Ναι, είμαι πολύτεκνη μάνα και θέλω να με σέβεται η πατρίδα μ

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ναι, είμαι πολύτεκνη μάνα και θέλω να με σέβεται η πατρίδα μ

Δημοσίευση από Andreasmas »

Χάσαμε την αρχοντιά και το φιλότιμο και μαζί μ΄αυτά την ανθρωπιά και την ορθή κρίση.
Η πολύτεκνη μάνα μπήκε κι αυτή στη ζυγαριά του "νεου πολιτισμού" και συγκρίθηκε με εκείνες που στις μεσημεριάτικες τηλεκοπροεκπομπές σκούζουν επειδή τους "χτύπησε" το ψηλοτάκουνο ή γιατί δεν βρίσκουν Ελληνίδα νταντά που θα τους μάθει στο παιδί τους κάτι τις απο Ελλάδα.
Είναι συνηθισμένη δυστυχώς στους αποκοιμισμένους του μαλακού καναπέ η άποψη που λέει ότι: η πολύτεκνη μάνα δηλαδή εκείνη που δεν διστάζει να βάλει το κεφάλι της στον "πάγκο του χασάπη" κάμποσες φορές για να νοιώσει συνδημιουργός ζωής και αγάπης μια συνειδητή αγωνίστρια ,αλλά μια χαζή "κουνέλα" που απλώς πληρώνει το ...τίμημα της αποχής της απο την κοπρώδη "παιδαγωγία" του άμβωνα της "ΝέαςΕποχής" (τηλεόραση).
Είναι άδικο να θεωρούμε υπεύθυνους τους πολυτέκνους επειδή η πολιτεία για ψηφοθηρικούς λόγους έλαβε κατα καιρούς ελαχιστα υπέρ αυτών μέτρα ,και να αθωώνουμε τους γνωστούς πια ενόχους της σημερινής κατάντιας μόνο και μόνο επειδή έχουν γερές "πλάτες" και δεν θα πληρώσουν ποτέ και τίποτα
Κακία και μικρότητα είναι οι εκδηλώσεις φθόνου εναντίον των πολυτέκνων που και ελάχιστοι είναι (δυστυχώς) και αποτελούν τον "αδύναμο κρίκο" της ελληνικής κοινωνίας.
Επιλογή τους ήταν η αυτοθυσία και δεν θα τιμωρηθούν για αυτήν ,όπως κανείς δεν ζητά την τιμωρία εκείνων που επέλεξαν τον ευδαιμονισμό και την καλοπέραση ή την αρυτίδιαστη κοιλιά και τα ινστιτούτα ως αντικείμενο του καθημερινού τους αγώνα.Αναφέρομαι σε αυτούς που η ...ολιγοτεκνία ή ακόμη και η ατεκνία ήταν αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής με υλιστικό και ατομικιστικό πρόθεμα και όχι σε αυτούς που ήθελαν και ποθούσαν την τεκνογονία και τις εξ αυτής χαρές.Εξ΄ άλλου τον κήπο δεν τον ομορφαίνουν μόνο τα δέντρα που έχουν την ικανότητα να δένου καρπούς αλλά και εκείνα που χαρίζουν ομορφιά και οξυγόνο με τα καταπράσινα φύλλα και τα όμορφα άνθη τους.
Σε ευχαριστούμε Ελένη ,που μας θύμισες ότι δεν μπαίνουν όλα στο τελάρο του πολιτικάντη μανάβη ,ούτε και το γραμμάτιο του γυαλιστερού Τζίπ ή τα έξοδα για την θεραπεία της κυτταρίτιδας έχουν την ίδια αξία με τα έξοδα και τις θυσίες μιας πολύτεκνης οικογένειας.
Σε αυτήν την σημερινή αγωνίστρια της ζωής ,της συζυγικής αγάπης και της πατρίδας ,σε αυτό το παράδειγμα προς μίμηση ,εγώ ο πατέρας των δύο παιδιών το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω είναι να αναδημοσιεύσω την επιστολή της.

