( http://newsportal.rnn.gr/?c=154&a=1836 )
Θεωρώ ότι προς τη σωστή κατεύνθηση.Λείπουν αναφορές για την αντιαιρετική θωράκιση των ενοριών, το θέμα εσωτερικής Ιεραποστολής προς τουρίστες, οικονομικούς μετανάστες, άθεους, αγνωστικιστές, καθώς και το θέμα ενεργούς οικονομικής και πνευματικής βοήθειας των ενοριών προς τις Ορθόδοξες Εκκλησίες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς ( κυρίως ) υπέρ της Ορθοδοξου Εξωτερικής Ιεραποστολής.Επίσης λείπει η αναφορά στο διαδίκτυο και στην οργανωμένη μετάφραση Ορθόδοξων, αντιαιρετικών, Πατερικών κειμένων σε πολλές γλώσσες.
Οδηγίες Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προς Ιερείς
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Οδηγίες Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προς Ιερείς
Γενικώς είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Διαφωνώ όμως λίγο με το 5ο σημείο
Ναι, ο κόσμος δεν γνωρίζει. Ναι, πρέπει να γίνει γνωστό.... Ο λόγος όμως που θέλει να γίνει γνωστό είναι λίγο εγωιστικός. Θα προτιμούσα να έλεγε: «Πρέπει ο κόσμος να μάθει τι κάνουμε ως Εκκλησία, για να μάθει τι ευκαιρίες και τι ευκολίες έχει στην ζωή του»Ο κόσμος δε γνωρίζει τι κάνει η Εκκλησία σε πολλούς τομείς. Αγνοεί το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της. Φροντίστε να το μάθετε από τα φυλλάδια που κυκλοφορούν και διαδώστε το… Πρέπει ο κόσμος να μάθει τι κάνουμε ως Εκκλησία, για να παύσουν να μας συκοφαντούν ως άπραγους οι καλοθελητές.
Όσο για το 7ο....
....αμήν και πότε!!!! :)Τα Κατηχητικά μας χρειάζονται νέα πνοή. Δεν θα τα εγκαταλείψουμε, αλλά θα τα ανανεώσουμε…
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με