"Προσωπική Ζωή";

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: "Προσωπική Ζωή";

Δημοσίευση από panosgreece »

melos έγραψε:Αδέλφια...
Τις συμβουλές σας

Σήμερα βίωσα μια μέρα έντασης που οφείλετα;ι κυρίως στον δικό μου σκοτασμένο νου και στην εμπαθή καρδία μου.

Δεν θα επεκταθώ πολύ στο συμβάν, θα το αναφέρω χωρίς να φωτογραφίζω. Για μερικούς, πιό ώριμους στη ζωή, ίσως να μη φανεί τραγικό.

Σπουδάζω σε κάποιο τριτοβάθμιο ίδρυμα. εκεί είναι μια συμφοιτήτρια μου με την οποία, πρέπει να το ομολογήσω, έχω ένα μικρό "κόλλημα".

Με την συγκεκριμένη κοπέλα δεν ξέρω, φταίει αυτή, φταίω εγώ (εγώ φταίω ο τρισάθλιος)αλλά δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω στον βαθμό που θέλω. παρερμηνίες και παρεξηγήσεις, φόβος, ανάμεσά μας.

Ο Θεός να με συγχωρέσει, θέλω να αναφέρω (αυτοδικαίωση...) ότι η συγκεκριμένη κοπέλα δεν είναι και τόσο συμπαθής σε αρκετά παιδιά στη σχολή (στις κοπέλες κυρίως, διότι οι άντρες επικεντρώνονται σε στοιχεία εκτός χαρακτήρα). Προέρχεται από οικογένεια με κοινωνική επιφάνεια, είναι ανασφαλής και έχει μια παρορμητικότητα και ένα τουπέ. Για κοσμικά κυρίως κριτηρια δεν είναι συμπαθής... δεν με ενδιαφέρουν τέτοια πράγματα στους ανθρώπους κοιτάζω στο περιεχόμενο. όχι σε αυτό που φαίνεται κάποιος υπό ορισμένες συνθήκες αλλά στο εσωτερικό του... (αν είναι Ορθόδοξο αυτό)

στη στγκεκριμένη κοπέλα, διέκρινα ότι έχει αρκετά καλά στοιχεία και επιδίωξα την παρέα της. Μου αρέσουν κιόλας τα (χαρακτηριολογικά) δύσκολα στους ανθρώπους

Τέλος πάντων υπήρξε μια ρομαντική στιγμή, μετά τα πράγματα πάγωσαν, ήταν οι συγκυρίες, δεν ένιωσα ποτέ κοντα σε αυτό το πρόσωπο.

Αποτέλεσμα, από δική μου εμπάθεια, κατέληξα (από τυχαία αιτία) να έχω το κινητό της τηλέφωνο.
έμαθε οτι έχω το τηλέφωνό της δεν της άρεσε η ιδέα. μετά ήταν αδιάφορη στο αν το έχω ή όχι.

Πέρασε αρκετός καιρός. Το κόλλημα μου παρέμενε... (χωρίς να σημαίνει ότι δεν γνώριζα άλλες κοπέλες όλο αυτό το διάστημα)

Προσπάθησα να το ξεπεράσω ώς εμπαθή κατάσταση μέσα από την Ορθόδοξη πορεία μου. Να την δω σαν αδελφή μου. Εδώ είναι το μπέρδεμα....

Μετά από πολύ καιρό της έστειλα μήνυμα. Δεν περίμενε ότι έχω το τηλ ακόμη. Μπορεί και να τρόμαξε. Το μηνυμά μου ήταν κοσμιο πάντως και συγκεκριμένο για μια υπόθεση της σχολής.

Την πέτυχα σήμερα στη σχολή. Με έκανε θέμα. Φώναζε:

-Με ποιο δικαίωμα έχω το τηλέφωνό της
-Αν ήταν με κάποιον και το μήνυμα μου γινόταν αφορμή να χωρίσει..
-Οτι δεν είναι φίλη μου και να μη τη θεωρώ φίλη μου
-Δεν κάνει παρέα με όλους
Να μη τη θεωρώ φίλη μου κτλ.

Το αστείο είναι οτι προηγουμένως μίλαγα με μια καθηγήτρια μου για θεολογικά θέματα (για τον νου, την εμπαθή καρδιά κτλ)

Τώρα:

Είναι αμαρτία να έχω το τηλέφωνο μιας κοπέλας που δεν θέλει να το έχω;

Είναι αμαρτία να την βλέπω σαν φίλη μου; Τι να την βλέπω, σαν εχθρό μου;

Είναι αμαρτία να προσεύχομαι για εκείνη όταν δεν θέλει να έχω καμία σχέση μαζί της;

Είναι αμαρτία να την εντάσσω στο σύστημα αξιών μου και να την θεωρώ σαν ένα μέλος από το σωμα Του Χριστόυ από τη στιγμή που δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί μου;

Είναι αμαρτία να την θεωρώ συνδούλο μου στον αγώνα της σωτηρίας από τη στιγμή που δεν θέλει να έχει καμία σχέση μου;

Ο Χριστιανός έχει "προσωπικές στιγμές";
Ο Ορθόδοξος δεν είναι ο άνθρωπος που είναι καθαρός και τα κάνει όλα στο Φως;

Αν διαταράξω μια αμαρτωλή σχέση με μήνυμα μου (προγαμιαία και σαρκική - κοσμική) είναι αμαρτία; Η κοπέλα αν έχει σχέση, αμαρτωλή σχέση έχει. Αν την ενοχλώ τι, την ενοχλώ στην αμαρτία;

Αυτά..
Ευχαριστώ όποιον μπει στον κόπο να μου απαντήσει. Ταράχθηκα σήμερα... όλα πνευματικοί νόμοι είναι. βοηθήστε με να βρω το πνευματικό μήνυμα πίσω από αυτά που έγραψα...

