Δεν μπορώ να προσευχηθώ!!
Συντονιστής: Συντονιστές
Μην νιώθεις τύψεις γιατί κάνεις υπακοή και η υπακοή είναι πολύ ανώτερη από το αν έκανες όλη νύχτα αγρυπνία χωρίς υπακοή.Τότε θα είχες μόνο κόπο γιατί ο Θεός εκτιμάει ποιο πολύ την υπακοή.
Σιγά σιγά θα δεις ότι θα μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω.
Μην ζορίζεις πολύ τον εαυτό σου,πολλές φορές αυτοί οι λογισμοί είναι εκ του πονηρού για να κουραστείς και να τα παρατήσεις όλα.
Σιγά σιγά και λίγο λίγο.
Μην ζορίζεις πολύ τον εαυτό σου,πολλές φορές αυτοί οι λογισμοί είναι εκ του πονηρού για να κουραστείς και να τα παρατήσεις όλα.
Σιγά σιγά και λίγο λίγο.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
-
strumfi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Έτσι έχω ακούσει κι εγώ.liakos_58 έγραψε:Αγαπητη αδερφη Σμαρτω,
την ιδια ερωτηση ειχε κανει μια αλλη αδερφή στον πνευματικο της και η απαντηση ειταν,
παιδι μου να παρακαλεσεις τον Κύριό μας να σου δωση προσευχη.
Διοτι ολα ειναι δωρα του καλού Θεού.
Καλον αγωνα αδερφια.
Σας αγαπαω ολλους.
Καλώς ήρθες, Ηλία!
:)
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και για τις ωραιες ωφελιμες συμβουλες σου.Γι αυτο που εγραψες νωριτερα ,να παρακαλαω για την προσευχη το κανω.Αλλα μαλλον ειμαι αναξια , ωστε να με εισακουσει ο καλος Χριστουλης!!!Καποιος λογος θα υπαρχει !!!!!Σε ευχαριστω παρα πολυ!!Μαλλον με τα πολλα μου παθη εχω αφησει πολυ μεγαλο περιθωριο στονcloaca έγραψε:Μην νιώθεις τύψεις γιατί κάνεις υπακοή και η υπακοή είναι πολύ ανώτερη από το αν έκανες όλη νύχτα αγρυπνία χωρίς υπακοή.Τότε θα είχες μόνο κόπο γιατί ο Θεός εκτιμάει ποιο πολύ την υπακοή.
Σιγά σιγά και λίγο λίγο.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
theodnot
- Βασικός Αποστολέας

καλη μου σμαρω κι εγω το ιδιο αισθανομαι
με τη τεμπελια του καλοκαιριου, την καλοπεραση , τις εξοδους και τις διακοπες, ξεχασα ειλικρινα να κανω προσευχη και το μικρο τυπικο που με νυχια και με δοντια προσπαθουσα να κρατησω ολο το περσινο χειμωνα ... τωρα τιποτα , δικαιολογω τον ευατο μου συνεχεια , οτι δηθεν αρχισε το σχολειο, η δυσκολη επιστροφη στη δουλεια , σε περισσοτερες χειμωνιατικες δουλειες του σπιτιου και αλλα πολλα τετοια που μονο αληθεια δεν ειναι.. τωρα μεχρι να μου ξανα ερθει η φωτιση του Αγιου Πνευματος και η άνωθεν βοηθεια , αρκουμαι να λεω οταν μπορω και σιγουρα πριν τον υπνο μου ( χωρις κομποσκοινι) την ευχουλα...
ομως αυτη η λιγοστη προσευχη δεν με αναπαυει και αισθανομαι αναξια...
