πνευματικοί νόμοι

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: πνευματικοί νόμοι

Δημοσίευση από filotas »

Δεν κάνω κόντρες με κανένα, Χάρη, εδώ συζητούμε και προσπαθούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο. Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε είχαμε μια δυσκολία στο να συνεννοηθούμε εμείς οι δύο, αλλά δεν είχα ποτέ καμιά σχέση με οποιοδήποτε ban ή ότι άλλο εννοείς.

Προσπάθησε σε παρακαλώ να διαβάζεις με προσοχή αυτά που γράφω, όπως κάνω κι εγώ με τις δικές σου δημοσιεύσεις, και τότε είμαι βέβαιος ότι θα μειωθούν οι διαφωνίες μας.

Όσο για το ασαράντιστο, μπορεί να μην έχω τη δική σου ηλικία, αλλά είμαι 52 χρονών, τα οποία (με κάποια διαλείμματα) τα έζησα όλα μέσα στην Εκκλησία, ήμουν μάλιστα Κατηχητής ένα διάστημα στα νιάτα μου. Αυτό δε μου δίνει το δικαίωμα της αυθεντίας, αλλά δίνει κάποια βαρύτητα σ' αυτά που λέω, ώστε ν' αρχίσεις να τους δίνεις την πρέπουσα σημασία.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

To να θεωρησει κανεις οτι εμας των 40ρηδων (38 ειμαι αλλα βιαζομαι να μεγαλωσω..), η των "λιγο" πιο μεγαλων οπως ειναι ο αγαπημενος μου, filotas, αλλα πολυ περισσοτερο των πιο μικρων, "βραζει" το νεανικο μας αιμα, Harrys1934, μαλλον θεωρειται απολυτα φυσιολογικο.

Αντιθετως αυτο δεν δικαιολογειται για εσενα, καθως η ηλικια και η σοφια σου απο την ζωη, θα επρεπε να εχουν παρουσιασει τους ωριμους καρπους τους, οπως σοφρωσυνη, συνεση, υπομονη, δεκτικοτητα, πλατυσμενο και διανοιγμενο αλλα και ευκινητο νουν, και γενικα μια πιο φιλοσοφημενη σταση απεναντι στα πραγματα και στους συνομιλητες σου.

Αυτο το προσωπο που παρουσιαζεις, ιδιως απεναντι σε προσωπα που συμφωνησαν με την προτροπη, που ειχε κανει προσφατα αδελφος/η μας δεν θυμαμαι ακριβως ποιος/α, της επιστροφης σου ξανα στο φορουμ, μεσα στους οποιους ημουν θετικος και εγω, δεν ειναι το πρεπον και το σωστο.

Αρα και συμπερασματικα, αλλα και αξια και δικαια, χρωστας μια συγνωμη στον Filotas..

Το θεμα, εχει εξηγηθει επαρκως και τεκμηριωμενα, οχι απο τον φτωχο και ταλαιπωρο νου μας, αλλα απο οσα διαβασαμε, διδαχτηκαμε, ακουσαμε, και λιγο, ελαχιστα εχουμε ζησει στο πετσι μας, αυτην την μικρη περιοδο που ζουμε, και ειμαστε μεσα στην Πιστη.

Δεν μπορω ειλικρινα να καταλαβω, γιατι δεν θες να το καταλαβεις εσυ. Και αυτα που συνεχιζεις να γραφεις ειναι ασχετα με το θεμα τοσο θεολογικα, οσο και για την οικονομια της συζητησης μας.

Οι πνευματικοι νομοι ακουμπουν το θεμα των Ακτιστων ενεργειων με τους οποιους ο Θεος, χωρις να εξερχεται απο την ουσια Του, Ενεργει και ασκει την Πανσωστικη Του Προνοια και Δυναμη που κινειται απο την Ακαταληπτη και απεριοριστη αγαπη για το καθ'εικονα και ομοιωση πλασμα του.

Δεν καταργουν τις εντολες, ουτε τις παρακαμπτουν. Ειναι ορατοι, σε οσους θελουν να εχουν τον νουν τους στραμμενο εις τον Θεον, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εξηγουνται κιολας, πληρως λογικα, αφου οπως εχουμε επανειλλημενα τονισει, ο Αχρονος και Αθανατος Θεος, κινειται και βουλεται και ενεργει με προοπτικη Αιωνιοτητος και οχι μεχρι τον ταφο οπως βλεπουμε και αντιλαμβανομαστε εμεις ως θνητοι.

Αντιθετως οι πνευματικοι νομοι, ειναι τελειως αορατοι και ακαταληπτοι απο τους ανθρωπους που ηθελημενα η απο αγνοι ειναι μακραν του Θεου, και παρολο που τους υφιστανται στο πετσι τους, ΔΕΝ τους καταλαβαινουν, δεν τους αισθανονται, και αποδιδουν συνεχως αλλου τις αιτιες των καλων, η των δεινων τους.

