θα τους ξαναδώ?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

θα τους ξαναδώ?

Δημοσίευση από smarti »

Σίγουρα θα σας φανεί λίγι χαζούλικια η ερώτηση μου, αλλά θα την κάνω και αν μπορεί κάποιος και ξέρει ας μου απαντήσει αν θέλει.
Είχα γράψει και αλλού γι αυτό το θέμα μόνο που τώρα έχω μια άλλη ερώτηση. Τους παππούδες μου τους αγαπούσα πάρα πολύ και προπαντός όταν πέθανε η γιαγιάκα μου έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου....και ακόμα έρχονται στο όνειρο μου και εγώ όλο κλαίω και θέλω να την έχω στην αγκαλιά μου...πάλι είδα αυτό το όνειρο και έκλαιγα με λυγμούς και εν μπορούσα να βγάλω μιλιά από τη στεναχώρια μου....αυτή τη φορά την είδα ότι με πήρε τηλέφωνο και ήθελε να μου πει ότι πεθαίνει και εγώ το μόνο που έκανα είναι να κλαίω και να προσπαθώ να μιλήσω και δεν μπορούσα. Μετά από αυτό το όνειρο πάλι που δεν πρέπει να τα πιστεύουμε και το ξέρω...σκέφτηκα και ήθελα να σας ρωτήσω..Όταν γίνει η δευτέρα παρουσία η όταν πεθάνουμε και εμείς , οι άνθρωποι μεταξύ τους οι νεκροί θα θυμούνται την οικογένεια τους ? θα τους ξαναδώ τους παππούδες μου για να τους ξανασφιξω στην αγκαλιά μου? Τα λέω τώρα και μου έρχονται τα δάκρυα.Θ γνωρίζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους ? Κάθε φορά που πεθαίνει κάποιος από μέσα μου λέω αν πάει κοντά στο Χριστούλη και τους δει να τους φιλήσει από εμένα ....Είναι πιθανό να γίνεται αυτό? Είναι πιθανό στη δευτέρα παρουσία να τους ξαναγκαλιάσω...?
Μπορεί μήπως κάποιος να μου απαντήσει?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: θα τους ξαναδώ?

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Με έπιασε κέντρο καρδιά αυτό το θέμα, γιατί εκφράζει
μια απορία που την έχω κι εγώ ανέκαθεν και έναν ενδόμυχο φόβο.
Δεν είναι ο φόβος του θανάτου που έχω πολλές φορές αλλά ο φόβος του αποχωρισμού.
Και ο μεγαλύτερος φόβος που έχω είναι μήπως δεν ξαναδώ ποτέ και αιωνίως (τρελαίνομαι σε αυτή τη σκέψη), όλους αυτούς που αγάπησα και με αγάπησαν σε αυτή τη ζωή και έμαθα να ζω και να υπάρχω μαζί τους.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Byzantine_Spirit :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: μακάρι να μας απαντήσει κάποιος!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Και η αγκαλιά :6 είναι ένα ΣΠΟΥΔΑΙΟ πράγμα που ελπίζω να μη χαθεί ποτέ... :cry:
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Το σιγουρο ειναι οτι οι νεκροι θυμουνται τους ζωντανους,εχουμε και το παραδειγμα του πλουσιου και του φτωχου Λαζαρου που ο πλουσιος παρακαλουσε για να σωθουν οι δικοι του κατω στη γη...
Κι εγω ομως εχω αυτη την απορια θα εχουμε αισθηματα σε κεινη τη φαση? θα γνωριζουμε ο ενας τον αλλον? καπου εχω διαβασει οτι δεν εχουν μνημη οσοι θα ειναι στο Παραδεισο για ανθρωπους δικους τους που βρισκονται στη Κολαση. Τωρα....πιστευω θα βρεθει καποιος που θα μπορεσει να μας δωσει μια απαντηση...
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Σιγουρα, τοσα παραδειγματα εχουμε.
Φυσικα και γνωριζονται μεταξυ τους οι δικαιοι, τοσες εμφανισεις αγιων ή πεθαμενων σε γνωστα προσωπα τους δεν εχουμε? απο την Γραφη αλλα και την Παραδοση βλεπουμε οτι οι αγιοι (ολοι οσοι ειναι για τον Παραδεισο δλδ) δεν επαθαν αμνησια, ουτε κοιμουνται, αλλα βοηθανε και εχουν πληρη γνωση στο τι γινεται εδω κατω. Και μαλιστα ειναι αποτελεσματικοτερη η βοηθεια τους απο εκει παρα απο εδω.
Πηγαινε στον Παραδεισο και θα τους ξανα-αγκαλιασεις στα σιγουρα...
Οσους ειναι εκει δλδ :mrgreen:

