γιατι μας αγαπαει τοσο ο Θεος?
Συντονιστής: Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

γιατι μας αγαπαει τοσο ο Θεος?
Πολύ συχνά αναρωτιόμαστε, συνήθως αφού τα θαλασσώσουμε. Οπως όταν γυρνάς σπίτι μετά από μια απαίσια μέρα στο σχολείο, βροντάς την πόρτα, βάζεις τις φωνές στους γονείς σου, βάζεις το κεφάλι του μικρού σου αδελφού μέσα στο παγωτό που τρώει και επιπλέον σκοντάφτεις και στραπατσάρεις τα δάχτυλα του ποδιού σου ουρλιάζοντας απ’ τον πόνο. Και μετά απ’ όλα αυτά, θυμάσαι ξαφνικά πως όλη αυτή την ώρα ο Χριστός ήταν δίπλα σου και αναρωτιέσαι: Κύριε, πώς είναι δυνατόν να μ’ αγαπάς τόσο πολύ; Σε αγαπάει γιατί Αυτός σε έφτιαξε. Παρατήρησες ποτέ πώς κάνουν οι γονείς πάνω από την κούνια του νεογέννητου μωρού τους; Τα νεογέννητα δεν ειναι και ολα ομορφα πλασματακια. Δεν είναι όμως έτσι για τους γονείς τους. Αυτοί πιστεύουν πως το μωρό τους είναι πανέμορφο. Γιατί; Επειδή το πλασματάκι το έκαναν αυτοί. Ο Θεός σε αγαπάει επειδή σε δημιούργησε. Και σε θεωρεί απίθανο!
Επιπλέον, σε αγαπάει όχι γιατί εσύ είσαι αξιαγάπητος, αλλά γιατί Εκείνος είναι Θεός αγάπης. Είναι στο χαρακτήρα Του να αγαπάει. Και δεν υπάρχει τίποτε που μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις την αγάπη Του.
Επιπλέον, σε αγαπάει όχι γιατί εσύ είσαι αξιαγάπητος, αλλά γιατί Εκείνος είναι Θεός αγάπης. Είναι στο χαρακτήρα Του να αγαπάει. Και δεν υπάρχει τίποτε που μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις την αγάπη Του.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: γιατι μας αγαπαει τοσο ο Θεος?
Γιατί ο Θεός, όπως λέει ο π. Παύλος Σιατίστης, δεν μας αγαπά απλά, ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ. Δηλαδή, αν προσπαθούσαμε να βρούμε ένα άλλο όνομα για το Θεό εκτός από το Κύριος, που μας το έδωσε ο ίδιος, θα μπορούσε να τον λέμε ΑΓΑΠΗ.
Έχετε σκεφτεί γιατί ο Θεός μας είναι τρία πρόσωπα και όχι ένα. Ο π. Παύλος λέει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η σχέση μεταξύ των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος, δίνει το πρότυπο της Αγάπης.
Εμείς οι άνθρωποι πλαστήκαμε κατ' εικόνα αυτού του τέλειου προτύπου με σκοπό να μοιραστούμε αυτή την τέλεια Αγάπη. Όμως εκπέσαμε και απομακρυνθήκαμε από το πρότυπο. Παρά την απομάκρυνσή μας ο Θεός δεν έπαψε να μας αγαπά με την ίδια ένταση, επειδή ο Θεός είναι αυτός που είναι, δηλαδή ΑΓΑΠΗ, δεν αλλάζει η ουσία Του εξ αιτίας των δικών μας ενεργειών. Εμείς όμως είμαστε σε θέση να νοιώσουμε και ν' αξιοποιήσουμε την Αγάπη του Θεού κατά το μέτρο της πνευματικής μας προόδου.
Έχετε σκεφτεί γιατί ο Θεός μας είναι τρία πρόσωπα και όχι ένα. Ο π. Παύλος λέει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η σχέση μεταξύ των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος, δίνει το πρότυπο της Αγάπης.
Εμείς οι άνθρωποι πλαστήκαμε κατ' εικόνα αυτού του τέλειου προτύπου με σκοπό να μοιραστούμε αυτή την τέλεια Αγάπη. Όμως εκπέσαμε και απομακρυνθήκαμε από το πρότυπο. Παρά την απομάκρυνσή μας ο Θεός δεν έπαψε να μας αγαπά με την ίδια ένταση, επειδή ο Θεός είναι αυτός που είναι, δηλαδή ΑΓΑΠΗ, δεν αλλάζει η ουσία Του εξ αιτίας των δικών μας ενεργειών. Εμείς όμως είμαστε σε θέση να νοιώσουμε και ν' αξιοποιήσουμε την Αγάπη του Θεού κατά το μέτρο της πνευματικής μας προόδου.
