Συγκλονιστική η νέα ταινία του σκηνοθέτη της ταινίας Ostrov, Pavel Lunghin.Ο τίτλος της είναι "Ο Τσάρος".
Θέμα της είναι η σύγκρουση του Ιβάν του τρομερού με τον Άγιο Φίλιππο μητροπολίτη Μόσχας, ο οποίος τον ήλεγχε για την σκληρότητά του, με αποτέλεσμα ο τσάρος να διατάξει τη δολοφονία του.
Δημήτρη την είδα χθές και μου άρεσε πολύ νομίζω ότι αξίζει να την δεί κάποιος.
Οποιος -α χρησιμοποιεί firefox mozila μπορεί να κατεβάσει από τα tools τον downloadhelper και να κατεβάσει την ταινία χωρίς πρόβλημα (εγώ αυτό χρησιμοποιώ)
Αββά Ισαάκ του Σύρου ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
Loginos έγραψε:Δημήτρη την είδα χθές και μου άρεσε πολύ νομίζω ότι αξίζει να την δεί κάποιος.
Οποιος -α χρησιμοποιεί firefox mozila μπορεί να κατεβάσει από τα tools τον downloadhelper και να κατεβάσει την ταινία χωρίς πρόβλημα (εγώ αυτό χρησιμοποιώ)
Γιώργο... αν δεν ζητάω πολλά, μήπως μπορείς να μας κάνεις και μια μικρή περίληψη;;;;
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Καλή ταινία, αλλά <<το νησί>> ήταν πάρα πολύ καλύτερη.
Πάντως ως χριστιανική ταινία είναι όαση στο σημερινό κινηματογραφικό τοπίο. Να τη δείτε οποσδήποτε.
Πάντως οι περιφερόμενοι που πουλάνε cd και dvd την έχουν την ταινία.
Οπότε εύκολα και φθηνά μπορείτε να την προμηθευτείτε.
Aυτος ο Ιβαν, ο Τσαρος, δεν ηταν ηγετης ενος Χριστιανικου εθνους,
ελεω Θεου, δικαιος και ελεημων, ως οφειλε,
αλλα ηταν ενας ταλαιπωρος και μπερδεμενος ανθρωπος,
τον οποιο τον ειχε καβαλησει ο διαολος, και τον πηγαινε καροτσακι στην κυριολεξια.
Και αυτον και την διεστραμμενη και μισοτρελλη Τσαρινα του, μαζι.
Ο μαρτυρικος αγιος Μητροπολιτης Φιλιππος, ειναι το μεγα μυνημα της ταινιας και της εποχης στην οποια αναφερεται αυτη.
Οτι εν μεσω της πιο σκληρης γηινης κολασεως και παρανοιας, μπορει ενας ανθρωπος, που ζει τον Θεο,
τον Χριστο, μεσα του,
να παραμεινει, κοντρα σε καθε συνθηκη και περισταση,
αυτο το ακριβως το οποιο δεν μπορεσε να παραμεινει,
και εχασε για παντα ο Τσαρος.
Ανθρωπος. Και μαλιστα Ανθρωπος του Θεου.
Αξιζει η ταινια, αν και λιγο σκληρη, βγαζει καλα νοηματα,
και οι Ρωσοι αποδεικνυουν οτι εχουν κατι να πουν, και να δειξουν,
εν αντιθεσει με την δυτικη κινηματογραφικη τεχνη,
που εχει παρει τον κατηφορο εδω και χρονια, με παραγωγες της πλακας, και φτηνες αμερικανιές.
Πολλοι καλοι οι ηθοποιοι, η εικονα, η αναπαρασταση της εποχης, οι χαρακτηρες και η αισθηση της ταινιας.
Ειδικα ο Τσαρος, που νομιζω επαιζε και στο Νησι, δινει ρεστα, αλλα και αυτος που ενσαρκωνει τον Μητροπολιτη.
Πολυ καλη ειναι και μια αλλη, νεα ρωσικη ταινια, που λεγεται: ΤΟ ΘΑΥΜΑ 1956,
και αναφερεται σε μια κοπελα που βλασφημησε τον Αγιο Νικολαο,
και παγωσε κρατωντας την εικονα του, επι εποχης της Σοβιετικης ενωσης.
Οποιος μπορει να την βρει, με ελληνικα, καλο θα ειναι, να μας ενημερωσει.
Την ειχα βρει καπου αλλα ειχε ρουμανικους υποτιτλους.
δεν ξερω αν μπορει καποιος (επειδη θελω να δω την ταινια " το νησι") να κατεβασει με υποτιτλους αυτη την ταινια ,και κατι αλλο να ρωτησω, μπορουμε να την γραψουμε αυτη τη ταινια ( ο Τσαρος) σε cd και αν ναι με ποιο τροπο γινεται? πως δλδ την κατεβαζω ευχαριστω!!
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
Επιθυμώ να την κατεβάσω αλλά με τους τρόπους που προτείνετε δεν μπορω .Θα μπορουσε κάποιος να την ανεβάσει στο rAPIDSHARE ;
gol την ταινια "Νησι" , κανενας φιλος που την εχει και μενει στην περιοχή σου μπορει να στην γράψει αλλιώς μπορω να στην στειλω ταχυδρομικα.
Και αν καταφέρω να εχω και τον "Τσαρο" , μαζι και αυτόν.
Αφού το εγκαταστήσετε θα ανοίξετε το σύνδεσμο http://vimeo.com/14265034 που είναι η ταινία, και με το internet explorer θα μεταφέρετε το ποντίκι στην εικόνα του βίντεο (χωρίς να πατήσετε κλικ). Αυτόματα θα σας εμφανίσει πάνω από το βίντεο να επιλέξετε το <<Donwload this video>>. Και έτοιμο.
Δεν έχω το χρόνο να δώσω πιο αναλυτικές πληροφορίες (και δεν ξέρω και αν τα καταφέρω) αλλά ελπίζω να τα καταφέρετε.
Βέβαια θα κάνω μία προσπάθεια να το ανεβάσω στο mediafire.