Πόσο έχουμε ωριμάσει?Έχουμε ωριμάσει?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πόσο έχουμε ωριμάσει?Έχουμε ωριμάσει?

Δημοσίευση από Teri »

Για να επεκτείνω το συλλογισμό της Ξένιας να πω ότι πολλά παιδιά είναι πολύ πιο ώριμα από πολλούς ενήλικες!! Γενικά τα παιδιά είναι πιο ώριμα! Κάπου εκεί στην εφηβεία μπερδεύονται τα πράγματα και ή ενηλικιώνονται και είναι ώριμοι ή παραμένουν έφηβοι !

Τα μεγάλα, τα τρανά και τα σπουδαία είναι πολύ πολύ απλά, όπως ωραιότατα ειπώθηκε και σε γειτονική ενότητα! Ο Χριστός μας, ήρθε να καλέσει αμαρτωλούς σε μετάνοια κι έλεγε αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου γιατί σ' αυτά ανήκει η Βασιλεία των Ουρανών!!

Θέλω να πιστεύω ότι ΝΑΙ όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας! Ένα παιδί που το μόνο που αποζητά είναι να πάει κοντά στο Χριστό. Κι εύχομαι κάθε άνθρωπος πάνω στη γη ν' αφήσει αυτό το παιδί να οδηγήσει την ψυχή του!
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Μεγάλωσα δε σημαίνει ότι ωρίμασα...κατάλαβα ότι μεγάλωσα όταν έπρεπε πια να πάω σε κηδείες γνωστών & συγγενών...(μακάβριο;;;)
Τώρα αν το γεγονός ότι νοιώθω περισσότερα τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις προς την οικογενεια μου πχ
δε ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι ωρίμασα.
Νομίζω πάντως ότι οι γυναίκες ωριμάζουν γρηγορότερα και πιο πραγματικά...
ο Χριστός σώζει....
koga
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από koga »

Υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που συντελουν σε αυτο
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Εάν "ωριμότητα" εννοούμε εκείνη την κατάσταση πριν την σήψη και το πέσιμο από το δέντρο.......
συγνώμη δεν θα πάρω.
Βεβαίως ο καρπός εκείνος που ωρίμασε και είναι έτοιμος προς βρώσιν και τέρψιν και ωφέλεια ενός οργανισμού (ανθρώπινου κατά προτίμηση)
ή έτοιμος να επιστρέψει στο χώμα από όπου προήλθε και να προσφέρει και εκεί τα συστατικά του, τότε καλό μου ακούγεται :smile:

Προσωπικά νιώθω πως είμαι άγουρη και ανώριμη ακόμα για να προσφέρω κάτι από τα παραπάνω. ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΡΙΜΗ. Χρειάζομαι χρόνο ακόμα και τις κατάλληλες συνθήκες για να ωριμάσω...... 8) Σιγά-σιγά, δεν βιάζομαι.....
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
koga
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από koga »

δηλαδη βρεθηκες εκπληκτη εκ του αποτελεσματος

Μαλλον παροτρυνση θα το λεγα και ελλειψη κοινωνικοτητας αλλωτε προτρεπτικη και αλλωτε χλευαστικη
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenia »

Νομίζω συμφωνούμε πάνω κάτω!
και πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε και σε αυτό.
Ότι αυτό που μας λειπει ειναι η πνευματική ωριμότητα.. Δηλαδή όλοι καταλαβαίνουμε
ότι πρέπει να βγούμε στη ζωή, να αγωνιστούμε, να βρούμε δουλειά και να μην τεμπελιάζουμε πχ ζώντας εις βάρος άλλων (το έχω δει καια αυτό και είναι απίστευτη ανωριμίτητα).. Αυτό είναι μια κοσμική ωριμότητα και σωστή παράλληλα.
Αλλά αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα πιο πολύ είναι να φερόμαστε ώριμα στον πνευματικό αγώνα!
Ώριμη αγάπη προς τον θεό, όχι εφηβική πχ....
Ώριμη προσευχή... Ώριμη εξομολόγηση....!
Θέλω να πω την ωριμότητα για να μας τη δίνει ο θεός πάει να πει πως χρειάζεται! Απλώς να ξέρουμε να την χειριστούμε σωστά! Όχι αυτό που βλέπουμε να μπατάρουμε πότε από τη μία και πότε από την άλλη πλευρά στα του θεού!
arxontopoulo
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από arxontopoulo »

