τι τελικά είμαι ?

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

τι τελικά είμαι ?

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Οι ακόλουθοι χαρακτηρισμοί αναφέρθηκαν τις τελευταίες μέρες στο παρόν φόρουμ με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Ρατσιγκερ στο Πατριαρχείο :

αιρετικοι, λατινοφρονες, ζηλωτές, οικουμενιστές, παλαιοημερολογίτες, ρωμαιοκαθολικοί, προτεστάντες, λουθεριανοί, ομολογητές, ορθόδοξοι, ρωμανιδικοί, ουνίτες, σιωνιστές, παπικοί, μονοφυσίτες, μουσουλμάνοι, αλόθρησκοι, άπιστοι, άθεοι

Επειδή ανα πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να πέσει σε "θεολογικό σφάλμα" που θα τον κατατάξει σε κάποια ομάδα απορώ πως επιτρέπεται η ελευθερία της σκέψης αφού είναι δεδομένο οτι το σφάλμα εγκυμονεί πίσω απο ένα λανθασμένο κόμα όπως πχ "πιστευε, και μη ερεύνα" ή "πίστευε και μη, ερεύνα" ή πίσω απο μια λανθασμένη σκέψη όπως πχ "είναι ο Πάππα αιρετικός και αν με ποιό σκεπτικό συνλειτουργησε και αφού συνλειτουργησε άρα είναι αποδεκτός άρα δεν είναι αιρετικός"

Επειδή δεν έχω ιδέα τι πραγματικά σημαίνουν οι διάφοροι χαρακτηρισμοί και επειδή βλέπω οτι το ευκολότερο πράγμα είναι να μπεί ταμπέλλα σε κάποιον, αναρωτιέμαι ποιός μπορεί να μου πει τι είμαι απο θεολογικής άποψης.

Παρακαλώ ξεμπερδέψτε με.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: τι τελικά είμαι ?

Δημοσίευση από tigris »

eortologio_gr έγραψε:, αναρωτιέμαι ποιός μπορεί να μου πει τι είμαι[/u] απο θεολογικής άποψης.

Παρακαλώ ξεμπερδέψτε με.
Απάντηση: ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

ΚΑΛΩς ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΘΩς :wink:
g_aggelos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: τι τελικά είμαι ?

Δημοσίευση από g_aggelos »

eortologio_gr έγραψε:Οι ακόλουθοι χαρακτηρισμοί αναφέρθηκαν τις τελευταίες μέρες στο παρόν φόρουμ με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Ρατσιγκερ στο Πατριαρχείο :

αιρετικοι, λατινοφρονες, ζηλωτές, οικουμενιστές, παλαιοημερολογίτες, ρωμαιοκαθολικοί, προτεστάντες, λουθεριανοί, ομολογητές, ορθόδοξοι, ρωμανιδικοί, ουνίτες, σιωνιστές, παπικοί, μονοφυσίτες, μουσουλμάνοι, αλόθρησκοι, άπιστοι, άθεοι

Επειδή ανα πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να πέσει σε "θεολογικό σφάλμα" που θα τον κατατάξει σε κάποια ομάδα απορώ πως επιτρέπεται η ελευθερία της σκέψης αφού είναι δεδομένο οτι το σφάλμα εγκυμονεί πίσω απο ένα λανθασμένο κόμα όπως πχ "πιστευε, και μη ερεύνα" ή "πίστευε και μη, ερεύνα" ή πίσω απο μια λανθασμένη σκέψη όπως πχ "είναι ο Πάππα αιρετικός και αν με ποιό σκεπτικό συνλειτουργησε και αφού συνλειτουργησε άρα είναι αποδεκτός άρα δεν είναι αιρετικός"

Επειδή δεν έχω ιδέα τι πραγματικά σημαίνουν οι διάφοροι χαρακτηρισμοί και επειδή βλέπω οτι το ευκολότερο πράγμα είναι να μπεί ταμπέλλα σε κάποιον, αναρωτιέμαι ποιός μπορεί να μου πει τι είμαι απο θεολογικής άποψης.

