Καλησπέρα, προτείνω να θέτουμε ερωτήματα που μας προβληματίζουν για την θρησκεία μας όπως αμφιβολίες για κάποιο θέμα και να μας απαντάει ένας ειδικός που γνωρίζει το θέμα πχ ένας μοναχός ή θεολόγος, ή κάποιος που είχε την ίδια απορία και μίλησε με μοναχό και να μας πει μια απάντηση.
Ακόμα και αν οι ερωτήσεις μας είναι αφελείς και ανόητες θα ήθελα να βρω απαντήσεις.
Έχω απορίες για το προπατορικό αμάρτημα. Αυτά που διαβάζουμε στην Αγία Γραφή, δημιουργούν
αμφιβολίες για το προπατορικό αμάρτημα. Υπάρχει εξήγηση αλλά εγώ δεν την γνωρίζω. Κατ αρχήν, λέμε ο Αδάμ αμάρτησε την ώρα που έλειπε ο Θεός από τον Παράδεισο. Και γιατί να λείπει ο Θεός; δεν είναι Πανταχού παρών; Επίσης ο Θεός έφυγε και ξαναγύρισε μετά το αμάρτημα. Ο Αδάμ άκουσε ότι έρχεται ο Θεός και κρύφτηκε. Δηλαδή ο Θεός περπατούσε; αφού είναι Πνεύμα; και ο Θεός που είχε πάει; σε άλλο μέρος; δεν γνώριζε τι κάνει ο Αδάμ;
Το δέντρο της ζωής και το δέντρο της γνώσεως του καλού και του κακού ήταν αληθινά δέντρα;
όποιος έτρωγε από το δέντρο της ζωής ήταν αθάνατος;
όποιος έτρωγε από το δέντρο της γνώσεως του καλού και του κακού, αποκτούσε γνώση καλού και κακού;
ο Αδάμ μόλις έφαγε τον καρπό είδε ότι ήταν γυμνός. Πριν φάει δεν έβλεπε ότι είναι γυμνός; πως γίνεται; Μήπως ήταν αλληγορία; ή όντως ήταν κάποιος καρπός;
Και ο άνθρωπος πως μιλούσε με τα ζώα;
Τώρα μια άλλη σκέψη που έχω είναι μήπως η έξοδος από τον Παράδεισο ήταν αλληγορική ιστορία που συμβόλιζε την "ενηλικίωση" του Αδάμ δηλαδή μήπως επίτηδες ο Θεός έδιωξε τον Αδάμ από τον Παράδεισο για να αγωνιστεί μόνος του με τις δυνάμεις που του δόθηκαν ώστε μετά από αγώνα να κερδίσει. Φυσικά αυτές οι αμφιβολίες που έχω είναι απόψεις αιρετικές αλλα σε καμια περίπτωση δεν τις υιοθετώ απλά θέλω την σωστή απάντηση. Καλό θα ήταν να μας δίνει κάποιος απαντήσεις ακόμα και παλιότερες απαντήσεις Πατέρων θα ήθελα να διαβάσω.
Ευχαριστώ.
Ερωτήματα για την θρησκεία μας και απαντήσεις από ειδικούς
Συντονιστής: Συντονιστές
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ερωτήματα για την θρησκεία μας και απαντήσεις από ειδικούς
Υπάρχει η ενότητα
Πνευματικά Ερωτήματα προς τον π. Αντώνιο με τέσσερις υποενότητες.
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά κι αν έχεις απορίες που δεν έχουν απαντηθεί ή δεν έχουν υποβληθεί ακόμα, μπορείς να ρωτήσεις κι ο πατέρας Αντώνιος θα απαντήσει.
Πνευματικά Ερωτήματα προς τον π. Αντώνιο με τέσσερις υποενότητες.
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά κι αν έχεις απορίες που δεν έχουν απαντηθεί ή δεν έχουν υποβληθεί ακόμα, μπορείς να ρωτήσεις κι ο πατέρας Αντώνιος θα απαντήσει.