Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Ε΄, ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ»
(σελ. 298)
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Αν κάνεις αυτά, θα έρθει ώρα που θα νιώθεις τόση χαρά, που θα μου λες : «Παππούλη μου, παλάβωσα! Μήπως δεν είμαι καλά; τι είναι αυτό που νιώθω»; Τέτοια παλαβή χαρά θα έχεις!
Μασονία
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Gewrgiosgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η ποιο ωραια η περιπετεια ειναι το οτι δεν ξερουμε τι μας περιμενει αυριο.(η κατι τετοιο τελος πάντων είπε η γερόντισα)ακουστε τωρα σκηνικό.
μου λεει η μητέρα μου οτι την τετάρτη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου θα την πάω θεσσαλονίκη στο νεο ρυσσιο οδοντίατρο για εγχείρηση γνάθο.φτάνουμε μια ώρα ποιο νώρις και πρίν φτάσουμε βλέπω ταμπέλα Σουρωτή 8 χιλιόμετρα.οπα εδώ είμαστε λέω!!!.
με το που μπαίνουμε στην Εκκλησία Λείψανο του Αγίου Αρσενίου του μεγάλου ! προσκυνήσαμε καθήσαμε ανάψαμε και στον Γέροντα ένα κεράκι....
που να φανταζόμουν την προηγούμενη τι χαρά θα με περίμενε την επόμενη???
μου λεει η μητέρα μου οτι την τετάρτη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου θα την πάω θεσσαλονίκη στο νεο ρυσσιο οδοντίατρο για εγχείρηση γνάθο.φτάνουμε μια ώρα ποιο νώρις και πρίν φτάσουμε βλέπω ταμπέλα Σουρωτή 8 χιλιόμετρα.οπα εδώ είμαστε λέω!!!.
με το που μπαίνουμε στην Εκκλησία Λείψανο του Αγίου Αρσενίου του μεγάλου ! προσκυνήσαμε καθήσαμε ανάψαμε και στον Γέροντα ένα κεράκι....
που να φανταζόμουν την προηγούμενη τι χαρά θα με περίμενε την επόμενη???
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!