Ο Ψινάκης ενισχύει τα Συσσίτια της Εκκλησίας
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Ermite
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο Ψινάκης ενισχύει τα Συσσίτια της Εκκλησίας
Εμφανίσθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών χθες ο γνωστός και απολύτως εξαιρετέος ηθοποιός ζωής κ.Ψινάκης και προσφέρθηκε να βοηθήσει στα συσσίτια της Εκκλησίας, μια και ο ίδιος έχει ευαισθητοποιηθεί πολύ για τους συνανθρώπους μας που πένονται και έχει κηρύξει εκστρατεία για "ένα πιάτο φαγητό".
"Η συνάντηση του κ. Ψινάκη με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και διήρκησε πάνω 1,5 ώρα.
Να αναφερθεί ότι ο κ. Ψινάκης επισκέφτηκε την Αρχιεπισκοπή, επειδή ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται ένα πιάτο φαγητό την ημέρα, αυξάνεται δυστυχώς ραγδαία λόγω της κρίσης που περνάει η πατρίδα μας.
Επίσης ο κ. Ψινάκης συντονίζει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό, αθλητικό, επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο που έχουν την ευαισθησία την διάθεση και την δυνατότητα να βοηθήσουν, ώστε να μην λείψει σε κανέναν ένα πιάτο φαγητό που το έχει απόλυτη ανάγκη.
http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 8-08-37-46
Ήθελα να ρωτήσω τους αρμοδίους της Αρχιεπισκοπής, αλλά ρωτώ και τους αδελφούς του Forum.
-Απ'τον Ψινάκη κρεμαστήκαμε, για να επιτελέσουμε το έργο της αγάπης οι πιστοί και η Εκκλησία; Αν θέλει αυτός και οι όμοιοί του να δίνουν ένα πιάτο φαγητό σε όσους πεινούν (από τα προσωπικά τους αποφάγια προφανώς) ας το κάνουν. Με την Εκκλησία τί δουλειά έχουν; "τί εμοί και σοί"; Θα έλεγε ο Χριστός μας..
-Απ'αυτό το "νταραβέρι" και τη "σεμπριά" ποιός θα βγει κερδισμένος; Η Εκκλησία πάντα δρα με ανιδιοτέλεια και αγνότητα προθέσεων. Οι κοσμικοί άνθρωποι ποτέ. Πάντα κάπου το πάνε.. Καλύτερα, λοιπόν, να διαβλέπουμε εν συνέσει τα κίνητρα των κοσμικών ανθρώπων και να φυλαγόμαστε..
-Κάπου γράφει στην Αγ.Γραφή: "έλαιον δε αμαρτωλού μη λιπανάτω την κεφαλήν μου". Και το ψάλλουμε κάθε απόγευμα στον Εσπερινό, για να μην το ξεχνούμε. Πού πάει αυτό; Χίλιες φορές καλύτερα το δίλεπτο της χήρας εκ του υστερήματος, που προσφέρει ο πιστός λαός στο κουτάκι του Φιλοπτώχου των Ναών, παρά οι μεγαλόστομες υποσχέσεις των κοσμικών, που τελικά, μάλιστα, θα αποδειχθούν χρυσολαμπίζουσες πομφόλυγες..
Δε νομίζετε;
"Η συνάντηση του κ. Ψινάκη με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και διήρκησε πάνω 1,5 ώρα.
Να αναφερθεί ότι ο κ. Ψινάκης επισκέφτηκε την Αρχιεπισκοπή, επειδή ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται ένα πιάτο φαγητό την ημέρα, αυξάνεται δυστυχώς ραγδαία λόγω της κρίσης που περνάει η πατρίδα μας.
Επίσης ο κ. Ψινάκης συντονίζει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό, αθλητικό, επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο που έχουν την ευαισθησία την διάθεση και την δυνατότητα να βοηθήσουν, ώστε να μην λείψει σε κανέναν ένα πιάτο φαγητό που το έχει απόλυτη ανάγκη.
http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 8-08-37-46
Ήθελα να ρωτήσω τους αρμοδίους της Αρχιεπισκοπής, αλλά ρωτώ και τους αδελφούς του Forum.
