Ποιόν θα θέλατε να γνωρίσετε απο κοντά;

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ποιόν θα θέλατε να γνωρίσετε απο κοντά;

Δημοσίευση από dionysisgr »

Αδελφοι εχω εναν λογισμο, που μου λεει, να βαλω το ερωτημα αυτο. Και επειδη ειμαι πολυ "ικανος" στο να αποκρουω τους λογισμους μου, θα το βαλω ευθυς αμεσως..

Νομιζω οτι ειναι ενδιαφερον θεμα για συζητηση, που μπορει να βγαλει και νοημα πνευματικης υφης και ωφελειας.

Το ερωτημα λοιπον ειναι το εξης:

Ποιον Ανθρωπο ανεξαρτητως φυλου εννοειται, θα θελατε να γνωρισετε απο κοντα, εδω και τωρα, απο οσους αναφερονται στις Αγιες Γραφες και τα συναξαρια, και την Ιερα παραδοση, Αγιους, Προφητες, Ομολογητες, Μαρτυρες, Ασκητες, Επισκοπους κλπ, και να μιλησετε μαζι του;

Και γιατι; Τι σας εχει κανει εντυπωση και σας εχει παρακινησει να τον "δειτε" ζωντανα αυτον τον Ανθρωπο;

(εξαιρειται ο Κυριος εστω και με την ανθρωπινη φυση του, και η Θεοτοκος).

Eυχαριστω προκαταβολικα για την οποια συμμετοχη. Θα τοποθετηθω και εγω εν καιρω. Προεχουν οι δικες σας γνωμες και προτιμησεις.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ποιον θα θελατε να γνωρισετε απο κοντα;

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Τον Απόστολο Ιωάννη για να με βοηθήσει να "καταλάβω" την Αποκάλυψη.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Τον Γέροντα Παΐσιο, για να με περάσει από "ακτινογραφία". Ίσως να μου έδινε και καμιά συμβουλή πώς να ξεπεράσω τα απίστευτα χάλια μου!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Ωραίο θέμα. . . :)
Βασικά όλους θα θέλαμε να τους γνωρίσουμε αλλα προς τέρψην του θέματος φυσικα θα τοποθετηθώ:)

Τον ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ . . .

Εικόνα

και ο λόγος ο εξής μου άρεσε που δεν ξεκίνησε απο την Ορθοδοξία αλλα πρώτα απο ανατολικές επιρροές μάλιστα ήταν μεταφραστής και κειμένων άλλων θρησκειών, ήταν ανοιχτό πνεύμα και έγινε ποιο δυνατός όταν ακολούθησε την Ορθοδοξία.Πέρασε απο όλα αποκρυφισμό, βουδισμό, ήταν ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ...αλλα τελικά κατέληξε μέσο της Ορθοδοξίας να υπηρετήσει τον Κύριο Ιησού Χριστό...

Μου άρεσε πολύ το βιβλίο "Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ"
Εικόνα

Διαδρομή ...
Περνᾶ λοιπόν ἀπό τόν Προτεσταντισμό -στόν ὁποῖο ἀνακαλύπτει ὅτι ἀνήκουν ἄνθρωποι πού ζοῦν γιά αὐτόν τόν κόσμο, πού τά πάντα τά κρίνουν βάσει τῆς λογικῆς καί πού ὁ θεός τους εἶναι ἀδύναμος, πλασμένος μέ βάση τά γοῦστα τοῦ ἀνθρώπου - στό Νίτσε, πού ἀπεχθάνεται μέν τήν ἀπόλαυση τῆς ἐπίγειας εὐτυχίας , τήν τυποποίηση , τή νοοτροπία τῆς μάζας, ἀλλά φθάνει στό παράλογο καί τό μηδενισμό ἀφοῦ ἀποδέχεται μόνο ὅ,τι εἶναι λογικό καί ἑπομένως ἀπορρίπτει τόν ἴδιο τόν Θεό.

Ἀπό τό Νίτσε βυθίζεται ἀκόμη περισσότερο στήν τρέλλα τοῦ Κάφκα , τοῦ Καμύ, τοῦ Ἰονέσκο.

Καταφεύγει στή λύτρωση πού πρότεινε ὁ Βουδισμός ζέν διά τῆς μυστικότητάς του σύμφωνα μέ τήν ὁποία τό μυστικό τῆς ζωῆς εἶναι νά σταματήσεις νά τή σκέφτεσαι. Ἁπλῶς νά τή ζεῖς. Διαπιστώνει ὅμως ὅτι ὁ δρόμος τοῦ ζέν ἁρμόζει περισσότερο στή μοντέρνα κουλτούρα.

Ἔτσι μυεῖται στόν Ἰνδουισμό ὅπου ἀναζητοῦσε στούς οὐρανούς τήν ὑπέρτατη πραγματικότητα , τό Βράχμα, καί μήν βρίσκοντάς την εἰσέρχεται σέ μία πιό προσγειωμένη παράδοση, τήν κινεζική ὅπου ἀπώτερος σκοπός εἶναι νά γίνεις μέν ἀγαθός ἄνθρωπος, μέσα ὅμως ἀπό μία ἀνθρωποκεντρική ὀρθή διδασκαλία.
Ἑπομένως ἀπό τή μιά πλευρά εἶχε ἀπογοητευθεῖ ἀπό τίς ἀνατολικές θρησκεῖες , ἀπό τήν παναίρεση τοῦ οἰκουμενισμοῦ καί βέβαια ἀσυζητητί ἀπέρριπτε τό νά πουλήσει τήν ψυχή του στό σατανά.

