Αιρέσεις και Αντορθόδοξα...

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Αιρέσεις και Αντορθόδοξα...

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Μου προτάθηκε να επισκευτώ την ιστοσελίδα

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.sporeas.gr
το οποίο και έκανα.

Επειδή κάτι δεν μου καθόταν καλά, ερεύνησα και βρήκα την σελίδα :
http://www.oodegr.com/oode/epitheseis/sporeas_1.htm με τίτλο:" Ένας "Σπορέας" ζιζανίων, συκοφαντιών και αιρέσεων"

Εάν έμενα στην πρώτη σελίδα χωρίς να ερευνήσω παρακάτω, το μυαλό μου θα είχε ήδη δηλητηριαστεί με το μικρόβιο της αμφισβήτισης της ίδιας μου της θρησκείας.

Είναι δύσκολος ο δρόμος χωρίς "γνώστη οδηγό" των κακοτράχαλων μονοπατιών.

Η λύση "τα κλείνω όλα" δεν μπορεί να σταθεί στο σημερινό περιβάλλον ζωής και ενεργούς εργασιακής δράσης.

Πάντως 3 μέρες στο Ορος δεν μου έλειψε ούτε η τηλεόραση ούτε και το ιντερνετ.

Περίεργος ο πόλεμος. Αλλοι λένε ότι είναι του Σατανά. Εγώ λέω ότι είναι του μυαλού μας. Αλλοι λένε οτι το μυαλό μας το υποκινεί ο Σατανάς. Εγώ δεν το πολυπιστεύω.

Ποιά είναι τα κίνητρα κάποιων που βάλουν εναντίον της Ορθοδοξίας ?

Μην μου πείτε ο Σατανάς - δεν μπορώ να το χωνέψω... Αν το χωνέψω θα τρελαθώ.

Η δικιά μου κατάληξη μέχρι σήμερα είναι ότι το βασικό κίνητρό τους είναι μόνο η μωροφιλοδοξία τους.

Βλέπουν την αδυναμία προώθησης της Αλήθειας της Ορθοδοξίας όπως χλιαρά γίνεται γύρω μας απο την Εκκλησία και επειδή έχουν απόλυτη πίστη στο Εγώ τους, πιστεύουν ότι αυτοί θα το κάνουν καλύτερα.

Καλό το "κουτσοί στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα" αλλα και λίγη διάκριση δεν βλάπτει...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Αιρέσεις και Αντορθόδοξα...

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Στην σελίδα του "σπορέα" που προανέφερα υπάρχει επιστολή προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλον Γ’ με θέμα "Τελετή «Αγίου Φωτός» για απ’ ευθείας τηλεοπτική κάλυψη".
...
Στη σειρά των άρθρων μου υπάρχει και άρθρο με εκτενή αναφορά στην όλη διαδικασία της αφής του «Αγίου Φωτός» όπου και το αποκαλώ «απατηλό και πλαστό»....

Συνεχίζει ο γράφων την επιστολή ζητώντας τηλεοπτική κάλυψη της αφής του Αγίου Φωτός.

Σε άλλο φόρουμ για την παραπάνω επιστολή, δόθηκε η παρακάτω απάντηση :

ιδού η επιστολή μου στον σπορέα, δεν ξέρω
αν την καταχωρήσει. Δεν επιτρέπει μεγαλύτερο κείμενο :

Οι χειρότεροι εχθροί της Ορθοδοξίας είναι αυτοί που βάλλουν εναντίον Της από μέσα, σαν και εσάς!

Ζητάτε αναιδώς από τον Πατριάρχη, να τοποθετήσετε κάμερα στον ιερότερο χώρο της Χριστιανοσύνης, για να ικανοποιήσετε την απιστία σας!

Δεν αμφιβάλλω, ότι θα ζητούσατε από τον Χριστό πριν κάνει το θαύμα στην αιμορροούσα γυνή, να σας δώσει χρόνο να τοποθετούσατε κάμερα στο αιδοίο της, προς έλεγχο της διακοπής ή μη της αιμορραγίας!

Το λυπηρό, δεν είναι τόσο η απιστία σας, όσο η απουσία επίγνωσης, της καταστάσεώς σας.

Ειλικρινά σας λυπάμαι!

Εν Χριστώ

Μ'αρεσε και το επαναδημοσιευω.

