Γεροντα Παισιο, τον γεροντα Πορφυριο, τον γεροντα Ιακωβο, τον Γεροντα Ιωσηφ, τον γεροντα Εφραιμ ....μαλλον ολους τους γεροντες και πολυ θα ηθελα να γνωρισω τον γεροντα Εφραιμ που ειναι στην Αμερικη τωρα!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Πολύ όμορφη η εικόνα αυτη! Την αποθηκευσα ! Ευχαριστω!
Οσον αφορά εμένα , θα ήθελα να γνωρισω απο κοντά τον Γεροτα Παϊσιο , τον Γεροντα Ιάκωβο Τσαλίκη , τον Γέροντα Πορφύριο .....κι όλους του άλλους Γέροντες! Επίσης θα ήθελα να μιλήσω με τον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας , τον Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ και..... τον Άγιο Αυγουστινο Ιππώνος και την μητέρα του την Αγία Μόνικα , γιατί εχθες διάβαζα στο ιστορικο της Ι.Μ Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος & Σεραφείμ του Σαρώφ που μου εστειλε ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης , ο καλός μου παππούλης .... πραγματικά , πρεπει όλοι οι νέοι να παραδειγματιστούμε απο τον Άγιο Αυγουστίνο......όλοι εδω νομίζω πως γνωρίζετε πολύ καλά τους λόγους που αγαπάω τον Αγιο Αυγουστίνο!
Για μένα , ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης είναι ενας Άγιος εν ζωή ... είναι πολύ καλός και νιωθω χαρούμενος που εχω επαφή μαζί του ...σύντομα μπορει να αξιωθώ να τον συναντήσω απο κοντα .....
ξεχασα να πώ πως και τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και τον Όσιο Δαυϊδ τον εν Εύβοια θα ήθελα κι αυτούς να τους γνωρίσω!! Επίσης και τον Άγιο Τσάρο -Μάρτυρα Νικόλαο Β' Ρομανώφ με την Αγία Οικογενειά του....σαν βασιλόφρονας που είμαι :-P
Τον Γέροντά Παϊσιο σίγουρα, τον Άγιο Άρσένιο, την Άγια Μαρίνα και την Άγια Ευφημία, τον Άγιο Ραφαήλ και της Άγια Έιρήνη, τον Άγιο Νικόλαο, τους Άγιους Θεοδωρους και πολλούς άλλους. Έπισης θα ήθελα πολύ να με αξιώσει ο Θεός να γνωρίσω κάποιον εν ζωή Άγιο άνθρωπο.
ΣΑΛΩ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΠΙΠΤΟΝΤΕΣ ΦΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΥ ΖΟΦΕΡΕΣ ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ, ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤΟΝ ΕΚΤΥΠΟΝ ΣΟΥ ΜΗΤΕΡ ΚΑΙ ΘΕΡΜΩΣ ΚΡΑΖΟΜΕΝ.
ΓΕΝΟΥ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΕ ΗΜΙΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΟΙΣ ΑΕΙ ΦΩΝΟΥΣΙΝ.
Τον Αγιο Ιωάννη τον καλυβύτη! Εχει χαραχτεί στην ψυχή μου ο βιος του όπως τον άκουσα όταν ήμουν μικρός. Η αγάπη προς τον Χριστό στην νεανική του καρδιά που τον ώθησε να τα βάλει όλα ατην άκρη και τις διασκεδάσεις και τις απολαύσεις και τα πλούτη και τα αξιώματα και την ανωτάτη μόρφωση. Με συγκίνησε αφάνταστα που σαν μικρό παιδί ζήτησε για δώρο του την Αγία Γραφή! Θα μου πείτε, τι καλύτερο θα μπορούσε να ζητήσει? Πόσα παιδιά όμως θα το έκαναν αυτό είτε σήμερα είτε ακόμη και τότε.
Ευχομαι ολους αυτους να μας επιτρεψει ο θεος να μπορεσουμε να τους γνωρισουμε οταν ερθει η Βασιλεια του
και να μην ειμαστε στην απεναντη οχθη (το αιωνιο πυρ ενοω)
λιγη υπομονη και θα τους εχουμε απο κοντα ευχομαι........
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
Πιστεύω ότι όλοι εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί που αγωνιζόμαστε καθημερινά για να γίνουμε καλύτεροι, θα θέλαμε να γνωρίσουμε από κοντά όλους ανεξαιρέτως τους Αγίους της εκκλησίας μας.
Ποιόν να πρωτοπούμε και να επιλέξουμε ; Tον Άγιο Διονύσιο που συγχώρεσε και έκρυψε τον φονιά του αδελφού του, τον Άγιο Νεκτάριο που κατασυκοφαντήθηκε αλλά υπέμεινε αγόγγυστα τις κατηγορίες, τους Αγίους μας που μαρτύρησαν με το αίμα τους ;!!! Δύσκολη η απάντηση.
Θα έρθω όμως στις μέρες μας και θα σου απαντήσω ότι θα ήθελα σίγουρα να γνωρίσω από κοντά τον Γέροντα Παϊσιο, γιατί ήταν ο πρώτος γέροντας που έμαθα την ζωή του και τα λόγια του από το internet και αγάπησα τον μοναχισμό !