-Απ'τον Ψινάκη κρεμαστήκαμε, για να επιτελέσουμε το έργο της αγάπης οι πιστοί και η Εκκλησία; Αν θέλει αυτός και οι όμοιοί του να δίνουν ένα πιάτο φαγητό σε όσους πεινούν (από τα προσωπικά τους αποφάγια προφανώς) ας το κάνουν. Με την Εκκλησία τί δουλειά έχουν; "τί εμοί και σοί"; Θα έλεγε ο Χριστός μας..
-Απ'αυτό το "νταραβέρι" και τη "σεμπριά" ποιός θα βγει κερδισμένος; Η Εκκλησία πάντα δρα με ανιδιοτέλεια και αγνότητα προθέσεων. Οι κοσμικοί άνθρωποι ποτέ. Πάντα κάπου το πάνε.. Καλύτερα, λοιπόν, να διαβλέπουμε εν συνέσει τα κίνητρα των κοσμικών ανθρώπων και να φυλαγόμαστε..
-Κάπου γράφει στην Αγ.Γραφή: "έλαιον δε αμαρτωλού μη λιπανάτω την κεφαλήν μου". Και το ψάλλουμε κάθε απόγευμα στον Εσπερινό, για να μην το ξεχνούμε. Πού πάει αυτό; Χίλιες φορές καλύτερα το δίλεπτο της χήρας εκ του υστερήματος, που προσφέρει ο πιστός λαός στο κουτάκι του Φιλοπτώχου των Ναών, παρά οι μεγαλόστομες υποσχέσεις των κοσμικών, που τελικά, μάλιστα, θα αποδειχθούν χρυσολαμπίζουσες πομφόλυγες..
Δε νομίζετε;
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο Ψινάκης ενισχύει τα Συσσίτια της Εκκλησίας
Συγχωρεσέ με αλλά θα διαφωνήσω ως προς την ουσία.
Αν υπάρχουν λεπτομέρειες δεν το ξέρω.
Η ουσία που ξέρω εγώ είναι, πως το έλαιο που λέει το χωρίο συνήθως από
αμαρτωλούς προέρχεται.
Αλλιώς δεν βλέπω να υπάρχει έλαιο...
Ξαναλέω αγνοώ λεπτομέρειες της παρουσίας του συγκεκριμένου.
Αν ταπεινά βοηθά στο κοινωνικό έργο, καλά κάνει.
Αν υπάρχουν λεπτομέρειες δεν το ξέρω.
Η ουσία που ξέρω εγώ είναι, πως το έλαιο που λέει το χωρίο συνήθως από
αμαρτωλούς προέρχεται.
Αλλιώς δεν βλέπω να υπάρχει έλαιο...
Ξαναλέω αγνοώ λεπτομέρειες της παρουσίας του συγκεκριμένου.
Αν ταπεινά βοηθά στο κοινωνικό έργο, καλά κάνει.
-
efthumhs
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εγω προσωπικά δεν το θεωρώ είδηση. Στη θέση του Ψινάκη θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε. Γιατί λοιπόν να είναι είδηση; Κατα τη γνώμη μου η κύρια είδηση είναι τα συσσίτια που γίνονται και όχι ποιος (επώνυμος) συνεισφέρει σε αυτα.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αγαπητέ μου "Ερημίτη" πολύ σωστά αυτά που λες αλλά ο Χριστός μας άφησε τα 99 πρόβατα για το ένα, έκανε συναναστροφή αδιακρίτως αν ο άλλος ήταν Εθνικός ή κάτι άλλο, έδινε και δίνει την ευκαιρία σε όλους μέχρι τελευταίας στιγμής την ευκαιρία της μετανοίας............και ποιος μου λέει εμένα ο ο συγκεκριμένος άνθρωπος με την επαφή που έχει εκει στην μητρόπολη δεν αρχίσει σιγά σιγά η όποια μεταστροφή του, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε ποιος θα κάνει μια καλή πράξη;.........μη γένοιτο, άλλωστε εγώ πιστεύω οτι είμαι χειρότερος στα μάτια Του Κυρίου μας από τον άνθρωπο που μας είπες , γιατί πολύ απλά εγώ ανήκω σε αυτούς τους είπε τα εξής λόγια ο Χριστός....."Γραμματείς και Φαρισαίοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ απο έξω τάφοι ασπρισμένοι και απο μέσα βρώμα σκουλήκια και δυσωδία.