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
"ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΣΟ Ο ΘΕΟΣ? "
Γιατί ο Θεός είναι Η ΙΔΙΑ Η ΑΓΑΠΗ. Δεν γνωρίζει κάτι άλλο εκτός από το ΝΑ ΑΓΑΠΑ!!!!
Εμείς οι άνθρωποι γνωρίζουμε τί σημαίνει, έχθρα, μίσος, εγωϊσμός, προσβολή, καλοπέραση, περιφρόνηση και όλα όσα διαβολικά φωλιάζουν στις καρδιές μας.
Ο Θεός δεν τα "γνωρίζει" και δεν τα "αισθάνεται" αυτά, γιατί Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ.
«O Θεός αγάπη εστίν, εν τούτω εφανερώθη η αγάπη του Θεού εν ημίν, ότι τον υιόν αυτού τον μονογενή απέσταλκεν ο Θεός εις τον κόσμον ίνα ζήσωμεν δι’ αυτού» (A΄ Iω. 4:8-9)
Γιατί ο Θεός είναι Η ΙΔΙΑ Η ΑΓΑΠΗ. Δεν γνωρίζει κάτι άλλο εκτός από το ΝΑ ΑΓΑΠΑ!!!!
Εμείς οι άνθρωποι γνωρίζουμε τί σημαίνει, έχθρα, μίσος, εγωϊσμός, προσβολή, καλοπέραση, περιφρόνηση και όλα όσα διαβολικά φωλιάζουν στις καρδιές μας.
Ο Θεός δεν τα "γνωρίζει" και δεν τα "αισθάνεται" αυτά, γιατί Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ.
«O Θεός αγάπη εστίν, εν τούτω εφανερώθη η αγάπη του Θεού εν ημίν, ότι τον υιόν αυτού τον μονογενή απέσταλκεν ο Θεός εις τον κόσμον ίνα ζήσωμεν δι’ αυτού» (A΄ Iω. 4:8-9)
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
-
petrosathonas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν ξέρω τι να πω παιδιά πέρα από αυτό που είπε και η Θεοδώρα "Ο Θεός αγάπη εστίν".
Δεν ξέρω νομίζω ότι ξεφεύγει από τα ανθρώπινα όρια η απάντηση.....
Δεν ξέρω νομίζω ότι ξεφεύγει από τα ανθρώπινα όρια η απάντηση.....
Το ότι μας αγαπάει δεν μου κάνει εντύπωση!
Σωστά το είπατε. Μας δημιούργησε και μας αγαπάει.... και οι γονείς αυτό κάνουν..
Αλλά το βασικό ερώτημα είναι,(και νομίζω ότι αυτό θα ήθελε να ρωτήσει το αγαπητό μέλος eleimon)
"ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ"!!!!
Αυτό είναι το αξιοθαύμαστο! εντάξει μας έπλασε και μας αγαπάει.. αλλά κοίτα τώρα ένα σωρό
στραβά κάνουμε και μας αγαπάει ακόμα! Αυτό είναι που με τρελαίνει...
Σωστά το είπατε. Μας δημιούργησε και μας αγαπάει.... και οι γονείς αυτό κάνουν..
Αλλά το βασικό ερώτημα είναι,(και νομίζω ότι αυτό θα ήθελε να ρωτήσει το αγαπητό μέλος eleimon)
"ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ"!!!!
Αυτό είναι το αξιοθαύμαστο! εντάξει μας έπλασε και μας αγαπάει.. αλλά κοίτα τώρα ένα σωρό
στραβά κάνουμε και μας αγαπάει ακόμα! Αυτό είναι που με τρελαίνει...
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
filotas έγραψε:Παρά την απομάκρυνσή μας ο Θεός δεν έπαψε να μας αγαπά με την ίδια ένταση, επειδή ο Θεός είναι αυτός που είναι, δηλαδή ΑΓΑΠΗ, δεν αλλάζει η ουσία Του εξ αιτίας των δικών μας ενεργειών.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ισως, μας αγαπαει ακομα τοσο , παρολου που εμεις εχουμε τοσες αμαρτιες , για να μας μαθει κατι απλο..,,Αν ο Χριστος, μας αγαπαει..ενω εμεις τον απογοητευουμε συνεχεια...ποσο πιο πολυ θα πρεπε και εμεις να αγαπαμε τον συνανθρωπο μας? Μηπως για να εφαρμοσουμε και εμεις στη πραξη, αυτην την ατελειωτη αγαπη του?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
αυτο πιστευω και εγω ,μονο που απεχουμε εκατομοιρια ετη φωτος για αυτο , δεν μπορουμε να φτσουμε στην αγαπη ,δεν μπορουμε να θυσιασουμε κατι για τον συνανθρωπο , για το περιβαλλον για ατο και αυτοκαταστρεφομαστε.smarti έγραψε:Μηπως για να εφαρμοσουμε και εμεις στη πραξη, αυτην την ατελειωτη αγαπη του?