Παρακαλώ ξεμπερδέψτε με.

Μ' αρέσεις..... :D :D

Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να σου απαντήσω, μιας και για μένα αποτελούν άγνωστες λέξεις οι παραπάνω... Μάλλον έχω και εγώ τις ίδιες απορίες με σένα, μια που έχω δεχθεί παρόμοιες "ταμπέλες".... :oops: :oops: :oops:
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

Ταμπέλες, μικρες ή μεγάλες, μικροσκοπικές ή τεράστιες, έχουμε δεχτεί ΑΠΑΝΤΕς εδώ μέσα-δικαιολογημένα και μη. Το θέμα είναι:
1. Πώς, αψηφώντας αυτες τις εττικετούλες που ερήμην μας μας κολλούν διάφοροι καλοθελητές, θα συνεχίζουμε να εκφέρουμε τις απόψεις μας, χωρίς να ταυτιζόμαστε με αυτήν την ετικετούλα που μόνο τον φανατισμό μπορεί να υποδαυλίσει- εδώ κρίνεται η σταθερότητα και η αγνότητα στα πιστεύω μας
2. Πώς, ερήμην των "πινακίδων" που φέρουν συναγορητές μας, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ΑΚΡΙΒΩΣ θέλουν κάθε φορά να πούνε-χωρίς προκαταλήψεις του στυλ..."ωχ, ο/η τάδε γράφει, πάλι .... θα γράφει-εδώ κρίνεται η δική μας κριτική και ελεύθερη σκέψη[/b]
3. Πώς, εμείς, μολονότι ταμπελοφορούντες/ταμπελοφορούσες, θα αρνηθούμε να προσάψουμε στον άλλον άλλη ταμπέλα..π.χ."με είπε ζηλωτή, θα τον βγάλω αιρετικό"κοκ- εδώ κρίνεται η χριστιανική μας συνείδηση και η ανθρωπιστική μας ανωτερότητα

Αυτά τα ολίγα για την ώρα
Τίγρη
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

... αναρωτιέμαι ποιός μπορεί να μου πει τι είμαι απο θεολογικής άποψης. ..
Στην ουσια μόνο ο καρδιογνώστης Θεός ξέρει τι είσαι
Χμ ! Με ανθρωπινά όμως κριτήρια Εάν θέτεις με ειλικρίνεια το ερώτημα σου είναι σου εχω μια απάντηση ...
Είσαι απλά ένας άνθρωπος που δεν ξέρει τι είναι από Θεολογικής άποψης .
Και αυτό είναι πολύ καλύτερο από αυτόν που νομίζει ότι ξέρει τι είναι , ενώ δεν ξέρει
Χώμα μα και πνοή Θεού ο κάθε άνθρωπος .
Χώμα μα και πνοή Θεού και συ .
Δυνάμενος να γίνεις αγιότερος των αγγέλων η δαιμονικότερος των δαιμόνων ....
Κατά την ελεύθερη επιλογή σου να θέλεις το θέλημα του θεού η το δικό σου θέλημα ...
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Καλησπέρα!!!

Παρ'όλα αυτά, θα μπορούσα (δεν ξέρω και τους κανονισμούς πολύ καλά) να ζητήσω να μην αποκτήσω την ταμπέλα του οικουμενιστή, ή δεν είναι επιτρεπτό κάτι τέτοιο;

Ετσι για να χαλαρώσουμε λίγο... :)

Η Παναγιά μαζί μας
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

όχι, φίλε, δεν γινεται αυτό που ζητάς. Την ταμπέλα δεν την διαλέγουμε εμείς αλλά αυτός που δεν γουστάρει αυτά που λέμε.Το'πιασες τώρα;

Καλησπέρα κιόλας.
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Ουπssssss (Αγγλιστί)

Να'ναι ευλογημένο... :)

Καλό βράδυ!
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »