Σκέψεις

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Touigi
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Σκέψεις

Δημοσίευση από Touigi »

Λυπούμαι μέσα από τη ψυχή μου που είμαι γυναίκα και δεν θα μπορέσω ποτέ να ΄δω το Άγιο Όρος. Πιστέψτε με δεν είναι εγωϊστικό εννοώ δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι αλλά νιώθω ότι με προστατεύουν όλοι αυτοί που μονάζουν εκεί Δεν επιθυμώ δημοψήφισμα αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να μου απαντήσει
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Μπορείς να το δείς μέσα από βιβλία,dvd,cd-rom,αξιόλογα βιβλία με εικόνες από τις ιερές μονές.Τρόποι υπάρχουν :wink:
plou73
sakis_
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis_ »

plou73 έγραψε:Μπορείς να το δείς μέσα από βιβλία,dvd,cd-rom,αξιόλογα βιβλία με εικόνες από τις ιερές μονές.Τρόποι υπάρχουν :wink:
Σίγουρα μπορείς να το δεις μέσα από αυτά που ανέφερες. Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν μπορείς να φανταστείς την εσωτερική αλλοίωση και τη χαρά που σου δίνει η επίσκεψη στο περιβόλι της Παναγίας. Η αγία βιοτή των μοναχών , η ευλογία από τα λείψανα των αγίων οι συμβουλές των ασκητών μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη του ευλαβούς προσκυνητή. Εγώ προσωπικά τις ελάχιστες φορές που κατόρθωσα να μεταβώ στο Άγιο Όρος είχα αλλοιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σημείο που οι φίλοι μου να απορούν για την αλλαγή μου. Βέβαια μετά από λίγο καιρό αδειάζουν οι μπαταρίες και επανέρχομαι στα συνηθισμένα. Δεν ξέρω εαν κάποιοι που επισκέπτονται πολύ συχνά το όρος αισθάνονται το ίδιο ή έχει γίνει και η επίσκεψη μια συνήθεια, κάτι συνηθισμένο και τετριμμένο, πάντως όποιος διαθέτει το χρόνο καλό είναι να βρεί και τη διάθεση για μια επίσκεψη στο περιβόλι της Παναγίας. Σίγουρα δε θα χάσει. :lol:
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Αγαπητέ μου αυτά τα λέμε για να παρηγορούμαστε εμείς οι γυναίκες.Σίγουρα κανένα τεχνητό μέσο ή γραπτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αγία χάρη αυτού του ευλογημένου τόπου.
plou73
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

εγω μια φορα πηγα πριν καμια δεκαρια χρονια και ακομα αδυνατο να το ξεχασω...

Βεβαια και για τις γυναικες υπαρχουν μοναστηρια εκτος Αγιου ορους που μπορουν να βιωσουν αυτο το κλιμα ας το πουμε.

Να θυμησω και τι ελεγε ενας γεροντας σε καποιον που διακαως ηθελε να παει στο Αγιο Ορος?
Παρε το κομποσχοινι σου,κλεισου σε ενα δωματιο χωρις φως,προσευχησου..Να το Αγιο Ορος!!
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

yparxei: Καλύτερα δεν θα μπορούσα να το πω.

Το θεικό στοιχείο μπορείς να το βρεις στα σχετικά με τον Θεό πράγματα όπως π.χ στην προσευχή που κάνεις στο κρεββάτι σου πριν πέσεις για ύπνο, στην εκκλησία του χωριού ή στα μοναστήρια. Τι μας νοιάζει λοιπόν αν αυτό το μοναστήρι είναι το Άγιο Όρος ή όχι; Στα άλλα μοναστήρια η χάρις του Θεού είναι λιγότερη; Αν σκεφτούμε έτσι τότε δεν θα προσευχηθούμε ποτέ άρα θα μας νικήσει ο πονηρός.
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!!!

Παιδιά κακά τα ψέματα, τό Περιβόλι της Παναγιάς είναι ένα! Και δεν θα το ζήσουμε ποτέ! Γι αυτό ας το φανταστούμε, ας το ζήσουμε νοερά, ας πάμε σε 100 άλλα μοναστήρια...είναι κι αυτό μια καλή προσέγγιση.
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

:)
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

και οι Αγιοι Τοποι και το Σινα σχετικα κοντα μας ειναι :)
Touigi
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Touigi »

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας ήταν όμως εύλογη η επιθυμία μου. Θέλω να επισκεφτώ άλλες γυναικείες Μονές.Βέβαια δεν οδηγώ και αυτό κάνει πιο δύσκολη τη μετάβασή μου. Απλά απορώ εφόσον τόσες παραμβάσεις που κάνουμε όλοι μας καθημερινά στα παλαιώς κείμενα, στην παράδοσή μας εννοώ και δεν είναι λίγες οι φορές που και αυτοί που κατέχουν σημαίνουσες θέσεις ( βλέπε επίσκεψη Ποντίφηκα στο Φανάρι και όλα αυτά που ακολούθησαν αυτής ) τροποποιούν κάποια πράγματα, μήπως λέω να το σκεφτούμε όλοι μας να επιτραπεί και στις γυναίκες να επισκεφτούν τον Αγιασμένο αυτό Τόπο της Παναγίας μας. Εγώ όσο μου το επιτρέπει η Θεία Χάρη του έχω το Θεό μέσα μου αλλά πιστέψτε με είναι τόσοι οι πειρασμοί καθημερινά γύρω μας που χρειάζεται πραγματική πίστη για να αντισταθούμε. Θα τα ξαναπούμε
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”