Ο ισχυρότερος του κόσμου

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
gianna74
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Ο ισχυρότερος του κόσμου

Δημοσίευση από gianna74 »

Κάποτε ένας νέος γεμάτος σφίγκος και ορμή, αποφάσισε να υπηρετήσει τον ισχυρότερο του κόσμου. Πήγε λοιπόν στο βασιλιά και κατατάχθηκε στην ακολουθία του. Κάποτε ο βασιλιάς πήγε στο θέατρο και ο ηθοποιός υμνούσε την δύναμη του διαβόλου. Ο βασιλιάς κιτρίνισε από τον φόβο του.Άρα ο διάβολος είναι ισχυρότερος από τον βασιλιά, σκέφτηκε ο νέος.
Έφυγε λοιπόν από την ακολουθία του βασιλιά και τα μεσάνυχτα πήγε σ΄ένα ερημικό σταυροδρόμι και άρχισε να φωνάζει τον διάβολο.Όταν ο διάβολος παρουσιάστηκε, τον ρώτησε:
<< τι θέλεις από μένα; >>και αυτός του λέγει:
<< θέλω να γίνω φίλος σου, οπαδός σου >>.
<< Ωραία, λοιπόν, έλα μαζί μου >>.
Κι από τότε μαζί και οι δύο σκότωναν, έκλεβαν,έβαζαν φωτιά στα σπίτια, έβαζαν τους ανθρώπους να φιλονικούν, να σκοτώνονται.
Ένα πρωί ο νέος μας με τον διάβολο ήταν να περάσουν από ένα δρόμο που ήταν υψωμένος ένας σταυρός .Ο διάβολος δίσταζε.
<< Έλα, προχώρα >>, << τι φοβάσαι; >>
<< Φοβάμαι εκείνον >> και του έδειξε τον Eσταυρωμένο. << Άρα >>, σκέφτηκε ο νέος μας, << ο Χριστός είναι ισχυρότερος του διαβόλου >>.Άφησε, λοιπόν, το διάβολο και έγινε οπαδός του Χριστού.

Και εσύ, νέε μου, εάν στη ζωή σου ψάχνεις να υπηρετήσεις ό,τι ανώτερο υπάρχει, σε διαβεβαιώ οτι δεν υπάρχει ανώτερο από τον Κύριο. Γίνου, λοιπόν, οπαδός του Χριστού, υπηρέτησέ τον πιστά και έσο βέβαιος ότι ποτέ δεν θα μεταμεληθείς γι΄αυτό. Κανένας ποτέ δεν μετανόησε διότι ακολούθησε πιστά τον Κύριο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”