Η ανάγνωση του αποτελέσματος των εκλογών

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η ανάγνωση του αποτελέσματος των εκλογών

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Πολλά μπορούν να γραφούν για το Μνημόνιο, για την ανάγνωση του αποτελέσματος των Εκλογών, το τί στην πραγματικότητα πρεσβεύουν τα βασικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.
Θα επιχειρήσω να αποτυπώσω τις βασικές μου σκέψεις, με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον, την Δικαιοσύνη και την Δεοντολογία, ανεξάρτητα από τις προσωπικές μου προτιμήσεις.

1) Το γεωστρατηγικό παιχνίδι που ζούμε σήμερα, δεν είναι ελληνικό, φοβάμαι πως πλέον δεν είναι ευρωπαϊκό, αλλά το παιχνίδι της τελικής μάχης με πρωταγωνιστές τις Η.Π.Α. ( λέμε τώρα ), Ρωσία και Κίνα. Η Η.Π.Α. οδηγείται σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο και ένας πόλεμος μόνο θα μπορέσει να την βγάλει από το αδιέξοδο. Η Ρωσία σιγά-σιγά γιγαντώνεται και η Κίνα ετοιμάζεται για την τελική κάθοδο, με πρώτο ανάχωμα την Ινδία. Η Ευρώπη δεν υπάρχει, χρεωμένη από το Διεθνές Τραπεζικό Κεφάλαιο, ενώ σε καίρια σημείο είναι τοποθετημένοι μη Ευρωπαίοι.

2) Η Ελλάδα αποτελεί το κέντρο του προδρομικού πολεμικού τοπίου, αφού στα χρόνια της Κρίσης που έρχεται, θα έχει "φρέσκα" αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, πολλές πρώτες ύλες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,γεωργία υψηλής ποιότητας, ρημαγμένη κυβέρνηση και φυσικά αποτελεί κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Άρα πρέπει να φακελωθεί και σταδιακά να χαραχθεί.

3) Δημιουργήθηκε ένα Μνημόνιο με αποκλειστικό στόχο την ύφεση και το γονάτισμα, ώστε οι Ευρωπαίοι, υποτίθεται, να πάρουν κάτω από εκρηκτικές συνθήκες και αφού συντρίψουν το Δημόσιο τομέα, κομβικές ΔΕΚΟ σε χαμηλές τιμές μετοχώνμ όπως η ΔΕΗ. τα ΕΛΠΕ και το Φυσικό Αέριο. Γιατί ο Πούτιν αυτή την στιγμή γιγαντώνει τη Ρωσία με βάση το ουσιαστικό μονοπώλιο της ενέργειας στην Ευρώπη. Επιβάλλεται η δημιουργία εναλλακτικού αγωγού μέσω Κύπρου - Ελλάδος.

4) Η δημιουργία του αγωγού αυτού προϋποθέτει την αναγνώριση ΑΟΖ μεταξύ των βασικών μεσογειακών χωρών. Κατά συνέπεια ξηλώθηκαν σε μερικούς μήνες μέσα δικτατορικά καθεστώτα και μεγιστάνες δεκαετιών και παράλληλα οι βασικές Ελληνικές πολιτικές οικογένειες. Το Καστελόριζο και η Κύπρος, σαφέστατα λόγω της επικειμένης ακυβερνησίας, ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο των Τούρκων τους επόμενους μήνες. Ήδη γίνεται σχετικός έμμεσος λόγος στα τουρκικά Μ.Μ.Ε.

5) Η τρέλα των Ευρωπαίων έχει να κάνει μεταξύ άλλων και με τον Γιωργάκη, που από τους Ευρωπαίους παίρνει χρήματα αλλά από τους Αμερικάνους, λέμε τώρα, εντολές. Μετά την στημένη ανακοίνωση δημοψηφίσματος του ανθέλληνα, οι Ευρωπαίοι των ξήλωσαν μέσα σε ημέρες, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να αποτρέψουν όσους εκβιασμούς και αν κάνουν την λαίλαπα που έρχεται και τον ρόλο του κομπάρσου που τους περιμένει.

