Κάντο όπως στο ...EURO 2004!

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Κάντο όπως στο ...EURO 2004!

Δημοσίευση από Christos »

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ...EURO 2004!

Την ώρα που όλοι οι Έλληνες είμαστε θεατές στην κηδεία της χώρας και του έθνους μας - δημοσία δαπάνη δηλ. με χρήματα ημών του απλού λαού - και προσπαθώντας να βρω μια νότα αισιοδοξίας και ένα σημείο αναφοράς για να πειστώ ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς, στάθηκα στο ...EURO 2004!

Το ελληνικό πρωτάθλημα παρέπαιε από την χειραφέτηση του υπεργολάβου Γκαγκάτση. Η γκρίνια στο αποκορύφωμα. Θέαμα μηδέν - αποτέλεσμα μηδέν. Βλέπαμε τα σκάνδαλα εντός των γηπέδων αλλά δεν είχαμε αποδείξεις. Οι έλληνες παίκτες ανυπόλυπτοι στοι εξωτερικό αν και με σποραδικά δείγματα σπουδαίων ικανοτήτων. Μιζέρια...

Και ως εκ θαύματος έρχεται ένας απόμαχος Γερμανός προπονητής με σφρίγος νέου παληκαριού. Μαζεύει όσους παίκτες πιστεύει ότι μπορούν να επανδρώσουν τη νέα ομάδα. Σουτάρει τις φίρμες και τους παλιοχαρακτήρες στην εξέδρα. Τους εμψυχώνει. Πιστεύει σε αυτούς κι αυτοί σ' αυτόν! Τους στηρίζει. Είναι δίκαιος προς όλους. Τους απομονώνει από το γενικότερα κλίμα μιζέριας και χτίζει βήμα-βήμα. Δουλεύει. Δουλεύει πολύ. Και το θαύμα γίνεται πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα : ζούμε το ένα θαύμα πίσω από το άλλο μέχρι την παράκρουση!

Η Εθνική Ελλάδος που δεν είχε πάρει ούτε ισοπαλλία σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα - σε όσα εξ' αυτών πήγε... - σαρώνει τους πάντες και δημιουργεί την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στον παγκόσμιο αθλητισμό!

Έτσι ακριβώς, εάν έρθει και σήμερα ένας άλλος Ρεχάγκελ και αναδείξει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου και των ανθρώπων του, αυτήν ακριβώς την στιγμή της παρακμής αλλά και της μη αξιοποίησης της πιο προικισμένης γεννιάς από άποψη γνώσεων και όχι μόνο, είμαι σίγουρος πως θα τρίβουμε τα μάτια μας όπως στο "EURO 2004" και ακόμη περισσότερο, με την τόση δίψα που υπάρχει για κάτι καλύτερο!

Πηγή: http://1453-2009.pblogs.gr/2009/07/kant ... -2004.html
Ενδιαφέρουσα προσδοκία απο το επίσης ενδιαφέρον blog http://1453-2009.pblogs.gr/
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ...EURO 2004!

Δημοσίευση από filotas »

Δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες. Από μεγαλύτερη προσωπική προσπάθεια και αυτοσυγκράτηση έχουμε απόλυτη ανάγκη. Όλοι περιμένουμε από τους άλλους να μας σώσουν, ενώ εμείς δεν κουνάμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι. Όμως χωρίς τη δική μας συμμετοχή ούτε ο Θεός δεν μπορεί να μας σώσει.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ...EURO 2004!

Δημοσίευση από panagiotisspy »

filotas έγραψε:Δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες. Από μεγαλύτερη προσωπική προσπάθεια και αυτοσυγκράτηση έχουμε απόλυτη ανάγκη. Όλοι περιμένουμε από τους άλλους να μας σώσουν, ενώ εμείς δεν κουνάμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι. Όμως χωρίς τη δική μας συμμετοχή ούτε ο Θεός δεν μπορεί να μας σώσει.
Πάρα πολύ σωστά αδελφέ Φιλώτα. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Και αν όλοι μας,δραστηριοποιηθούμε και προσπαθήσουμε περισσότερο, τότε και εμείς θα είμαστε δυνατότεροι, αλλά και αν χρειαστούμε κάποιους για να μας εμπνεύσουν και να μας καθοδηγήσουν, τότε αυτοί οι κάποιοι, θα αναδειχθούν μέσα από εμάς τους ίδιους.
Δεν χρειαζόμαστε "μεταγραφές".
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Κάντο όπως στο ...EURO 2004!

Δημοσίευση από Christos »

OK λοιπόν ψάχνουμε για Έλληνα "προπονητή"

Κανένας υποψήφιος; :roll:
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Όπως λέει κι ο Παναγιώτης θ΄αναδειχθούν ανάμεσα από μας, ...όταν αποφασίσουμε να καταβάλουμε την απαραίτητη προσπάθεια βελτίωσης. Μέχρι τότε αρκούμαστε σ΄όποιον μας ...τύχει.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν θα διαφωνήσω με το άρθρο, αντίθετα, πιστεύω πως όπως με τη βοήθεια του Θεού κερδίσαμε το Euro, έτσι και πάλι με την βοηθειά Του θα εμφανιστεί κάποιος ηγέτης πλήρης αξιών, των Χριστιανικών αξιών, που θα βοηθήσει τη χώρα!
Σαφώς και δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Ο Χριστιανός έχει να δώσει τον καθημερινό του αγώνα, που δεν τελειώνει ποτέ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Κύριός μας δεν θα μεριμνήσει ώστε να παρουσιαστεί ο κατάλληλος ηγέτης! Ούτε είπε κανείς πως ο ηγέτης δεν θα είναι κάποιος από εμάς.
Θα είναι Έλληνας, μεγαλωμένος και ανδρειωμένος με τα ιδανικά της ορθοδοξίας μας!
Το ποιός και το πότε το ξέρει μόνον Εκείνος!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

[quote="aposal"]Δεν θα διαφωνήσω με το άρθρο, αντίθετα, πιστεύω πως όπως με τη βοήθεια του Θεού κερδίσαμε το Euro

Ισως και με την βοήθεια των books. Δεν είναι τυχαίοι οτι τα γραφεία στοιχοιμάτων έβγαλαν όσα δεν είχα βγάλει μέσα σε δέκα χρόνια.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

theodosis79 έγραψε:
aposal έγραψε:Δεν θα διαφωνήσω με το άρθρο, αντίθετα, πιστεύω πως όπως με τη βοήθεια του Θεού κερδίσαμε το Euro

Ισως και με την βοήθεια των books. Δεν είναι τυχαίοι οτι τα γραφεία στοιχοιμάτων έβγαλαν όσα δεν είχα βγάλει μέσα σε δέκα χρόνια.
Οι books θα βγάζανε τα ίδια λεφτά αν ο νικητής ήταν και κάποιο άλλο outsider!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Χμμ!! Δεν νομίζω όμως να υπήρρχε πιο τρανταχτό outsider απο την Ελλάδα. Με ξεκίνημα στον ίδιο όμιλο με την διοργανώτρια Πορτογαλία και την πανίσχυρη Ισπανία και με μηδέν νίκες σε μεγάλες διοργανώσεις? Η Ελλάδα με όλα αυτά δεν ήταν απλώς outsider αλλά το απόλυτο outsider.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ναι Θεοδόση!
Για του λόγου το αληθές, πριν την έναρξη του Euro 2004, η Ελλάδα παιζόταν ένα προς 100 και ακολουθούσε η Λεττονία ένα προς 60.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”