Είμαι μητέρα 4 ανήλικων παιδιών και συνέχεια ακούω πολλά και διάφορα για το γεγονός ότι θελήσαμε με το σύζυγο μου να κάνουμε τέσσερα παιδιά όπως ..τηλεόραση δεν έχετε ? , εγώ μόνο στην ιδέα των τεσσάρων παιδιών τρελαίνομαι !, πως αντέχεις !
Το τελευταίο που άκουσα είναι «εμείς θα πληρώνουμε για τα παιδιά που εσύ έκανες»?.Ένιωσα ότι ζω στον απόλυτο παραλογισμό και ο λόγος που γράφω αυτό το μήνυμα είναι ότι νιώθω πίκρα και οργή …
Τι έγινε τελικά εμείς οι πολύτεκνοι είμαστε οι ηλίθιοι της πατρίδας?
Σοβαρά μιλάμε ?
Γιατί τέρμα τα «αστεία» περί αγαθιάρηδων που δεν έχουν τι να κάνουν από το να σπέρνουν παιδιά.
Μιλούσαμε για δημογραφικό και ξαφνικά λύθηκε μπροστά στην σημερινή οικονομική κατάσταση και με όλα αυτές τις ελληνοποιήσεις ?
Όταν αποφάσισα να κάνω οικογένεια σταμάτησα να εργάζομαι θέλοντας έτσι να αφοσιωθώ στο μεγαλύτερο για μένα δώρο που μου έδωσε ο Θεός, τα παιδιά μου.
Τα πρώτα χρόνια, μου ήταν δύσκολο να πω ότι το επάγγελμα μου είναι τα οικιακά αλλά τώρα νιώθω περήφανη γιατί μεγαλώνω τα παιδιά μου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου άνεργο γι’αυτό και δεν έχω κάρτα ανεργίας.
Θεωρώ ότι μέσα σ αυτή την κοινωνία που δεν παράγει τίποτε ότι εγώ έκανα κάτι και κάνω κάτι, μεγαλώνω τα παιδιά μου. Δεν θα αφήσω κανένα να μου μειώνει αυτό που κάνω.
Δεν σ αφήνω «κύριε» να λες ότι εσύ πληρώνεις για τα παιδιά μου γιατί δεν πληρώνεις αλλά εγώ πληρώνω για σένα.
Δεν μου έδωσε ποτέ κανείς και δεν ζήτησα από κανένα έτσι μεγάλωσα, ναι είμαι Ελληνίδα. Δεν θα μιλήσω για όσους δεν σέβονται την πολυτεκνική μου ιδιότητα και όσους μέσα από το «σύστημα» απαξιώνουν αυτήν την ιδιότητα.
Δεν έκανα παιδιά για να έχω ειδική μεταχείριση, ούτε για να «χωθώ κάπου».
Ναι, είμαι πολύτεκνη μάνα και θέλω να με σέβεται η πατρίδα μου γιατί μεγαλώνω τέσσερα παιδιά με αξίες, με όνειρα, με στόχους . Κάποιοι θέλουν να μου τα στερήσουν και αυτά.
Ναι, θέλω να μου φέρεστε με σεβασμό, να μου αφήσετε να έχω την αξιοπρέπεια να μεγαλώσω τα παιδιά μου ελεύθερα, στον εδαφικό χώρο που οι πρόγονοί μου με θυσίες μου χάρισαν, με το όνομα της περιοχής μου γιατί είμαι από την Μακεδονία και μόνο μια υπάρχει. Κάποιοι θέλουν να μου κλέψουν και το όνομα αυτό.
Ναι, αφήστε μου το δικαίωμα όταν ο άντρας μου ασκεί ένα λειτούργημα να μπορώ να ΑΝΑΘΡΕΨΩ το παιδιά μου και μην του κόβετε το μισθό μέσα στα πλαίσια μιας ισοπεδωτικής πολιτικής που τελικά αγγίζει μόνο αυτούς που εργάζονται χωρίς να έχουν κλέψει ποτέ .
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι τελικά δεν παράγουμε τίποτα σαν έθνος , σαν λαός. Θάψαμε στο υπέρμετρο καταναλωτισμό και την εφήμερη καλοπέραση τα πάντα ακόμη και την ελπίδα που έρχεται με την γέννηση ενός παιδιού.
Χάθηκε η αξιοπρέπεια, το φιλότιμο , ο σεβασμός στα όσια και τα ιερά.
Χάθηκε η ταυτότητα του Έλληνα που τον έκανε αθάνατο στο πέρασμα των αιώνων.
Χάθηκε η ελπίδα, τα όνειρα, η ιστορία, η περηφάνια, το μεράκι του, ο ενθουσιασμός του Έλληνα.
Χάθηκε αλλά δεν πέθανε , το βλέπεις μέσα στα μάτια των παιδιών μας , στο χαμογελαστό πρόσωπό τους .
Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και σ αυτά πρέπει να επενδύσουμε .