6) Ο γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός μίλησε για τεράστιο πρόβλημα εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, απολύσεις, πόλεμο μετά από πολιτειακή αναταραχή, δηλαδή φαντάζομαι την τωρινή ακυβερνησία, και χτύπημα των Τούρκων και ήττα τους από τους Ρώσους, προφανώς γιατί οι Ρώσοι στο ενδιάμεσο θα έχουν λάβει κάποια άδεια ερευνών σε οικόπεδα της Κύπρου, εκτός από τις Αμερικανοεβραϊκές του γνωστού οικοπέδου 12. Παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες....
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Η ίδια η ανάγνωση των εκλογών, γίνεται από ένα εκλογικό σώμα που δεν έχει καταλάβει ακόμα το εθνικό του συμφέρον και δεν διαθέτει ώριμη παιδεία. Αν η Τρόικα επέτρεπε συμβάσεις τα ποσοστά του δικομματισμού θα ήταν αρκετά μεγάλα. Απόδειξη πως με το πρώτο Μνημόνιο σε ισχύ και σε σχεδιασμό το δεύτερο, στις Δημοτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ πήρε τις 9 από τις 13 περιφέρειες, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη !

1) Στις πόλεις που πήγα παραμονές των Εκλογών δεν παρατήρησα, σχεδόν, καμία αφίσα ή οργάνωση των δύο κομμάτων. Κατά συνέπεια έβρισκα απίθανο το να πάρει η Ν.Δ. 25% και το ΠΑΣΟΚ ένα ας πούμε 18%. Ακόμα και το τωρινό συνολικό 32% το βρίσκω αναμενόμενο αν όχι υψηλό.

Το αποτέλεσμα είναι ντροπιαστική ήττα για τον Σαμαρά κι΄ας είναι πρώτος, όταν ο Καραμανλής έχασε με 33% κάτω απο συνθήκες μακράς ακυβερνησίας και τραγικής απουσίας του. 2 χρόνια απετέλεσε τον πιο αργόμισθο Έλληνα πολίτη και ήδη καλοβλέπεται η επιστροφή του....!!!!!!!!!!!!

2) Ο Τσίπρας έκανε ματ χάρη σε ένα τζάμπα πυροτέχνημα: Οι αριστεροί ζουν για να δουν κάποτε το σεβαστό κίνημά τους να ενώνεται και να κυβερνά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέροντας πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας αλλά και αποτελέσματος, αφού δεν θα συνεργάζονταν με κάποιο από τα μνημονιακά κόμματα, ζήτησε και μάλιστα από τα ΜΜΕ και όχι ως όφειλε εκ του σύνεγγυς και επί προσωπικού -ενώ ήξερε την απάντηση-, συνεργασία. Η Παπαρήγα απήντησε όχι προσβλητικά, -σαν τα μούτρα τους-, ενώ κόσμια αλλά αρνητική ήταν και η απάντηση του Κουβέλη. Μια αριστερά πολύ κατώτερη των αγώνων της αλλά "αντάξια" των συνήθων ηγετών της.... Έτσι οι ψηφοφόροι επικρότησαν τον "ενωτικό" Τσίπρα, έδωσαν στο Κ.Κ.Ε. ένα κακό για την περίσταση ~8.5% και ένα απογοητευτικό 6% στον Κουβέλη.

3) Το 10,6% ήταν θρίαμβος για τον Καμένο. Αποτελεί το αίνιγμα των εκλογών. Και ο ίδιος προσωπικά. Τα ΜΜΕ αποφεύγουν να τον παίζουν παρά τον θρίαμβό του. Τον θεωρούν επικίνδυνο. Ο ίδιος είναι πολύ δυναμικός αλλά το στελεχιακό του δυναμικό χωρίς ταυτότητα. Σε σχέση με τον Καρατζαφέρη, δεν έχει Μ.Μ.Ε., καλούς εταίρους, -Ο Καρατζαφέρης πλαισιώθηκε από τηλεοπτικά "αστέρια" του εθνικιστικού και όχι μόνο ρεύματος-. Δεν ξέρω αν μπορεί μόνος του να σηκώσει ανάστημα με διάρκεια. Οψόμεθα...