Άν λάβη υπ' όψιν του κανείς τι πνευματική ακαθαρσία έχει μέσα του, δεν θα καθήση τόσο σχολαστικά να βγάλη και τον παραμικρό λεκέ.... :wink:
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

vasilikirimp έγραψε:Να ρωτήσεις το πνευματικό σου και όχι εμάς για το τι είναι αμαρτία και τι όχι ..

Σα γυναίκα τώρα θα σου απαντήσω.....πως αφού βρε φίλε η κοπέλα δε σε θέλει ...εσύ γιατί κολλάς ?

Και που πρόλαβες και διέκρινες στοιχεία τόσο βαθειά ? Τα διέκρινες εσύ ή η φαντασία σου , μάλλον άσχημη εκφραση η φαντασία σου ..απλά αυτό που θέλεις εσύ να πιστέυεις ότι είναι η κοπέλα ...

τι να πω....μια συμβουλή μη κολλάς εκεί που φτύνουν ...και η κοπέλα με την έπαρση που σου έδειξε ...δε νομίζω....απλά προχωράς παρακάτω...

συγνώμη για το απότομο του λεξιλογίου μου ...χάθηκαν οι υπόλοιπες ??? :mrgreen: :mrgreen:

αγαπητέ φίλε θα συμφωνήσω με την Βασιλική.... στο συγκεκριμένο θέμα νομίζω οτι η γυναικεία συμβουλή είναι και η πιο σωστη
ο καιρός γαρ εγγυς
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

melos έγραψε:...-Αν ήταν με κάποιον και το μήνυμα μου γινόταν αφορμή να χωρίσει...
Μένω μόνο σ' αυτό που δείχνει το πραγματικό πρόβλημα και που δίνει απόλυτο δίκιο στην κοπέλλα. Εκτός αυτού, εμμέσως σου ομολογεί ότι δεν έχει κανένα !!!

Σου είπε δεν θέλει σχέση οπότε τέλος - και οταν λέμε τέλος εννοούμε τέλος. Σβυσε τώρα το τηλέφωνό της απο την μνημη του κινητού σου και προχώρα στην επόμενη. Ας μην ξεχνούμε ότι το βρήκες μέσω κουτσομπολιού και αποκάλυψης των "αισθημάτων σου".

Καλή είναι η αδελφική αγάπη αλλα μέσα στην Ανοιξη και στην ηλικία που είσαι (και είναι), στην πλειονότητα ρων ομοιοήλικών σου (και όχι μόνο) μόνο ένας είναι "τρέχων γνωστός στόχος".

Δϋσκολη η ατραπός του "Ορθόδοξου που ψάχνει" χωρίς την σωστή Πνευματική συμβουλή απο νυμφευμένο Πνευματικό.

Χρ.

ΥΓ1. Πάλι θα ανοίξει το θέμα e-proxenio και το βλέπω να πάει ΠΑΛΙ για κλείδωμα... :angryfire
ΥΓ2. Καλό domain - μηπως να το κλείσω πριν προλάβει άλλος ???!!!
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Ολα αυτά που λες αγαπητέ μου φίλε είναι εύλογα και δείχνει οτι έχεις καλή διάθεση για την κοπέλα αυτή. Σκέψου όμως ότι αν ο Θεός ήθελε με κάποιο τρόπο να είσαστε μαζί, δεν θα συνέβαιναν όλα αυτά τα "τραγικά" άλλα θα ένιωθε και η ίδια όπως νιώθεις και εσύ για αυτήν. Δεν θα τσαντιζόταν τόσο πολύ που θα είχες το κινήτό της άλλά αντιθέτως θα χαιρόταν που με αυτό τον τρόπο θα έβλεπε ότι ενδιαφέρεσε πραγματικά γι αυτήν και αυτό θα την έκανε ευτυχισμένη. Επείδή όμως σου βγάζει μία ψυχρότητα και μία αποστροφή τι άλλο περιμένεις για να δεις ότι δεν ταιριάζεται αλλά και αν γίνει κάτι μεταξύ σας δεν θα είσαι ευτυχισμένος. Το κόλλημα μην σε απασχολεί. Οτιδήποτε μας ενθουσιάζει μας κανει παρορμιτικούς και μετά...αντε να ξεκολλήσουμε. Λοιπόν αυτό που χρειάζεσαι τώρα είναι να ηρεμίσεις, να προσευχηθείς και να παρακαλέσεις τον Θεό να έρθουν τα πράγματα όπως είναι το συμφέρον για τις ψυχές σας. Και έτσι σιγά σιγά θα έρθει η στιγμή που που θα γνωρίσεις την πραγματική σύντροφο της ζωής σου η οποία θα είναι ακριβώς όπως την ονειρευόσουνα και θα σε αγαπάει πιο πολύ απ' οτι αγαπάς εσύ τον εαυτό σου τον ίδιο! Ισως σου φαίνονται απίστευτα όλα αυτά αλλά να ξέρεις ότι αν έχεις πίστη όλα γίνονται. Αργότερα μπορεί να ευγνομονείς το Θεό που με κάποιο τρόπο σε κράτησε μακριά απο την κοπέλα αυτή. Φίλε μου όλα αυτά που σου λέω αν δεν ημουνα σίγουρος ότι συμβαίνουν δεν θα σου τα έλεγα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”