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ναι, είμαι πολύτεκνη μάνα και θέλω να με σέβεται η πατρί

Δημοσίευση από aposal »

Πικρές αλήθειες...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ

Δημοσίευση από Domna »

ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ!!!!!!!!!! ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ!!!!!!!!!!!!!
Πολλοί θα πιστεύουν ότι υπερασπιζόμαστε τους πολύτεκνους και την πολυτεκνία επειδή ανήκουμε και εμείς σε αυτή την κατηγορία.
Συμπτωματικά, οι περισσότεροι εξ ημών, ανήκουμε στην πλειοψηφούσα κατηγορία της "τετραμελούς οικογένειας, ωστόσο αυτό δεν μας εμποδίζει να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως τα παρουσιάζουν οι εραστές της παρακμής, του εθνομηδενισμού και της χυδαιότητας.
Η αλήθεια είναι μία και δεν αλλάζει με τίποτα.
Τα πολύτεκνα ζευγάρια στην συντριπτική τους πλειοψηφία τόλμησαν να κάνουν αυτή την υπέρβαση την οποία χλευάζουν και λοιδωρούν όσοι την απέρριψαν για χάρη ενός επιπόλαιου ατομικισμού και μιας θνησιγενούς και ανώφελης "ευζωϊας".

Δεν έχουμε λοιπόν κανένα δικαίωμα να κατηγορούμε εκείνον που προτίμησε να βιώσει την ευλογία και την χαρά της παρουσίας πολλών παιδιών, μόνο και μόνο επειδή είχαμε άλλα πράγματα στο μυαλό και την καρδιά μας όταν παντρευτήκαμε.
Μην συζητήσετε με κάποιον πολύτεκνο για το τί νοιώθει.
Βρείτε κάποιο ζευγάρι το οποίο, αν και το ποθούσε, δεν κατάφερε να αποκτήσει παιδιά και ρωτείστε το να σας πεί τι θυσίες έχει κάνει και σε τι ταλαιπωρίες έχει υποβληθεί προκειμένου να βιώσει την χαρά της απόκτησης ενός παιδιού.Τότε θα διαπιστώσετε ότι αυτά τα άτεκνα ζευγάρια , στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι σαν εκείνα τα πανέμορφα δέντρα που είναι γεμάτα άνθη απλώς δεν καρποφορούν.Και όμως, προσφέρουν στον κοινωνικό και συγγενικό τους περίγυρο τόσα πολλά, που θα έκαναν εκείνους που ζούν με τίς ψευδαισθήσεις της "οικογενειακής αυθεντίας" και της "κοινωνικής αυτοτέλειας" να κοκκινήσουν απο ντροπή.
Πιο κάτω επαναδημοσιεύουμε την εξαιρετική επιστολή μιας πολύτεκνης μητέρας που μας είχε στείλει τον περασμένο Ιούνιο ο "Σύλλογος Πολυτέκνων Δράμας".
Μακάρι αυτά που γράφει η, δικαίως αγανακτισμένη, πολύτεκνη μάνα να γίνουν το ερέθισμα και η αφορμή για σκέψεις και αυτοκριτική.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ γιατί τολμώ να εμφανίζομαι σε μια ταβέρνα με όλα μου
τα παιδιά. Τους χαλάω την «Ησυχία» τους και μου λένε «μάζεψε» τα
παιδιά σου κάνουν θόρυβο όταν κάποιοι μπορούν να κουβαλούν το σκυλάκι
πολυτελείας τους ή τη πολυτελέστατη φιλενάδα τους.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ γιατί θέλω να εργάζομαι ώστε να μπορώ να μεγαλώσω τα
παιδιά μου και όταν γεράσω... μια αξιοπρεπή σύνταξη για να μπορώ να τα
βοηθήσω όπως κάνουν όλοι όταν κάποιοι κοιμούνται και ξυπνούν με λυμένα
τα προβλήματα τους για γενεές πολλές αφού έχουν βάλει βαθειά το χεράκι
τους στο δημόσιο χρήμα.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ γιατί έχω πολλά παιδιά και πρέπει να αφήσω τα μισά
όπου έχω, αν έχω, για να πάω διακοπές γιατί δεν μπορούν να
φιλοξενήσουν πολύτεκνες οικογένειες όταν κάποιοι μένουν σε σπίτια
εκατομμυρίων και είναι σε συνεχείς διακοπές. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν
βαθειά το χεράκι τους στο δημόσιο χρήμα.

