ευτυχισμενος...
Συντονιστής: Συντονιστές
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

ευτυχισμενος...
φιλε μου,θελεις κ εσυ να αισθανεσαι ευτυχισμενος?τι το πιο φυσικο,θα μου πεις.ε!λοιπον,προσεξε καποια απλα πραγματα,κ τοτε το ονειρο σου θα το δεις να πραγματοποιηται.
μπορειςνα μην εξαρτας την ευτυχια σου απο το ξεφρενο κυνηγητο να αποκτας ολο κ πιο πολλα πραγματαγια τον εαυτο σου,που τα θεωρεις αναγκαια,ενω στην πραγματικοτητα,πολλα απο αυτα ειναι περιττα?κ να χαιρεσαι με οτι εχεις?να απολαμβανεις,τη σιγουρια στο παρτικο σου σπιτι,την αγαπη των γονιων σου,με τα πολλα,η κ τα λιγα υλοκααγαθα?
μπορειςνα χεις ξυπνιο κ καθαρο μυαλο,για να ξεχωριζεις τη τεραστιαδιαφορα,που υπαρχει αναμεσα σε ενα βουνο κ ενα λοφο?ετσι,που να μη θολωνεις στην παραμικρη δυσκολια?θεωρωντας την οτι ειναι ενα πελωριο βουνο,αλλα να προσπαθεις ψυχραιμα,να βρισκεις μια λυση,οσο εξαρταται αυτο απο σενα?
μπορειςμεσα απο την παγωνια του χειμωνα η το λιοπυρι του καλοκαιριου,να διακρινεις καποιες οασεις για τις οποιες να αισιοδοξεις,να χαιρεσαι?κ ετσι να μη καρφωνεις το βλεμμα σου αποκλειστικα σε καποια θλιβερα γεγονοτα?
μπορειςνα ευαισθητοποιης τις κεραιες της καρδιας σου,για να ακους τη φωνη του συμμαθητη σου,του γειτονα σου,που θελει καποια βοηθεια κ να ανταποκρινεσαι στο καλεσμα τους?
μπορειςνα χαιρεσαι με τα μικροπραγματα της καθημερινοτητας που χουν καποια ακτινοβολια?
μπορειςνα μη χανεις το φωτεινο σου βλεμμα,την καλη σου καρδια,κ οταν καποιοι προσπαθουν να δυσκολεψουν τη ζωη σου?
μπορειςνα απολαμβανεις μια μαγευτικη ανατολη η ενα γαληνιο σουρουπο στην εξοχη?
μπορειςνα συγκινεισαι,οπου συναντας αληθινη καλοσυνη,ανθρωπια κ να σαι κ συ προθυμος,να κανεις κατι παρομοιο?
μπορειςνα σκεφτεσαι σοβαρα κ υπευθυνα να προχωρισεις να παρεις μια αποφαση κ να προσευχεσαι,πριν καν σκεφθεις,τι να κανεις?
μηπως,τοτε,συμφωνησεις κ συ οτι<<η ευτυχια ειναι απλη>>,οχι κατι απιαστο κ για σενα?αρκει,να αποφασισεις,ετσι απλα,να την κερδιζεις,κανοντας,καθε μερα,μικρα,μικρα βηματα ως οτου την κατακτησεις!
μπορειςνα μην εξαρτας την ευτυχια σου απο το ξεφρενο κυνηγητο να αποκτας ολο κ πιο πολλα πραγματαγια τον εαυτο σου,που τα θεωρεις αναγκαια,ενω στην πραγματικοτητα,πολλα απο αυτα ειναι περιττα?κ να χαιρεσαι με οτι εχεις?να απολαμβανεις,τη σιγουρια στο παρτικο σου σπιτι,την αγαπη των γονιων σου,με τα πολλα,η κ τα λιγα υλοκααγαθα?
μπορειςνα χεις ξυπνιο κ καθαρο μυαλο,για να ξεχωριζεις τη τεραστιαδιαφορα,που υπαρχει αναμεσα σε ενα βουνο κ ενα λοφο?ετσι,που να μη θολωνεις στην παραμικρη δυσκολια?θεωρωντας την οτι ειναι ενα πελωριο βουνο,αλλα να προσπαθεις ψυχραιμα,να βρισκεις μια λυση,οσο εξαρταται αυτο απο σενα?
