«Μέγας Αλέξανδρος» το αεροδρόμιο των Σκοπίων
Συντονιστής: Συντονιστές
«Μέγας Αλέξανδρος» το αεροδρόμιο των Σκοπίων
εχουμε φοβερη εξωτερικη πολιτικη ουτε καν σε ενα κρατιδιο δεν μπορουμε να επιβαλουμε το δικιο μας
Re: «Μέγας Αλέξανδρος» το αεροδρόμιο των Σκοπίων
Φίλε μου! Ευκαιρία οι ΕλληνάρεςᾹρχαιοελληνιστές-Δωδεκαθεϊστές να δείξουν αν διαθέτουν πατριωτισμό! Αρκετά η Εκκλησία και τα μέλη της δώσανε αγώνες και χύσαν το αίμα τους για την Ελλάδα! Ευκαιρία τώρα να δούμε πως θα "αγωνιστούν" κάτι άλλα παλληκαράκιαyparxei έγραψε:εχουμε φοβερη εξωτερικη πολιτικη ουτε καν σε ενα κρατιδιο δεν μπορουμε να επιβαλουμε το δικιο μας
Re: «Μέγας Αλέξανδρος» το αεροδρόμιο των Σκοπίων
yparxei έγραψε:εχουμε φοβερη εξωτερικη πολιτικη ουτε καν σε ενα κρατιδιο δεν μπορουμε να επιβαλουμε το δικιο μας
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλα τα παΐδια του Forum .Θα ήθελα να πω ,η καλύτερα να γράψω την γνώμη μου σχετικά με το θέμα της Μακεδονίας όπως αυτοαποκαλούνται η βόρειοι γείτονες μας.
Σίγουρα είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να αναπροσδιορίζεται και να λέει ότι θέλει σχετικά με τα πιστεύω του την καταγωγή του ακόμη και με το όνομα του. Δηλ αν κάποιος θέλει να λέγετε Άγγελος δεν μπορείς να του επιβάλεις να λέγεται Νίκος.
Εδω είναι πιστεύω και το λάθος της Ελληνικής εξωτερικής πολίτικης ,(Εάν είναι λάθος γιατί προσωπικά πιστεύω ότι οι πολιτικοί μας έχουν κατασταλάξει στο τη θα κάνουν με το θέμα). Θέλεις λοιπόν αγαπητέ κύριε να λέγεσαι Μακεδόνας μπράβο δεκτών έπρεπε να πούμε, αλλά έπρεπε να πούμε και το παρακάτω , ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ Ονόμασες το αεροδρόμιο σου Μέγας Αλέξανδρος διπλό μπράβο διότι είναι τιμή να ονοματοθέτη ένα ξένο κράτος το διεθνές αεροδρόμιο του με το όνομα του μεγαλύτερου Έλληνα στρατηλάτη. Είδατε τέτοια ανακοίνωση από ελληνικής πλευράς ; Τουναντίον έπεσαν για άλλοι μία φορά στην παγίδα των σλάβων και των φίλων τους και άρχιζαν να τσιρίζουν και να λένε ότι να προσέχουν τα Σκόπια δεν θα τους βάλουμε στην Ευρώπη κ.λ.π. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Είδαμε και με τους εξ ανατολών φίλους μας πόσο δύσκολη είμαστε σχετικά με την ένταξη τους στην Ευρώπη. Έτσι δεν τους φοβίζεις τους βάζεις να σκεφτούν και να πουν εδω δεν φέρνουν αντίρρησης οι Έλληνες με τους Τούρκους που έχουν ποιό σοβαρά προβλήματα (συνοριακά κλπ) θα φέρουν αντίρρηση με μας για ένα όνομα; Το πρόβλημα λοιπόν για να μην μακρηγορώ είναι και εσωτερικό και θα το υποβάλω με μία ερώτηση . Έχουμε πατριώτες πολιτικούς η έχουμε πολιτικούς (θα το πω κομψά) με ελαστική μέση; Τους εμπιστεύεστε ; Και εάν όχι τότε γιατί τους ψηφίζουμε;
οσο σκεφτομαι τον καποδιστρια που χε εναν μεττερνιχ απεναντι του που χε ολους εναντια στην ελληνικη επανασταση και τελικα την διεσωσε και απο την αλλη βλεπω τους σημερινοους να ξεφτιλιζονται και με αυτο ακομα το ανυπαρκτο σλαβοαλβανικο κρατιδιο.τι να πεις
παντως ειναι λαθος πως εχουν δικαιωμα στον αυτοπροσδιορισμο.αν σε λενε εσενα γεωργιο καπουζιδη και με λενε εμενα λαζαρο πανηγυριδη δεν μπορεις να το αλλαξεις το ονομα σου και να περιφερεσαι και να υπογραφεις με το δικο μου ονομα και να το παιζεις οτι εισαι εγω.πας μεσα σηκωτος.οταν ο νομος λοιπον προστατευει το ατομο,δεν θα πρεπε να προστατευει ολοκληρα κρατη,την ιδια την ιστορια??απο αυτην και μονο την αποψη κανενα απολυτως δικαιωμα δνε εχουν οι σλαβοι για τιποτα...
παντως ειναι λαθος πως εχουν δικαιωμα στον αυτοπροσδιορισμο.αν σε λενε εσενα γεωργιο καπουζιδη και με λενε εμενα λαζαρο πανηγυριδη δεν μπορεις να το αλλαξεις το ονομα σου και να περιφερεσαι και να υπογραφεις με το δικο μου ονομα και να το παιζεις οτι εισαι εγω.πας μεσα σηκωτος.οταν ο νομος λοιπον προστατευει το ατομο,δεν θα πρεπε να προστατευει ολοκληρα κρατη,την ιδια την ιστορια??απο αυτην και μονο την αποψη κανενα απολυτως δικαιωμα δνε εχουν οι σλαβοι για τιποτα...