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ γιατί θέλω να ταΐσω τα παιδιά μου και να μπορώ
να τους πάρω και ένα παγωτό όταν κάποιοι έφαγαν και τρώνε με χρυσά
κουτάλια.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ γιατί όταν κάνω το δωδέκατο παιδί με παρουσιάζουν
στην τηλεόραση σαν είδηση απίστευτη, αξιοπερίεργη και μάλλον και
παράλογη όταν θεωρείται φυσιολογικό η υποτίμηση της γυναικείας
υπόστασης με πορνό εμφανίσεις.

ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ είμαι γιατί θέλω να μορφώσω τα παιδιά μου, να...τα
στείλω σε φροντιστήρια και γυμναστήρια και να τα πάω και ένα θέατρο
όταν κάποιοι δεν ξέρουν τι γράφουν τα σχολικά βιβλία των παιδιών τους
και τα αφήνουν σε ολοήμερα σχολεία για να κάνουν τη ζωή τους. «Ζωή
χωρίς κομμωτήριο και γυμναστήριο μισή ζωή είναι.»

ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ γιατί παίρνω ένα επίδομα που και αυτό μου το δίνουν
για να με κοροϊδέψουν όταν κάποιοι «προικισμένοι» με πολιτικά μέσα
παίρνουν επιδόματα για τα οποία δεν εργάζονται ΠΟΤΕ.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ γατί με φορολογούν πολύ περισσότερο από αυτούς που
έχουν ένα παιδί όταν κάποιοι ιδρύουν offshore εταιρείες και έχουν τα
χρήματα τους σε ελβετικές τράπεζες ή χρωστάνε στην εφορία λεφτά που
εμείς δέκα φορές να ζούσαμε δεν θα τα βγάζαμε και ας δουλεύαμε δέκα
δουλειές.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ γιατί έχω μια ιδιότητα για την οποία μόνο εσύ νιώθεις
περήφανη μαμά όταν το να είσαι λαμόγιο είναι αποδεκτό και σεβαστό από
μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
γιατί μπορώ να ονειρεύομαι για τα παιδιά μου και να
χαμογελώ για τα παιδιά μου όταν κανείς δεν μπορεί να δώσει ελπίδα για
το τι θα γίνει αύριο .

ΓΙΑΤΙ ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ????????

Ξέρω γιατί μαμά αλλά ξέρω και τι θα κάνω
Εσύ μου έμαθες να είμαι περήφανη, αγωνίστρια.
Εσύ δίδαξες στο κόσμο την δημοκρατία, την ισότητα.
Τα ξέρω καλά έτσι με μεγάλωσες

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ και

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΜΑΜΑ που με λένε κακό παιδί γιατί να ντραπώ το ξέρω, δεν
είμαι. Ήμουν όμως ο πιο εύκολος στόχος να σε χτυπήσουν, εμένα την
πολύτεκνη οικογένεια .

