Αγαπημένη εικόνα ή κειμήλιο από το Άγιον Όρος

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

alexios71
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Αγαπημένη εικόνα ή κειμήλιο από το Άγιον Όρος

Δημοσίευση από alexios71 »

Σίγουρα όλα τα κειμηλια,εικονες,λείψανα αγίων είναι αξιοπρόσεκτα και όλα εχουν την χάρη τους,κάποιο όμως από αυτά θα μας έχει κάνει περισσότερο εντυπωση.Εμένα προσωπικά η Πορταίτισα είναι η αγαπημένη μου εικόνα
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Είναι πολλές εικόνες που θαυμάζω στο Όρος, οπωσδήποτε όμως πραγματικό έργο τέχνης συνιστά. η Σταύρωση που έχει ζωγραφισθεί στο πίσω μέρος σεβασμίας και εφεστίας εικόνος της Ι.Μ.Φιλοθέου που νομίζω είναι η Γλυκοφιλούσα. Εκπληκτικό δημιούργημα της Κομνήνειας Τέχνης.

Δεν την έχω πρόχειρη τώρα αλλά νομίζω είναι πίσω απο αυτήν την υπέροχη επίσης εικόνα που ήδη προανέφερα:

Εικόνα
AnastasiaD
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από AnastasiaD »

konstantinoupolitis έγραψε:Είναι πολλές εικόνες που θαυμάζω στο Όρος, οπωσδήποτε όμως πραγματικό έργο τέχνης συνιστά. η Σταύρωση που έχει ζωγραφισθεί στο πίσω μέρος σεβασμίας και εφεστίας εικόνος της Ι.Μ.Φιλοθέου που νομίζω είναι η Γλυκοφιλούσα. Εκπληκτικό δημιούργημα της Κομνήνειας Τέχνης.

Δεν την έχω πρόχειρη τώρα αλλά νομίζω είναι πίσω απο αυτήν την υπέροχη επίσης εικόνα που ήδη προανέφερα:

Εικόνα
Ειναι πραγματικα φοβερη και θαυμασια αυτη η εικόνα της Παναγίας, της Ιεράς Μονης Φιλοθέου, γιατί η μάνα κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της, για να μην της φύγει (είναι εικόνα προπομπος για το εκούσιο Πάθος του Χριστού0, και το μωρο, παίζει χαριτωμένα στην αγκαλια της Μανουλας του. Τι πιο ωραία εικόνα.
Ειναι πραγματικα αριστούργημα, πρώτη φορά εμφανίζεται σε αυτήν την εικόνα ο Χριστός να είναι σε στάση τοσο δυναμική, ελεύθερη και όχι στημενη.
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από justin »

Εικόνα
AnastasiaD
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από AnastasiaD »

justin έγραψε:Εικόνα

Την εχουμε δει και αυτην την εικονα
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Πολύ αγαπημένη μου εικόνα είναι αυτή της Παναγίας της Ιεροσσολυμιτισας(συγνώμμη αν το γράφω λάθος,διορθώστε με)...
plou73
alexios71
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από alexios71 »

plou73 έγραψε:Πολύ αγαπημένη μου εικόνα είναι αυτή της Παναγίας της Ιεροσσολυμιτισας(συγνώμμη αν το γράφω λάθος,διορθώστε με)...
Αγαπητέ φίλε plou73 αναφερόμαστε μόνο σε εικόνες και κειμήλια του Αγίου Ορους
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Εικόνα
Εικόνα
andronikos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andronikos »

Έχοντας επισκεφθεί το 99% των Ιερών Μονών στο περιβόλι της Παναγίας , αλλα και αρκετές σκήτες; και κελιά με συγκινούν ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχουν η κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα που βρίσκεται στην ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στις Καρυές και μιά μικρή σχετικά εικόνα στην ίδια σκήτη που δεν ειναι γνωστή, σαν θέμα της δε έχει διάφορους Αγίους .
Αββά Ισαάκ του Σύρου
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Εικόνα
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”