Κάθαρση της καρδιάς

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
katerinaki
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Κάθαρση της καρδιάς

Δημοσίευση από katerinaki »

ΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.
Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ;
ΕΧΩ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΛΙΒΟΜΑΙ. ΟΙ ΕΓΩΙΣΜΟΙ, ΚΑΚΙΕΣ, ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ. ΘΕΛΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ;
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Δημοσίευση από efthumhs »

Κατερίνα έτσι όπως περιγράφεις τα πράγματα, που λες δηλαδη ότι ζεις μυστηριακή ζωή, μια χαρά μου φαίνεται πας. Απλά η Βασιλεία του Θεού δεν ερχεται μετα παρατηρήσεως όπως λεει και ο Χριστός. Μην βιαζεσαι να δεις αποτέλεσμα, διοτι νομιζω πως σε αυτό λίγο "κολλάς". Η χάρη του Θεου θα ερθει όταν εκείνος θέλει και οποτε θελεΙ. Εμείς απλώς να μην σκεφτομαστε και λέμε π.χ "έκανα τόση άσκηση, προσπαθώ τόσο αρα λογικα θα επρπεπε να εχω αποτέλεσμα" γιατι τοτε νομιζω πως η πνευματικη μας ζωή γινεται ενα ειδος "συνδιαλλαγής" με το Θεό και λείπει η γνησια αγάπη. Όλη η ζωή είναι αγώνας και πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μετανοούμε. Πάντως καλύτερη απάντηση (και την πρεπουσα) θα την παρεις απο τον πνευματικό σου
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

H καθαρση της καρδιας θελει πολυ υπομονη και πολυ αγωνα και πολυ προσευχη....
Θελει να προσπαθουμε συνεχεια και οσο και να πεφτουμε, να μην αποκαρδιωνομαστε και να συνεχιζουμε την προσπαθεια μας να αγαπησουμε το Θεο...
Και τοτε ισως ο Θεος δει τον αγωνα μας και μας προσφερει αυτη τη καθαρση και αλλες πολλες αρετες.
Γιατι δεν πρεπει να ξεχναμε οτι εμεις βαζουμε την καλη προαιρεση και τον αγωνα, το επιθυμητο αποτελεσμα ομως ειναι αποκλειστικα δωρο του Θεου....

Σε μια εκπομπη του π. Ανδρεα Κονανου ειχα ακουσει το εξης πολυ ωραιο:
Οι ανθρωποι φυτευουν ενα αμπελι και θελουν την επομενη μερα να πιουν κρασι.
Πως ομως ειναι δυνατον αυτο? Το αμπελι πρεπει να μεγαλωσει, να κανει σταφυλια, τα σταφυλια να ωριμασουν, αφου ωριμασουν να τα παμε στο πατητιρι, να βγει ο μουστος και απο τον μουστο να μπορεσουμε να φτιαξουμε κρασι!!!

Υπομονη λοιπον χρειαζεται και αγωνας.
Και οταν συνειδητοποιουμε το χαλι μας αυτο ειναι καλο γιατι ειναι το πρωτο μας βημα στο πνευματικο μας αγωνα.

Δεν θυμαμαι αν το παρακατω που θα γραψω το εχω διαβασει σε καποιο θεμα εδω στο φορουμ ή το ακουσει απο καπου, μου αρεσει πολυ ομως και θα το αναφερω:
"Οι Χριστιανοι (εννοουμε αυτους που κανουν Χριστιανικη ζωη) δεν ειναι καλυτεροι απο τους αλλους ανθρωπους, ολοι εχουμε παθη και αμαρτιες και ελαττωματα και πολλα κακα.
Η διαφορα ομως που εχουν με τους αλλους ανθρωπους, ειναι οτι οι Χριστιανοι αναγνωριζουν τα παθη τους, ξερουν τις αδυναμιες τους και προσπαθουν να απαλλαγουν απο αυτα. Κανουν νηστειες, κανουν προσευχη και ξερουν να ζητουν το ΕΛΕΟΣ του Θεου!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

katerinaki έγραψε:ΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.
Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ;
ΕΧΩ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΛΙΒΟΜΑΙ. ΟΙ ΕΓΩΙΣΜΟΙ, ΚΑΚΙΕΣ, ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ. ΘΕΛΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ;
Αγαπητή Κατερίνα, δεν είσαι η μόνη, όλους μας βασανίζουν τα πάθη και όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Ο πνευματικός αγώνας όμως μπορεί με τη Χάρη και το Μέγα Έλεος του Θεού να μας οδηγήσει στη σωτηρία.
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Re: Κάθαρση της καρδιάς

Δημοσίευση από pAntonios »

Ο γέρων Πορφύριος προτείνει μια μέθοδο που είναι ευκολότερη και αποτελεσματικότερη...

Προσπάθησε να αγαπήσεις το Χριστό με όλη σου την ψυχή.

Όσο το πετυχαίνεις τόσο η παρουσία Του θα σε καθαρίζει από το πάθη.
Διότι όπου έρχεται το Φως φεύγουν τα σκοτάδια!!!
Ας μην κυνηγάμε λοιπόν τα σκοτάδια! (έλεγε περίπου ο γέροντας)
Ας ανοίξουμε την καρδιά μας στο Θεό και εκείνος θα κάνει τη δουλειά Του, όπως ξέρει.
Ας Τον εμιστευτούμε κι ας εφαρμόζουμε το θείο θέλημά Του, όσο είναι δυνατόν...
Ας μην ζοριζόμαστε με τις δυνάμεις μας μόνον , δεν βγαίνει τίποτε...
Το αποτέλεσμα θα είναι της χάριτος του Θεού και όχι δικό μας.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”