πίστη μου ......
"Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ με τα ανθρώπινα κριτήρια είναι εντελώς άλλο πράγμα
Δεν είναι ΑΛΑΘΗΤΟΙ οι ιερείς , άνθρωποι είναι και έχουν ανάγκες και αυτοί και αγώνες και πειρασμούς και χίλια δυό"

Χάρι .........άσε τα "με την αγάπη Του Σταυρωμένου Ιησού , ένας που έχει αυτή την αγάπη δεν μιλά έτσι για ανθρώπους που δεν γνωρίζει

Ποιός θα απαντήσει ? είναι αιρετικό αυτό που είπα παραπάνω ? αν ναι αν δηλαδή έχω μια άποψη αμέτοχη και κατανόησης στις ανθρώπινες πτώσεις που μπορεί να έχουν ακόμα και ιερείς και δεν θέλω να εξορίζω κανέναν από την Αγάπη Του Θεού είμαι αιρετικός ?
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:
Harrys1934 έγραψε: Ροτώ για τον Lovethink είναι Ορθόδοξος ¨η όχι; αν τον θεωρείται για Ορθόδοξον σας τον χαρίζω.
Παρακαλώ ? που με χαρίζετε κύριε Χάρη ? καταρχάς πως με χαρίζετε έτσι ? κροδέλα μου βάλατε ? ένα φιόγκο κάτι ? έτσι σκέτο ? μια σακούλα ? τι στο καλό ? δώρο είμαι !!!!!
(Επιστροφή σε πόσες μέρες γίνετε ? απόδειξη πρέπει να φέρουν μαζί ? )
Και τώρα περνάμε στους δωροθέτες μας

(Δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να απαντήσω σοβαρά στον συγκεκριμένο κύριο )

Το παρακάτω κείμενο έκανε τον ΚΥΡΙΟ Χάρη να ειρωνευτεί την Ορθόδοξη πίστη μου ......
"Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ με τα ανθρώπινα κριτήρια είναι εντελώς άλλο πράγμα
Δεν είναι ΑΛΑΘΗΤΟΙ οι ιερείς , άνθρωποι είναι και έχουν ανάγκες και αυτοί και αγώνες και πειρασμούς και χίλια δυό"

Χάρι .........άσε τα "με την αγάπη Του Σταυρωμένου Ιησού , ένας που έχει αυτή την αγάπη δεν μιλά έτσι για ανθρώπους που δεν γνωρίζει

Ποιός θα απαντήσει ? είναι αιρετικό αυτό που είπα παραπάνω ? αν ναι αν δηλαδή έχω μια άποψη αμέτοχη και κατανόησης στις ανθρώπινες πτώσεις που μπορεί να έχουν ακόμα και ιερείς και δεν θέλω να εξορίζω κανέναν από την Αγάπη Του Θεού είμαι αιρετικός ?
Απαντώ εν ολίγοις χωρίς να αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά. Κάποτε ένας Γέροντας μου είχε πει (φυσικά όταν λέω Γέροντας καταλαβαίνετε πρόκειται για "βλέποντα"): "Όποιος μιλάει πολύ για σαρκικά πάθη και κατακεραυνώνει συνεχώς κι όπου βρεθεί είτε τα πάθη αυτά καθεαυτά είτε αυτούς που υπέπεσαν σε κάποιο τέτοιο πάθος...μ' αυτόν τον άνθρωπο κάτι τρέχει..."
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Σε ευχαριστώ pariko ή parike ?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lovethink την Δευ Οκτ 09, 2006 9:12 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”