smarti έγραψε:Λοιπόν...πιστεύετε ότι όλοι μας κρύβουμε στη ψυχή μας, στη καρδιά μας ένα μικρό παιδί?
Τι θέλω να πω......!!!
Πιστεύεται ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, δεν ωριμάζουν ποτέ?
Η, δεν θέλουν να ωριμάσουν?
Η έχουν ωριμάσει και δεν το ξέρουν?
Άντε τώρα να απαντήσει κάποιος σε αυτήν την ερώτηση :mrgreen: :mrgreen:
Νομίζω πως όλοι κρύβουμε στην ψυχή μας ενα μικρό παιδί, με την έννοια ότι επιζητούμε την αγάπη, την στοργή, την ζεστασιά, την τρυφερότητα, τον καλό λόγο...

Η ωριμότητα τώρα έρχεται με τον αγώνα που αναλαμβάνει να κάνει ο καθένας μας όταν αντιμετωπίζει διάφορες δυσκολίες στην ζωή του. Όσο περισσότερο "ψήνεται" κανείς στο καμίνι της ζωής τόσο περισσότερο ωριμάζει ως άνθρωπος, με την έννοια ότι μαθαίνει να παλεύει και να ξεπερνά τις διάφορες αντιξοοότητες. Πέραν όμως της ωριμότητας αυτής, υπάρχει και η πνευματική ωριμότητα η οποία έρχεται με την κάθαρση της καρδιάς και τον φωτισμό του νοός του ανθρώπου. Η πνευματική αυτή ωριμότητα συνοδεύεται με την απλότητα και τελικά ο άνθρωπος όσο ωριμάζει πνευματικά τόσο περισσότερο ομοιάζει με τα παιδιά, όχι φυσικά στο μυαλό, αλλά στην καρδιά. Αυτός είναι και ο σκοπός της ζωής μας σύμφωνα και με τον λόγο του Χριστού: "Αμήν λέγω υμίν, εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία ου μη εισέλθητε εις την βασιλείαν των ουρανών". Γι' αυτό και ο Απόστολος Παύλος μας προτρέπει: "Αδελφοί, μη παιδία γίνεσθε ταις φρεσίν αλλά τη κακία νηπιάζετε, ταις δε φρεσίν τέλειοι γίνεσθε."
Όπως αγαπάς!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

smarti έγραψε:Λοιπόν...πιστεύετε ότι όλοι μας κρύβουμε στη ψυχή μας, στη καρδιά μας ένα μικρό παιδί?
Τι θέλω να πω......!!!
Πιστεύεται ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, δεν ωριμάζουν ποτέ?
Η, δεν θέλουν να ωριμάσουν?
Η έχουν ωριμάσει και δεν το ξέρουν?
Άντε τώρα να απαντήσει κάποιος σε αυτήν την ερώτηση :mrgreen: :mrgreen:
Εγώ προτιμώ να μην ωριμάσω, γιατί φοβάμαι ότι ...θα πέσω απ' το δέντρο :lol: :lol: .
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Σας ευχαριστω ολους , παρα πολυ, για τις πολυ ωραιες απαντησεις σας.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

εγώ πάλι λέω.....μήπως απο την πολλή ώριμότητα-ωρίμανση....έχουμε γίνει μαρμελάδες;;;;;
τι καλά να μαι παιδί...!!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”