Τελος, επισης επειδη μιλησες για τις εντολες, αυτες εχουν οριστει απο τον Θεο, για να ΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ τον Ανθρωπο απο την απομακρυνση του απο τον Θεο, απομακρυνση η οποια συνιστα την αμαρτια. Δεν ειναι ο σκοπος και η ουσια να φυλαει ο Ανθρωπος τις εντολες, υπο τυπου ηθικου και νομικου κωδικα, αυτα ειναι μακραν της Ορθοδοξιας, και ανηκουν αλλου, εις την πλανεμενη δυση, ΔΕΝ ειναι Δυναστης και Τυραννος ο Θεος μας, αλλα Πατερας, και Αγαπη ως Υπαρξη και ως Ενεργεια, ειναι η ιδια η Αυτοαγαπη και ολοες οι αρετες στην πληροτητα και την ουσια τους.

Ειναι μια κλιμακα, που βοηθα τον Ανθρωπο, να πορευθει προς τον Θεον, ειναι το μεσο και οχι ο σκοπος. Σκοπος μας ειναι η θεωση κατα χαριν.

Οι εντολες τωρα, σε συνδυασμο με την Πιστη, την καλη προαιρεση του ανθρωπου, αλλα ΚΑΙ την επενεργεια των Πνευματικων νομων, ειναι το πλαισιο μεσα στο οποιο σωζεται, γινεται και ολοκληρωνεται, αλλα και τελος κοινωνειται μετα του Θεου ο Ανθρωπος, μεσα στην θεωτικη ερωτικη αλληλοπεριχωρηση, κατα το προτυπο του Τριαδικου τροπου υπαρξεως, οχι φυσικα κατα φυσιν, αλλα κατα Χαριν και δωρεα του Πανοικτιρμονος Θεου μας.

Ειρηνευε, και προσπαθησε να μην υπερβαινεις εαυτον, αλλα να παρακολουθεις την σκεψη του εκαστοτε συνομιλητη σου, και να μην δημιουργουνται εντασεις εκ του μη οντος, επειδη μονο και μονο αδυνατεις να παρακολουθησεις ενα θεμα.

Καλο ειναι να κανεις το εξης.. οπως κανω εγω. Δεν κατεχω ενα θεμα; Δεν συμμετεχω. Καθομαι και διαβαζω και εντρυφω, για να μαθω, και σε βαθος χρονου θα μπορω να συμμετεχω και εγω, με τροπο προσφορας και οχι τροπο διχαστικο και διαλυτικο..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια Πρώτα στον Νίκο ο οποιος είναι αυτός που μου εδωσε Το Μπαν Εδω αναιρούνται φανερά πράγματα και θα δηχθούμε κάτι που δεν μπορούμε να το δείξουμε εσύ συστήθηκες για την γνώση σου και τα καλή σου εγώ ακόμη και ούτε θα συστηθώ για τον εμέ Χάρη
Τον Χάρη ολόκληρο δυο τρεις ψυχούλες χριστιανικές ξέρουν μόνο
Αρκετά ξέρει και ένας πρώην φίλος
Και είπε ΚΥΡΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ αν έκανες ότι έκανες, εδω τώρα που είσαι μεγάλος στην ηλικία άλλα όχι στην γνώση κάθισε φρόνημα, και πρώτα Χριστιανικά γιατί μέχρι τώρα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο και μην θελήσεις να κάνεις κόντρες Να σεβαστείς τον κόσμο και τον Νικόλα πρώτα από όλλα
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

filotas έγραψε:Δεν κάνω κόντρες με κανένα, Χάρη, εδώ συζητούμε και προσπαθούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο. Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε είχαμε μια δυσκολία στο να συνεννοηθούμε εμείς οι δύο, αλλά δεν είχα ποτέ καμιά σχέση με οποιοδήποτε ban ή ότι άλλο εννοείς.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Όσο δεν συγχωρούμε ειλικρινά τους αδελφούς μας, θα έχουμε μέσα μας απωθημένα. Τα απωθημένα δείχνουν ταραγμένη ψυχή και είναι λογικό να είναι έτσι, γιατί το μικρόβιο του πονηρού βρίσκεται μέσα μας.
Ας προσπαθήσουμε να το σκοτώσουμε με το κατάλληλο αντιβιοτικό που θα μας δώσει ο - πνευματικός - γιατρός.
Αλιώς σαν τον καρκίνο, όσο περνάει ο χρόνος, αυτό θα πολλαπλασιάζεται και θα μας φέρει - κάποια στιγμη - σε πολύ δύσκολη κατάσταση.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”