μπορειςμεσα απο την παγωνια του χειμωνα η το λιοπυρι του καλοκαιριου,να διακρινεις καποιες οασεις για τις οποιες να αισιοδοξεις,να χαιρεσαι?κ ετσι να μη καρφωνεις το βλεμμα σου αποκλειστικα σε καποια θλιβερα γεγονοτα?
μπορειςνα ευαισθητοποιης τις κεραιες της καρδιας σου,για να ακους τη φωνη του συμμαθητη σου,του γειτονα σου,που θελει καποια βοηθεια κ να ανταποκρινεσαι στο καλεσμα τους?
μπορειςνα χαιρεσαι με τα μικροπραγματα της καθημερινοτητας που χουν καποια ακτινοβολια?
μπορειςνα μη χανεις το φωτεινο σου βλεμμα,την καλη σου καρδια,κ οταν καποιοι προσπαθουν να δυσκολεψουν τη ζωη σου?
μπορειςνα απολαμβανεις μια μαγευτικη ανατολη η ενα γαληνιο σουρουπο στην εξοχη?
μπορειςνα συγκινεισαι,οπου συναντας αληθινη καλοσυνη,ανθρωπια κ να σαι κ συ προθυμος,να κανεις κατι παρομοιο?
μπορειςνα σκεφτεσαι σοβαρα κ υπευθυνα να προχωρισεις να παρεις μια αποφαση κ να προσευχεσαι,πριν καν σκεφθεις,τι να κανεις?
μηπως,τοτε,συμφωνησεις κ συ οτι<<η ευτυχια ειναι απλη>>,οχι κατι απιαστο κ για σενα?αρκει,να αποφασισεις,ετσι απλα,να την κερδιζεις,κανοντας,καθε μερα,μικρα,μικρα βηματα ως οτου την κατακτησεις!
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
Re: ευτυχισμενος...
Οταν ημυον σε νεωτερη ηληκια εψαχνα σαν χαμενη ννα βρω την πολυποθητη ευτυχια! Παρεμενα ομως χαμενη γιατι τα μονοπατι που αλολουθουσα δεν με εβγαζαν στην ευτυχια. Μεγαλωνα, ωριμαζα και αρχιζα να ανακαλυπτω οτι η ευτυχια κρυβοταν σε απλα καθημερινα πραγματα. Ομως παλι δεν ημουν ετυχισμενη. Τους τελευταιους μηνες που ανακαλυψα τον κοσμο του χριστιανισμου, τοτε αποκαλυφθηκε η πραγματικη ευτυχια για μενα! Οχι οτι τα καταφερνω οσα γραφεις παραπανω, αλλα προσπαθω. Και θα προσπαθω ολο και περισσοτερο οσο περνα ο χρονος. Αλλα το σημαντικο ειναι οτι τωρα πια δεν ψαχνω. Τωρα ξερω! Ευχομαι μονο να μ αξιωσει ο Θεος!
αγαπητη ιριδα, χαιρομαι πολυ για σενα ( ισως γιατι και εγω ο φτωχος να ειμαι καπως ετσι). καλο κουραγιο στην προσπαθεια σου. μην ξεχνας μονο οτι ο Κυριος ειναι συνεχεια μαζι σου, οπου και να πας οτι και να κανεισ.
και ειναι πολυ απλος. πραος και ταπεινος. οπως πρεπει να ειναι η αγαπη. προς ολους
καλη σαρακοστη σε ολους
και ειναι πολυ απλος. πραος και ταπεινος. οπως πρεπει να ειναι η αγαπη. προς ολους
καλη σαρακοστη σε ολους
Κυριε Ιησου Χριστε , ελεησον με
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ.
Έχω κουράσει με το να το επαναλαμβάνω.
Προσοχή υπάρχει και βιβλίο με σχετικό τίτλο που διαφημίζεται στην τηλεόραση που είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη στα όρια του απαράδεκτου.
Έχω κουράσει με το να το επαναλαμβάνω.
Προσοχή υπάρχει και βιβλίο με σχετικό τίτλο που διαφημίζεται στην τηλεόραση που είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη στα όρια του απαράδεκτου.
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια και τις ευχες! Ευχομαι και σ εσενα τις ιδιες ευχες και να ξερεις οτι ο Θεος εινα κοντα σ αυτους που τον ψαχνουν!zazzy έγραψε:αγαπητη ιριδα, χαιρομαι πολυ για σενα ( ισως γιατι και εγω ο φτωχος να ειμαι καπως ετσι). καλο κουραγιο στην προσπαθεια σου. μην ξεχνας μονο οτι ο Κυριος ειναι συνεχεια μαζι σου, οπου και να πας οτι και να κανεισ.
