Κρυφός εγωισμός?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Κρυφός εγωισμός?

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Σε καλό δρόμο μου φαίνεται οτι βρίσκεσε , Σεβαστέ. "Εξομολογήσθαι Αλληλοις τα παραπτώματα".
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

apelpis έγραψε:Αδέλφια,

θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι και αν μπορείται να με βοηθήσετε. Τις τελευταίες μέρες πέρασα απελπιστικά. Είμαι άτομο που πιέζει τον εαυτό του (κάνω την ζωή μου δύσκολη γενικώς... για να πετύχω υψηλότερα αποτελέσματα στους τομείς της ζωής).

Δεν ξέρω ποιά είναι η ψυχιατρική διάγνωση. Έχω ας πούμε μια τελειομανία. π.χ. όταν οδηγώ νιώθω ότι είμαι ο Σουμάχερ, όταν διαβάζω οτι είμαι ο Αϊνστάιν κ.ο.κ.

Στη σχέση μου με την εκκλησία πάλι το ίδιο συμβαίνει. Φτάνω στα άκρα με αποτέλεσμα πολλές φορές να νιώθω οτι δεν κάνω για την κοινωνία και ότι πρέπει να αποσυρθώ στον μοναχισμό.

Αδέλφια είμαι μπερδεμένος. Ο πνευματικός μου λείπει αυτές τις μέρες στο Όρος και μέχρι να επιστρέψει θέλω να ανοιχτώ κάπου.

Η εκκλησία αντί να μειώνει τον εγωισμό μου νιώθω ότι τον ανεβάζει όπως και κάθε πράγμα με το οποίο ασχολούμαι "επιτυχώς".

Πως αντιμετωπίζεται ο κρυφός εγωισμός?
Φίλε μου, όπως λένε και οι κοσμικοί "χαλάρωσε". Τι σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι κάτι περισσότερο απ' όλους τους άλλους ανθρώπους. Ο Θεός όλους τους ανθρώπους τους αγαπά το ίδιο, "πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν". Κι εσύ δεν είσαι παρά ένας άνθρωπος με τα προτερήματα και τα ελαττώματα της ανθρώπινης φύσης, αλλά και τη δυνατότητα να μεγαλουργήσεις και να σωθείς εφόσον αφήσεις τη Χάρι του Θεού να ενεργήσει μέσα σου. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει πιέζοντας τον εαυτό σου πέρα απ' τα όριά του, αλλά αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο της δυνατότητές σου προς τη σωστή κατεύθυνση.

Βάλε προτεραιότητες στη ζωή σου με τη βοήθεια του Πνευματικού σου και πράξε το κατά δύναμιν. Ύστερα γονάτισε ευχαρίστησε το Θεό για όσα πέτυχες και ζήτησέ Του να σε βοηθήσει για όσα δεν κατάφερες να πετύχεις. Και κράτα μέσα σου σαν πολύτιμο μαργαριτάρι την ειρήνη του Κυρίου, γιατί αυτή θα σου χαρίσει ευτυχία σ' αυτή τη ζωή και τη Βασιλεία των Ουρανών.
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

arxontopoulo έγραψε:Όταν κάποιος σε κακολογεί, σε προσβάλει, σε βρίζει, σε ειρωνεύεται, εσύ πώς αντιδράς; Ταράζεσαι, στεναχωριέσαι, θυμώνεις και ζητάς εκδίκηση; Ή χαίρεσαι και διατηρείς την ειρήνη μέσα στην καρδιά σου ενώ παράλληλα προσεύχεσαι γι' αυτόν; Από κει φαίνεται αν έχεις μέσα σου εγωισμό.
Εγώ θα πρόσθετα επιπλέον : νιώθεις ότι σε 'πνίγει' το δίκιο και έντονη την ανάγκη να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, να αποδείξεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα;Αυτές οι σκέψεις σου τριβελίζουν όλη την ημέρα το νου;Και από αυτό φαίνεται ο εγωϊσμός. :(
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”