Οι Αγιοι βλεπουν τι γινεται εδω κατω
καὶ ἔκραξαν φωνῇ μεγάλῃ λέγοντες Ἕως πότε, ὁ δεσπότης ὁ ἅγιος καὶ ὁ ἀληθινός, οὐ κρίνεις καὶ ἐκδικεῖς τὸ αἷμα ἡμῶν ἐκ τῶν κατοικούντων ἐπὶ τῆς γῆς; Αποκ 6-10
Ειναι ζωντανοι, και αρα σαν ζωντανοι ενδιαφερονται για εμας, για την σωτηρια μας, μας προστατευουν, ειναι γυρω μας
Τοιγαροῦν καὶ ἡμεῖς, τοσοῦτον ἔχοντες περικείμενον ἡμῖν νέφος μαρτύρων, (δλδ εχοντας γυρω μας μια στρατια μαρτυρων, την εχουμε γυρω μας λεει αρα ειναι μαζι μας τωρα, καθε στιγμη) ὄγκον ἀποθέμενοι πάντα καὶ τὴν εὐπερίστατον ἁμαρτίαν, δι' ὑπομονῆς τρέχωμεν τὸν προκείμενον ἡμῖν ἀγῶνα Εβρ 12-1
Προσευχονται για εμας (ο Ονιας που θα δεις ποιο κατω εχει πεθανει, τον σκοτωσαν)
ἦν δὲ ἡ τούτου θεωρία τοιάδε Ὀνίαν τὸν γενόμενον ἀρχιερέα ἄνδρα καλὸν καὶ ἀγαθόν, αἰδήμονα μὲν τὴν ἀπάντησιν, πρᾷον δὲ τὸν τρόπον καὶ λαλιὰν προϊέμενον πρεπόντως καὶ ἐκ παιδὸς ἐκμεμελητηκότα πάντα τὰ τῆς ἀρετῆς οἰκεῖα, τοῦτον τὰς χεῖρας προτείναντα κατεύχεσθαι τῷ παντὶ τῶν Ἰουδαίων συστήματι. εἶθ᾿ οὕτως ἐπιφανῆναι ἄνδρα πολιᾷ καὶ δόξῃ διαφέροντα, θαυμαστὴν δέ τινα καὶ μεγαλοπρεπεστάτην εἶναι τὴν περὶ αὐτὸν ὑπεροχήν. ἀποκριθέντα δὲ τὸν Ὀνίαν εἰπεῖν ὁ φιλάδελφος οὗτός ἐστιν ὁ πολλὰ προσευχόμενος περὶ τοῦ λαοῦ καὶ τῆς ἁγίας πόλεως Ἱερεμίας ὁ τοῦ Θεοῦ προφήτης. προτείναντα δὲ τὸν Ἱερεμίαν τὴν δεξιὰν παραδοῦναι τῷ Ἰούδᾳ ρομφαίαν χρυσῆν, διδόντα δὲ προσφωνῆσαι τάδε λάβε τὴν ἁγίαν ρομφαίαν δῶρον παρὰ τοῦ Θεοῦ, δι᾿ ἧς θραύσεις τοὺς ὑπεναντίους Β΄ Μακαβ 15, 12-16

Ο Αββας Μακαριος συναντησε εναν αγγελο...
Αββας Μακαριος: ειπε ημιν αγιε αγγελε, εαν γνωριζονται μεταξυ τους οι ανθρωποι εις τον αιωνιον κοσμον εκεινον, οι κεκοιμημενοι.
Αγγελος: ακουσον Πατερ αγιε, καθως εις τον κοσμον τουτον οι ανθρωποι εφ εσπερας σηκωνονται και συνομιλουν και πολλακις καθεζομενοι συνευφραινονται και ερωτα ο ενας τον αλλον, ουτω γινεται και εις εκεινον τον κοσμον, ο εις τον ετερον γνωριζει και συνομιλει.
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."

