Αναμνήσεις μετά θάνατον

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Συνταξιδιώτης
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Αναμνήσεις μετά θάνατον

Δημοσίευση από Συνταξιδιώτης »

`Ηθελα να θέσω ένα ερώτημα στον παρόντα κλάδο συζητήσεων.Το ερώτημά μου είναι το εξής."Στην άλλη ζωή θα θυμόμαστε αυτά που ζήσαμε εδώ στη γη?Και ένα δεύτερο ερώτημα,τα άτομα που γνωρίζουμε εδώ,θα τα συναντήσουμε στον παράδεισο ή στην κόλαση(ανάλογα και που θα καταλήξει ο καθένας μας)?
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αναμνήσεις μετά θάνατον

Δημοσίευση από Dimitris39 »

καπου ακουσα
οτι μια φορα τον χρονο για χαρην της Παναγιας
ο θεος θα επιτρεπει αυτην την συναντηση των ψυχων
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Συνταξιδιώτης
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Dimitris39 έγραψε:καπου ακουσα
οτι μια φορα τον χρονο για χαρην της Παναγιας
ο θεος θα επιτρεπει αυτην την συναντηση των ψυχων
Καλημέρα σας.Ευχαριστώ για την απάντηση,αλλά ταυτόχρονα μου γεννήθηκε το εξής ερώτημα."Αυτό θα συμβαίνει μόνο μεταξύ όσων είναι μέσα στον ίδιο χώρο,δηλαδή τον παράδεισο ή την κόλαση αντίστοιχα ή θα υπάρχουν και συναντήσεις μεταξύ ψυχών και από τους δύο χώρους?
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

δεν ξέρω αν μπορέσουν να σε βοηθήσουν στο ερωτημα σου και κάποιες απαντήσεις που έχουν δοθεί, σε ενα παρόμοιο θεμα! Αν θελεις ριξε μια ματια.

viewtopic.php?f=34&t=9341&hilit=%CE%B8% ... E%B4%CF%89
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Συνταξιδιώτης
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

smarti έγραψε:δεν ξέρω αν μπορέσουν να σε βοηθήσουν στο ερωτημα σου και κάποιες απαντήσεις που έχουν δοθεί, σε ενα παρόμοιο θεμα! Αν θελεις ριξε μια ματια.

viewtopic.php?f=34&t=9341&hilit=%CE%B8% ... E%B4%CF%89
Ευχαριστώ.Πήρα μια ιδέα αλλά θα γίνω πιο συγκεκριμένος επειδή είναι πολυάριθμες οι απαντήσεις και εφόσον μπορεί να απαντηθεί άμεσα, το εάν οι έγγαμοι θα είναι μαζί και στον άλλο κόσμο όχι βέβαια όσον αφορά στις σαρκικές τους σχέσεις που είχαν εδώ.Για παράδειγμα θα συνεχίσουν κατά κάποιο τρόπο να έχουν μια σχέση που θα έχει μετουσιωθεί σε πνευματική ή θα είναι μέλη της όλης οικογένειας, που πρόσεξα σε μια απάντηση στη διεύθυνση που με παρέπεμψες?
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Θα θυμόμαστε πολλά απ' όσα κάναμε εδώ στη γη. Όποιος πάει στον Παράδεισο θα αναγνωρίζει όλες τις άλλες ψυχές που θα βρει εκει, αλλά όχι τους συγγενείς και φίλους του, που δεν τα κατάφεραν. Κι αυτο γιατί στον Παράδεισο "ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός".
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ενας μοναχός μου είπε και στα βιβλία μετά που έχω διαβάσει..λέει ότι δεν θα γνωριζόμαστε μεταξύ μας( εννοώ τα αγαπημένα μας προσωπα)..όλοι θα είμαστε όπως είπες και εσύ μια μεγάλη οικογένεια ..
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Θα επαναλάβω και εδώ παλαιότερη ανακοίνωσή μου.

Πολλά έχουν ειπωθεί , και εν πάση περιπτώσει το ερώτημα αυτό θα υπάρχει , και μετά από οποιαδήποτε συζήτηση γίνει εδώ , ή οπουδήποτε αλλού.

Θα ήθελα να σας μεταφέρω μία απάντηση που είχα από Αγιορήτη πατέρα , όταν του είχα θέσει παρόμοιο ερώτημα..

Ερώτηση - Γέροντα πως θα είμαστε στην άλλη ζωή ??

Απάντηση - Θα είμαστε σε ένα μέρος , όπου θα μας διακατέχει μια ανείπωτη χαρά , γιατί θα μας σκεπάζει η Χάρις του Κυρίου μας .

Θα βλέπουμε τους Αγίους και τους άλλους ανθρώπους και θα νομίζουμε ότι και αυτοί έχουν την ίδια χαρά με εμάς.

Αυτοί βέβαια , μπορεί να έχουν λιγότερη , ή περισσότερη χαρά από εμάς , δεν θα έχει όμως σημασία , γιατί εμείς ήδη θα ξεχειλίζουμε από χαρά .

Θα αγαπάμε όλο τον κόσμο τόσο πολύ και το ίδιο , που δεν θα μας νοιάζει πλέον αν είναι η Μάνα μας ή ο Πατέρας μας , ο Παππούς μας ή η Γιαγία μας ή ο καλύτερος μας φίλος.

Θα μας αγαπάνε όλοι και θα τους αγαπάμε όλους με μία τέτοια Αγάπη που όμοια της δεν έχουμε γνωρίσει στην επί γης ζωή μας .

Θα είμαστε μαζί Του.

Λέω λοιπόν εγώ τώρα - Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών , Αδελφοί μου

Δόξα τω Θεώ
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

Εύχομαι σε ολους σας και στον καθε εναν ξεχωριστά οι όμορφες απαντήσεις να γίνουν όμορφες καταλήξεις για τον καθε έναν ξεχωριστά αλλά και για όλους μας μαζύ. :8 :8 :8
Άβαταρ μέλους
grigoria-ka
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από grigoria-ka »

καλημερα!αυτο το ερωτημα με απασχολουσε κ εμενα τι θα γινει η ψυχη μας μετα τον θανατο?κ βρηκα το βιβλιο που με ελυσε πολες αποριες κ μας προτρεπει να γινουμε καλυτεροι "ανθρωποι",τουλαχιστον να προσπαθησουμε.ειναι το "μετα θανατον"ισως σε βοηθησει :smile: :smile: :smile:
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”