Αγαπημένη εικόνα ή κειμήλιο από το Άγιον Όρος
Συντονιστής: Συντονιστές
Αγαπημένη εικόνα ή κειμήλιο από το Άγιον Όρος
Σίγουρα όλα τα κειμηλια,εικονες,λείψανα αγίων είναι αξιοπρόσεκτα και όλα εχουν την χάρη τους,κάποιο όμως από αυτά θα μας έχει κάνει περισσότερο εντυπωση.Εμένα προσωπικά η Πορταίτισα είναι η αγαπημένη μου εικόνα
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είναι πολλές εικόνες που θαυμάζω στο Όρος, οπωσδήποτε όμως πραγματικό έργο τέχνης συνιστά. η Σταύρωση που έχει ζωγραφισθεί στο πίσω μέρος σεβασμίας και εφεστίας εικόνος της Ι.Μ.Φιλοθέου που νομίζω είναι η Γλυκοφιλούσα. Εκπληκτικό δημιούργημα της Κομνήνειας Τέχνης.
Δεν την έχω πρόχειρη τώρα αλλά νομίζω είναι πίσω απο αυτήν την υπέροχη επίσης εικόνα που ήδη προανέφερα:

Δεν την έχω πρόχειρη τώρα αλλά νομίζω είναι πίσω απο αυτήν την υπέροχη επίσης εικόνα που ήδη προανέφερα:

-
AnastasiaD
- Συστηματικός Αποστολέας

Ειναι πραγματικα φοβερη και θαυμασια αυτη η εικόνα της Παναγίας, της Ιεράς Μονης Φιλοθέου, γιατί η μάνα κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της, για να μην της φύγει (είναι εικόνα προπομπος για το εκούσιο Πάθος του Χριστού0, και το μωρο, παίζει χαριτωμένα στην αγκαλια της Μανουλας του. Τι πιο ωραία εικόνα.konstantinoupolitis έγραψε:Είναι πολλές εικόνες που θαυμάζω στο Όρος, οπωσδήποτε όμως πραγματικό έργο τέχνης συνιστά. η Σταύρωση που έχει ζωγραφισθεί στο πίσω μέρος σεβασμίας και εφεστίας εικόνος της Ι.Μ.Φιλοθέου που νομίζω είναι η Γλυκοφιλούσα. Εκπληκτικό δημιούργημα της Κομνήνειας Τέχνης.
Ειναι πραγματικα αριστούργημα, πρώτη φορά εμφανίζεται σε αυτήν την εικόνα ο Χριστός να είναι σε στάση τοσο δυναμική, ελεύθερη και όχι στημενη.
-
AnastasiaD
- Συστηματικός Αποστολέας

-
andronikos
- Έμπειρος Αποστολέας

Έχοντας επισκεφθεί το 99% των Ιερών Μονών στο περιβόλι της Παναγίας , αλλα και αρκετές σκήτες; και κελιά με συγκινούν ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχουν η κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα που βρίσκεται στην ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στις Καρυές και μιά μικρή σχετικά εικόνα στην ίδια σκήτη που δεν ειναι γνωστή, σαν θέμα της δε έχει διάφορους Αγίους .
Αββά Ισαάκ του Σύρου
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.