smarti έγραψε:Σίγουρα θα σας φανεί λίγι χαζούλικια η ερώτηση μου, αλλά θα την κάνω και αν μπορεί κάποιος και ξέρει ας μου απαντήσει αν θέλει.
Είχα γράψει και αλλού γι αυτό το θέμα μόνο που τώρα έχω μια άλλη ερώτηση. Τους παππούδες μου τους αγαπούσα πάρα πολύ και προπαντός όταν πέθανε η γιαγιάκα μου έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου....και ακόμα έρχονται στο όνειρο μου και εγώ όλο κλαίω και θέλω να την έχω στην αγκαλιά μου...πάλι είδα αυτό το όνειρο και έκλαιγα με λυγμούς και εν μπορούσα να βγάλω μιλιά από τη στεναχώρια μου....αυτή τη φορά την είδα ότι με πήρε τηλέφωνο και ήθελε να μου πει ότι πεθαίνει και εγώ το μόνο που έκανα είναι να κλαίω και να προσπαθώ να μιλήσω και δεν μπορούσα. Μετά από αυτό το όνειρο πάλι που δεν πρέπει να τα πιστεύουμε και το ξέρω...σκέφτηκα και ήθελα να σας ρωτήσω..Όταν γίνει η δευτέρα παρουσία η όταν πεθάνουμε και εμείς , οι άνθρωποι μεταξύ τους οι νεκροί θα θυμούνται την οικογένεια τους ? θα τους ξαναδώ τους παππούδες μου για να τους ξανασφιξω στην αγκαλιά μου? Τα λέω τώρα και μου έρχονται τα δάκρυα.Θ γνωρίζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους ? Κάθε φορά που πεθαίνει κάποιος από μέσα μου λέω αν πάει κοντά στο Χριστούλη και τους δει να τους φιλήσει από εμένα ....Είναι πιθανό να γίνεται αυτό? Είναι πιθανό στη δευτέρα παρουσία να τους ξαναγκαλιάσω...?
Μπορεί μήπως κάποιος να μου απαντήσει?
Αν δεν κάνω λάθος, οι μόνοι άνθρωποι που δε θα ξαναδούμε είναι όσοι απωλεσθούν στην Κόλαση αλλά ειδικά εκείνους δεν πρόκειται να τους θυμόμαστε για να μην κολαζόμαστε. Τους υπόλοιπους, του σεσωσμένους, όχι μόνο θα τους θυμόμαστε, όχι μόνο θα είμαστε μαζί τους αιώνια αλλά θα τους χαιρόμαστε με τη μορφή τους την ανθρώπινη, δηλαδή με το σώμα τους, υλικό, αν κι όχι αυτής της γνωστής μας ύλης. Οι άνθρωποι είμαστε σώμα και πνεύμα κι ως τέτοιοι θα υπάρξουμε εις τους αιώνας των αιώνων, ατελεύτητοι και ζώντες, κεκελευσμένοι θεοί, και --οι σεσωσμένοι-- κατά χάρη θεοί. Πάντως τα συναισθήματα που νιώθουμε τώρα, υποκείμενα των παθών και αδυναμιών μας, δε θα υπάρχουν- οπότε πολλές από τις ανησυχίες σου και ερωτήματά σου δεν έχουν ουσιαστικά νόημα, καλή μου γι΄ αυτό μη στεναχωριέσαι. :)
Αν ανησυχείς για το μέλλον των κεκοιμημένων συγγενών σου τώρα είναι η στιγμή να τους βοηθήσεις, όσο ζεις εδώ, με παρακλήσεις και υπέρ αναπαύσεως δεήσεις, ώστε να εξασφαλίσεις ότι θα σωθείτε, κι εσύ κι αυτοί, και άρα ότι 8α είστε μαζί στην αιωνιότητα, θεοί που θα κάνουν "παρεΐτσα". :)
Ευχές,
Σπύρος.