I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

panos0 έγραψε:Σιγουρα, τοσα παραδειγματα εχουμε.
Φυσικα και γνωριζονται μεταξυ τους οι δικαιοι, τοσες εμφανισεις αγιων ή πεθαμενων σε γνωστα προσωπα τους δεν εχουμε? απο την Γραφη αλλα και την Παραδοση βλεπουμε οτι οι αγιοι (ολοι οσοι ειναι για τον Παραδεισο δλδ) δεν επαθαν αμνησια, ουτε κοιμουνται, αλλα βοηθανε και εχουν πληρη γνωση στο τι γινεται εδω κατω. Και μαλιστα ειναι αποτελεσματικοτερη η βοηθεια τους απο εκει παρα απο εδω.
Πηγαινε στον Παραδεισο και θα τους ξανα-αγκαλιασεις στα σιγουρα...
Οσους ειναι εκει δλδ :mrgreen:

Οι Αγιοι βλεπουν τι γινεται εδω κατω
καὶ ἔκραξαν φωνῇ μεγάλῃ λέγοντες Ἕως πότε, ὁ δεσπότης ὁ ἅγιος καὶ ὁ ἀληθινός, οὐ κρίνεις καὶ ἐκδικεῖς τὸ αἷμα ἡμῶν ἐκ τῶν κατοικούντων ἐπὶ τῆς γῆς; Αποκ 6-10
Ειναι ζωντανοι, και αρα σαν ζωντανοι ενδιαφερονται για εμας, για την σωτηρια μας, μας προστατευουν, ειναι γυρω μας
Τοιγαροῦν καὶ ἡμεῖς, τοσοῦτον ἔχοντες περικείμενον ἡμῖν νέφος μαρτύρων, (δλδ εχοντας γυρω μας μια στρατια μαρτυρων, την εχουμε γυρω μας λεει αρα ειναι μαζι μας τωρα, καθε στιγμη) ὄγκον ἀποθέμενοι πάντα καὶ τὴν εὐπερίστατον ἁμαρτίαν, δι' ὑπομονῆς τρέχωμεν τὸν προκείμενον ἡμῖν ἀγῶνα Εβρ 12-1
Προσευχονται για εμας (ο Ονιας που θα δεις ποιο κατω εχει πεθανει, τον σκοτωσαν)
ἦν δὲ ἡ τούτου θεωρία τοιάδε Ὀνίαν τὸν γενόμενον ἀρχιερέα ἄνδρα καλὸν καὶ ἀγαθόν, αἰδήμονα μὲν τὴν ἀπάντησιν, πρᾷον δὲ τὸν τρόπον καὶ λαλιὰν προϊέμενον πρεπόντως καὶ ἐκ παιδὸς ἐκμεμελητηκότα πάντα τὰ τῆς ἀρετῆς οἰκεῖα, τοῦτον τὰς χεῖρας προτείναντα κατεύχεσθαι τῷ παντὶ τῶν Ἰουδαίων συστήματι. εἶθ᾿ οὕτως ἐπιφανῆναι ἄνδρα πολιᾷ καὶ δόξῃ διαφέροντα, θαυμαστὴν δέ τινα καὶ μεγαλοπρεπεστάτην εἶναι τὴν περὶ αὐτὸν ὑπεροχήν. ἀποκριθέντα δὲ τὸν Ὀνίαν εἰπεῖν ὁ φιλάδελφος οὗτός ἐστιν ὁ πολλὰ προσευχόμενος περὶ τοῦ λαοῦ καὶ τῆς ἁγίας πόλεως Ἱερεμίας ὁ τοῦ Θεοῦ προφήτης. προτείναντα δὲ τὸν Ἱερεμίαν τὴν δεξιὰν παραδοῦναι τῷ Ἰούδᾳ ρομφαίαν χρυσῆν, διδόντα δὲ προσφωνῆσαι τάδε λάβε τὴν ἁγίαν ρομφαίαν δῶρον παρὰ τοῦ Θεοῦ, δι᾿ ἧς θραύσεις τοὺς ὑπεναντίους Β΄ Μακαβ 15, 12-16