Ἐκτός ὅμως ἀπό αὐτές τίς ἀπορρίψεις διαφαίνεται μέσα ἀπό τό κείμενο ὁ τρόπος πού καυτηρίαζε τά διάφορα ἀνθρώπινα ἰδεολογικά συστήματα ἀλλά καί κάποιους ἐκπροσώπους αὐτῶν τῶν νοοτροπιῶν. Τόν μοντερνισμό , τόν διαφωτισμό , τόν ἀνθρωπισμό, τόν ρεαλισμό , τούς «ψευτοηγέτες» Μάρξ, Φρόϊντ, Δαρβῖνο,τόν Φιλελευθερισμό, ἐθνικοσοσιαλισμό, ἰδεαλισμό, τό μηδενισμό, τόν ἀναρχισμό ,τόν βιταλισμό, τόν ἀποκρυφισμό καί τό ἑνωτικό δῆθεν πνεῦμα τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων.
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

LOCKHEART έγραψε: Μου άρεσε πολύ το βιβλίο "Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ"
Εικόνα

Διαδρομή ...
Προσοχή με το συγκεκριμένο βιβλίο, γιατί σε κάποια σημεία του (τι συμβαίνει τις πρώτες 2 ημέρες μετά τον θάνατο, την τρίτη, την ένατη κλπ), επηρεασμένος από τη Ρώσικη σχολή, γράφει πράγματα που δεν είναι αποδεκτά από την Εκκλησία μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
giorgospa
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giorgospa »

aposal έγραψε:
LOCKHEART έγραψε: Μου άρεσε πολύ το βιβλίο "Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ"
Εικόνα

Διαδρομή ...
Προσοχή με το συγκεκριμένο βιβλίο, γιατί σε κάποια σημεία του (τι συμβαίνει τις πρώτες 2 ημέρες μετά τον θάνατο, την τρίτη, την ένατη κλπ), επηρεασμένος από τη Ρώσικη σχολή, γράφει πράγματα που δεν είναι αποδεκτά από την Εκκλησία μας.
Ενδιαφερον αυτο δεν το ήξερα,μπορείς να μας πεις περισσοτερα Απόστολε,όμως οχι εδώ ,για να μην του χαλασουμε του Διονυση το ωραίο θέμα του , αλλα δημιουργοντας αλλο θέμα η εκει που λεει για βιβλία κλπΕυχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

aposal έγραψε: Προσοχή με το συγκεκριμένο βιβλίο, γιατί σε κάποια σημεία του (τι συμβαίνει τις πρώτες 2 ημέρες μετά τον θάνατο, την τρίτη, την ένατη κλπ), επηρεασμένος από τη Ρώσικη σχολή, γράφει πράγματα που δεν είναι αποδεκτά από την Εκκλησία μας.
To γνωρίζω Αποστόλη απλά μου άρεσε το βιβλίο σε πολλούς τομείς και γενικά ο Ρόουζ σαν προσωπικότητα και πνεύμα που μακάρι να μπορούσα να το ρωτήσω πράγματα απο τις επιρροές που είχε :)
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

eortologio_gr έγραψε:Τον Απόστολο Ιωάννη για να με βοηθήσει να "καταλάβω" την Αποκάλυψη.

Χρ.
Πνευμα περιεργειας.. μη μοι δως. Πονηρουλη, θες να δεις τα τελευταια επεισοδια, ε;

Mαλλον ομως το dvd της ιστοριας της ανθρωποτητας, ενδεχεται να εχει παραπανω απο μια μονο περιπτωση και εποχη του τελους, (οπως τα νεα interactive-dvd), και αναλογα με την δυναμη και τη ενταση της μετανοιας μας, καθως ο Μεγας και Φιλανθρωπος Σκηνοθετης, δυναται να μεταβαλει τις Βουλες Του, εαν μετα-νοησουμε.

Δεν κανει ο εκπτωτος παιχνιδι, ο Κυριος κανει. Απλα αφηνει τον εκπτωτο για να γεμιζει το ΚΤΕΛ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, και να κανει και τον οδηγο ο εκπεσων.. και να κατεβαζει και τις βαλιτσες. :angryfire :angryfire :angryfire
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

dionysisgr έγραψε:...Πνευμα περιεργειας.. μη μοι δως. Πονηρουλη, θες να δεις τα τελευταια επεισοδια, ε; ...
Τα τελευταία επεισόδα δεν μ' απασχολούν πραγματικά καθόλου.

Το "πνεύμα" του Ιωάννη θέλω να "πιάσω"... :oops:

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ester »

Εγώ τον π.Παϊσιο θα ήθελα να τον έχω μόνιμο και στενό γείτονα.

Κι αυτό γιατί είχε χιούμορ από την μία και από την άλλη με
τρόπο ακατάληπτο μπορούσε να σε βάλει σε τάξη. :smile:
Εννοώ να σου υπενθυμίσει αυτά που συχνά ξεχνάμε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”