Ας γίνουμε όλοι μας καλύτεροι χριστιανοί και ας αφήσουμε τα του Θεού στο Θεό.
Ας γίνουμε όλοι μας καλύτεροι χριστιανοί και ας αφήσουμε τα του Θεού στο Θεό.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ermite, μιας και μας απευθυνεις τον λογο,
και θετεις ενα ερωτημα, στην ομηγυρη,
θα σου ελεγα με ενδιαφερον και φιλαδελφη αγαπη,
να προσεχεις, γιατι μας κρινουν οι λογοι μας,
ακριβως οπως κρινουμε τους αλλους.
Και μετα θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε,
με αυτα που λεμε ευκολα, και δυσκολα τα παιρνουμε πισω..
Επισης ο εν λογω κος Ψινακης,
μονο τυχαια σχεση δεν εχει με την Εκκλησια,
και δεν ειναι ακριβως αυτο που φαινεται προς τα εξω.
Αυτο να ξερεις.
Μπορω να επεκταθω, αλλα δεν ειναι τοσο απαραιτητο εδω και τωρα.
Γνωριζω καποια πραγματα.
Απλως για την οικονομια της συζητησης, να το εχεις υπ'οψιν σου.
Και ενα τελευταιο.
Κανεις μας, δεν ειναι σε θεση να γνωριζει, ουτε και να "καλουπωνει",
κατα τα δικα του μετρα, τους μυριους τροπους με τους οποιους εργαζεται ο Κυριος,
για την οικονομια και την οικοδομη των ανθρωπων.
Αυτο να το εχουμε υπ'οψιν ολοι μας, σκεφτομενοι και την αρχη και την καταληξη των:
Ευαγγελιστη Mατθαιου, Οσιας Μαριας της αιγυπτιας, Αββα Μωϋση, και αλλων μυριων.
Ας προσεχουμε λοιπον, μην εχουμε εμεις την αντιθετη καταληξη, δηλαδη απο ευσεβεις και δικαιοι,
καταντησουμε οπως ηταν αυτοι στις αρχες τους και χειροτεροι..
Μη γενοιτο!
και θετεις ενα ερωτημα, στην ομηγυρη,
θα σου ελεγα με ενδιαφερον και φιλαδελφη αγαπη,
να προσεχεις, γιατι μας κρινουν οι λογοι μας,
ακριβως οπως κρινουμε τους αλλους.
Και μετα θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε,
με αυτα που λεμε ευκολα, και δυσκολα τα παιρνουμε πισω..
Επισης ο εν λογω κος Ψινακης,
μονο τυχαια σχεση δεν εχει με την Εκκλησια,
και δεν ειναι ακριβως αυτο που φαινεται προς τα εξω.
Αυτο να ξερεις.
Μπορω να επεκταθω, αλλα δεν ειναι τοσο απαραιτητο εδω και τωρα.
Γνωριζω καποια πραγματα.
Απλως για την οικονομια της συζητησης, να το εχεις υπ'οψιν σου.
Και ενα τελευταιο.
Κανεις μας, δεν ειναι σε θεση να γνωριζει, ουτε και να "καλουπωνει",
κατα τα δικα του μετρα, τους μυριους τροπους με τους οποιους εργαζεται ο Κυριος,
για την οικονομια και την οικοδομη των ανθρωπων.
Αυτο να το εχουμε υπ'οψιν ολοι μας, σκεφτομενοι και την αρχη και την καταληξη των:
Ευαγγελιστη Mατθαιου, Οσιας Μαριας της αιγυπτιας, Αββα Μωϋση, και αλλων μυριων.