Ο Αββας Μακαριος συναντησε εναν αγγελο...
Αββας Μακαριος: ειπε ημιν αγιε αγγελε, εαν γνωριζονται μεταξυ τους οι ανθρωποι εις τον αιωνιον κοσμον εκεινον, οι κεκοιμημενοι.
Αγγελος: ακουσον Πατερ αγιε, καθως εις τον κοσμον τουτον οι ανθρωποι εφ εσπερας σηκωνονται και συνομιλουν και πολλακις καθεζομενοι συνευφραινονται και ερωτα ο ενας τον αλλον, ουτω γινεται και εις εκεινον τον κοσμον, ο εις τον ετερον γνωριζει και συνομιλει.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Πάνο!!!Είναι τόσο αισιόδοξα αυτά που έγραψες!! Μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσω να τους ξανασφίξω στην αγκαλίτσα μου και να νιώσω τα κρύα μπρατσάκια της γιαγιάκας μου που με αγκάλιαζαν, να τη χαϊδέψω και να τους έχω και τους δύο και πάλι αγκαλιά!! Τι να πω....
Ο αγώνας μας είναι αυτό που είπες και σημείωσα με κόκκινο και γι αυτό προσπαθούμε....τι να πω..άλλο..ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ!! Ας μας φωτίσει όλους μας να μετανοήσουμε να νιώσουμε την αμαρτωλότητα μας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Και στην τελική κρίση, ας μας λυπηθεί...!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Νομίζω ότι στο Παράδεισο οι άνθρωποι θα έχουν συνείδηση και θα μπορούν να αναγνωρίζουν τους άλλους, που επίσης θα βρίσκονται στον Παράδεισο, αλλά δεν θα θυμούνται τίποτε για όσους είναι στην Κόλαση. Επομένως μου φαίνεται δύσκολο να θυμούνται ότι στη γη είχαν μία οικογένεια με κάποια άτομα, γιατί μερικοί από αυτούς μπορεί να μην βρίσκονται στον Παράδεισο.
Εξ' άλλου ΟΛΟΙ στον Παράδεισο θα είμαστε ΜΙΑ οικογένεια, μεγάλη, και έτσι μεγάλη θα είναι και η χαρά μας! Οπότε θα ήταν ανόητο (συγχωρέστε με για την φράση) να μας επιτραπεί να επανέλθουμε στην μικρή, γήινη οικογένεια!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

aposal έγραψε:Νομίζω ότι στο Παράδεισο οι άνθρωποι θα έχουν συνείδηση και θα μπορούν να αναγνωρίζουν τους άλλους, που επίσης θα βρίσκονται στον Παράδεισο, αλλά δεν θα θυμούνται τίποτε για όσους είναι στην Κόλαση. Επομένως μου φαίνεται δύσκολο να θυμούνται ότι στη γη είχαν μία οικογένεια με κάποια άτομα, γιατί μερικοί από αυτούς μπορεί να μην βρίσκονται στον Παράδεισο.
Εξ' άλλου ΟΛΟΙ στον Παράδεισο θα είμαστε ΜΙΑ οικογένεια, μεγάλη, και έτσι μεγάλη θα είναι και η χαρά μας! Οπότε θα ήταν ανόητο (συγχωρέστε με για την φράση) να μας επιτραπεί να επανέλθουμε στην μικρή, γήινη οικογένεια!
:8 :angel8 Αχ αυτό το ευλογημένο "αλτσχάιμερ" !!!! :angel8 :8
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

aposal έγραψε:Νομίζω ότι στο Παράδεισο οι άνθρωποι θα έχουν συνείδηση και θα μπορούν να αναγνωρίζουν τους άλλους, που επίσης θα βρίσκονται στον Παράδεισο, αλλά δεν θα θυμούνται τίποτε για όσους είναι στην Κόλαση. Επομένως μου φαίνεται δύσκολο να θυμούνται ότι στη γη είχαν μία οικογένεια με κάποια άτομα, γιατί μερικοί από αυτούς μπορεί να μην βρίσκονται στον Παράδεισο.
:cry:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”