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΜΑΜΑ γιατί σε μια γειτονιά με 6 σπίτια μεγαλώνουν 30
παιδιά, ναι , τα δικά μας παιδιά.

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΜΑΜΑ να ζητήσω, δυο παγωτά στα τέσσερα ή τρία παγωτά στα έξι.

ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να λέω, ότι είμαι πολύτεκνη με ότι συνεπάγεται αυτό
και να διεκδικώ μια θέση στην κοινωνία που να αντιπροσωπεύει την
ιδιότητα μου.

ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να ζητήσω, τις ίδιες ευκαιρίες για τα παιδιά μου με
όλων των άλλων και ίδια δικαιώματα.

ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να πω, σ’ αυτούς που αγαπούν τα παιδιά να
υπερνικήσουν τη λογική που μας πέρασαν ότι τα δυο παιδιά είναι καλά
και να τους παρακινήσω, προτρέψω να κάνουν και άλλα δυο ή και
περισσότερα παιδιά

ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να απαντήσω, σε όσους με περιμένουν να κάνω «λάθη»
για να μου την πουν ότι μόνο παιδιά ξέρεις να κάνεις και άντε να σε δω
πως τα μεγαλώνεις, την ίδια πάντα απάντηση. Όχι, όσα δεν φτάνει η
αλεπού τα κάνει
κρεμαστάρια αλλά

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ, ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΩ ΤΑ ΛΑΘΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ.

ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να φωνάξω, σε εσένα που ακόμα δεν είσαι πολύτεκνος
ότι μπορείς να γίνεις και μην αφήνεις κανέναν να περνάει το μήνυμα
ότι ο πολύτεκνος είναι το κακό παιδί ή και χαζό για κάποιους, της
κοινωνίας που ζεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΑΠΩ να φωνάξω σ αυτόν που λέει εγώ θα σώσω την Ελλάδα? ή
κάνοντας παιδιά θα σωθεί η Ελλάδα ? ότι είναι νόμος της φύσης οι
πολλοί είναι πιο δυνατοί από τους λίγους. Σπάσε το κατεστημένο και
κάνε την πολυτεκνία κατεστημένο. Η μαμά πατρίδα θα σ’ ευγνωμονεί και
θα την σώσεις όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται.
Όσο για το λογικό σου επιχείρημα πως θα τα μεγαλώσω? δες που
βρισκόμαστε τώρα και πες μου αν μπορείς να μεγαλώσεις με αυτές τις
συνθήκες το ένα ή και τα δυο παιδιά που έχεις οπότε γιατί σκας? κάνε
εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις.
Αν όλοι κάνουμε πολλά παιδιά δεν θα είναι οι πολύτεκνοι «ειδική»
κατηγορία αλλά όλοι οι άλλοι που δεν ακολούθησαν.
ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΑΠΩ να φωνάξω και ας κοροϊδέψουν, έχω μάθει να με κοροϊδεύουν

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΔΥΝΑΤΟ.
ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ Σ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ
ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΙΧΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ..

http://www.freemonks.gr/index.php?page= ... g=1&id=256
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ

Δημοσίευση από stathis73 »

Εμεις δεν χρειαζεται να συμληρωσουμε τιποτα, μακαρι ολοι μας να γινουμε πολυτεκνοι και καλητεκνοι
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
christmas08
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από christmas08 »

