εμποδια κατα την εξομολογηση

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: εμποδια κατα την εξομολογηση

Δημοσίευση από aposal »

Δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο πνευματικός κρίνει με την απαραίτητη διάκριση.
Ισχύει ό,τι πει ο πνευματικός μας, σε κάθε περίπτωση.
OVER AND OUT!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Α μάλιστα. Πάλι καλά, που σου επιτρέπει να κοινωνήσεις γενικώς, γιατί άλλοι Πνευματικοί δεν το επιτρέπουν μέχρι το Γάμο ή τη διακοπή της εκτός Γάμου σχέσης. Η "οικονομία" όμως δε σημαίνει τη νομιμοποίηση της αμαρτίας, επομένως το 20 μέρες είναι ένα είδος "κανόνα".
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

filotas έγραψε:Α μάλιστα. Πάλι καλά, που σου επιτρέπει να κοινωνήσεις γενικώς, γιατί άλλοι Πνευματικοί δεν το επιτρέπουν μέχρι το Γάμο ή τη διακοπή της εκτός Γάμου σχέσης. Η "οικονομία" όμως δε σημαίνει τη νομιμοποίηση της αμαρτίας, επομένως το 20 μέρες είναι ένα είδος "κανόνα".
Nαι έχεις δίκιο , έχει τους λόγους του ίσως το έκανε απλά σαν μια "ανταμοιβή" με την έννοια να μην με απογοητεύσει και με την συγκατάθεση μου και μετάνοια για το θέμα συν ότι δεν έχω σχέση που αποβλέπει σαρκικά αλλα σε σοβαρό σκόπο και θεωρώ οτι κάτι τετοιο μέτρησε. Σαφώς και δεν νομιμοποιεί την αμαρτία αλλα είναι είδος "κανόνα" εξάλλου μου είπε οτι η σχεση ανευ γάμου είναι αμαρτία.
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

[Παρεξήγηση, μάλλον δεν διευκρίνισα. Αυτό ειναι για τα μη εγγαμα άτομα. Εμένα μου είπε ο πνευματικός μου οτι επειδή έχω σχέση και δεν είμαι παντρεμένος καλό ειναι να περάσει κανα 20ημερο χωρίς "πράξη" για να μπορέσω να μεταλάβω.[/quote]

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ-ΕΙΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΕΙΠΕ ΒΑΖΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
filli
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από filli »

gol έγραψε:[Παρεξήγηση, μάλλον δεν διευκρίνισα. Αυτό ειναι για τα μη εγγαμα άτομα. Εμένα μου είπε ο πνευματικός μου οτι επειδή έχω σχέση και δεν είμαι παντρεμένος καλό ειναι να περάσει κανα 20ημερο χωρίς "πράξη" για να μπορέσω να μεταλάβω.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ-ΕΙΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΕΙΠΕ ΒΑΖΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.[/quote]

Σοβαρα μιλας ; Δεν το ηξερα αυτο ! Ετσι μου εξηγουνται πολλα !
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Στο μυστήριο της εξομολόγησης ο πονηρός παρίσταται κωφός και άλαλος! Σωστά λες Δέσποινα ότι αυτός είναι ο λόγος που μετά μας βάζει να ρωτάμε τους αδελφούς μας τι μας είπε ο εξομολόγος!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Τέλος πάντων, δε νομίζω ότι είναι κακό να μοιραζόμαστε γεγονότα της ζωής μας, που τα λέμε μεν στην εξομολόγηση, αλλά είναι ούτως ή άλλως γνωστά σε πολλούς, όπως είναι μια προ του Γάμου σχέση.

Επίσης δεν είναι κακό να μοιραζόμαστε τις σκέψεις του Πνευματικού μας, όταν μπορούν να ωφελήσουν κάποιους αδελφούς μας, αρκεί να μη μπαίνουμε σε λεπτομέρειες.