τιποτα... σε καταλαβαινω σιγουρα ( μεχρι την στιγμη που θα μας βοηθησει ο Θεος να ανταποκριθουμε στα πνευματικα μας καθηκοντα, λεω να εχουμε απολυτη πιστη στην ελεημοσυνη και την συμπαθεια Του απεναντι στην αχρειοτητα μας)
με τη τεμπελια του καλοκαιριου, την καλοπεραση , τις εξοδους και τις διακοπες, ξεχασα ειλικρινα να κανω προσευχη και το μικρο τυπικο που με νυχια και με δοντια προσπαθουσα να κρατησω ολο το περσινο χειμωνα ... τωρα τιποτα , δικαιολογω τον ευατο μου συνεχεια , οτι δηθεν αρχισε το σχολειο, η δυσκολη επιστροφη στη δουλεια , σε περισσοτερες χειμωνιατικες δουλειες του σπιτιου και αλλα πολλα τετοια που μονο αληθεια δεν ειναι.. τωρα μεχρι να μου ξανα ερθει η φωτιση του Αγιου Πνευματος και η άνωθεν βοηθεια , αρκουμαι να λεω οταν μπορω και σιγουρα πριν τον υπνο μου ( χωρις κομποσκοινι) την ευχουλα...
ομως αυτη η λιγοστη προσευχη δεν με αναπαυει και αισθανομαι αναξια...
τιποτα... σε καταλαβαινω σιγουρα ( μεχρι την στιγμη που θα μας βοηθησει ο Θεος να ανταποκριθουμε στα πνευματικα μας καθηκοντα, λεω να εχουμε απολυτη πιστη στην ελεημοσυνη και την συμπαθεια Του απεναντι στην αχρειοτητα μας)
Αγαπητή Σμαρώ
Μια πρακτική λύση είναι η Ευχή διαρκώς ότι και να κάνουμε:Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον(ην) αμαρτωλό(ή) και αν επιμείνεις θα δεις αποτέλεσμα όπως ο Άγιος Ησύχιος « Προς τον Θεόδουλο» λέει:
"Πράγματι, αν θέλεις να καταντριοπιάσεις τους λογισμούς και να ησυχάζεις με αγαθότητα και να νήφεις μέσα στην καρδιά σου με ευκολία, ας κολλήσει η ευχή του Ιησού στην αναπνοή σου, και σε λίγες ημέρες θα δεις να γίνεται αυτό".
Μια πρακτική λύση είναι η Ευχή διαρκώς ότι και να κάνουμε:Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον(ην) αμαρτωλό(ή) και αν επιμείνεις θα δεις αποτέλεσμα όπως ο Άγιος Ησύχιος « Προς τον Θεόδουλο» λέει:
"Πράγματι, αν θέλεις να καταντριοπιάσεις τους λογισμούς και να ησυχάζεις με αγαθότητα και να νήφεις μέσα στην καρδιά σου με ευκολία, ας κολλήσει η ευχή του Ιησού στην αναπνοή σου, και σε λίγες ημέρες θα δεις να γίνεται αυτό".
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σμαρώ σε σχεδόν παραπλήσιο ερώτημά μου είχα λάβει "μηνυματα" που με βοήθησαν. Δες --> http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... ght=#82098
Χρ.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλημέρα Σμαρώ! Δεν είσαι η μόνη που το παθαίνει αυτό. Πολλές φορες θα συναντήσουμε τόση δυσκολία και δυσφορία όταν θέλουμε να προσυχηθούμε σαν να προκειτε να δουλέψουμε 15ωρο χωρίς διαλλείματα. Μην σε απασχολεί αυτό. Εσύ κανε την προσπάθεια σου με υπομονή και μην σε κυριευει το άγχος όταν συναντάς δυσκολίες. Και αυτό εναπόκειται στην παιδία του Θεού. Ολοι περνάμε κάποτε την λεγόμενη περίοδο των 40 χρόνων όπου ο Θεός αποσύρει για κάποιο διάστημα την Χάρη του και μας αφήνει να νιώσουμε σαν να είμαστε εγκατελειμένοι. Τη λένε περίοδο των 40 χρόνων