Πόσοι απο εμάς θα μπορούσαν να απαντήσουν με τον πραγματικά εφυή αυτό τρόπο στον διαταραγμενο αδελφό μας που έγραψε (και δημοσίευσε) την επιστολή προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλον Γ’ ?

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

eortologio_gr έγραψε:Ποιά είναι τα κίνητρα κάποιων που βάλουν εναντίον της Ορθοδοξίας ?

Μην μου πείτε ο Σατανάς - δεν μπορώ να το χωνέψω... Αν το χωνέψω θα τρελαθώ.

Η δικιά μου κατάληξη μέχρι σήμερα είναι ότι το βασικό κίνητρό τους είναι μόνο η μωροφιλοδοξία τους.

Βλέπουν την αδυναμία προώθησης της Αλήθειας της Ορθοδοξίας όπως χλιαρά γίνεται γύρω μας απο την Εκκλησία και επειδή έχουν απόλυτη πίστη στο Εγώ τους, πιστεύουν ότι αυτοί θα το κάνουν καλύτερα.

Καλό το "κουτσοί στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα" αλλα και λίγη διάκριση δεν βλάπτει...

Χρ.
Χρήστο μου, αν σου πω ότι το κίνητρο των αιρετικών (των περισσότερων, όχι όλων) είναι αρχικά η διάθεσή τους ν' ανακαλύψουν την Αλήθεια και να τη διαδώσουν στους συνανθρώπους τους, θα τρελαθείς περισσότερο;

Δυστυχώς όμως σε πολλούς ανθρώπους η αναζήτηση της Αλήθειας συνυπάρχει με τον εγωισμό και την υπερηφάνεια. Έτσι, με τη βοήθεια και του διαβόλου, αποφασίζουν να μην αποδεχθούν την Παράδοση της Εκκλησίας μας και ν' αμφισβητήσουν τις απ' αιώνος αλήθειες που μεταδίδει. Με τον τρόπο αυτό χάνουν τη βοήθεια της Χάριτος στην αναζήτησή τους και γρήγορα βρίσκονται όχι μόνο μακριά από την Αλήθεια, αλλά και φανατικοί πολέμιοί της.

Ο Θεός να τους ελεήσει, επειδή, όπως προκύπτει απ' τα λόγια του ίδιου του Χριστού, ο σκανδαλισμός των αδύνατων στην πίστη είναι ένα από τα βαρύτερα αμαρτήματα που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος κατά του πλησίον του, αφού δεν τον βλάπτει στο σώμα αλλά στην ψυχή.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Τι καταντια ειναι αυτη.. Καποτε τουλαχιστον οι διαμαχες γινοταν σε θεολογικο επιπεδο, τωρα γινεται η μαχη της.. καμερας.

Καποιοι εχουν γινει σαν τους Ιουδαιους, που ενω ειχαν δει επι 3 ετη σημεια και τερατα απο τον Κυριο, στο τελος ζητουσαν να τους δοθει.. σημειο για να πιστευσουν. Αυτοι πιστευουν ΜΟΝΟΝ στον λογισμο τους!

Η "ευφυεστατη" απαντηση eortologio_gr, επεσε στο κενο, καθοτι, εφοσον ο αλλος εχει πεσει σε τετοια πορωση, και εξ-ορθολογισμο - λογικοποιηση της Πιστης, τοτε μαλλον χανει τα λογια του καποιος, και μονο η Χαρις του Θεου μπορει να τον επαναφερει.

Για λυπηση ειναι ο κοσμος, και να κλαις ασταματητα. Ας μας ελεησει ο Κυριος. Αλλη μια φορα. Και ξανα παλι..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pAntonios »

Επειδή έγινε αναφορά σε βιντεοσκόπηση του Αγίου Φωτός
σας ενημερώνω ότι υπάρχουν πλέον αρκετά βίντεο στο youtube.
Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω!

Εκπομπή Μαμα μια στην ΕΤ3
http://www.youtube.com/watch?v=VrcVBEHe9d8

ΝΕΤ με τη Δρούζα
http://www.youtube.com/watch?v=56Cxx_zsx30

Εγνατία TV
http://www.youtube.com/watch?v=wjJp_W9WFi8

Επίσης κυκλοφορεί πλέον το πλήρες ντοκουμέντο του 1994 με το Άγιο Φως και τις πύρινες σφαίρες σε DVD + βιβλίο σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία (με τιμή οκτώ ευρώ) !
Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά, μπορούν να το βρούν...
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”