Ο Ψινάκης ενισχύει τα Συσσίτια της Εκκλησίας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο Ψινάκης ενισχύει τα Συσσίτια της Εκκλησίας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

lovethink έγραψε:
Ermite έγραψε: Ήθελα να ρωτήσω τους αρμοδίους της Αρχιεπισκοπής, αλλά ρωτώ και τους αδελφούς του Forum.
-Απ'τον Ψινάκη κρεμαστήκαμε, για να επιτελέσουμε το έργο της αγάπης οι πιστοί και η Εκκλησία; Αν θέλει αυτός και οι όμοιοί του να δίνουν ένα πιάτο φαγητό σε όσους πεινούν (από τα προσωπικά τους αποφάγια προφανώς) ας το κάνουν. Με την Εκκλησία τί δουλειά έχουν; "τί εμοί και σοί"; Θα έλεγε ο Χριστός μας..
Δεν μπορώ να θεωρήσω αδελφό μου κάποιον που κλείνει την πόρτα της Εκκλησίας σε όποιοδήποτε άνθρωπο
Η λογική αυτή θυμίζει τους Φαρισαίους που έλεγαν για Τον Χριστό "τι δουλειά έχει να κάνει παρέα με αμαρτωλούς"
Επίσης διαβάζω "Αυτός και οι ομοιοί του"
Αυτή η φράση από μόνη της δείχνει την προβληματική στάση και επικοινωνία απέναντι στους άλλους
Οσο για το "τι σχέση έχουν οι ομοφυλόφιλοι με την Εκκλησία" έχουν την ίδια σχέση που έχουν όλοι οι άνθρωποι όποιος κι αν είναι ο σταυρός τους και η δοκιμασία τους
Μανωλιό,
Όσοι γνωρίζου(ν) δε μιλού(ν) κι όσοι μιλού(ν) δε(ν) ξέρου(ν)
Γράψετο
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Δεν πρέπει ποτέ να κρίνουμε τους ανθρώπους..
Μπορούμε να κρίνουμε μόνο τις πράξεις τους..
Και η συγκεκριμένη πράξη του συγκεκριμένου ανθρώπου, είναι μια καλή πράξη..
Τα επιδιωκόμενα των πράξεων των ανθρώπων, δεν μπορούμε να τα κρίνουμε, όχι μόνο γιατί η κατάκριση είναι αμαρτία, αλλά απλούστατα γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ τις επιδιώξεις τους....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:Δεν μπορώ να θεωρήσω αδελφό μου κάποιον που κλείνει την πόρτα της Εκκλησίας σε όποιοδήποτε άνθρωπο
Αχ βρε καλέ μου αδελφέ, ξέρεις την εκτίμησή μου..
Όλα τα άλλα που λες είναι σωστά..
Αλλά μην τα αναιρείς λέγοντας αυτό που παρέθεσα..

Νάσαι καλα αδελφέ μου, με καταλαβαίνεις πιστεύω, αδέρφια μας είναι όλοι οι άνθρωποι..
Αν κάνουμε εξαιρέσεις σ' αυτό, πώς ζητάμε να μην γίνονται εξαιρέσεις απ' τους άλλους περί του ιδίου πράγματος??

:8 :8 :8 :8 :8 :8 :8 :8
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
ΜΑΡΙΑ
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΑ »

lovethink έγραψε:
Ermite έγραψε: Ήθελα να ρωτήσω τους αρμοδίους της Αρχιεπισκοπής, αλλά ρωτώ και τους αδελφούς του Forum.
-Απ'τον Ψινάκη κρεμαστήκαμε, για να επιτελέσουμε το έργο της αγάπης οι πιστοί και η Εκκλησία; Αν θέλει αυτός και οι όμοιοί του να δίνουν ένα πιάτο φαγητό σε όσους πεινούν (από τα προσωπικά τους αποφάγια προφανώς) ας το κάνουν. Με την Εκκλησία τί δουλειά έχουν; "τί εμοί και σοί"; Θα έλεγε ο Χριστός μας..
Δεν μπορώ να θεωρήσω αδελφό μου κάποιον που κλείνει την πόρτα της Εκκλησίας σε όποιοδήποτε άνθρωπο
Η λογική αυτή θυμίζει τους Φαρισαίους που έλεγαν για Τον Χριστό "τι δουλειά έχει να κάνει παρέα με αμαρτωλούς"
Επίσης διαβάζω "Αυτός και οι ομοιοί του"
Αυτή η φράση από μόνη της δείχνει την προβληματική στάση και επικοινωνία απέναντι στους άλλους
Οσο για το "τι σχέση έχουν οι ομοφυλόφιλοι με την Εκκλησία" έχουν την ίδια σχέση που έχουν όλοι οι άνθρωποι όποιος κι αν είναι ο σταυρός τους και η δοκιμασία τους

