Τα Ονόματά σας

Ανακοινώσεις και νέα σχετικά με την σελίδα μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

kondelissa έγραψε:Χαίρετε άπαντες!Το όνομά μου είναι Κωνσταντίνα.Είμαι νέο μέλος αλλά από ηλικία έχω αρχίσει να παλιώνω και δόξα τω θεώ.Είμαι 45.
Καλώς την, την "νέα"!
Όλοι όσοι αγαπούν τον Χριστό θα είναι πάντα νέοι, ανεξαρτήτως βιολογικής ηλικίας, γιατί θα είναι πάντα αγωνιστές!
Εξ' άλλου η ζωή που ακολουθεί είναι ατελεύτητος (δεν υπάρχει ο παράγοντας χρόνος), οπότε τα 20, ή τα 30, ή τα 60, ή τα 100 χρόνια της παρούσας μοιάζουν μάλλον αστεία σε ποσότητα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
kolpan
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από kolpan »

Πάρα πολύ σωστά αδελφέ Νικόλαε. Αυτό είναι και το πραγματικό όνομα κάθε ανθρώπου. Τό δικό μου είναι Παναγιώτης.Μήπως είμαστε γνωστοί?
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

kolpan έγραψε:Πάρα πολύ σωστά αδελφέ Νικόλαε. Αυτό είναι και το πραγματικό όνομα κάθε ανθρώπου. Τό δικό μου είναι Παναγιώτης.Μήπως είμαστε γνωστοί?
Καλώς ήρθες στην παρέα μας αδελφέ Παναγιώτη! Το μήνυμά σου έχει πέσει κάτω από το δικό μου, αλλά φαντάζομαι ότι απευθύνεσαι σε άλλον!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
georgeg
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από georgeg »

Giwrgos kai sas eyxaristw pou me dexthkate sto site sas...
I am sorry to inform you that the Easter bunny is an alcoholic....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Καλώς ήρθες αδελφέ, Γιώργο στην παρέα μας!
georgeg
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από georgeg »

Kalws sas brhka paidia :) :D
panagiafiladelfeias
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiafiladelfeias »

Aposal, κανονικά κατά την βάπτιση τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν το όνομα κάποιου Αγίου όχι τόσο για προστάτη αλλα για να μιμηθούν τον βίο του και να προοδευσουν ως Χριστιανοί. Αλλωστε δεν συμβαίνει σε πολλούς από εμάς να αγαπούμε και να θεωρούμε προστάτη μας εναν άλλο αγίο απο αυτού που φέρουμε το όνομα? εγω για παράδειγμα το λαικο μου ήταν γεώργιος αλλα από μικρος αγαπούσα πολυ τον Αγιο Νεκτάριο και βέβαια τον αγιο Παντελεήμονα του οποίου, και γι αυτό το λόγο, ονομάστηκα έτσι. Όμως η Εκκλησία μας γνωρίζοντας αφενός ότι υπάρχουν μυριάδες μαρτύρων που δεν γνωρίζουμε το όνομα τους και αφετέρου την συνήθεια που θέλει να δίνονται όνοματα συγγενών, μας επέτρεψε κατ' οικονομια να δίδονται και άλλα ονοματα. τέλος να προσθέσω την ταπεινή μου γνώμη σε κάτι. Διαβάσω ότι πολλοί δηλώνουν ότι δεν εορτάζουν επειδή δεν έχουν βρει κάποιο άγιο με το ονομα τους. Σκέφτομαι ότι επειδή είναι πολύ πιθανό να υπαρχει κάποιος άγιος,μαρτυς, όσιος που εμείς δεν γνωρίζουμε με αυτό το όνομα θα μπορουσαν να εορτάζουν τον Αγίων Πάντων. Μία ημέρα αφιερωμένη προς όλους αυτούς τους άγνωστους αθλητές της πίστεώς μας.
Τέλος μία ερώτηση . Επειδή διάβασα πρίν ότι είναι κακος ο πρωταθλητισμός μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε να ονομάζουμε αθλητες τους Αγίους; μηπως να βρουμε κάποια αλλη λεξη απο το αγώνας - αγωνίζομαι; συγνώμη και πάλι για την αφελη μου ερώτηση
π. Παντελεήμων
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panagiafiladelfeias έγραψε:Aposal, κανονικά κατά την βάπτιση τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν το όνομα κάποιου Αγίου όχι τόσο για προστάτη αλλα για να μιμηθούν τον βίο του και να προοδευσουν ως Χριστιανοί. Αλλωστε δεν συμβαίνει σε πολλούς από εμάς να αγαπούμε και να θεωρούμε προστάτη μας εναν άλλο αγίο απο αυτού που φέρουμε το όνομα? εγω για παράδειγμα το λαικο μου ήταν γεώργιος αλλα από μικρος αγαπούσα πολυ τον Αγιο Νεκτάριο και βέβαια τον αγιο Παντελεήμονα του οποίου, και γι αυτό το λόγο, ονομάστηκα έτσι. Όμως η Εκκλησία μας γνωρίζοντας αφενός ότι υπάρχουν μυριάδες μαρτύρων που δεν γνωρίζουμε το όνομα τους και αφετέρου την συνήθεια που θέλει να δίνονται όνοματα συγγενών, μας επέτρεψε κατ' οικονομια να δίδονται και άλλα ονοματα. τέλος να προσθέσω την ταπεινή μου γνώμη σε κάτι. Διαβάσω ότι πολλοί δηλώνουν ότι δεν εορτάζουν επειδή δεν έχουν βρει κάποιο άγιο με το ονομα τους. Σκέφτομαι ότι επειδή είναι πολύ πιθανό να υπαρχει κάποιος άγιος,μαρτυς, όσιος που εμείς δεν γνωρίζουμε με αυτό το όνομα θα μπορουσαν να εορτάζουν τον Αγίων Πάντων. Μία ημέρα αφιερωμένη προς όλους αυτούς τους άγνωστους αθλητές της πίστεώς μας.
Τέλος μία ερώτηση . Επειδή διάβασα πρίν ότι είναι κακος ο πρωταθλητισμός μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε να ονομάζουμε αθλητες τους Αγίους; μηπως να βρουμε κάποια αλλη λεξη απο το αγώνας - αγωνίζομαι; συγνώμη και πάλι για την αφελη μου ερώτηση
π. Παντελεήμων
Πάτερ είναι όπως τα λέτε για το όνομα! Προσπαθούμε να τον μιμηθούμε! Το φτωχό μου μυαλό βέβαια θεώρησε ότι αυτός είναι και προστάτης μας.
Για τον πρωταθλητισμό, έχω την άποψη ότι ο Γέροντας Παΐσιος εννοούσε πως το κακό είναι να θέλουμε να γίνουμε Νο 1! Και να προσπαθούμε με κάθε μέσο να το πετύχουμε! Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ταπείνωση, που για μας είναι το ζητούμενο! Γα τους αγίους μας, νομίζω ότι αυτοί αγωνίστηκαν τον αγώνα της ταπείνωσης, της προσέγγισης δηλαδή του Θεού, κι εκεί έγιναν πρωταθλητές!
Ο αγώνας, θεωρώ ότι είναι καλός! Ή περηφάνια και ο εγωισμός μας (που μας θέλουν να γίνουμε Νο 1) είναι αυτά που βλάπτουν!
Οι άγιοί μας έγινα
panagiafiladelfeias
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiafiladelfeias »

συμωνώ μαζί σου έτσι όπως το θέτεις Απόστολε. Κακό δεν είναι να θες να νικήσεις, κακο είναι να θες να νικησεις με καθε τρόπο θεμητο η αθέμητο. Ο χριαστιανός πρεπει να αγωνίζεται σύνεχεια πάντα αθόρυβα και να προσπαθει να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλο του καλού.
----------
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει λέγοντάς μου πως γίνετε να τοποθετείς την απάντηση κάποιου στην δική σου για να δείχνεις που αναφέρεσαι;
ευχαριστώ
georgeg
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από georgeg »

Apla kaneis antigrafh-epikolhsh.. "tsekareis" ayto pou thes na antigrapseis kratwntas pathmeno to aristero koumpi apo to pontiki kai to metakineis mexri ekei pou thes na antigrapseis.Meta kaneis deksi klik,patas "antigrafh" kai pas sto diko sou keimeno,kaneis prwta aristero,meta deksi klik kai patas "epikollhsh"...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις του agiooros.net”