Πολυ συγκινητικο το γραμμα. Μεγαλη ευλογια η πολυτεκνια. Μακαρι να αξιωθουμε και εμεις
ΣΑΛΩ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΠΙΠΤΟΝΤΕΣ ΦΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΥ ΖΟΦΕΡΕΣ ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ, ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤΟΝ ΕΚΤΥΠΟΝ ΣΟΥ ΜΗΤΕΡ ΚΑΙ ΘΕΡΜΩΣ ΚΡΑΖΟΜΕΝ.
ΓΕΝΟΥ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΕ ΗΜΙΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΟΙΣ ΑΕΙ ΦΩΝΟΥΣΙΝ.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάμε ευθύνες από τους άλλους για τις δικές μας επιλογές!
Δεν κάνεις παιδιά για να πάρεις επίδομα (εκτός αν είσαι τσιγκάνος),κάνεις παιδιά γιατί το θες! Το επίδομα έρχεται σαν παρελκώμενο και όχι σαν ανταμοιβή! Η ανταμοιβή είναι τα ίδια τα παιδιά!
Είναι πολύ δύσκολες οι εποχές αλλά να μην χαθεί και η λογική!
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

τα πολλα παιδια δεν εξασφαλιζουν μια καλυτερη πατριδα.
και αν γινει η πολυτεκνια κατεστημενο οπως ζητα το γραμμα αμφιβαλλω αν θα εχουν πια οι πολυτεκνοι ειδικα προνομια εστω κι αυτα τα λιγα!

η τεκνοποιηση ειναι πραξη δημιουργιας που απορρεει απο αγαπη και οχι απο ωφελιμιστικα σκεπτικα και πατριωτικες φανφαρες. Οπως ο Θεος απο αγαπη δημιουργησε τον κοσμο κι εμας ετσι κι εμεις αν αγαπαμε τον Πατερα μας θα αφηνουμε την αγαπη μας να δημιουργει αφου ειμαστε πλασμενοι κατ εικονα και ομοιωση Του. Αρνουμενοι τη τεκνοποιηση ουσιαστικα λεμε οτι μας τελειωσε η αγαπη που ειναι αλληλενδετη με τη δημιουργια αλλα και η πιστη στη Θεια Προνοια και ειναι σα να αντιτεινουμε ενα τεραστιο οχι στο Δημιουργο και Πατερα μας, σα να Του λεμε οτι κακως κι εκεινος δημιουργει και εμεις δε θελουμε να συμβαλλουμε σε αυτο!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

ψυχουλα έγραψε:Οπως ο Θεος απο αγαπη δημιουργησε τον κοσμο κι εμας ετσι κι εμεις αν αγαπαμε τον Πατερα μας θα αφηνουμε την αγαπη μας να δημιουργει αφου ειμαστε πλασμενοι κατ εικονα και ομοιωση Του.
+1

(Βαρέθηκα να βάζω συν (+) στην Ψυχούλα!
Τι να κάνω όμως, δεν γίνεται αλλιώς!) :8
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

panagiotisspy έγραψε:
ψυχουλα έγραψε:Οπως ο Θεος απο αγαπη δημιουργησε τον κοσμο κι εμας ετσι κι εμεις αν αγαπαμε τον Πατερα μας θα αφηνουμε την αγαπη μας να δημιουργει αφου ειμαστε πλασμενοι κατ εικονα και ομοιωση Του.
+1

(Βαρέθηκα να βάζω συν (+) στην Ψυχούλα!
Τι να κάνω όμως, δεν γίνεται αλλιώς!) :8
Αλωστε ψυχουλα μαινομενη λεει παντα το σωστο :wink: :8
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Σωστά λέει ο Γιώργος ότι δεν πρέπει να απαιτούμε από το κράτος ανταμοιβή για τα παιδιά που κάναμε. Καλόν είναι να υπάρχει, αλλά ΔΕΝ είναι σωστό να την απαιτούμε! Αυτό δείχνει ότι δεν εμπιστευόμαστε τον Θεό, που εφόσον μας επέτρεψε να αποκτήσουμε όλα αυτά τα παιδιά θα Προνοήσει και να τα μεγαλώσουμε, εφόσον βέβαια Τον εμπιστευθούμε.
ψυχουλα έγραψε:αφου ειμαστε πλασμενοι κατ εικονα και ομοιωση Του.

Είμαστε πλασμένοι κατ' εικόνα. Το καθ' ομοίωσιν, το να μοιάσουμε δηλαδή τον Χριστό, είναι ο επίγειος προορισμός μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”