Χαιρετίζω την άποψη του Μάνου -στον οποίο εύχομαι καλή χρονιά-και θα ήθελα να πω ότι αν μη τι άλλο σε ένα χριστιανικό υποτίθεται φόρουμ , πρέπει να αποφεύγονται τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί και κατατάξεις ανθρώπων.Ποιοι είμαστε εμείς οι χωματένιοι και οι ανάξιοι να κρίνουμε τον καθένα?Μπράβο του του κυρίου Ψινάκη και μακάρι στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε να γίνουν παρόμοιες κινήσεις.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Κι εγώ χαιρετίζω την άποψη του lovethink, με του οποίου τις θέσεις συμφωνώ σχεδόν πάντα στα περισσότερα θέματα....

Με την μικρή ένσταση που παρέθεσα πριν, ακριβώς γιατί έτσι νιώθω, πως μόνο έτσι αποδεικνύεται η συμφωνία μου μαζί του.. Αν δεν διαφωνούσα σε αυτήν την παρατήρηση, νιώθω ότι θάταν ψέμματα η συμφωνία μου μαζί του....
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

:8 Αγάπη το λένε Αγάπη
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Κ .ΨΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥς ΑΔΕΛΦΟΥς ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

stathis73 έγραψε:Αγαπητέ μου "Ερημίτη" πολύ σωστά αυτά που λες αλλά ο Χριστός μας άφησε τα 99 πρόβατα για το ένα, έκανε συναναστροφή αδιακρίτως αν ο άλλος ήταν Εθνικός ή κάτι άλλο, έδινε και δίνει την ευκαιρία σε όλους μέχρι τελευταίας στιγμής την ευκαιρία της μετανοίας............και ποιος μου λέει εμένα ο ο συγκεκριμένος άνθρωπος με την επαφή που έχει εκει στην μητρόπολη δεν αρχίσει σιγά σιγά η όποια μεταστροφή του, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε ποιος θα κάνει μια καλή πράξη;.........μη γένοιτο, άλλωστε εγώ πιστεύω οτι είμαι χειρότερος στα μάτια Του Κυρίου μας από τον άνθρωπο που μας είπες , γιατί πολύ απλά εγώ ανήκω σε αυτούς τους είπε τα εξής λόγια ο Χριστός....."Γραμματείς και Φαρισαίοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ απο έξω τάφοι ασπρισμένοι και απο μέσα βρώμα σκουλήκια και δυσωδία.

Ας γίνουμε όλοι μας καλύτεροι χριστιανοί και ας αφήσουμε τα του Θεού στο Θεό.
+1000000000000000000000000000000000000000000000
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Το παρόν θέμα μου θυμίζει την ανάλογη περίπτωση προσφοράς ενός τεράστιου ποσού από διαφημιστικά έσοδα, των τεσσάρων "ράδιο-αρβύλα" προς τα παιδιά της κιβωτού του κόσμου..
Τότε βέβαια η φορουμική "υποστήριξη" ήταν λιγότερο θερμή..
Ενώ η περίπτωση και η δεοντολογία της κατά τη γνώμη μου, αφορούν τα ίδια πράγματα.... :8 :8 :8 :8

Οι καλές πράξεις είναι καλές από οποιονδήποτε, εκτός αν έχουμε πλεόνασμα λίθων προς βολήν, εντός του "αναμάρτητου" λατομείου μας..
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ermite »

Θα σας απαντήσω απλά και μόνον με το παράδειγμα του Ζακχαίου, που προσφατα ακούσαμε στην Λειτουργία.

Ο Ζακχαίος δεν πήγε απτόητος (σαν τον Σίμωνα τον Φαρισαίο) να συναντήσει το Χριστό μας.
Ούτε εμφανίσθηκε στην πλατεία σαν διακεκριμένο πρόσωπο της κοινωνίας, για να Του προσφέρει ελεημοσύνη.

Πήγε συντετριμένος και με λαχτάρα να βρει τη λύτρωση μέσω της μετάνοιας. Σκαρφάλωσε στο δέντρο, με κίνδυνο να γίνει περίγελως. Ούτε λίγο ούτε πολύ εφάρμοσε την τεκτική του τελώνη της παραβολής.

Όταν λοιπόν έδωσε την ελεημοσύνη του, ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΣΤΡΑΦΕΙ. Και έδινε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, για να επανορθώσει την προηγούμενη ζωή του.

Αν βρείτε καμιά ομοιότητα, πείτε μου..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”