Ας μη γινόμαστε υπέρ το δέον μυστικιστές, δεν ταιριάζει στην Ορθόδοξη νοοτροπία.

Να σας ρωτήσω εγώ κάτι άλλο. Για πνευματικά εμπόδια είπατε πολλά, φυσικά εμπόδια σας έχουν τύχει, όταν θέλετε να πάτε εσείς οι ίδιοι ή να πάτε κάποιο άλλο αδελφό για εξομολόγηση, ιδίως όταν αυτός έχει καιρό να εξομολογηθεί; Με λίγα λόγια έχετε διαπιστώσει το ταγκαλάκι να προσπαθεί να σας εμποδίσει να πάτε εσείς ή να πάτε κάποιον άλλο για εξομολόγηση;
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

gol έγραψε: ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ-ΕΙΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΕΙΠΕ ΒΑΖΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.

Aδέρφια ζητώ ταπεινά συγνώμη δεν είχα σκοπό κουτσομπολιού ούτε να αναφέρω τι κουβέντα της εξομολόγησης απλά ανέφερα ένα σημείο και επηδεί ειναι αρκετά απο τα βασικά που δεν γνωρίζω περι Ορθοδοξίας το ανέφερα εδώ σε εσας για κουβέντα αν έσφαλα ζητώ συγνώμη.
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

filotas έγραψε:
Να σας ρωτήσω εγώ κάτι άλλο. Για πνευματικά εμπόδια είπατε πολλά, φυσικά εμπόδια σας έχουν τύχει, όταν θέλετε να πάτε εσείς οι ίδιοι ή να πάτε κάποιο άλλο αδελφό για εξομολόγηση, ιδίως όταν αυτός έχει καιρό να εξομολογηθεί; Με λίγα λόγια έχετε διαπιστώσει το ταγκαλάκι να προσπαθεί να σας εμποδίσει να πάτε εσείς ή να πάτε κάποιον άλλο για εξομολόγηση;
Βασικά οταν πηγαίνω για εξομολόγηση η καρδιά μου χτυπάει σαν τρελή λες και πάω στο μέγαρο να δώσω συναυλία δεν ξέρω έχω ανγχος και πολλά που θέλω να του πω πριν παω τα ξεχνάω εκεινη την στιγμή οπότε τα γράφω σε χαρτάκι τώρα ποια:)

Την προηγούμενη βδομάδα πηγαινα κάθε μέρα για 5 μέρες για να τον βρώ και όλο έλειπε εκει έμπαινε ο λογισμός της οκνηρίας που έλεγε "άστο μην πας την άλλη βδομάδα και βλέπουμε" αλλά τελικά μετα απο μέρες τον "πετυχα":):)

Βασικά νιώθω απιστευτα υπέροχα εκείνη την στιγμή κάθε τι που λέω ειναι σαν να βγάζω και βάρος απο πάνω μου αισθάνομαι ελαφρύτερος σαν να βγαίνουν σκουπίδια απο μέσα μου :) ειναι υπεροχο :)
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

filotas έγραψε:Να σας ρωτήσω εγώ κάτι άλλο. Για πνευματικά εμπόδια είπατε πολλά, φυσικά εμπόδια σας έχουν τύχει, όταν θέλετε να πάτε εσείς οι ίδιοι ή να πάτε κάποιο άλλο αδελφό για εξομολόγηση, ιδίως όταν αυτός έχει καιρό να εξομολογηθεί; Με λίγα λόγια έχετε διαπιστώσει το ταγκαλάκι να προσπαθεί να σας εμποδίσει να πάτε εσείς ή να πάτε κάποιον άλλο για εξομολόγηση;
Μου έχουν τύχει ζημιές, ΜΕΤΑ την επιτυχή προσπάθεια να στείλω δυο άτομα στον πνευματκό, τα οποία εξομολογήθηκαν και εν συνεχεία κοινώνησαν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”