Ναι το εχω κάνει απο Ιβηρων προς Φιλοθέου ομως απο το μονοπάτι.μετα καρακάλλου.Είναι όμως αρκεταα ..χρόνια πριν.Κάπου 2 μιση ωρες θα έκανα ,αλλα δεν παω συνηθως καθόλου γρήγορα,προσαρμόζομαι βεβαια !ανάλογα με την παρεα.Αν εισαι γρηγορος 1 μιση ώρα οκ.Παντως μαρεσε παρα πολυ αυτη η διαδρομη ,εχει σκια και πυκνη βλαστηση,ειναι επίσης ανηφορικη διαδρομη,

κανει καλο στο καρδιοαναπνευστικο συστημα!παντως δεν είναι δυσκολη ,καμμια σχεση με αυτες στην έρημο.
Πάτερ, ευχαριστούμε για απάντηση ,τι εχει το μονοπάτι τοχω ακουσει και εγω,παλια ηταν μια χαρα .Δηλαδή καλυτερα απο τον δρόμο αμαξητο και μετα πριν τον αρσανα φιλοθεου δεξια?
Μια πάρα πολυ καλη ιδεα αποΙ.Μ. Καρακάλλου προς τα κελια της Προβάτας!Πόση ωρα είναι το κελλι του Αγίου Ανδρέα απο Ι. Μ. Καρακάλλου?Εχει σήμανση?Ακουω συχνα,αλλα δε έχω πάει.
Καλα , να πω και γω μια πραγματικά πανεμορφη βολτα της περιοχής.. απο Φιλοθέου βγαινεις προς τα δεξια πανω,ρωτας τους πατερες ,ακολουθεις ενα ρυακι μεσα απο πολυ πυκνη βλαστηση και φτάνεις σύντομα σε μια μικρη λιμνουλα με νερα να πέφτουν σαν καταράκτες..μη φανταστεισ καταρακτες σαν είπα

Ειναι απο τα πιο ωραια που εχω δεί ιδίως το χειμωνα,αλλα και το καλοκαίρι δροσια.