γιατί τοσο διάστημα οι Εβραίοι έκαναν να φτάσουν στη γη της επαγγελίας και όλο εκείνο το διάστημα βάδιζαν στην έρημο και ένιωθαν ότι ο Θεός τους είχε εγκαταλείψει. Είναι μια δοκιμασία που την βιώνουμε όλοι στον πνευματικό αγωνα για να δοκιμαστεί η πίστη, η θεληση και η αγωνιστηκότητα μας και φυσικά η υπομονή μας. Για αυτό λοιπ΄ν χρειάζεται υπομονή. Και να παρακαλάμε το Θεό να μας φωτίζει εκεινος τι να κάνουμε. Και φυσικά το μεγαλύτερο όπλο είναι η τήρηση του προγράμματος του πνέυματικού μας. Και ξέρεις κάτι την τήρηση αυτού του προγράμματος ο πονηρος την πολεμάει λυσσαλέα. Αν λχ έκανες 100 κομποσχοίνια τη μέρα χωρίς να σου το υποδείξει ο πνευματικός, με την ευλογία του πνευματικό σου με το ζόρι θα καταφέρνεις να βγάζεις καναδυο τη μέρα. Και αν πχ μπορούσες να διαβάσεις ολόκληρο το ψαλτήρι μέσα σε μια μέρα χωρίς να σου το πει ο πνευματικός, με την ευλογία του πνευματικού θα διαβάζεις 2-3 ψαλμούς και θα νιώθεις σαν να έσκαβες όλη μέρα. Μην απελπίζεσαι. Δοκιμασία είναι που πρέπει να την περάζουμε. Καλή δύναμη!!!!
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

προσευχή
"Ζήτησα από το Θεό να μου δώσει δύναμη κι Αυτός μου έδωσε δυσκολίες να τις ξεπερνώ. Του ζήτησα σοφία κι Αυτός μου έδωσε προβλήματα να μάθω να τα λύνω. Του ζήτησα οικονομική άνεση κι Αυτός μου έδωσε την ικανότητα να δουλεύω. Του ζήτησα θάρρος κι Αυτός μου έδωσε κινδύνους να τους ξεπερνώ. Του ζήτησα αγάπη και μου έδωσε προβληματικά άτομα να βοηθώ. Του ζήτησα χάρες και Αυτός μου έδωσε ευκαιρίες να τις εκμεταλλευτώ.
Απ' ότι ζήτησα δεν πήρα τίποτε. Τίποτε απ' αυτά που ήθελα. Πήρα όμως τα πάντα. Αυτά που πραγματικά χρειαζόμουν."
Το διάβασα κάπου και απλά ήθελα να το μοιραστώ .................................
"Ζήτησα από το Θεό να μου δώσει δύναμη κι Αυτός μου έδωσε δυσκολίες να τις ξεπερνώ. Του ζήτησα σοφία κι Αυτός μου έδωσε προβλήματα να μάθω να τα λύνω. Του ζήτησα οικονομική άνεση κι Αυτός μου έδωσε την ικανότητα να δουλεύω. Του ζήτησα θάρρος κι Αυτός μου έδωσε κινδύνους να τους ξεπερνώ. Του ζήτησα αγάπη και μου έδωσε προβληματικά άτομα να βοηθώ. Του ζήτησα χάρες και Αυτός μου έδωσε ευκαιρίες να τις εκμεταλλευτώ.
Απ' ότι ζήτησα δεν πήρα τίποτε. Τίποτε απ' αυτά που ήθελα. Πήρα όμως τα πάντα. Αυτά που πραγματικά χρειαζόμουν."
Το διάβασα κάπου και απλά ήθελα να το μοιραστώ .................................
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
panosgreece έγραψε:προσευχή
ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ....... ΟΠΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!
Πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται κανείς τον άνεμο, που κινείται ακατάπαυστα, πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται όσα χαράζουν τα παιδιά πάνω στην άμμο, όταν παίζουν, παρά την ανθρώπινη ευτυχία.
Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
Αγιος Γρηγοριος Θεολογος