Άγιος Λεόντιος
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Μια και σύντομα θα επισκεφθείς κάποιον πνευματικό, ρώτησέ τον!vasilikirimp έγραψε:δηλαδή εγώ θα μπορούσα να αλλάξω και να γιορτάζω τον Αναστάσιο της Αγ.Αναστασίας παρόλο που επλί χρόνια απο την οικογένειά του γιόρταζε της Αναστάσεως;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Πρέπει να είναι ο Πέρσης!Teri έγραψε:Υπάρχει και Άγιος Αναστάσιος (22 Ιανουαρίου).... Από σένα νομίζω εξαρτάται ποιον Άγιο προτιμάς να τιμάς φέροντας το όνομά του!vasilikirimp έγραψε:δηλαδή εγώ θα μπορούσα να αλλάξω και να γιορτάζω τον Αναστάσιο της Αγ.Αναστασίας παρόλο που επλί χρόνια απο την οικογένειά του γιόρταζε της Αναστάσεως;
Προτείνω να αγοράσετε το Αγιολόγιο του Τσολακίδη, που είναι από τα πιο έγκυρα για να ξέρετε πότε γορτάζει ο κάθε Άγιος.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Για την ερμηνεία "Αγιος", "οσιος" κλπ δείτε http://www.eortologio.gr/arthra/oroi_sinaxaristi.htm
Για το ονομα Λεόντιος υπάρχουν οι εξής αναφορές :
ΛΕΟΝΤΙΟΣ 'Αγιος, ο φιλόσοφος ΟΚΤ. 19
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΜΑΡΤ. 9
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΑΠΡ. 24
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΜΑΪ. 4
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΙΟΥΝ. 18
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΙΟΥΛ. 10
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΑΥΓ. 1
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΑΥΓ. 9
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΣΕΠΤ. 13
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΟΚΤ. 16
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας, ο 'Ανάργυρος ΟΚΤ. 17
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας, ο Ύπατικός ΟΚΤ. 7
ΛΕΟΝΤΙΟΣ όσιος, ο Άθωνίτης καί Μυροβλήτης ΙΟΥΝ. 18
ΛΕΟΝΤΙΟΣ όσιος, ο εν 'Αχαΐα ΔΕΚ. 11
ΛΕΟΝΤΙΟΣ όσιος, ο ποιμένας ΙΟΥΝ. 18
ΛΕΟΝΤΙΟΣ όσιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων ΜΑΪ. 14
ΛΕΟΝΤΙΟΥ Ρώσου, εύρεσις Λειψάνων ΜΑΪ. 23
Οποιος φέρει το όνομα Λεόντιος και θέλει μια συγκεκριμένη μέρα για να γιορτάζει, επιλέγει μια ημέρα απο τις παραπάνω, μαθαίνει για τον βίο του Αγίου και γιορτάζει την μερα εκείνη.
Χρ.
Για το ονομα Λεόντιος υπάρχουν οι εξής αναφορές :
ΛΕΟΝΤΙΟΣ 'Αγιος, ο φιλόσοφος ΟΚΤ. 19
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΜΑΡΤ. 9
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΑΠΡ. 24
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΜΑΪ. 4
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΙΟΥΝ. 18
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΙΟΥΛ. 10
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΑΥΓ. 1
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΑΥΓ. 9
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΣΕΠΤ. 13
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας ΟΚΤ. 16
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας, ο 'Ανάργυρος ΟΚΤ. 17
ΛΕΟΝΤΙΟΣ μάρτυρας, ο Ύπατικός ΟΚΤ. 7
ΛΕΟΝΤΙΟΣ όσιος, ο Άθωνίτης καί Μυροβλήτης ΙΟΥΝ. 18
ΛΕΟΝΤΙΟΣ όσιος, ο εν 'Αχαΐα ΔΕΚ. 11
ΛΕΟΝΤΙΟΣ όσιος, ο ποιμένας ΙΟΥΝ. 18
ΛΕΟΝΤΙΟΣ όσιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων ΜΑΪ. 14
ΛΕΟΝΤΙΟΥ Ρώσου, εύρεσις Λειψάνων ΜΑΪ. 23
Οποιος φέρει το όνομα Λεόντιος και θέλει μια συγκεκριμένη μέρα για να γιορτάζει, επιλέγει μια ημέρα απο τις παραπάνω, μαθαίνει για τον βίο του Αγίου και γιορτάζει την μερα εκείνη.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
και άλλη μια ερώτηση
Η κόρη μου είναι βαπτισμένη Αθανασία - Μαρία
Το Αθανασία είναι από τον πεθερό μου και το όνομα Μαρία γιατί η Παναγία εισάκουσε τις προσευχές μου και γεννήθηκε το μωρό μου μετά από επιπλοκές που είχα.
Η κόρη μου λοιπόν γιορτάζει του Αγ.Αθανασίου αλλά εγώ και ο συζυγός μου ειδικά εγώ γιατί είναι πιο δυνατό το συναίσθημά μου τη γιορτάζω το Δεκαπεντάυγουστο.
Οι περισσότεροι όπως και οι γονείς μου δε δίνουν καθόλου σημασία στο όνομα Μαρία και αυτό με ενοχλεί.
Άτομα σα τη κόρη μου που έχουν δύο ονόματα πότε γιορτάζουν;
για μένα προσωπικά ( δηλ. στη περίπωσή μου η καρδιά μου σκιρτήζει κάτι παραπάνω τη συγκεκριμένη ημέρα που έχω ήδη αναφέρει πιο πάνω.
Το Αθανασία είναι από τον πεθερό μου και το όνομα Μαρία γιατί η Παναγία εισάκουσε τις προσευχές μου και γεννήθηκε το μωρό μου μετά από επιπλοκές που είχα.
Η κόρη μου λοιπόν γιορτάζει του Αγ.Αθανασίου αλλά εγώ και ο συζυγός μου ειδικά εγώ γιατί είναι πιο δυνατό το συναίσθημά μου τη γιορτάζω το Δεκαπεντάυγουστο.
Οι περισσότεροι όπως και οι γονείς μου δε δίνουν καθόλου σημασία στο όνομα Μαρία και αυτό με ενοχλεί.
για μένα προσωπικά ( δηλ. στη περίπωσή μου η καρδιά μου σκιρτήζει κάτι παραπάνω τη συγκεκριμένη ημέρα που έχω ήδη αναφέρει πιο πάνω.
-
- Έμπειρος Αποστολέας
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας
Πριν χρόνια είχε ασχοληθεί μ' αυτό το θέμα σ' ένα κήρυγμά του ο π. Θωμάς Παπαδόπουλος. Είχε πει λοιπόν ότι αν "τάξεις" τ' όνομα του παιδιού σε κάποιον άγιο, το πιο σωστό είναι το όνομα του Αγίου να είναι το πρωτεύον και αυτό να τιμά και να εορτάζει. Επειδή όμως υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες (παππούδες κλπ) για να μην επέλθει ρήξη στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον, δίνουμε στο παιδί 2 ονόματα.vasilikirimp έγραψε:και άλλη μια ερώτηση
Καταλαβαίνω την ενόχλησή σου στην αδιαφορία των παππούδων, αλλά το τάμα είναι δικό σου και στο χέρι σου είναι να μάθεις στην κορούλα σου πού οφείλει την ύπαρξή της και Ποια πρέπει να τιμά!!!