Φίλε μου μην ξεχνάς όμως ότι ο Καποδίστριας, σύμφωνα με μελέτες του π.Γεωργίου Μεταλληνού, βίωνε την Ορθόδοξη Παράδοση. Οι γονείς σχέση με την Εκκλησία και μάλιστα η μια αδερφή του ήταν μοναχή. Δεν ήταν πρωθυπουργός των δοξολογιών από τις 5 το πρωί, από τον όρθρο εκκλησιαζότανyparxei έγραψε:οσο σκεφτομαι τον καποδιστρια που χε εναν μεττερνιχ απεναντι του που χε ολους εναντια στην ελληνικη επανασταση και τελικα την διεσωσε και απο την αλλη βλεπω τους σημερινοους να ξεφτιλιζονται και με αυτο ακομα το ανυπαρκτο σλαβοαλβανικο κρατιδιο.τι να πεις
-
filtor
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δεν είναι απλά τα πράγματα...
Έχω την εντύπωση, σχετικά με το θέμα της ΠΓΔΜ ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.
Μπορεί τα ίδια τα Σκόπια να είναι ένα μικρό κράτος αλλά ενίοτε στηρίζονται και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο :
να πιέζουν την Ελλάδα όποτε αυτοί το κρίνουν σκόπιμο.
Και τώρα το κρίνουν σκόπιμο γιατί θέλουν η Ελλάδα να εγκαταλείψει την στήριξή της στην Κύπρο εντός της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία.
Όσον αφορά τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται ανεύθηνα.
Η διεθνής πολιτική σκηνή έχει συγκεκριμένους διπλωματικούς κανόνες και κώδικες.
Μπορεί ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος να λέει αυτά που λέει και να θεωρείται πατριώτης όμως τα ίδια σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να τα πει ούτε ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ούτε ο εκάστοτε υπουργός εξωτερικών.
Πάντως, σε γενικές γραμμές οι κάτοικοι των Σκοπίων αγαπούν ειλικρινώς τους Έλληνες - πέρα από φανατικές μειονότητες - και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί έχω πάει αρκετές φορές.
Το ίδιο το κράτος των Σκοπίων έχει μεγάλο πρόβλημα με τους Αλβανούς του κράτους οι οποίοι αν δεν κάνω λάθος είναι 30-40% του συνολικού πληθυσμού. Είναι μεγάλο το δίλημμα πιστεύω για κάθε ελληνική κυβέρνηση η στάση που θα πρέπει να κρατήσει απέναντι σ' αυτό το κράτος αφού μια απόλυτα εχθρική στάση απέναντί του ίσως θα σήμαινε και την άμεση κατάρρευσή του και παράδοση στους Αλβανούς οπότε τότε ίσως να είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα...
Τέλος, να πω ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι πανταχού παρούσες και έχουν επενδύσει πολλά κεφάλαια στην αγορά των Σκοπίων οπότε - δυστυχώς - μπαίνει και μια οικονομική παράμετρος στο όλο θέμα.
Γι' αυτό λέω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...
Μπορεί τα ίδια τα Σκόπια να είναι ένα μικρό κράτος αλλά ενίοτε στηρίζονται και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο :
να πιέζουν την Ελλάδα όποτε αυτοί το κρίνουν σκόπιμο.
Και τώρα το κρίνουν σκόπιμο γιατί θέλουν η Ελλάδα να εγκαταλείψει την στήριξή της στην Κύπρο εντός της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία.
Όσον αφορά τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται ανεύθηνα.
Η διεθνής πολιτική σκηνή έχει συγκεκριμένους διπλωματικούς κανόνες και κώδικες.
Μπορεί ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος να λέει αυτά που λέει και να θεωρείται πατριώτης όμως τα ίδια σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να τα πει ούτε ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ούτε ο εκάστοτε υπουργός εξωτερικών.
Πάντως, σε γενικές γραμμές οι κάτοικοι των Σκοπίων αγαπούν ειλικρινώς τους Έλληνες - πέρα από φανατικές μειονότητες - και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί έχω πάει αρκετές φορές.
Το ίδιο το κράτος των Σκοπίων έχει μεγάλο πρόβλημα με τους Αλβανούς του κράτους οι οποίοι αν δεν κάνω λάθος είναι 30-40% του συνολικού πληθυσμού. Είναι μεγάλο το δίλημμα πιστεύω για κάθε ελληνική κυβέρνηση η στάση που θα πρέπει να κρατήσει απέναντι σ' αυτό το κράτος αφού μια απόλυτα εχθρική στάση απέναντί του ίσως θα σήμαινε και την άμεση κατάρρευσή του και παράδοση στους Αλβανούς οπότε τότε ίσως να είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα...
Τέλος, να πω ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι πανταχού παρούσες και έχουν επενδύσει πολλά κεφάλαια στην αγορά των Σκοπίων οπότε - δυστυχώς - μπαίνει και μια οικονομική παράμετρος στο όλο θέμα.
Γι' αυτό λέω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...
Re: Δεν είναι απλά τα πράγματα...
Γι' αυτό λέω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...[/quote]
συμφωνα με τα λεγομενα σου ...θα πρεπει να τους ευχαριστησουμε..
μας κανουν τιμη με κατι τετοιες ενεργειες,
σιγουρα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα αλλα δεν ειναι και ετσι οπως τα λες.....
Γι' αυτό λέω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...[/quote]
συμφωνα με τα λεγομενα σου ...θα πρεπει να τους ευχαριστησουμε..
μας κανουν τιμη με κατι τετοιες ενεργειες,
σιγουρα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα αλλα δεν ειναι και ετσι οπως τα λες.....