καλη σαρακοστη σε ολους
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νάναι ευλογημένο , και περαστικά.irida έγραψε:Ευχαριστω για τα καλα σου λογια και τις ευχες! Ευχομαι και σ εσενα τις ιδιες ευχες και να ξερεις οτι ο Θεος εινα κοντα σ αυτους που τον ψαχνουν!zazzy έγραψε:αγαπητη ιριδα, χαιρομαι πολυ για σενα ( ισως γιατι και εγω ο φτωχος να ειμαι καπως ετσι). καλο κουραγιο στην προσπαθεια σου. μην ξεχνας μονο οτι ο Κυριος ειναι συνεχεια μαζι σου, οπου και να πας οτι και να κανεισ.
καλη σαρακοστη σε ολους
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
ευχαριστω για το :περαστικα: Καληνυχτα!
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η πραγματική ευτυχία δεν κρύβεται πίσω από τίποτε το γήινο (χρήματα, υλικά αγαθά, έρωτες κλπ), γιατί όλα αυτά είναι εφήμερα. Μπορεί όντως να παρέχουν - στιγμιαία - την ψευδαίσθηση της ευτυχίας, αλλά, σε βάθος χρόνου, η ψευδαίσθηση αποκαλύπτεται:
Τα υλικά αγαθά τα βαριόμαστε και ζητούμε άλλα,
Τα χρήματα δεν μας φτάνουν ποτέ και συνεχώς ζητούμε - ανικανοποίητοι όντες - περισσότερα,
Οι έρωτες κάποια στιγμή ξεθωριάζουν και μας απογοητεύουν
Η ευτυχία βρίσκεται ΜΟΝΟ κοντά στον Θεό. Όταν δίνουμε τον ελικρινή και όμορφο αγώνα μας, τότε νιώθουμε σιγά - σιγά τι σημαίνει ευτυχία. Όσο προσεγγίζουμε τον Κύριό μας, τόσο μεγαλύτερη ευτυχία νιώθουμε. Και είναι αληθινή και συνεχής, γιατί βασίζεται στην αίσθηση ότι ο Δημιουργός μας, αλλά και οι άγιοί Του είναι δίπλα μας ΣΥΝΕΧΩΣ. Κι όσο τους νιώθουμε δίπλα μας, τόσο πιο πολύ χαιρόμαστε, γνωρίζοντας μάλιστα ότι ΔΕΝ πρόκειται να μας απομακρυνθούν από εμάς ΠΟΤΕ.
Το μεγαλύτερο δώρο που μας παρέχει ο Κύριος είναι η αγάπη, η αιώνια και ανιδιοτελής αγάπη, η οποία είναι και το αίτιο της ευτυχίας, που νιώθουν όσοι τυχεροί την νιώθουν.
Τα υλικά αγαθά τα βαριόμαστε και ζητούμε άλλα,
Τα χρήματα δεν μας φτάνουν ποτέ και συνεχώς ζητούμε - ανικανοποίητοι όντες - περισσότερα,
Οι έρωτες κάποια στιγμή ξεθωριάζουν και μας απογοητεύουν
Η ευτυχία βρίσκεται ΜΟΝΟ κοντά στον Θεό. Όταν δίνουμε τον ελικρινή και όμορφο αγώνα μας, τότε νιώθουμε σιγά - σιγά τι σημαίνει ευτυχία. Όσο προσεγγίζουμε τον Κύριό μας, τόσο μεγαλύτερη ευτυχία νιώθουμε. Και είναι αληθινή και συνεχής, γιατί βασίζεται στην αίσθηση ότι ο Δημιουργός μας, αλλά και οι άγιοί Του είναι δίπλα μας ΣΥΝΕΧΩΣ. Κι όσο τους νιώθουμε δίπλα μας, τόσο πιο πολύ χαιρόμαστε, γνωρίζοντας μάλιστα ότι ΔΕΝ πρόκειται να μας απομακρυνθούν από εμάς ΠΟΤΕ.
Το μεγαλύτερο δώρο που μας παρέχει ο Κύριος είναι η αγάπη, η αιώνια και ανιδιοτελής αγάπη, η οποία είναι και το αίτιο της ευτυχίας, που νιώθουν όσοι τυχεροί την νιώθουν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.