ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΣ
Ο Αγιος Αναστασιος ο Ναυπλιευς θρεμμα του Ναυπλιου και ζωγραφος,πολυ καλος στην τεχνη.Αρραβωνιαστηκε μια κοπελα Χριστιανη και λιγες μερες μετα τον αρραβωνα ακουσε καποια σφαλματα για την αρραβωνιαστικια του και την παρατησε.
Οι συγγενεις της κοπελας του εκαναν μαγικα για να την αγαπησει και να την παρει.Σε λιγο καιρο τον επιασαν τα μαγικα και τρελαθηκε και γυρναγε στους δρομους του Ναυπλιου.Ο Θεος ομως τον λυπηθηκε και σε λιγες μερες εγινε καλα,οταν συνηλθε ειδε οτι ηταν Τουρκος και φορουσε στο κεφαλι ασπρο σαρικι και αμεσως τα εριξε στη Γη και αρχισε να φωναζει στο πληθος των Τουρκων:<<Εγω Χριστιανος ημουν και Χριστιανος ειμαι και Χριστιανος θελω να πεθανω>>.
Οι αλλοθρησκοι οταν ειδαν πως μετανοησε ετρεξαν επανω του με μεγαλη ορμη και δερνοντας και σπρωχνοντας τον,τον εφεραν στον κριτη,ο οποιος προσπαθουσε κολακευοντας η' απειλοντας τον να τον χωρισει απο την πιστη των Χριστιανων,αλλα ο μαρτυς εστεκε ακλονητος και ελεγε με παρρησια<<Δεν αρνουμαι εγω τον Κυριον μου Ιησου Χριστο τον αληθινο Θεο,αλλα πιστευω και προσκυνω Αυτον ως ποιητην και Σωτηρα μου>>.
Αφου ακουσε ο κριτης αυτα που ειπε ο μαρτυς,διεταξε να τον αποκεφαλισουν,αλλα οι αλλοθρησκοι δεν τον ακουσαν και ευθυς τον εβγαλαν απο το κριτηριο ορμισαν επανω του,οπως καποτε οι Ιουδαιοι στον πρωτομαρτυρα Στεφανο και αλλοι με ξυλα,αλλοι με ξιφη,αλλοι με μαχαιρια κατατρυπουσαν το σωμα του μαρτυρος,εως οτου τον εκατακοψαν σε λεπτα κομματια.Και ετσι τελειωθηκε ο ευλογημενος Αναστασιος και ελαβε το στεφανο του μαρτυριου.Και τωρα αγαλλεται στον χωρο των μαρτυρων,εις την δοξα του Πατρος και του Υιου και του Αγιου Πνευματος.
Άγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Άγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.