4) Η Χρυσή Αυγή είναι ειδική περίπτωση. Σαφώς έχει φασίζουσα νοοτροπία και ενίοτε πράξη, αλλά και όλα όσα λέγονται γι΄αυτήν δεν είναι ακριβή. Είναι Εθνικοσοσιαλιστική, αλλά όχι Ναζιστική, δηλώνει από το 1992 Ορθόδοξη, αλλά έχει μάλλον και Παγανιστές στις Τάξεις της, έχει ως πυρήνα το μεταξικό πρότυπο, αν και δεδομένα έχει υπόβαθρο Παπαδοπουλικό - ΕΠΕΝ. Ο Παπαδόπουλος είχε ως αρχή του την με κάθε τρόπο διάλυση του Κομμουνισμού στην Ελλάδα. Οπότε σαφώς γι΄αυτούς ήταν προτιμότερος ο γερμανοτσολιάς παρά ο ΕΛΑΣ. Ο Έλληνας πατριώτης σε μεγάλο βαθμό το ψήφισε. 7% !!! Όταν τόσο έχει απογοητευθεί και προδοθεί, δεν το είχε και δύσκολο να τους ψηφίσει. Γιατί όπως με φασιστικό τρόπο και τη ανοχή των δοσιλόγων κυβερνώντων παραδόθηκαν περιοχές της Ελλάδος στα χέρια παράνομων μεταναστών και με αβάντα αριστερίζουσες οργανώσεις -βλέπε περίπτωση Κατάληψης Υπατίας-, έτσι και με "δυναμικό" έως φασιστικό τρόπο η Χρυσή Αυγή επέτρεψε σε Έλληνες να ξανακυκλοφορούν ελεύθερα στις γειτονιές τους. Καλύτερα η Χρυσή Αυγή γι΄αυτούς παρά η ΔΗΜΑΡ της Ρεπούση. Αμφότερα όμως είναι τραγικές επιλογές που δεν συνάδουν με Χριστιανό. Από την άλλη, την κατηγορούν για Φασισμό, δικαίως, ωστόσο με 7 σχεδόν τοις 100%, δεν την καλούν καν σε πάνελ. Το ίδιο φασίστες είναι και πολλοί άλλοι "προοδευτικοί" !!! Δυστυχώς !!!

5) Ύστερα από το πάθημα του ΛΑΟΣ, κανείς παρά το ότι η χώρα δια της ακυβερνησίας καταστρέφεται, δεν θα βάλει νερό στο κρασί του. Παρότι δεν το ψήφισα, πιστεύω πως προσέφερε περισσότερο από άλλους σχηματισμούς και πως δεν του άξιζε η μη είσοδος στη Βουλή με 2.9% μόλις.

6) Τέλος μια αλήθεια πικρή: Όλοι κάνουν αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς στα κόμματα του Μνημονίου. Πέρα όμως από τη ντροπή του Μνημονίου, σχεδόν από κανένα, πλην Μάνου, δεν άκουσα συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους. Ανικανότητα, ανωριμότητα, ευθυνοφοβία. Εκτός από έλλειμμα δημοκρατίας, έχουμε 400 δις € χρέη, μηδενική ανάπτυξη, παθογένεια δημοσίου και πολιτικού τομέα και έχουμε υπογράψει δεσμεύσεις εφαρμογής με ρήτρα το Αγγλικό Δίκαιο. Έρχονται χρόνια δύσκολα. Φυσικά και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει προοπτική γι΄ανάπτυξη και χρήμα γι΄αυτό "την έβαλαν στο χέρι". Ας έχουμε φρόνημα αγωνιστικό. Ο Θεός να μας ελεήσει.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Εξαιρετική, αναλυτική και αντικειμενική ανάλυση του αποτελέσματος των εκλογών !!!
Ευχαριστούμε !!!
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Πραγματικά πολύ καλή ανάλυση αδελφέ μου Κωνσταντινουπολίτη με αντικειμενική οπτική.

Προσωπικά φοβάμαι στρατιωτικό πραξικόπημα υποκεινούμενο από τις ξεχαρβαλωμένες πολιτείες, κάτι που θα τις συνέφερε τα μάλα ώστε να ξανακάνει ότι έκανε και στη μαρτυρική μας Κύπρο αλλά και στη Κύπρο την ίδια... δίνοντας έτσι το ΟΚ στους ωχτρούς εξ ανατολών να βγάλουν το άχτι τους με την πολυαγαπημένη μου πατρίδα που τόσα έχει υποφέρει εις όφελος άλλων.

Βέβαια, ελπίζω εις το έλεος Του Κυρίου μας και αισθάνομαι ασφάλεια στα λόγια των αγιασμένων γερόντων μας που άφησαν παρακαταθήκη με διάφορα μέσα επικοινωνίας... ότι μετά τη δαιμονική καταιγίδα θα έρθει η λιακάδα επιτέλους σε αυτό τον τόπο αλλά και παντού... και θα λάμψει η Ορθοδοξία μας που τόσο τους έχει μπει στο μάτι γιατί υμνεί τον Τριαδικό Θεό τον ζώντα και αναστάντα και όχι τον μισόκαλο δαίμονα που μας κατατρέχει από τις μέρες τις παραδεισένιες.

Ο Κύριος βοηθός, ας φωτίζει αυτούς που έχουν αναλάβει έργο, και εμας όλους να πράξουμε σύμφωνα με το θέλημά Του, και να φερόμαστε με αξιοπρέπεια και αγάπη ο ένας στον άλλον.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Eαν παραμεινουμε σε αυτην την σταση, οχι τοσο σχηματικα εξωτερικα, αλλα πνευματικα εσωτερικα, ισως και να ελεηθουμε,
και να ερθουν καλυτερες μερες, οχι σαν αυτες που εξαπατουσαμε ο ενας τον αλλον, αλλα πιο ανθρωπινες, και πιο αληθινες..