Ας προσεχουμε λοιπον, μην εχουμε εμεις την αντιθετη καταληξη, δηλαδη απο ευσεβεις και δικαιοι,
καταντησουμε οπως ηταν αυτοι στις αρχες τους και χειροτεροι..
Μη γενοιτο!
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι κρύβει η ψυχή του κάθε ανθρώπου. Αυτό το γνωρίζει μόνον ο Θεός. Βεβαίως γνωρίζουμε ότι ο βίος του μέχρι τώρα ήταν εκτός Εκκλησίας, αλλά αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να τον απωθούμε από την Εκκλησία που δεν είναι δική μας, αλλά του Κυρίου μας.
Αν ο οποιοσδήποτε κ. Ψινάκης το κάνει αυτό επειδή θέλει να προσφέρει, αυτό είναι καλό για τον ίδιο πρωτίστως και για τους πεινασμένους δευτερευόντως. Αν το κάνει μόνο για διαφήμιση, είναι καλό μόνον για τους πεινασμένους, αλλά, δυστυχώς, δεν προσφέρει τίποτε στον ίδιο (πνευματικά).
Αν ο οποιοσδήποτε κ. Ψινάκης το κάνει αυτό επειδή θέλει να προσφέρει, αυτό είναι καλό για τον ίδιο πρωτίστως και για τους πεινασμένους δευτερευόντως. Αν το κάνει μόνο για διαφήμιση, είναι καλό μόνον για τους πεινασμένους, αλλά, δυστυχώς, δεν προσφέρει τίποτε στον ίδιο (πνευματικά).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νάναι ευλογημένο πολυαγαπημένε μου ερημίτη, … δίκαιη η ανησυχία σου.
ΆσTου το (πηδάλιο) Πάνω Του, άσε το σχέδιο Του να συνεχίζει τον δρόμο Του , Αυτός Πάντων Ένεκεν.
Δόξα τω Θεώ.
ΆσTου το (πηδάλιο) Πάνω Του, άσε το σχέδιο Του να συνεχίζει τον δρόμο Του , Αυτός Πάντων Ένεκεν.
Δόξα τω Θεώ.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Δείτε και
http://briefingnews.gr/zoh-kai-styl/item/14906-o
( Επι του θέματος) το καλό να γίνεται χωρίς το ένα χέρι να γνωρίζει τι κάνει το άλλο( αυτό για εμάς).....αλλά και τις πραγματικές προθέσεις, τα κίνητρα, τις γνωρίζει, τις ζυγίζει, και τις μετρά αναλόγως μόνο ο Δίκαιος Κριτής.
http://briefingnews.gr/zoh-kai-styl/item/14906-o
( Επι του θέματος) το καλό να γίνεται χωρίς το ένα χέρι να γνωρίζει τι κάνει το άλλο( αυτό για εμάς).....αλλά και τις πραγματικές προθέσεις, τα κίνητρα, τις γνωρίζει, τις ζυγίζει, και τις μετρά αναλόγως μόνο ο Δίκαιος Κριτής.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
- nickzark
- Κορυφαίος Αποστολέας

Eμένα πάντως μου φάνηκε καλή και θετική η κίνηση του Ψινάκη.καλά έκανε
Δεν μπορώ να θεωρήσω αδελφό μου κάποιον που κλείνει την πόρτα της Εκκλησίας σε όποιοδήποτε άνθρωποErmite έγραψε: Ήθελα να ρωτήσω τους αρμοδίους της Αρχιεπισκοπής, αλλά ρωτώ και τους αδελφούς του Forum.
Η λογική αυτή θυμίζει τους Φαρισαίους που έλεγαν για Τον Χριστό "τι δουλειά έχει να κάνει παρέα με αμαρτωλούς"
Επίσης διαβάζω "Αυτός και οι ομοιοί του"
Αυτή η φράση από μόνη της δείχνει την προβληματική στάση και επικοινωνία απέναντι στους άλλους
Οσο για το "τι σχέση έχουν οι ομοφυλόφιλοι με την Εκκλησία" έχουν την ίδια σχέση που έχουν όλοι οι άνθρωποι όποιος κι αν είναι ο σταυρός τους και η δοκιμασία τους
Καλή Σαρακοστή