Εικόνα
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Μπορεί να δωθεί περιγραφή της εν λόγω εικόνας γι εμας που δεν τη γνωρίζουμε; Υποθέτω ότι είναι στάση μετανοίας κάτω από το Σταυρό του Κυρίου μας;
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν χρειαζεται να εξηγουνται ολα MIXΣ.
Aυτος ο ορθολογισμος και η σχολαστικη λογικη μας, μας εφερε εδω.

Ας προσπαθησουμε να ξανα-γινουμε λιγο πιο ελευθεροι της λογικης, και των αισθησεων,
και λιγο πιο δεσμευμενοι στο πνευμα, και την ενατενιση των αληθινων νοηματων που χασαμε.

Παρε εσυ αυτην την σταση στην ζωη σου, οπως οφειλουμε ολοι μας να κανουμε, οσοι πιστοι,
και θα σου εξηγηθουν ολα, εσωτερικα, πνευματικα, και πολυ καθαρα, τοσο οστε θα μπορεις πλεον,
και εσυ να τα εξηγεις στους αλλους εαν το κρινεις ωφελιμο.

Οχι δεν ειναι ο σταυρος του Κυριου, ειναι ενα καθετο δοκαρι απο το κελλακι του γεροντα,
παντως, για να ικανοποιησω την κατα φυση του θηλυκου γενους σου, ακορεστη περιεργεια.

Τοσοι αιωνες, και βασανα, περασαν απο το δαγκωμα του μηλου, και ακομα να βαλετε μυαλο οι γυναικες.. :lol:
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η ανάγνωση του αποτελέσματος των εκλογών

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Αμάν πιά!με έχεις σκάσει... επειδή θέλω να μάθω το αποδίδεις σε περιέργεια θηλυκού γένους.... Μου έκανε εντύπωση η ενδυμασία... δεν έχω ξαναδεί ήθελα να μάθω από που είναι κλπ... ΕΛΕΟΣ!
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

ΜΙΧΣ έγραψε:Αμάν πιά!με έχεις σκάσει... επειδή θέλω να μάθω το αποδίδεις σε περιέργεια θηλυκού γένους.... Μου έκανε εντύπωση η ενδυμασία... δεν έχω ξαναδεί ήθελα να μάθω από που είναι κλπ... ΕΛΕΟΣ!

Mαρία αν δεν κάνω λάθος ειναι μοναχός μεγαλόσχημος, απλώς πρέπει να ειναι ρώσος αν δεν κάνω λάθος και για αυτό λίγο σε ξεγελούν τα χρώματα του μεγαλου αγγελικού σχήματος.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μαθηματα ιδιαιτερα, μονο για σενα, με 100€ την ωρα, γιατι υπαρχει και κριση.
Στους αλλους παιρνουμε 80€..

Ρωσος ασκητης ειναι.

Στο σχημα τους αυτοι, γραφουν και εχουν πολλα σχεδια, και στον μανδυα και στο κουκουλι, παντου,
σε αντιθεση με τους δικους μας, που εχουν μονο το εσωτερικο σχημα, φορεμενο μεσα απο το μανδυα,
να φερει σχεδια και επιγραφες.

Ειναι γεγονος οτι οι Ρωσοι, ειναι πιο επιρρεπεις στην επιδειξη και την μεγαλοπρεπεια,
αλλα και ιδιαιτερα πιστοι και αγωνιστες την ιδια στιγμη, απο εμας που εχουμε χαλαρωσει.

Ειδες οταν εχεις περασει προσφατα 70 χρονια διωγμο πως πεφτεις καταγης; Και στο χωμα πεφτεις και το τρως!

Ενω εμεις, το ειχαμε ριξει στην τρελλη και την αδιαφορια, και την κουλτουρα και την αθεϊα ταχα μου,
γιαυτο φροντιζει και ο Θεος που μας αγαπα, να μας παιδαγωγησει καταλληλα, πρωτα με τους αρχοντες,
και μετα με τα γεγονοτα που προκυπτουν απο τους διεφθαρμενους αρχοντες και τους επισης διεφθαρμενους αρχομενους..

Για να επανελθω εμμεσα στο θεμα μας.

Επειδη ομως το διαλυσαμε το θεμα, του konstantinoupolitis, ας κλεισουμε εδω την παρενθεση αυτη.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”